Kamarátka nás nepohostila
Dievky, musela som dat anonym lebo by sa daná osoba mohla ktomu dostať ale zaujíma ma názor iných ľudí
Prednedávnom mala kamarátka tu z MK narodeniny. Poznáme sa odkedy sme si obe našli dve čiarky na teste(ale priateľstvo fungovalo iba cez siete nakoľko žijeme ďaleko od seba )
Stále hovorila ze by bol najlepší darček na svete kebyže sa vidíme. Tak som sa po 9 rokoch rozhodla OK spravím radosť keď ma sviatok. Nakoľko cesta trvá 4 hodiny ,vstali sme skoro ráno zbalila som deti a išlo sa. Keď sme dorazili samozrejme radosť veľká, zavolala nás dnu. Dnu nás nečakal pohár vody, ani chlebík, či chrumka alebo teplá káva. Čakala som že asi nás ponúkne načo mame chuť ale stále nič. Navrhla že ideme von, čakala som teda ze asi nás niekam vezme aspoň na zákusok keď sme ťahali tak dlhú cestu. Ale nie, prešli sme sa cez mesto. Deti sa pohrali a už bol čas ísť nazad aby sme prišli domov v rozumnom čase. Nahnevaný muž si po ceste nazad kúpil kávu na pumpe a šli sme sa najesť do reštaurácie.
Baby nemajte ma za rozmaznanu ani nič, ale keď niekto meria tak dlho cestu očakáva ze druhá strana keď sa tak teší a čaká, ze upečie aspoň sprostu bábovku a zaleje čaj.
Zvyknete chystať niečo pre návštevu alebo proste iba kecáte a to všetko?
Lebo ja aspoň vytiahnem dačo ku káve alebo čaju. Ked niekto ku mne ide dlhšiu cestu pozvem ich na pizzu alebo niečo male pod zub urobím.
Toto cele ma zarazilo a neviem ako jej to slušne naznačiť
@deti95060810 a co ak bol plan ten, ze len rychla obhliadka nemovitosti a ideme von?
@h2 nemyslím že keď sa neozvala tak je téma vymyslená... autorka mohla odísť do práce, popr. má niečo doma na práci a reagovať bude potom...
mne téma príde reálna, moja švagriná je tiež podobný typ... takže áno, existujú aj taki ľudia...
Celý príbeh je zvláštny. Už len ten nápad cestovať na otočku 4 hodiny tam a späť. Veď ste sa mohli dohodnúť a stretnúť niekde na pol ceste len vy 2 a spolu si niekam vyraziť alebo z toho spraviť rodinný výlet.
Môžno je to výsledok neuprimnych tutu mutu kecov o tom ako straasne sa chce stretnúť zo strany tvojej virtuálnej kamarátky, ktorá nikdy nerátala s tým že naozaj prídeš a ešte s celou rodinou. Bola v takom šoku že zabudla že má niečo ponúknuť. Mali ste sa ozvať a naznačiť že ste unavení smadni a káva a voda by prišli vhod.
je to divne ze vam nic neponukla aj keby to bola neohlasena navsteva
@chillibubble a že človeku môže niečo do toho prísť? 1-2 hod. nie je tak veľa.
Ohlasili ste sa vopred? Doniesli ste nieco? Akoze ano, je to drze nic neponuknut, ale tiez nechapem, to sa hladna, smadna, nasrata prechadzas po meste? Vsak normalne poviem, podme sa najest a vybavene.
@deti95060810 Ja som tu len málokedy založila nejakú diskusiu, ale vždy, keď som to urobila, tak to bolo vtedy, keď som mala čas čítať odpovede a odpisovať. A vždy som čakala, čo kto napíše a v prípade potreby hneď reagovala. To, že také prípady existujú, ešte neznamená, že aj tento konkrétny je reálny. V poslednej dobe je tu až príliš nereálnych príspevkov, len kvôli tomu, aby ľudia čítali a písali a hádali sa a tým zvyšovali zisky modrému koníku.
pochybujem ze to bola neohlasena navsteva.
urcite by som sa ani jednu hodinu nieto este 4 h netrepala s detmi niekde neohlasene s rizikom ze nemusia byt doma, alebo maju surnu pracu ci su chori atd.
ja som byvala so sestrou v jednom meste na roznych sidliskach a aj ku nej som sa ohlasila a dohodli sme sa kedy s detmi pridem. Ak sme sa stretli rovno na ihrisku, vybalila som detom svoje alebo isla do blizkeho obchodu dokupit. Ak u nej, vzdy nam nieco ponukla. Ja som za cely svoj zivot nezazila ze by nam niekto aspo pitie neponukal a to aj v pripade, ze neslo o klasicke pozvanie na navstevu. Priklad sme boli u svagroveho znameho ci kolegu pozriet na pozemku altanok pre inspiraciu, aktualne v dome ani nebyvali a aj tak pan doniesol flasu s napojom a nejake chrumky pre nas.
To znie ako keby si sa k nej vopred neohlasila.
Fake tema.
A co si teraz ticho, mas zapchu basnickeho creva?
@ropucha6 podobne myslim. keby sa mi nieco take stane, budem urcite sklamana a o kamaratkinej pohostinnosti si myslim svoje. Aj neohlasenej navsteve mozem nieco ponuknut, co im netiekla ani voda z kohutika??
ale rozhodne neostanem nahnevana a hladna a najhorsie ked ostane nahnevany hladny muz... skratka by som niekde zabocila na pizzu ci aspon na kavu a zakusok do kaviarne za svoje. Kamaratka nech sa hanbi, ale ja deti a rodinu hladnych smadnych nenecham.
Keby ku mne ide kamoška na 4 hodiny vzdialená, tak im navarím riadne obed + zákusok, alebo si sadneme do reštiky a pozvem ich. Vždy keď ku mne príde návšteva, aj keď len suseda, tak má kávu alebo čaj, minerálku. Nie vždy mám keksíky alebo sladkosť ale toto je fakt minimum. Btw, zbytočne si šla anonymne na príspevok, ak si to prečíta, bude vedieť, že sa jedná o ňu a o teba :D
No....... to ti je treba toto..... ale ze ani doma neponukne vodou, kavou, cajom, nesnazi sa niecim na jedenie poobzerat....., vedela o tom, ze cestujete k nej? To je tak, ked si ludia silou mocou zakladajú na kamarátsvach, potom zistia, ktori z nich tí kamaráti aj sú.
v dobe mrazniciek a chladniciek je podla mna trapne uvazovat v style, prisli ste neohlasene /ak tak bolo co nevieme/ tak vam nic nedam. Vsak samozrejme neocakavana neohlasena navsteva necaka svadobne menu...ale kava, caj, ci nejaka pochutina ci aspon chleba so salamou a kysle uhorky sa u kazdeho najdu.
preboha ženy vy ste niektoré fakt ako bez rozumu 😂🙈 asi práve vy nemáte čo robiť a sedíte celý deň zavesené na MK a refreshujete stránku, inak si to vysvetliť neviem, keď tak bombardujete autorku, že sa nevyjadruje k vašim poznámkam a príspevok je fake 😃🙈 nechajte jej priestor žiť reálny život, možno má prácu, venuje sa deťom, stará sa o domácnosť a preto nemá čas hneď reagovať na diskusiu 🙏🏻
a k príspevku - je smutné, že “kamoška” vás nepohostila, bez ohľadu na to, či návšteva bola alebo nebola ohlásená, minimálne mala padnúť otázka či si dáte kávu, čaj, vodu… ja by som sa pod zem prepadla keby nepripravím pre návštevu niečo pod zub na stôl, ak ide o ohlásenú návštevu vždy minimálne chlebíčky alebo jednohubky + koláč a niečo slané ako tyčinky, chipsy, ktoré máme vždy v špajzi, pri neohlásene návšteve minimálne káva/čaj a rýchle jednohubky s domácou nátierkou a zeleninou + znova chipsy/chrumky… čo je škoda a niektoré baby to tu už aj písali, mohla si tiež navrhnúť keď ste už boli v meste či vám neukáže nejakú reštiku kde dobre varia a môžte si dať spoločný obed ☺️ každopádne ja by som sa kvôli hodinke či dvom netrepala niekde 4 hodiny a znova potom domov, riešila by som to buď víkendovou návštevou alebo pobytom niekde v okolí kde kamoška býva, aby si užila aj rodina a aj ty by si sa stretla s kamoškou
Ja sa tu pridám iba preto, lebo som zvedavá, či sa ozve aj druhá mamička - podľa popisu sa asi spozná :D
@negymama tak u nás v chladničke , mrazničke nič také nie je. Nekupujeme takéto veci do zásoby. Máme doma rôzne intolerancie, tak si vždy kúpime na čo máme chuť a nesklladujem to. Nakúpime na pár dní a ke´d sa to zje, ideme znova na nákup. Pre návštevy kupujem, keď viem, že prídu, lebo inak by to u nás nemal kto zjesť. Tak to nebudem zbytočne kupovať. Max. tak pečivo, mäso, varené veci a pod., mám v mrazáku . Takže nehrozí že niekto príde neohlásene a mám doma keksíky, chrumky. Jediné čo mám je káva, čaj. Vodu pijeme z vodovodu , takže ani minerálky, sladké vody, sirupy u nás nie sú.
Zeny Vy ste strasne konspiratorky, vseeeetko Vam pride zvlaaaastne 😀😀😀😀😀😀. Co, Vy ste sa nikdy nestretli s niekym po dlhej dobe a na velku dialku? Kde zijete prosim Vas 😀
K prispevku, dohodnute ste boli, logicky ked pises ze dnu Vas necakalo pohostenie. Vsak keby nevie ze idete ,precoby Ta to malo vobec prekvapit.
A este 4hodinova cesta
Ta tvoja ,,kamoska" je divna
ALE aj ja mam jednu taku kamosku , su taky ludia 🙄😀🤦♀️
Teraz ma skor zaujima, chces jej na to nieco povedat ? Dodatocne ? Mala si sa ozvat skor.. a vobec, ist sa najest priamo s nou v meste tam a nie byt ako nesvojpravna . Napises jej a bude po kamaratstve , ak vobec este nejake je
@oblecenie99 stopro sa spozna a dufam ze napise 😀😀😀
Teda, ak to tu cita
@kvetinka75 hocico sa da ponuknut, nemusi byt chrumky, cipsy kolace. My sme raz robili oslavu dcere a prisli deti na poobednu hodinu od 15 - 18 oslava dohodnuty cas...takze som detom pripravila iba tortu, napoje a slane pochutiny.
ale neocakavane sa dve pary rodicov ktorych blizie pozname u nas zdrzali, decka hostinu pojedli...nic ine som nemala. tak som im urobila bezny chleba so sunkou, uvarila vajicka, nejaku zeleninu co sme mali. Skratka nieco co sme mali ako rodina sebe kupene na ranajky/veceru. Ja tiez nemam nejake zasoby kolacov z listk. cesta, ci zamrazene zakusky alebo co. A pochutiny ci oriesky su u nas pri 4 detoch v rezime "kup a zjedz"...takze to zasoby tiez nemam.
Alebo nam prisla navsteva na stavbu domu, pozriet ako pracujeme, tak co som mala pripravene pre nas som ponukla aj ked islo len o chlieb s natierkovym syrom a caj.
Divna kamarátka. Minimálne, kávu, čaj alebo vodu ma každý ….
@pondelok01 presne ona mala narodky toje este vecsie fiasko
@negymama my obyčajný chlieb ani nemáme keďže kupujeme bezlepkové a ke´dže tie sú drahé, vždy máme po ruke toľko, koľko zjeme s dcérou za 2 dni. Niekedy sú to iba 4 krajce. Niekedy 2 krajce, keď si zmyslím, že nebudem pečivo. Ale zase mám pukancové chleby, možno by sa aj tým potešili. A niekedy mám posledný načatý balík. Keďže kupujem len pre 2 osoby, nečakaná návšteva 2-3 ľudia sa u nás veru nepohostia.
ale možno by sa potešili kukurici z plechovky či bezlepkovým vajcovým cestovinám . Keď je človek hladný zje hocičo.
Koniec koncov ci pride ohlasena ci neohlasena navsteva aj ked by som tereoticky mala nervy voda, kava keksik je must have pre mna pre moje vedomie a svedomie

@viestta neviem si predstaviť na návšteve otvoriť ústa a povedať prosím si piť popr. pre deti čaj, pre manžela kávu... mne to príde troška blbé, pretože mi vždy návšteve sa snažíme dať čo môžme.... áno viem, je dražoba, ale zas ten čaj a káva nie je zas tak veľa...