icon

Kamarátke som vybavila polovicu svadby a nakoniec ma nepozvala

24. apr 2022

Ahojte chcem sa spýtať na váš názor na situáciu v ktorej som sa práve ocitla. Moja veľmi dobrá kamarátka mala mať už pár krát svadbu ale prekladali to najskôr kvôli covid opatreniam, neskôr úmrtie v rodine potom mala ona covid potom mužova rodina atď. Keďže sme boli naozaj dobrý kamaráti chodili k nám na grilovacky, boli sme spolu na dovolenkách a tak dosť sme im zo svadbou pomohli. Neboli na tom finančne najlepšie a tak sme s mužom dali dokopy kontakty a vybavili sme im cez našich známych lacnejšiu sálu, kapelu a cattering. Mužova sestra je krajčírka tak za naozaj smiešnu sumu jej ušila šaty lebo chcela mať také ako nikto iný. Miestami som mala pocit ako keby sa ja vydávam druhý krát. Posledné mesiace sme neriešili nič iné ako svadbu, stále rozprávala ako sa teší ako sa zabavime že konečne v júni bude svadba, ako pôjdeme s mužom za svedkov, že bez nás si svadbu nevedia predstaviť. Ešte pred dvomi týždňami prišla k nám, že musia niečo rýchlo zaplatiť a nemajú 700€ či môžme požičať, že o mesiac po výplate vrátia požičali sme. A dnes som sa z fotiek na fb dozvedela, že svadba bola včera žiadna mala alebo čo normálne regulerna veľká svadba zo všetkými okrem nás. Nechápem prečo to spravila... Dnes mi napísala že ďakuje za vybavenie toľkých veci že mala najkrajší deň svojho života... Ako reagovať? Nechápem čo sa stalo, keď nám naschvál vravela zlý dátum svadby... Chcela nás len využiť na pomoc?

viestta
Odpoveď bola odstránená
mirro
24. apr 2022

Ved presne, to ako sa zachovali...my a ešte jeden pár sme boli sklamaní, že tak klamala. Ešte sme aj "výslužku"dostali, doniesla svadobné zákusky a že dobre bolo, do rána sme sa zabávali.... proste svatba so všetkým, žiadne v tichosti pre pár ludí.

abbey1
24. apr 2022

Môžem len dotaz? Píšeš, že si jej vybavila polovicu svadby a mala si pocit, že si vlastnú vybavuješ. Prosím ťa, a z čoho tie pocity pramenia? Veď píšeš, že si jej len poskytla kontakty a oni si obehali a vybavovali.
Ja chápem, že sa cítiš dotknutá, že ťa nepozvala a zjavne teda i oklamala.
Popravde, mám z tohoto príbehu zmiešané pocity. Ako sa tu opakovane píše,ľudia dokážu byť rôzni. Na jednej i na druhej strane.
Peniaze si normálne vypytaj späť a úplne normálne sa jej i spýtaj, čo sa stalo, prečo tá zmena. Ono totiž priatelia medzi sebou normálne komunikujú, áno, aj o nepríjemných veciach.

autor
24. apr 2022

@abbey1 z toho, že sa to vybavovalo lacnejšie takže sme ľudí obvolali a potom si už s nimi oni ohadovali termíny atď.

abbey1
24. apr 2022

Čiže cca 10 telefonátov?

autor
24. apr 2022

@abbey1 kam mieriš touto otázkou?

ndrag
24. apr 2022

a nemala kamka iba civilny sobas teraz s tym, ze bude este dalsia "normalna svadba" v kostole? Sa to tak niekedy robi, ale ja tomu nerozumiem...

abbey1
24. apr 2022

Len že koľko času a financií ťa stala tá pomoc. Tento druh pomoci považujem medzi priateľmi za samozrejmosť.
Ako píšem, chápem tvoje sklamanie a osobne by som jej bola hneď zavolala a spýtala sa na dôvody jej konania.

michaelam2
24. apr 2022

Fakt by som sa za seba hanbila keby som od niekoho pytala takto pomoc so svadbou a este aj peniaze a potom ho nepozvem 🤦‍♀️ Na tvojom mieste by som jej hned pisala ze aky mala dovod dokonca klamat o termine…a peniaze by som si hned pytala spat

loginexistuje
24. apr 2022

Anonym uz si si vypytala tie peniaze ?

majoranka24
24. apr 2022

Urcite ziadaj aj vysvetlenie. Ale viac by som takej osobe nedoverovala. U mna by skoncila.

autor
24. apr 2022

@loginexistuje písala som spravu zatiaľ bez odozvy

loginexistuje
24. apr 2022

Tak jej napis pod foto na fcb ze okrem toho ze ti zabidla povedat termin svadby tak ti zabidla vratit pozicanuch 700 eur

brigelka
24. apr 2022

Ja by som sa jej narovinu opýtala, že prečo ťa nepozvala na svadbu, keď spomínala, že ste mali byť svedkovia. Nech to vysvetlí. A potom by som jej povedala, že si prosím tých 700€, že ich veľmi súrne potrebujem. Ak nemá nech si ich požičia kde chce, veď ľudí na svadbe mala veľa,nech sa jej revansuju a potom by som to uzavrela. Nech je šťastná a manželstvo jej vydrží. A už nech sa viac neozýva.

lenkavalova
24. apr 2022

@brigelka ako nemá? Dostala na svadbe 😂

marlent
24. apr 2022

Sla by som osobne pre peniaze kym z darov nestihnu minut to he vsetko a ukoncila bz som toto priatelstvo priamoi na mieste

brigelka
24. apr 2022

@lenkavalova a čo keď to zatají? Zahrá sa na chuderu, ktorá nemá, lebo všetko vrazila do svadby.

lenkavalova
24. apr 2022

@brigelka veď dary 💸 dostala včera. Už stihla minút?

brigelka
24. apr 2022

@lenkavalova veď sa nevesta neozýva, podľa mňa míňa peniaze 🙁

autor
24. apr 2022

@brigelka správa sa ani nedorucila na fb je par hodín neaktívna. Tak zatiaľ čakám čo odpíše dúfam že vráti peniaze bez problémov

cacianka
24. apr 2022

Myslím že si nečakala ovácie za pomoc, ani by si netrvala aby ste boli svedkovia ako dookola vyhlasovala, ale za tie týždne mala čas nejako uviesť na pravú mieru/ zmenu pozvania a účasť, a hlavne termín. Kľudne mohla zmeniť ona zoznam pozvaných, zmeniť svedkov z vlastného rozhodnutia, alebo na nejaký nátlak rodiny, ale keby bola aspoň normálna kamoška, slušný človek, tak to odkomunikuje v ten správny čas. A nie po všetkom.
Tiež som presvedčená že to urobila zámerne. Normálny odrb, využiť a odkopnúť.
Môj návrh - hneď rieš, peknú lacnú gratulacnu kartu a do nej text niečo v štýle že jej gratulujes akym odrbom začala manželstvo a na záver vášho priateľstva ju ziadaš aby okamžite vrátila € na číslo účtu IBAN :.
Ja by som s takou skončila, nie za to že som nebola na svadbe, ale za ten odrb a jej charakter.
My sme tiež pred pár rokmi pomohli kamarátke, 400 e, bola v ťažkej situácii, že požičiame a vráti keď bude môcť alebo keď dcéra skončí školu. A keď sme naznačili, že € už potrebujeme, tak sme boli svine nenažrané, že sme jej ich darovali.
To určite, pri mojom plate 450e jej darujem 400....

loginexistuje
24. apr 2022

Na drzovku by som jej zavolala ale asi z ineho cisla😉

sparkling
24. apr 2022

Ja by som svadbu vôbec nespomínala. Aby to nebolo potom brané tak, že si pytas peniaze lebo ta milostiva nepozvala. Pogratulovala by som, popriala vsetko dobre a popytala by som si nazad svoje peniaze, lebo mam urgentne vydavky, ktore musia byt co najskor uhradene a ze nemam ine okrem tych, ktore som jej pozicala. Vratenim penazi by cely pribeh skoncil.

autor
24. apr 2022

@cacianka s tou kartou to vyzerá celkom fajn škoda že som jej už písala na fb... Dúfam že ona tie peniaze nechápe ako dar jasne som opakovala viac krát že sú len požičané

autor
24. apr 2022

@sparkling áno písala som jej už správu že potrebujem urgentne peniaze naspäť čakám na odpoveď

miskakyska
24. apr 2022

Možno do večera zazvoní pri dverách s peniazmi,aj riadnou výslužkou 😁

cacianka
24. apr 2022

Taká malá škodoradosť je náhodou dobrá vec 😇😜, a keď nebol fcb tak čo ? Vidieť ten ksicht keď otvorí obálku jeeej gratulácia a tam "naval prachy, hyena" 😉.
Mne by stačila aspoň ťa vizualizácia, iba nápad, aj keď by sa to nerealizovalo.
Tiež sme si predstavovali rôzne scenáre čo urobíme, ako ju strapnime v dedine, rodine,v práci, ale naozajstny krok sme neurobili.
Ale € pýtaj, kuj železo za horúca, kým ešte nejaké má z darov a neminie na medové tyzdne. Naj písomne akýmkoľvek spôsobom, aj mimo fcb,

sparkling
24. apr 2022

Aky dar? Na svadbe si nebola, takze ziaden dar. To ani nespominaj pred nou. Prave preto by som sa k svadbe vobec nevyjadrovala, aby toto nemohla povedat. Proste pre dobro veci to radsej prehltni a hotovo. Neviem, ci sa budes citi lepsie, aj ti poda nejake “vysvetlenie”. A mne osobne by ziadne vysvetlenie proste na toto nestacilo. Cas a svadbu uz nevratis ale peniaze este dostat mozes. A ak jej chces velmi povesat, co si myslis, tak az po tom, co budes mat svoje peniaze v rukach.

cacianka
24. apr 2022

@miskakyska a v torte gutalax...
by som to pred ňou vyhodila....

autor
24. apr 2022

@cacianka ak sa neozve tak možno aj taku kartu dostane 😃 fakt mňa by to ani nenapadlo

@sparkling ja nechcem už asi ani vysvetlenie lebo neviem akú výhovorku by musela použiť aby som pochopila tento čin
@cacianka a radšej ani vyslužku 😃