icon

Kde robím chybu, že nič nestíham?

lauriema
23. aug 2020

Ahojte, kde robím chybu ze nič nestíham? Ráno vstávam okolo pol 7. Pripravím deťom raňajky mame tri deti 8r.5r.a 7 mes. Staršie dve deti v stanú okolo 8 ja zatiaľ ranajkujem, triedim prádlo, periem skoro každý deň. Deti vstanu hráme sa, kojím, idem variť a tu je kameň úrazu keď všetko navarím je tak 14:00 polievka plus druhé jedlo plus prikrm malej plus manžel si vari zvlášť lebo cvičí. Občas mu teda varím ja pretože nestíha veľa pracuje, skoro není doma. Strašne ma rozčuľuje že nič nestíham dnes som po upratovala a skončila okolo pol 6. Neucesana celý deň. No katastrofa, strašne unavená som. Veľmi, má to rozčuľuje som v tom sama alebo som len pomalá?

lenuliatko84
24. aug 2020

@ollako a co ja mam doma miesto manzela nejaku zensku?

lenuliatko84
24. aug 2020

@marca12 som jednoducho rýchla zena a mam doma umyvacku riadu,kym sa vari vsetko si predsa upracem.neam rada ked sa mrha casom

ollako
24. aug 2020

@lenuliatko84 to netuším ...no za tie recepty by som bola fakt vďačná, nemyslela.som to provokačne ...chcela som tým povedať ,že vôbec netuším aké jedlo pre piatich ľudí sa dá navariť za 15 min. A to nehovorím o tom ,že mäso je nutnosť.

miamie
24. aug 2020

@ollako aj ja sa pridám k tebe, @lenuliatko pls podeľ sa s nami o tvoje recepty. Rada sa inšpirujem🙂

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
andreasaf
24. aug 2020

@lauriema ahoj Lauriema:
Porodila som 3 deti za 2,5 roka.
1. Popros - svagrinu, ak Ti ma aspon s niecim pomoct, tak napr. S jednistrannym zehlenim, mas uz vacsie deti, a ja som zacala az teraz zehlit, lebo uz sa mi nepaci, ked dieta ma ist do skoly v pokrcenom...skolkari to je esre OK, ale uz aj to mi vadi...NAPUS SI ZOZNAM, CO SVAGRINA TI MIZE POMOCT...aj ked len jednu, 2 veci, aj TO JE SUPER POMOC
2. ak svagrinu pri niecom nechces, to rob sama....detom daj napriklad povesit pradlo, a riztriedit suche...ste 5ti, tak nech urobua kopky...
3. MOJA RADA NAD ZLATO: var iba malickemu - do mensieho hrnca, zeleninu...zemiaky, por...BEZ MUKY, iba zdrave...morcacie maso...hrasok...pomixuj na kasu...ODPORUCAM KUPIT KASU NOMINAL- S BANANIKMI A INYM OVOCIM, MEDOM NESKOR...ATD. , 2vom objednavaj aj sebe jedlo....manzelovi navar - aspon kazdy druhy den...alebo kazdy druhy den objednaj...a mas usetreny cas...a ked Varis manzelovi...aj detom z toho naviac obden nechsj....
3. Deti RANO- ZIADNE HRANIE - dajte si cas 3 hofky pomahat po ranajkach mame - nech pripravia na stol pohare, taniere, ptibory...a ransjkujete...chlebik nech natru napr. Pribotovym nozom...CHYSTAJTE SPOLU!!! ved nech sa vedia postarat ako velke deti o seba...nech pomozu s tym, co sa da....
4. Hrsnie sa...ja som obcas detom davala vysypat hracky, a co je pokazene, nehraju sa, zlomene, roztriedir, opravime spolu, vytriedit pre ine deticky...umyt hracku, ktora sa da...xiskas cas, daj im nieco umyt...handrickou....poliat kvety..nech si msluju vofovksmi, strihsju, rizpravaju oni tebe rozpravku...alebo im pustaj roxpravky na pocuvanie - ty varis a pocuvas, a pytas sa, o com to bolo....
5. ODPORUCAM - mslickej idu zubky - MOJE DETI VZDY POZERALI PRI OBEDE NA NOTEBOOKU V KUCHYNI OPOFIAL ENGLUSH PESNICKY..nursery rhyms,...spievankovo.....mslicka bude PAPAT, RUCIM ZA TO...pustite si alebo nieco v slovencine - kboli vyslovnosti...napr. Kniha dzungli, vcielka maja....rozpravky, kde je vyborna vyslovnost a krasne vztahy a ponaucenie pre deti....DETI MI VZDY VSETKO JEDLI....pomsha, ak dpapaju, bydu mat prekvapki, zial jnak sa to neda
...mnojokrat! Sk mali nieco sladke, davala som jablko na precistenie zubov..
Sa odporuca....
6. Neviem, co este...umyvacka je super, lenze ja ju mam az teraz...
7. Dodnes mj pomaha zehlit msma, raz ja, raz ona....
8. Svagrinh naozaj nieze vyuzi, ale popros fakt, vydychnes si...obcas jej kup nieco kvet, cokolvek...ze si ju vazis...
9. Ak nestihas upratovat vsetko, MAJ CISTY NEPORIADOK....aj ked mas vsade vsetko, nech je vsetko ciste, povysavane, dkazka umyra...kupelna, wc...ostatne je pase..a kuchyna....s pradlkm Ti mozu pomoct vsetci aj manzel...
10. Asi tolko...ja som babatkam urobila vzdy zvlast maso....a zeleninu zvlast...uvar viac zeleniny....a 2 dni ti maso vydrzi...vzdy urob kazdy den iba inu varenu zeleninu...a MIXEN PIXEN...a je to...obmienas zeleninu kazdy den...a maso kazdy druhy
.....por mrkva, zemiak, hrach...brokolica...
11. Ostatne uz neviem...
12. MOJOU PODMIENKOU VZDY BOLO, BYT MIN. 1X NA VZDUCHU KAZDY DEN! s3mi detmi. Kazdy den ....
.

papaya308
24. aug 2020

@nanka3 toto je ako cez kopirak u nas, este aj cek deti sedi 🤣
Autorke var na 2 dni,ja som si napr urobila vcera vecer vyvar na dnes aj zajtra,rano som supla stehna do rury, ryza a uhorkovy salat je za chvilku. A zajtra mam tym padom frei a hor sa na turistiku.
Ako fakt neviem co robite pol dna v kuchyni niektore

andreasaf
24. aug 2020

@lauriema takze, SI SUPER MAMINA, UZ LEN ZE SA DNAZIS NIECO XMENIT, ULAHCIT...deti nech pomshaju....pochval.ich potom...
Urobte si medailu....kazdy si potom moze vybrat hracku...budu mat bodiky po 2-3dnoch..atd...ale urcite kazdy 2hy den objednaj jedlo.....kupte si mycku - mate cistu kuchynu, a este pomoze truba, kde upecies kolac, uvaris francuzske zemiaky.
....zapecies cestoviny...a RYZU NA PARE...a mas 10-20 jedal, posravis cerstbu zeleninu na dporak fo vody...taku, co bude aj pre najmensie uz...a je to! AK NESTIHAS SUPAT MRKVU A BROKOLI A INE
..KUPUJ BONDUELKU...ked nie vzdy cerstva poruke, tak mrazena... TRUBA JE SUPER, ZE AK DAS NA 25MIN RYZU, VYPNE SA SAMA AKO MIKROVLNKA....KOMBINOVANA TRUBA - MIKROVLNKA S PECENIM, VARENIM, ROZMRAZ....AJ SA TI UPECIU SUPER ZEMUAKY...ZAPIPA A MAS TO...mas velke 2 deti...
Ty pripravis surovu zeleninu...oni daju olej...rizlozia na plech...nasi uz aj krajaju zeleninu....supu..zemiaky...aj ked to musim opravit, ale maksju, lebo jedia...tak co...

jankapepe
24. aug 2020

@lauriema vieš..... takto......
Deti ti nemajú čo diktovať čo sa ide variť a manzel ak chce inú stravu nech si varí prípadne spravíte kompromis medzi jeho a tvoju stravou. Prikrm nemusíš vôbec variť zvlášť....stačí ak na začiatku odoberies nemastne nekorenene....a dáš tomu detskú konzistenciu.
Takto stravis pri sporáku Max hodinku dve....ak vôbec.

lenka93542
24. aug 2020

@lauriema Ahoj, čítala som príspevky a podľa mňa matky preháňajú...nic nestiham tiež mám dve deti ... tiež si nesadnem...ale je to len moment ,etapa života..vydrz prejde to ... nebudem ti písať harmonogram ... ale podľa mňa vypustí niektoré veci zo dňa.. hračky upratujem večer keď decká idú spať... nezehlim ...varim na pár dni ...a upratovanie mám rozdelené na celý týždeň... Neviem akože kde ženy berú energiu všetko upratovat každý deň... ja nie som veru nadprirodzena a príde mi to už moc ...A samozrejme nie si v domácnosti sama ... ok muž je dlho v robote ...aj môj býva do 6 klasika...kazdy den ...ale dôjde domov ,úprace deťom tie hračky, umyje riad ..sprace pradlo .venuje sa deťom a dáva maleho( 2roky spať) . ( teraz vyzerám že nič doma nerobím) 😁

andreasaf
24. aug 2020

Lauriema, urcite neupratuj po detoch, ak tak, kazdy 2hy krat s nimi spolu, nech sa naucia same, ak chcu s 2.hou hrat sa, nech prvu upracu....ziadne upratovsnie hraciek....! A urcite var max 30min....viac nie...netreba....pouzi kuchynsku vypomoc, ak manzel maka, nech ti kupi mycku a tu kombin trubu...a sadnes si s detmi a budes s nimi....nie pri hrncoch...a manzelovi VEZ vikend deleguj deti....aspon foobeda, dve starsie...VYCHOVA DETI nie je len u matky, ale u muza...+ nakupy jemu a detom v sobotu...potraviny...aj deti sa tym.ucia vidiet, ZE OTEC POMAHA...dolezite je DRUHEMU RYBU NEDAT NA TANIERI, ALE NAUCIT HO RYBU CHYTAT...NIELEN ZJEST. thats alll....

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
andreasaf
24. aug 2020

@ahoj0 cauko, PRESNE! Ja som perfekcionista, teraz uz velmi nie, ale bola som jak drak....ake energie mam za 10tich....chodim este na 8h do prace, 3deti za 2,5roka....bolo to nanervy...ale deti odrastu a je to...ako hovori AHOJ, NIK NEPREHANA! ja by som tiez rada robot vysavac, plus susicku A SUPER TRUPER. MUDIM MANZELIKA PREHOVORIT....presne ako hovoris, WC, KUPELNA, KUCHYNA, DLAZJA CISTO - JE POTIADOK, BASTA....ja tiez cvicim obcas, s manzelom sa striedame raz on vyjde von s ksmosmi, raz ja...a JE TO...VYVENTILUJES SA...PS. pozor....vidim na kolegovi v praci, ze domov sa az tsk neponahla, V PRACI KAZDY CHLAP RELAXUJE, NO DUSUJE SA, ZE MSKA A CHOFI DO PRACE...ale domov sa neponahla, krik, rev neporiadok...necudujem sa...treba CHLSPA DRZAT NAKRATKO...!

andreasaf
24. aug 2020

@ahoj0 ano, ptesne, UPRSTOVANIE - FORMA HRY...nasi miluju ten msly vysavac...pomahaju...

stevvvka
24. aug 2020

Vela rad odznelo.. Mne sa osvedcilo mrazenie. Spravim velke mnozstvo vyvaru, dam do mraziaka, mrazim aj uvarene strukoviny, vyvar z udeneho, to potom pridavam do polievky... Muzovi upec 10 stehien.. Daj zmrazit.. Potom z mrazaka vytiahnes, na panvici na miernom ohni podliate cca o 10 minut teple, hotove..

macekovam
25. aug 2020

@lauriema podla mna by sa deti mohli hrat same.. napr. na ucitelku.. take oblubene.. vek akurat... nemusis byt stale s nimi... rano ked vstanes daj rovno aj varit,, prat stihas aj popri vareni a pocas varenia stihnes aj navarit... to je tak na 2 hodinky.. a potom ides von s detmi ak chces... a casu podla mna habadej..

bagerka
25. aug 2020

Ja mam jedno 2r a nestiham, takže klobúk dole že stíhaš vôbec čo stihas

kubkovamama
25. aug 2020

Btw,dnes som vstala len pred chvíľou a už viem,že nič nestihnem.😂 A net je žrút času,na pár dní sa tu asi tiež neukazem.😄

lauriema
autor
25. aug 2020

@bagerka Ahoj, ďakujem si mila

lauriema
autor
25. aug 2020

@andreasaf Ďakujem za odpoveď máš pravdu
@lenka93542 Nie nevyzerá tak. Ja mam pri všetkých mamičkach pocit ze som lemra lemraava. No ale co už, musím si to zorganizovať tak aby som bola lepšia matka

0silvia0
25. aug 2020

@andreasaf a ty si z akeho storocia prisla? Ze chlapa drzat nakratko? Manzel ma byt tvoj blizky priatel, spriaznena dusa, nie pes, aby si ho ovladala🤷‍♀️

lauriema
autor
25. aug 2020

@jankapepe Keď mne je ľúto detičkami povedať ze im nenavarim co chcú syn 8 r. Ma rad halušky plus on musí mať skoro každý deň koláč ma deficit sladkého je chudý ako lopata ale strašne veľa zje toho. Dedo mu musí chodiť na kosiar po zincicu

lauriema
autor
25. aug 2020

@andreasaf Ahoj ďakujem ti za reakciu 😉o tej mycke snívam už dlho len ju nemám kde dat 🙁

andreasaf
25. aug 2020

@0silvia0 chlap MA POMAHAT VYCHOVAVAT! to je byt psom??? priatel??? Akoze na lodke a snivat spolu ako priatelia? Prepac, toto nie je manzelstvo ani rodicovstvo....vidim, ze si nemala 3 deti rok po roku....a chodit fo prace na 8h....kto neskusil, nepochopi....moj manzel je uz svatec asi, co vsetko pomaha....!

andreasaf
25. aug 2020

@lauriema manzel spravil to, v starej kuchyni, ze presunul sufliky do inej casti, na druhy koniec linky, a tam ju vopchal...je uzucka a staci....dokonca setri vodu!! UZKA BOSCH.

andreasaf
25. aug 2020

@lauriema baby, ja tiez nemam super upratane! Ale snazim sa mat cisto...nie som stroj. Dolezite je s detmi denno denne udrziavat lasksvy vztah, nie vzdy je cas...na vsetko..

0silvia0
25. aug 2020

@andreasaf pisem o tvojom vyroku, ze manzela treba drzat nakratko, nepisem o pomahani, co nevies citat? Moj manzel tiez pomaha a vzdy pomahal, len jemu nic netreba hovorit, vie varit, upratovat, kosit, opravovat, dokonca rylovat (byvame v rod. dome). Ale podstatne je, ze ho netreba drzat nakratko, on so svojou rodinou cas travi rad😉

andreasaf
25. aug 2020

@0silvia0 super, Silvi....chlapi su vsak casto unaveni, a nechce sa im....atd. msle deti po sebe, nemas ziaden oddych ohladom.obdobia vzdoru....prelina sa to, a pukaju.obcas nervy...a ked chlap lezi a nevladze, a mas z toho uz krce, je to VYHORETOST....ja som nmanzela pripravila, ze ak tu raz nebudem, aby sa vedel postarat SAM!

andreasaf
25. aug 2020

@andreasaf byvam tak prepracovana, ze mavam krce po celom tele....keby stat podporoval mamicky, a zaplatil na VYBORNU POLOVICNY UVAZOK, BOLA BY SOM RADA DOMS....

0silvia0
25. aug 2020