Kamarátka nás nepohostila
Dievky, musela som dat anonym lebo by sa daná osoba mohla ktomu dostať ale zaujíma ma názor iných ľudí
Prednedávnom mala kamarátka tu z MK narodeniny. Poznáme sa odkedy sme si obe našli dve čiarky na teste(ale priateľstvo fungovalo iba cez siete nakoľko žijeme ďaleko od seba )
Stále hovorila ze by bol najlepší darček na svete kebyže sa vidíme. Tak som sa po 9 rokoch rozhodla OK spravím radosť keď ma sviatok. Nakoľko cesta trvá 4 hodiny ,vstali sme skoro ráno zbalila som deti a išlo sa. Keď sme dorazili samozrejme radosť veľká, zavolala nás dnu. Dnu nás nečakal pohár vody, ani chlebík, či chrumka alebo teplá káva. Čakala som že asi nás ponúkne načo mame chuť ale stále nič. Navrhla že ideme von, čakala som teda ze asi nás niekam vezme aspoň na zákusok keď sme ťahali tak dlhú cestu. Ale nie, prešli sme sa cez mesto. Deti sa pohrali a už bol čas ísť nazad aby sme prišli domov v rozumnom čase. Nahnevaný muž si po ceste nazad kúpil kávu na pumpe a šli sme sa najesť do reštaurácie.
Baby nemajte ma za rozmaznanu ani nič, ale keď niekto meria tak dlho cestu očakáva ze druhá strana keď sa tak teší a čaká, ze upečie aspoň sprostu bábovku a zaleje čaj.
Zvyknete chystať niečo pre návštevu alebo proste iba kecáte a to všetko?
Lebo ja aspoň vytiahnem dačo ku káve alebo čaju. Ked niekto ku mne ide dlhšiu cestu pozvem ich na pizzu alebo niečo male pod zub urobím.
Toto cele ma zarazilo a neviem ako jej to slušne naznačiť
je to divne ze nic neponukla aj moja svokra bola taka ani vodu ohlaseni sme boli tri hodiny cesty
s kamoskou by som to nechala ist do stratena
@kvetinka75 vidis, a mna by zase toto nastvalo, ze viem, ze dojde niekto z vacsej dialky, chystam obed a oni dojdu a sorry jest nebudeme, boli sme v restike. To mamina svagrina bola vzdy taky expert.. preto uz dopredu dohadujem, ze co kde a ako... Niekomu to moze byt blbe, ale aspon viem, na com som a s cim mozem pocitat...
@guiseppinka keď je niekto pozvaný na obed, jasné že príde hladný. Ale ak idem k niekomu poobede na návštevu tak nečakám obed. Alebo ak sme niekde na ceste a poviem niekomu že cestou by sme sa zastavili, tiež nečakám obed, pokiaľ mi vyslovene nepovie že nám ho pripraví. Tak sa radšej niekde najem.
Ak by prišiel niekto z väčšej dialky a je u mňa v čase obeda, nachystám obed a poviem že varím aj pre nich.
Podľa mňa autorka preto nepíše, lebo sa teraz cez správy hádajú. Kamoška sa spoznala a teraz jej to dava vyzrať 😁😁😆 ahoj kamoška 🙊
@1fifinka1 kámoška by možno aj sem napísala ako sa veci majú
@kvetinka75 poobede nie, to ja riesim max kolac a kavu... Ale presne taketo cestou, ked niekto ohlasi, ze pojdeme okolo, tak sa stavime... Tak tam dopredu riesim ci aj obed alebo nie...
@negymama Ahoj, tak toto, že ,,Choďte sa najesť do reštiky, keď ste hladní a ja vás potom pozývam na kávu a zmrzlinu,, - na jednej strane chápem, no neviem, príde mi to také zvláštne, keď je to teda návšteva 😁 Ja ich zatiaľ budem čakať doma hodinu, kým sa najedia a potom ich počkám pred podnikom a pôjdeme do cukrárne. Ja by som ich na ten obed skôr pozvala, šla tam s nimi a prípadne sa vyhovorila, že si dám len minerálku, lebo som už jedla/nie som hladná/držím hladovku 😁 ak by som teda nemala peňazí nazvyš...
@danyelia tak taku variantu som udala pre neohlasenu navstevu ako vychodisko pre hostitela co jednak nema nic pripravene, ten den nevaril, a zaroven ma menej penazi, co ja viem je pred vyplatou alebo je teda skupejsi. Ze este stale sa da to zachranit aspon pozvanim na kavu a zakuskom ci zmrzlinou. Neohlasena navsteva osoby 4+ predsa nemoze cakat komplet uvareny obed pre nich. My napr. niekedy dojedame z min. dna a pre dalsiu celu rodinu nemusime nic mat. Ale urcite by som ich aspon na to poobedne pohostenie pozvala.
@kvetinka75 možno sa aj hanbí písať pod svojím nickom.
A ty si jej čo priniesla a deťom?
Ak si ju len tak "prepadla" a ešte aj s celou rodinou, tak sa nečuduj, že bola zaskočená. To je neslušné a ste si kvit. Ak si bola ohlásená, tak to je fakt divné.
@danyelia celkove tu zlyhala komunikacia.
Ked sa niekde trepem 4 hodiny s celou rodinou tak sa ubezpecim aky bude program a jedenie. Ked hostitel povie, u nas sa najete a pojdeme potom do mesta tam a tam. tak priidem v case obeda a ratam s obedom aj pre svoju rodinu. Ak hostitel ziadne jedlo nespomina, tak bud ja nieco navrhnem alebo ak mi je to trapne sa pytat, tak sa pre istou zabezpecim jedlom ci sa idem najest aspon nieco lahke.
samozrejme o nejakej kave ci vode sa nebudem dohadovat, ved to je hadam zakladna slusnost aj pri neohlasenej navsteve. Hadam sa nebudem pytat. date mi aj tycinky?
Nikto k nám neprišiel, a y som mu neponúkla vodu, kávu či aspoň nejaké chipsy. A zase si tiež mohla na prechádzke navrhnúť aspoň kávu a deťom zákusok. Prekvapila by si ju ty. 😉
@pukina nech sa spozná...
Ja by som sa netrepala 4 hodiny za kamoskou z netu niektore kamaratstva su len cez net 😁 ale to som ja... a ak by som nahodou sla tak isto nie neohlasene ako prekvapko ale urobili by sme si rovno vylet s detmi (mozno aj s ubytkom ked je taka dlha cesta) a urcite by sme sa niekde najedli nechodime s hladom na navstevu len babke ked nas pozve na obed 🙂
A vedela ,že prídete ? Jasné že by som mala prichystané aspoň bublaninu ,nejaký džús ,kavu to je samozrejmosť ,a aj na zákusok do mesta by som pozvala ... Ach
Ale teda ak mi niekto pride na navstevu urcite ponuknem co doma mam. Nesudila by som nikdy nevies v akej je clovek situacii co ma v hlave ci na to ma a pod. Bola jej vobec prijemna tvoja navsteva? Nie kazdy si chce zacinat navstevy grilovacky a pod....vobec by som to neriesila. Ak si rozumiete nieje to o tom ci ta ponukne...
🤣 že neviem ako jej to slušne naznačit, kamarátke z modrého koníka.. tak založim anonymnú diskusiu s podrobným opisom..👌 takto sa to rieši..
Kamarátky zrejme už také asi nebudete.. ty urazená že ťa neponúkla a ona potupena ako ju tu ženy zvozia aká je netaktna.. a pritom jej možno nedocvaklo.. ja napr.ked som smädná vypytam si.. na prechádzke by som povedala ze si idem kúpiť jest..
Ešte ma napadlo .doniesla si niečo jej deťom ? Vieš či sa neurazila ..možno čakala ,že ty ju pozves ...
Ja si neviem predstaviť, niekam sa trepať taký dlhý čas. A hlavne, ak by nás kamoška vyslovene nepoznala na obed, pred návštevou by sme zakotvili niekde v reštike alebo aspoň mekaci a najedli sa.
Akože, ponúknuť kávu a vodu mi.pride samozrejme, no ak bola navsteva neohlásena prepadovka, asi by mi tiež nejaký čas trvalo sa spamätať.
No hlavne som si predstavila výraz mojho muža, kebyže mu takýto výlet navrhnem 😂
@llienkaa vsak si jej navstevu priala ako darcek k narodeninam, necitas?
no a od rana, autorka nic.. :D tak tu sa nedozvieme ako to naozaj bolo
@evamarek77 :D no hadam aspon kavu si daju :D
To ako nemože niekomu docvaknut, ked 4 hodiny za vqmi cestuje človek s malymi deckami a potom 4 naspät, že su hladni? Tak hadam si ostatni nenosite rezen v bandaske na navštevu; vodu, kavu v termoske, jablko a chipsy.To už môžte ist rovno stanovať a nie klopat na dvere niekomu..Keby aj dospeli neboli hladni, deti určite a smädnè..Ja sice nemam nič v skrini pre pripad, ale ak sa niekto zjavil, som schopna ist v tej sekunde do najbližšieho obchodu, vynukujem a uz sa mi stalo, že aj nič nechceli..Akurat ked niekto cestuje 8 hodin, to je trošku ina situacia a masaker ..Asi neni taka užasna, ako sa zda...Možno len ťuťuli mutuli cez pismenká a skutek utek..🙀
Áno áno, hanba dotyčnej, ale tebe o nič menšia rozoberať ju takto nepriamo na mieste, kde sa k tomu isto dostane. A vraj "ako jej to slušne naznačiť?" :D :D
Jasnačka, že je to divne. Ja mam takú švagrinu. Terigame sa tam dve hodiny a sama si musím nacapovat vodu z točky 😀 už vieme, aká je (vždy vymodena ale na stole pred nami len prach) 😀 takže sa vždy dobre najeme keď tam ideme. Snažím sa tomu celé roky pochopiť ale nejde to. Proste vopred dohodnutá návšteva sa má uctiť. Aspoň troma kusmi aj keď kupovaného zakusku

@kvetinka75 presne tak, obed by sa nemal ocakavt, hlavne ak je viacero hosti, vela ludi vari len svoje porcie a nic navyse. Na obed sa chodi ked ta niekto vyslovene pozve na obed. vtedy je neslusne sa niekde najest a ohrdnut vopred dohodnutym obedom. Proste to su zaklady slusnosti, povacsine clovek sa to nemusi ucit, ale niekomu to nepride samozrejme.