icon

Kde sú jeho hranice?

31. jan 2022

Pozdravujem a prajem vám pekný začiatok týždňa 😊
Tak ako väčšina aj ja si k vám idem po názor a prípadne po radu. Verím že sa to tu nezvrhne ako vo väčšine prispevkov 😅

Hlavným dôvodom môjho príspevku je môj vzťah s MM. Sme manželia 5r. máme jedno dieťa - 2r....

S manželom máme pomerne dobrý a pestrý vzťah. Čo sa mi ale poslednú dobu nepáči je jeho zvláštny "humor" ( vždy sme sa navzájom doberali, ale "normálnym" spôsobom). Prejdem konkrétne k veci. Jeho hlúpe narážky na moju postavu , predovšetkým na časti môjho tela ( mam klasickú postavu, veľkosť M , vyška 170 , váha 65, čiže si myslím že na tom som pomerne dobre 🙂 ) -píšem len pre prípad ak by sa tu chcel niekto púšťať do toho že m schudnúť a podobne veci ( snažím sa v rámci možností športovať) .....

Robí si srandy napríklad z mojích pŕs ( počas dojčenia som mala stále ľavý prsník o čosi väčší ako ten pravý) ostalo mi to aj teraz, keď už nedojčím, ale je to pomerne menej viditeľné. Najhoršie je že to minule spomenul pred jeho bratom so slovami : moja žena bola počas kojenia ako " kiklop" .. bohužiaľ, niekomu to možné príde smiešne.. aj ja som sa na tom zasmala , ale príjemné mi to veru nebolo.
Ďalšia vec , veľkosť topánky mám 40. Stále sa smeje že som sa rýchlo naučila plávať keď mám tak veľké " plutvy" ... ženy verte ,že zasmiala by som sa na tom ak by sme sa doberali medzi sebou v súkromí. Ale tieto veci začal riešiť pred známymi (robí si zomna srandu a zosmiešnuje ma na verejnosti ) ... minule útočil aj na moje vzdelanie. Že dúfa že deti budú múdre po ňom ( znova pred návštevou) , nechcem aby to vyznelo povýšenecky ale čo sa týka inteligencie som na tom lepšie ako on ( urazilo ma to , a pripadala som si ako hlupák )... určite sa budete pytat prečo to s nim neriešim , tak za prvé nechcem sa konfrontovať pred návštevou a zneprijemnovať si tak posedenie .... keď sme však sami, a poviem mu že sa mi to vonkoncom nepáči takéto správanie pred návštevou, vysmeje ma. ( ak by to robil keď sme sami, brala by som to inak , veď bežne sme si robili doteraz srandu medzi sebou , tu ide ale o to že ma zosmiešuje pred inými ľuďmi)

Ovplyvňuje to aj náš sexualny život ( začala som sa na seba pozerať inak , hanbím sa vyzliecť, aby si znova niečo na mne nenašiel čo sa mu zná smiešne ) uráža ma to a on si to buď neuvedomuje alebo to robi naschval ...

Preto sa chcem opýtať či to vnímam ja veľmi osobne a až také zlé to nieje alebo co si o tom myslite vy . Ďakujem

makova333
31. jan 2022

Hlupakovi nevysvetlis, hlupakovi treba nazornu ukazku. Ak nepochopi, rozsirit portfolio studijnych materialov 😀 A pekne nech cela trieda vidi 🙂

aandrea9
31. jan 2022

No mohol by sa krotiť vo vyjadreniach a nielen pred znamymi. Ak neberie tvoje slová vážne, zosmiesni ho nabudúce v spoločnosti ty. Nech okusi vlastnú medicínu chlapec. A na ten wellness co tu dakto spomínal...choď.

diamond007
31. jan 2022

@danulicek určite nevie... Dusi to v sebe a nič mu nepovie. Podľa mňa to muž nemyslí v zlom, iba je to nevšedný akoze humor a treba sa s ním porozprávat

autor
31. jan 2022

@diamond007 s takou istotou to píšeš, že to dusím v sebe a nič mu nepoviem. 😑 ... veru rozprávali sme sa na tuto tému 100x... môj manžel sa takto ku mne nesprával, je to len pár mesiacov čo takto verejne robí posmešky z môjho tela a celkovo z mojej osoby ( tu v diskusii ide hlavne o tie posmešky to áno ale je toho samozrejme medzi nami viac čo sa za tie mesiace zmenilo ) . A taktiež svojho manžela poznám asi lepšie ako ty a viem ako vyzerá jeho " nevšedný " humor... ( ja si sama zo seba viem urobiť srandu , a neuražam sa za hlúposti) ale niektoré veci sa prekusiť bohužiaľ nedajú a toto zosmiešnovanie nabralo iný smer keďže to všetko začína narúšať náš manželský život. Tu ide o to nerešpektovanie , a hlavne že mám po tom všetkom pocit že si ma už neváži ako ženu.

cacianka
31. jan 2022

@nadazdi takto s humorom a iróniou fungujeme aj my, ale viem použiť tón hlasu a mimiku aby to bolo jasné že humor a nie ponižovanie

nadazdi
31. jan 2022

@cacianka my sa na rodinných oslavách často nestretneme s pochopením, dokonca si ma babka zvykla aj zastavať, tak sme to pred ňou obmedzili úplne.. alebo sme tam prestali len piť? 😅 teraz neviem ako to presne bolo 😂

janewithane
31. jan 2022

Autorka a co sa za tie mesiace zmenilo ze sa k tebe začal správať takto nerešpektujúco?

cacianka
31. jan 2022

@nadazdi ja to mám po otcovi, s jeho švagrom si notovali a nahravali, vtipkovali nielen na cudzí ale aj na svoj účet

diamond007
31. jan 2022

Tak mu to povedz, vykric, výhod na oči. Nemáme ti poradiť ani nič, ak by to neposluchol ani po upozornení tak by si ho mala ty riadne strapnit pred kamošmi a možno sa vzpamata.

lucyloves
31. jan 2022

Dôležité je ako ty na to zareagujes, keď sa zasmejes, bude pokračovať, keď spravíš pre neho trapnu situáciu z toho, prestane

danulicek
31. jan 2022

@diamond007 vychádzala som z toho, že autorka písala, že s ním o tom hovorila. Mam otca takého, čo mu to mozes dat aj na zlatom podnose, aj ho poslat do piip, ide si svoje. Moja mama ma božskú trpezlivost, ale ja by som napríklad toto nedávala. Mne to vobec nepríde v poriadku v partnerstve sa zosmiešňovať pred cudzími ľudmi. Sranda je sranda, ale toto už sranda nie je

brembo
31. jan 2022

@bambulienka25 hej,ale teraz to už neopravím

sidicek
31. jan 2022

To ze je to nevhodné vieme všetci, aj tá vaša návšteva a ver mi, ze to nie je príjemné ani pre nich. Ale druhá vec je, ako ty reagujes. Prečo sa smejes a tváris ze je to OK. Týmto sama seba zhadzujes. Mame takých známych a vieš čo?Ja sa najviac divím, prečo je ta žena taka blbá, ze mu to toleruje. S ľadovým kľudom a hlasom by som mu povedala aj pred návštevou, čo si o tých jeho "vtipkoch" myslím. A na Valentína by som ho poslala niekde s tým, že som príliš triezva na to aby som s nim išla do postele.

luckynat
31. jan 2022

Strasny kok, nehnevaj sa, zijes s riadnym debilom. Zacala by som mu oplacat rovnakymi urazkami, vopred si nieco priprav a maj v zalohe, ked zas zacne. Nieco na postavu, na vzdelanie, pred kamosmi mu mozes aj na mamicku nakydat, akoze “vtipne”, ale ver mi, ze tymto zatnes do ziveho. Chlapi su velki mamickari. A potom ked bude vazna debata tak mu povies ze bud ta prestane aj on ponizovat, alebo budes pokracovat.
Uvidis, ci sa zobudi, ale podla mna skor nie.

doda17
31. jan 2022

A čo sa ešte zmenilo? Nemá náhodou niekoho "v oku"? Nejaká milenka, alebo možná milenka? A robí naschvál dusno, aby si sa ty na neho nahnevala... A nakoniec bude on ten "chudáčik" odstrčený, nemilovaný, čo nemal inú možnosť iba odísť k inej...

amelie2017
31. jan 2022

Neviem si predstavit, ze by sa manzel takto ku mne spraval. Ano, aj my si zo seba robime srandu. Mam velky nos. Uz padli take vtipky, ze by som mohla fajcit pod sprchou a cigareta by mi nezhasla. Po 2. dietati mam tiez strasne prsia. Stale vravim, ze ako psie usi. Tak pride, chyti ma a povie, ako sa maju jeho uska. Lenze rozdiel je v tom, ze ja viem, ze sa mu pacia moje prsia, respektivne je mu jedno, ake su, ze by ma v zivote nenechal ist ma plastiku nosa, lebo ma miluje aka som. A toto je len take podpichovanie. Rovnako ako si ja robim srandu z jeho kotlika alebo mu poviem, ze mu poziciam podprsenku. Ale neuraza nas to, nerobime to pred druhymi a obaja vieme, ze sa lubime aj s nedostatkami. Lenze tebe to podkopava sebavedomie, uraza, meni vas vztah. Ok to nie je. Ozaj treba rozhovor a ak nepomaha, vracat mu to, nech sa uvedomi, ako sa citit.

lujza123
31. jan 2022

Keď mu nedochádza možno by si mohla skúsiť ho konfrontovať priamo pred návštevou. Ze ci mu to naozaj príde vtipné vysmievať sa z toho ako ovplyvnilo kojenie tvoje prsia? Spýtaj sa návštevy (ideálne žien) ci im to príde vtipné keď sa muž takto vysmieva žene? Ze keď je to také vtipné poďme sa teraz smiať na ňom aké ma on prsia pomaly na podprsenku, namiesto pekáča buvhiet na bruchu jednu kysnutu knedľu ha ha ha
Uvidíš ze toto ho dorazí, zrazu nebude pred návštevou vtipalek ale trapko.

A najbližší sex by som just mala podprsenku a nedala ju dole. Keď sa tak sťažuje už ich neuvidí...

Proste zostra a hneď odrážať jeho útoky, dat najavo ze ti to sakra vadi, aj pred ľuďmi. Práveže keď tam bude obecenstvo bude to ucinnejsie

mikadooo
31. jan 2022

Ja ti poviem takto. Nielen tebe, ale CELEJ SPOLOČNOSTI, v ktorej si robí takéto "vtípky" z teba je to vrcholne TRÁPNE. Daj mu prečítať túto vetu. Aspoň 10x. A žiadne že - zasmejem sa na tom. Zraňuje ťa to? Tak reaguj tak, ako sa cítiš. Prečo sa na tom smeješ? Mne to vôbec nepríde smiešne. Ja by som ho kľudne na návšteve, keď zas povie takýto milý "vtip", konfrontovala. Pokojne len, napríklad by som sa ho opýtala - prečo mi to robíš? Alebo - prečo si myslíš že je to smiešne? (Ak chceš byť hnusná, tak môžeš dodať čosi v štýle"mám sa aj ja pochváliť, aké máš roztrasené sadlo na bruchu? - alebo podobnú jeho nedokonalosť spomenúť). Evidentne rozhovory v súkromí nepomáhajú, tak to naňho vypáľ v spoločnosti. No a čo. Keď je on vrcholne netaktný, prečo by si ty mala brať na neho ohľady... Sorry ale takýto chlapi ma doslova dvíhajú zo stoličky a z ich spoločnosti radšej odchádzam...

loginexistuje
31. jan 2022

autorka a nemozes sa ty zabavit na nom a najma pred znamymi a jemu napis sms alebo mail ze ci ti kupi na valentina taku tu masku na oci (take na spanie) aby si sa pri sexe nemusela pozerat na jeho maleho kriveho dopln si co chces
alebo ze mozno lepsie nech ti kupi lupu aby si ho nasla ked ho
budes chciet pomaznat
a ides posielaj mu foto svalovcov peknych chlapov atd
proste urob mu skolu hrou a daj mu ochutnat jeho medicinu

brembo
31. jan 2022

@loginexistuje ty si ale zlá😀

bilancia
31. jan 2022

toto nieje doberanie ci sranda, ale urazanie a ponizovanie. robit si srandu z tvojich prs pred jeho rodinou? nemam slov. keby ty zacnes rozpravat pred vasimi znamymi, ze ma gule jak pokazenu váhu, jednu hore a jednu povysunutu dole? by sa mu to asi nepáčilo a hlavne pred rodinou mi to pride fakt nemiestne. musi byt extremne zakomplexovany, ked si svoje ego vie zvysit jedine, ked zhadzuje vlastnú zenu.

loginexistuje
31. jan 2022

@brembo ja som zla 😂 ale to ze on ponizuje a uraza svoju manzelku pre druhymi ludmi je ok ? nech vyskusa chlapec aka je to sranda

brembo
31. jan 2022

@loginexistuje ja s tebou suhlasím a nemysel som to v zlom na teba. Ved si zasluži.

marca12
31. jan 2022

My sa tiez doma doberame a robime si srandu a doberame sa aj v spolocnosti,ale takto u nas sranda nevyzera. Nikdy sa nas to takto konkretne nedotyka. Toto,co robi tvoj muz nie je humor. Je to buranstvo. Velmi razne by som mu povedala,aby s tym prestal. Ak nie,zhovadila by som ho nabuduce ja. Nech okusi,ci je to smiesne.

marca12
31. jan 2022

@bilancia gule jak pokazena vaha.... Tak dobre som sa zasmiala,super prirovnanie

mamamoni
31. jan 2022

Ak ťa zraňuje svojim správaním, tak mu to okamžite v tej chvíli daj najavo....Neber ohľad na ľudí naokolo,ani na neho...odíď,alebo sa rozplač,alebo sa s ním pohádaj. Viem,že tým na seba strhneš okamžitú pozornosť okolia,a budú sa pýtať,tak im kľudne vysvetlí čo sa stalo...veď v súkromí si mu už vysvetlila čo ti vadí,a požiadala ho aby to nerobil,tak nech si humorista užije....

osky
1. feb 2022

Ja by som uz bola odstahovana zo spalne a teda pri prezliekani,kupani....vzdy by som sa pred nim zamkla.
Aby ma nemohol vidiet.
A ked sa spyta na dovod,vysvetli...
A neustup...
Bud si to uvedomi,alebo nech si spalnu vychutnava sam.
A nechod s nim na navstevy,ked ta zosmiesnuje.
Chlapovi mozes rozpravat...
V niektorych situaciach je lepsie raz ukazat ako 100x vysvetlovat....

osky
1. feb 2022

Alebo ked bude chciet sex,tiez mu povedz,ze si najprv musis vypit....

sima338
1. feb 2022

No to je ale...tu aj debil je slabé slovo. Toto nie je sranda, humor, žarty, ale čisté urážania. Aj som poznala jedného podobného debila v robote, bol vo firme vysoko postavený, dosť fešák, no myslel si asi neviem čo o sebe a pravidelne hovoril o iných ženách veci typu: 40tka to je už ale veľká noha, laba, že jemu sa páčia ženy s malými nohami...alebo stretol známu ktorá mala 30tku a narovinu jej na káve povedal že vyzerá minimálne na 38 🙄 no proste kretén, čo si myslí, že je dokonalý a nestarne...Riešili sme istý čas dosť pracovných vecí, len som čakala čo mi tak asi vytkne že je na mne zlé, ale našťatsie pri mne sa správal vzorne. K tebe - určite jeden vázny rozhovor, že to odmietaš tolerovať, že ťa uráza, tebe to ubližuje a trápi ťa. Veď už to ničí aj váš sexuálny život...neznášam takýchto chlapov naozaj

kahh
2. feb 2022

Tak toto je silna kava aj na mna, urobim si srandu zo seba, z draheho, proste cokolvek, ale toto mi pride vela, uz cez.