icon

Kamarát chce spáchať samovraždu

nicolete15
21. máj 2017

Môj kamarát ma problémy v rodine, otca nepozná má len maminu ktorá už prestriedala pár chlapov. Teraz má malé bábätko s jedným, s ktorým sa kamarát moc nemusí. Ten s ktorým má bábätko, v podstate nevlastný otec, ho v skratke nenávidí. Má len mňa, človeka ktorému môže veriť, maminu a to malé bábätko. Kamarát mi výprava že tu už nechce byť, že by sa najradšej zabil, čiže o samovražde. Strašne moc mu chcem pomôcť aby nič také nespravil pretože ten človek pre mňa znamená veľa. Prosím poraďte mi, čo mám robiť ? Ako sa mám ku nemu správať ?

janinah
•
21. máj 2017

Kamarát je dospelý?prečo sa neodsťahuje?Správaj sa k nemu normálne a skús ho prehovoriť na návštevu psychiatra.Také zlé to nebude,ak by ozaj chcel spáchať samovraždu,tak to rovno urobí..ak o tom rozpráva,je to volanie o pomoc.

sedem
•
21. máj 2017

@nicolete15 aký má vzťah s mamou? S nou by mal riesit, rozprávať sa..ona môže zmeniť to, aby nemal pocity odsunutia na druhu koľaj, zbytočnosti...ona by mala usmerňovať aj vzťah medzi synom a novým priateľom...vie o tom, že sa trápi? No každopádne aspoň psychológ by nebol na škodu..skus to kamarátovi navrhnúť...nikto sa o tom nemusí dozvedieť..bud mu oporou...

deti95060810
•
22. máj 2017

A nemá aspoň starých rodičov ku ktorým by mohol odísť? Určite by to mal povedať matke, nech vie že treba riešiť situáciu....

mia265
•
22. máj 2017

@janinah
to nie je pravda, poznám človeka, ktorý o tom aj hovoril,aj sa o to pokúsil

snehuuulienka
•
22. máj 2017

@nicolete15 najviac mu pomôžes tak,že ho ihneď teraz objednaj k psychológovi,vysvetlí aký je problem a opýtaj sa ho ako mu môžeš zatiaľ dovtedy byť nápomocná, urcite Ti dá nejaké dočasne odporúčania.Trvaj na skorom kontakte,vysvetlí závažnosť situácie....a choď tam s kamaratom,aby mal v Tebe oporu.Povedz mu,že o nič nejde,len chceš aby sa s ním porozprával ,a že on mu určite pomoze

mirdzug
•
22. máj 2017

@nicolete15 napadlo ma, ak tvoj kamarat sa o tom nechce doma s mamkou porozpravat sam, mozno by som sla za jeho mamkou ja... a skusila sa s nou porozpravat... skus mu o tom predtym povedat... uvidis ako zareaguje... ale asi by som riskovala aj priatelstvo s nim a pobedala by som jej o tom... podla mna je to vazna vec... aspon by som mala svedomie ciste ze som urobila maximum co sa dalo.... a yen psycholog je urcite dobry napad len neviem ci na to pristupi... drzim palce!

zltyslonik
•
Odpoveď bola odstránená
•
gaaspi
•
23. jan 2020

Mne sa pacil ten prvy odpovedovy prispevok. Keby chcel, tak to spravi. Pokusenie sa je opat len demonstracia. Takze ano volanie o pomoc. Len v dnesnom uponahlanom svete nema nikto cas a ked sa len bezne clovek zdoveri nikto ho nepocuva. Tak musi viac na seba upozornit. Psycholog je biznis, aj ten len zarabat chce, vypocuje si, nieco odpovie a vystavi ucet. V tomto svete nikto nikomu nepomoze. Kazdy ma svoje starosti. Kazdy sa zenie za peniazmi.

martinaol04
•
19. aug 2022

Ja tomu nikdy nebudem rozumieť ako môže niekto dobrovoľne odísť zo sveta. Co ich k tomu vedie? To je iba rečnícka otazka. Každopádne mi je to veľmi luto. 😪Nech dosiahne Božiu milosť

mataazajo
•
16. dec 2023

@gaaspi ty si normálna?