Kamarátke som vybavila polovicu svadby a nakoniec ma nepozvala
Ahojte chcem sa spýtať na váš názor na situáciu v ktorej som sa práve ocitla. Moja veľmi dobrá kamarátka mala mať už pár krát svadbu ale prekladali to najskôr kvôli covid opatreniam, neskôr úmrtie v rodine potom mala ona covid potom mužova rodina atď. Keďže sme boli naozaj dobrý kamaráti chodili k nám na grilovacky, boli sme spolu na dovolenkách a tak dosť sme im zo svadbou pomohli. Neboli na tom finančne najlepšie a tak sme s mužom dali dokopy kontakty a vybavili sme im cez našich známych lacnejšiu sálu, kapelu a cattering. Mužova sestra je krajčírka tak za naozaj smiešnu sumu jej ušila šaty lebo chcela mať také ako nikto iný. Miestami som mala pocit ako keby sa ja vydávam druhý krát. Posledné mesiace sme neriešili nič iné ako svadbu, stále rozprávala ako sa teší ako sa zabavime že konečne v júni bude svadba, ako pôjdeme s mužom za svedkov, že bez nás si svadbu nevedia predstaviť. Ešte pred dvomi týždňami prišla k nám, že musia niečo rýchlo zaplatiť a nemajú 700€ či môžme požičať, že o mesiac po výplate vrátia požičali sme. A dnes som sa z fotiek na fb dozvedela, že svadba bola včera žiadna mala alebo čo normálne regulerna veľká svadba zo všetkými okrem nás. Nechápem prečo to spravila... Dnes mi napísala že ďakuje za vybavenie toľkých veci že mala najkrajší deň svojho života... Ako reagovať? Nechápem čo sa stalo, keď nám naschvál vravela zlý dátum svadby... Chcela nás len využiť na pomoc?
Zvláštna situácia....ale nie výnimočná. Takéto problémy obvykle vznikajú z nepochopenia a nedostatočnej komunikácie. Keď sa k tomu pridá "ostych" povedať niekomu niečo nepríjemné...sme tam....
Ruku na srdce....ktorá odmala hovoríte vždy pravdu?
Ktorá nikdy neklamala učiteľke, ze sa stalo toto a toto...
Ktorá sa nikdy nevyhovarala v práci na meskajuci autobus hoci zaspala?
Ktorá sa nikdy nevyhovarala na čokoľvek, len aby nemusela priznať, že je to jej chyba?
Ale teda - ja by som určite normálne za ňou šla...A spýtala sa, čo sa stalo a prečo nás nepozvala, keď sme mali byť svedkovia. Ved medzi kamarátmi je normálne hovoriť si dobre aj zlé veci 🤷♀️ A ak nie je, ťažko nazývať niekoho dobrou kamarátkou....
Btw...nehrozí aby sa moja dobra kamarátka vydala v sobotu bez toho aby som o tom vedela. Lebo bud sme spolu doobeda na káve, alebo si píšeme čo a ako....alebo minimálne sa pobavíme o tom, čo ktorá robíme cez víkend. Alebo si zavoláme.aspon..
Rano som si bola pre peniaze otvorila mi dvere dala peniaze do ruky ešte bolo zle že mi to mala vraciat až po výplate a nie teraz. Nedalo mi to a opýtala som sa čo ju viedlo k tomuto rozhodnutiu. Najskôr nechcela odpovedať vykrucala sa ale nakoniec s nej vybehlo, že kontakty majú moc udržať kamarátstvo kým treba takže sa aj priznala že ma len využila
Tak toto je bez chrbtovej kosti žena 👎
To co je za pucu 🤭
Ďakujem, že si odpísala, mrzí ma to, že ťa hnusne využila. Ale aspoň vieš, na čom si. Aspoň že peniaze vrátila.
Fuj to je hanba. Grcat sa mi chce. A este mala tu drzost hovorit o tom kedy ti ma vratit peniaze? Kokos normalne aj s urokom si si mala pytat.
Hlavu hore 👌
Ma to pozitiva. Peniaze mas naspat a este sa ti aj precistilo okolie od toxickych ludi.
Jej sa to zlo vrati a tebe sa zas vrati to dobro
aspoň keby bola taká slušná, že ťa pozve, veď čo by ju to až stálo...skôr ťa teraz musela konfrontovať a vyšlo najavo, že ťa oklamala..na svadbe má človek koľkokrát aj kopec iných ľudí, ktorých roky nevidel..proste aspoň základná slušnosť, keď nič iné..
No ty brďo, takíto sú ľudia?! Podľa mňa jej prasklo zrkadlo doma keď sa doň pozrela.
V konecnom dôsledku dobre pre teba.
Tak ja som sa po tej jej vete otočila a viac ju nechcem vidieť... nečakala som takýto podraz, nabudúce si dám veľký pozor komu s čím pomôžem teda aby to nevyznelo, že som čakala za pomoc to pozvanie ale skôr komu budem venovať svoju energiu. Obraz o nej som si už urobila a nie veľmi pekný. Ďakujem vám za podporu za negatívne aj pozitívne komentáre. Po prečítaní par príbehov tu som zistila, že ľudia sú vypočítavy a takéto podpasovky sa bežne dejú. Som rada že aspoň tie peniaze sú späť.
Niekedy na tychto ludoch je najlepsie, ze po case, ked im zase daco treba, tak bez problemov sa ozvu zas.
Vysmiati, akoby minulost neexistovala, plni srdecnosti, priatelskosti, same Ako sa mas, co robite, musime sa zase stretnut, dat kavu, grilovacku, dlho sme sa nevideli. Su uplne zhavi si "len tak" pokecat o kadecom moznom. Potom to otocia vseobecne na zivotne problemy, potom na problemy ich znamych a rodiny a nakoniec to presmeruju na to, ze ake problemy maju oni sami.
Ty ich pocuvas, vies, kam to cele smeruje a co je jediny dovod, ze su zase taki strasne kontaktni. Hovoris si WTF, takyto herecky vykon by som teda nedala, ani keby mi za to na Kolibe platili. A rozmyslas, ze ich zrusis, kym je cas.
A potom to pride: bez hanby sa opytaju, ci im nevies zase pomoct. Zohnat kontakt, "pozicat" peniaze, dohodit volnu pracovnu poziciu, vybavit stretnutie, ...
Stara dobra klasika s hrosou kozou. 🙂
Prosím ťa vykašli sa na ňu peniaze máš späť a buď rada, že sa vyfarbila a tebe sa jej podarilo zbaviť skôr ako stihla od teba vylákať viac peňazí, ktoré by si už nevidela. A ešte či na to celé hovorí tvoj muž?
Kasli na nu je to bezcharakterna tava vymaz z kontaktov a zo soc sieti atd
Pardon ze sa sem votriem, tak to je dobra ťapa, nastastie €€ su vratene, ostatne sa vyriesilo samo 🙏🤷♀️ Tu by som rovno blokla pripadne v telefone prepisala na nezdvihat 😆
Brala by som to ako podraz a nabehla si pre peniaze a viac by som o nej nechcela pocut. Ja mam kamarátku s detstva, ale ako som ja uz mala deti boli sme spoli veeelmi malo ona sa odsťahovala do mesta, obcas ked prisla k rodicom sme sa stretli ak sa dalo. Obcas sme sa nevideli aj rok. Ale ked si nasla nového priateľa kde som si robila srandu ze dockaj do roka bude svadba sa smiala ze určite nie. Nevideli sme sa potom pol roka minimalne, zrazu mi zavolala ci som doma ze mi nieco nesie, priniesla mi pozvanku na svadbu, mam prísť skym chcem vziat deti, vybavi mi odvoz cokolvek budem potrebovať. Ako detu sme si vraveli ze si pojdeme na svadbu. Na mojej ani nebola mali sme 10 ludi. A priznam sa ze som necakala ze ma pozve ked sme uz tolko spolu neboli casto ze mala iny okruh priatelov, s ktorymi bola castejsie a ty tam nakoniec ani neboli. Takze toto nebola kamarátka u teba ale falosny clovek
Hlavne je ze ti tie peniaze vrátila. A nezačala sa vyhovárať, že si myslela ze svadobný dar od teba.
v nedelu?...
@pipistrel13 čo v nedeľu
napisala si,ze svadba mala byt povodne 15.5. 2022 tak ma prekvapilo,ze to je nedela
@pipistrel13 Pôvodne mala byť svadba 15.5.2021. To bola sobota. Minulý rok.
@h2 aha,zle som precitala,ospravedlnujem sa☺️

@sickynickyobsadene Neviem si predstaviť, aký pochopiteľný dôvod by mohla tá kamoška mať, že svadbu doslova zatajila. Veď nech už mala dôvod, pre ktorý ju nechcela pozvať na hostinu, akýkoľvek, aspoň o obrade jej mala dať vedieť. Toto sa proste nerobí. Nahnevaná, ani urazená nebola, lebo jej potom ďakovala.