icon

Kamarátke som vybavila polovicu svadby a nakoniec ma nepozvala

24. apr 2022

Ahojte chcem sa spýtať na váš názor na situáciu v ktorej som sa práve ocitla. Moja veľmi dobrá kamarátka mala mať už pár krát svadbu ale prekladali to najskôr kvôli covid opatreniam, neskôr úmrtie v rodine potom mala ona covid potom mužova rodina atď. Keďže sme boli naozaj dobrý kamaráti chodili k nám na grilovacky, boli sme spolu na dovolenkách a tak dosť sme im zo svadbou pomohli. Neboli na tom finančne najlepšie a tak sme s mužom dali dokopy kontakty a vybavili sme im cez našich známych lacnejšiu sálu, kapelu a cattering. Mužova sestra je krajčírka tak za naozaj smiešnu sumu jej ušila šaty lebo chcela mať také ako nikto iný. Miestami som mala pocit ako keby sa ja vydávam druhý krát. Posledné mesiace sme neriešili nič iné ako svadbu, stále rozprávala ako sa teší ako sa zabavime že konečne v júni bude svadba, ako pôjdeme s mužom za svedkov, že bez nás si svadbu nevedia predstaviť. Ešte pred dvomi týždňami prišla k nám, že musia niečo rýchlo zaplatiť a nemajú 700€ či môžme požičať, že o mesiac po výplate vrátia požičali sme. A dnes som sa z fotiek na fb dozvedela, že svadba bola včera žiadna mala alebo čo normálne regulerna veľká svadba zo všetkými okrem nás. Nechápem prečo to spravila... Dnes mi napísala že ďakuje za vybavenie toľkých veci že mala najkrajší deň svojho života... Ako reagovať? Nechápem čo sa stalo, keď nám naschvál vravela zlý dátum svadby... Chcela nás len využiť na pomoc?

sparkling
24. apr 2022

Nic proste sucho, bez nejakych litanii, ano vydala si sa, to je super, gratulujem, vela stastia. Prosim prepac, nechcela som ta zatazovat s tym pred svadbou ale urgentne potrebujem peniaze, prosim najneskor do vecera alebo do zajtra rana mi ich vrat. Bodka. Nepitvat, nekomunikovat. Aby nedostala priestor na dalsie bla bla

marca12
24. apr 2022

Pomahat mame nezistne a neocakavat nic za pomoc. Ja to vzdy tak robim,pomaham nezistne a neocakavam a potom nemusim byt sklamana. To len do buducna. Ale cele je to cudne. Nevysvetlila si si to nejako zle? Cudne je,ze ti hovorila,budete na svadbe a den po svadbe ti dakuje za pomoc.

3katka151
24. apr 2022

Ľudom *ebe... To nevysvetlíš...

sparkling
24. apr 2022

@marca12 tak nejake pohnutky urcite ta dotycna k tomu mala ked to takto spravila. A prave preto by som nejako tu svadbu nevytahovala. Na druhu stranu vsak nevesta nema chrbtovu kost ked si takto pozicala peniaze kvoli svadbe od niekoho koho nemieni pozvat? Cele divne

derdia
24. apr 2022

No vidis... Ja som si svoju super kamosku dala za svedkynu, a ona nemala hanby ma tiez nepozvat... Vraj maju to len pre rodinu.

kingstonka
24. apr 2022

... ja by som jej asi len odpísala,ze škoda, že neposlala oznámenie, prišla by si jej poblahozela do ksotola/na úrad. Ze ma nepozvala na svadbu (napriek tým rečiam ako si tobuzijete) by ma až tak nemuselo, ale ze neposlala asno oznámenie, keď ste v kontakte, chodili ste spolu na dovolenku...to oznámenie by som očakávala...

lienka.7
24. apr 2022

Ak si jej peniaze poslala na účet a do poznámky dala pôžička, nemáš sa coho bat...

ghostsgirl
24. apr 2022

Akoze to, ze vas nepozvala je sice jej rozhodnutie, ale minimalne oznamenie naozaj poslat mohla ak ste kamosky a este si jej aj pomahala so svadbou. To, ze slubovala, ze pojdete za svedkov je dalsia vec, nechapem takýchto ludi, ale je och naozaj vela. Hlavne si daj teraz bacha, aby ti vratila peniaze, to by som riesila urgentne a len by som jej vecne pogratulovala. Inak ludia su naozaj zvlastny, pridam aj ja svoju skusenost. Mali sme velmi dobrych kamaratov, vikendy , dovolenky spolu, proste partia. Boli u nas na Silvestra a vyliezlo z nich, ze sa zasnubili a oznamili hned aj datum svadby - v lete (bol to lahko zapamatatelny typicky svadobny datum). Samozrejme nas hned pozyvali, aj ked mali mat len obrad bez hostiny. Fungovali sme uplne normalne a tyzden pred svadbou boli opat u nas na grilovacke a bolo ticho, ani naznak o svadbe, pritom dovtedy o tom basnili non stop. Nakoniec grilovacky z nich vyliezlo, ze nakoniec sa teda o ten tyzden brat este nebudu (nikoho z nas to neprekvapilo, lebo boli spolu naozaj len kratko - dali sa dokopy asi mesiac pred Silvestrom, cize boli spolu ani nie tristvrte roka a s dost hadkami). Tak sme mali debatu, ze jasne chapeme a tak... O tyzden na nas z facebooku vyskocila foto zo svadby :D tak sme im len napisali sms, ze blahozelame - bolo to uprimne, lebo ja sa naozaj nezvyknem urazat na take veci, hoci ma to prekvapilo a okrem toho oni nemali ani mat hostinu, naozaj len obrad s 10 ludmi, nakolko oni vela kamaratov nemali. Takze by s nami nemali ziadne naklady, akurat tak oni sa pripravili o svadobny dar od nas :D). Po tej sms mi kamarat cely happy volal, ze jeeej a vy sa na nas nehnevate? A ja ze nie, ved to je vasa vec aku mate predstavu o svadbe...proste fakt ma to ani trosku nenahnevalo, len prekvapilo plus nechapem naco o tom basnili, ked nas tam evidentne ani nechceli a nakoniec klamali... A to bolo posledny krat, co som o nich pocula...uz nedvihali telefony, neodpisovali na spravy, proste ignor bez nejakeho vysvetlenia ci hadky... A to sme boli naozaj pred tym dlhorocny priatelia, na cas sme im dokonca zadarmo pozicali nas byt a oni nas takto z nicoho nic bez vysvetlenia odstrihli...mam podozrenie, ze nas chceli odstrihnut tou svadbou, ze dufali, ze sa na to urazime a my nic :D akoze doteraz nechapem...este podotknem, ze neodstrihli len nas s manzelom, ale celu nasu vtedajsiu partiu...proste bez vysvetlenia

bimbambom
24. apr 2022

@ghostsgirl a nakoniec tú hostinu mali alebo nie ? Som sa stratila trochu 🙂

ghostsgirl
24. apr 2022

@bimbambom pisala som hned ze neplanovali ziadnu hostinu a ani ju nemali...mali len obrad s cca 5 ludmi, predtym nas tam malo byt tak 10 osob, cisto len na gratulacie po obrade...akoze ved to, ze tam chceli len samych seba je ich rozhodnutie a uplne v poriadku, ale nechapem naco nas pol roka balamutili o svadbe, tyzden pred nou zadru, ze ziadna nebude a nakoniec sa clovek z facebooku dozvie, ze bola svadba...ved mohli ten tyzden namiesto klamania, ze svadbu zrusili, normalne povedat, ze si to rozmysleli, ze tam kamaratov nechcu a nie ze zrusili svadbu a potom ju nakoniec mali a clovek sa to z fb dozvie :D

ghostsgirl
Autor odpoveď zmazal
ghostsgirl
24. apr 2022

@bimbambom ale o to by ani tak neslo, ved mozno spanikarili alebo co, ale ide o to, ze oni nas potom uplne odstrihli bezdovodne a sme z rovnakeho mesta a ani nas nepozdravia :D

tata1401
24. apr 2022

By som jej napísala aká som rada, že sme sa tak dobre zabavili

0adka0
24. apr 2022

Ja tomu verím, lebo sa nám stalo niečo podobné. Asi 4 roky dozadu sme mali ísť na dovolenku v partii s kamarátom a jeho frajerkou, rezervovali sme ubytovanie, kde bola v cene celá nájomná jednotka, čiže nechceli od nás počet osôb a kamarát poslal svoj občiansky na overenie totožnosti, a poplatok išiel z jeho účtu, ale zaplatili sme mu polovicu. Mali sme ísť spolu naším autom (oni nemali) a v deň odchodu nám napísal sms, že obaja dostali črevnú chrípku a ubytovanie stornoval (bez toho aby sa nás spýtal, či nejdeme sami). My sme zostali doma, lebo sme si mysleli, že ubytovanie máme zrušené (kontakt na prenajímateľa mal iba on). Na druhý deň pridala jeho frajerka fotku z miesta dovolenky. Nakoniec sme zistili, že si požičali auto od niekoho z rodiny a išli tam sami a my sme im prispeli na polovicu ubytka. Ani neviem koľko sme sa s nimi naťahovali, aby sme z nich dostali naše peniaze naspäť, najviac ma však naštvalo, ako nás sprosto oklamali, my všetko zbalené, vybavená dovolenka v práci, kúpená diaľničná a potom si dotyčná veselo pridáva fotky. Prerušili sme potom s nimi všetky kontakty a na dovolenku už s nikým cudzím nepôjdem ani keby mi zaplatil.

bimbambom
24. apr 2022

@ghostsgirl toto milujem !
Ja mám tiež takú bff zo školy . Zo dňa na deň začala vytáčať hlavu , nezdravila sa ani .
Teraz po rokoch sme sa žiaľ stretli u trénera . Ja sa síce nehnevám , ale zas ani úsmevy rozdávať nebudem , slečinka to nechce pochopiť a zdutá je jedna radosť 😊
Takých je kopec .
Ale mám aj jednu svadobnú - kamoška dobrá sa vydávala , vkuse ma tým až obťažovala. Večne čo áno , čo nie .... Tak som normálne čakala , že dostanem pozvánku ( nie k stolu ) a zrazu bolo po svadbe . Paradoxne mala tam kamošky , na ktoré nadávala ( bolo to obojstranné) . Keď som jej napísala , že som trochu sklamaná , že na hostinu ma pozývať nemusela , ale do kostola som chcela ísť , tak sa na mňa vykričala , čo som to ja za kamarátku , mala som sa predsa ja zaujímať . A samozrejme , keď dôjdu argumenty , tak som nakoniec bola tá čo závidí a nepraje ....

lenkakravcova
24. apr 2022

Napíš potom ako to celé dopadlo. 🙂

kingstonka
24. apr 2022

@0adka0 panebože to co boli za ľudia?

bombulka1987
24. apr 2022

Mali už svadbu? Super, mali teda asi aj redový a peniaze dostali, tak? Prosím pekne peniaze vrátiť, okamžite. Na kamarátku by som sa vykašlala, keď vráti prachy, tak by som ignorovala, tvárila sa, že ju nepoznám.

0adka0
Autor odpoveď zmazal
autor
24. apr 2022

Ako čítam tie príbehy tak fakt sú ľudia divný a to s tou dovolenkou by ma nasralo tiež dosť. Tak isto ako aj
@ghostsgirl dozvedieť sa o svadbe z fb je dosť hnusne keď o tom počúvaš dlho.
No slečna nevesta sa ozvala akoby sa nechumelilo, že dnes mala toho veľa odprevadiť ľudí, odovzdať sálu atď ale ak mi ide o peniaze mam si zajtra pre ne prísť ( Čo má prekvapilo asi ma fakt z darov) tak som zvedavá či zajtra nebude robiť problémy ale ak mi ich dá tým náš kontakt konči

autor
24. apr 2022

@0adka0 luxus na pozicanom aute 😃 divne

livka_
24. apr 2022

Naozaj je nutne vsetky kroky v zivote konzultovat na konikovi? Keby mi prisla taka sprava tak obratom jej telefonujem a pytam sa a pripadne konfrontujem. Ziadna veda. To je cele. Koniec dramy. A prispevok je postaveny na vypovedi jednej strany..aj tu druhu by sme radi vedeli.. vyznieva to tak, ze ste pomohli uplne s celou svadbou, napriek tomu o veselici "pre celu obec" sa k tebe ziaden šuch o datume nedostal..divne. az tak blizko si asi nebola

dskjhfdlkdjhl
24. apr 2022

Hmm, ak Ti ide o peniaze, tak si mas po ne prist? To nebude ani najostrejsia ceruzka v peraccniku a evidentne sa jej aj slusnost vyhla. Co uz, tak aspon vies, ze kamosky mas niekde uplne inde😉

bimbambom
24. apr 2022

@dskjhfdlkdjhl čo znamená " to nebude ani najostrejšia ceruzka v peračníku ? "

dskjhfdlkdjhl
24. apr 2022

@bimbambom ze to nebude extra mudra zienka-opak ostrej je tupa😉

rastika
Autor odpoveď zmazal
bimbambom
24. apr 2022

@dskjhfdlkdjhl toto budem používať ! Super to je 😀

@rastika doteraz som naozaj také nepočula . Sa dobre na tom bavím