icon

Keď je zo života telenovela

lubicakovac
15. júl 2013

Vždy som mala pocit, že trafené vzťahy v rámci rodiny mám len ja v mojej vlastnej a nakoniec to vyzerá, že sme na tom celkom obstojne 🙂 Keďže študujem na vysokej, bolo potreba zariadiť k malému stráženie, ponúkli sa mužova žena (pokiaľ nebude v robote) a jej mama (mužova starká). 2 roky bolo ticho, nik sa na nič nesťažoval, len malé náznaky, ako si máme riadiť domácnosť. Ja som bola a doteraz som, veľmi zaviazaná za to, že mužova starká k nám chodila, keď bolo treba (aj keď občas som mala pocit, že ju tým ukracujem o čas, kt. by mohla stráviť s iným pravnúčikom). To bol taký krátky exkurz do situácie.

Všetko sa to však začalo jednu úúúžasnu sobotu, keď muž odišiel do mesta a jeho mama sa chcela s ním zviesť k nám na dedinu na návštevu, žiaľ ten jej povedal, že sa zdrží do večera, no a ona sa teda vybrala bez ohlásenia k nám autobusom. Ja som skoro vo dverách dostala porážku a moja mama tiež (žijeme v dome spolu). Ja zo srandy som na fb dala status, citujem: "Nie je nič potešujúcejšie, ako návšteva budúcej svokry." (ešte nie sme zobratí). Pár ľudí mi dalo like, a niekto prispel aj komentárom, posledný bol najlepší, čo sa týkalo občerstvenia, keďže sme nevedeli, že príde, kamoška mi napísala, že som jej mala dať kockový cukor.

To bola sobota, mužova matka odišla domov, všetko bolo potom okej. V pondelok som išla do školy. Keď som mala medzi hodinami voľno, išla som do knižnice, že si idem písať bakalárku. Otvorím notebook, a samozrejme, kuknem facebook. Skoro ma tam porazilo!

Strana
z5
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
ivett1
16. júl 2013

@lubicakovac tiež mi chvíľu trvalo, kým som sa zorientovala, že o čo tu vlastne ide... ako chápem ťa, len nechápem ten prístup...všetko „pchať“ na fb ...ale to už je asi iná téma ... 😉
pravdu povediac, aj ja som zažila prepadovku svokry... resp. neohlásenú návštevu, tiež ma to nepotešilo a teda jasne to bolo vidieť aj na mojom správaní ...ale ...prežila som to a už som jej takúto „neohlásenú“ návštevu párkrát vrátila s jej vlastným komentárom ...že...“... babka, veď ste hovorili, že sme rodina, že sa nemusíme ohlasovať, keď ideme k vám na návštevu😀 ... „ ... teraz, keď k nám idú -aj so svokrom (podotýkam, že raz za rok, max dva-krát ...), tak už len na ohlásené návštevy ... len, toto nie je výsledok iba toho môjho prístupu, ale aj nutnosť ... lebo chodíme do práce, deti do škôl a plánujeme si spoločný program, takže, všeobecne by akákoľvek neohlásená návšteva (nielen svokry...) zostala stáť pred dverami ... keďže by sme neboli doma 😅
čo sa týka tej facky, ktorú ti svokra vylepila v rámci búrlivej výmeny názorov, tak toto by som teda poriadne nafúkla ... keď už sa hádate so svokrou a správate sa ako v tých mexických alebo tureckých telenovelách, tak ok ... nakričte na seba apod. ...ale ... aby som akceptovala facku od svokry ...no, pardón ... aj keď ste ju (ty a tvoj manžel) možno vyprovokovali, tak vás mala vyhodiť a bodka...ale nie šupnúť jednu po líci svojej neveste (v podstate cudzej žene...) ... toto normálne teda nie je a ...ak teda musíš všetko vešať na ten fb, tak tam zaves aj toto ... som zvedavá aké by boli komentáre .... 😝
takže, ak sa niekedy v budúcnosti budete „udobrovať“ ...alebo budete mať chuť ako-tak si usporiadať rodinné „vzťahy“ s babkou – t.j. kvôli vášmu malému synovi, tak sa máte za čo ospravedlniť – OBE ...

gerdusha
16. júl 2013

@evamarek77

Nazov temy, myslim, mozu menit iba admini...pochybujem,ze by ho zmenila ona

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
lubicakovac
autor
16. júl 2013

@jabadaba uniformne, ja nespadám do žiadnej mriežky, tí čo ma poznajú, vedia... no to že som napísala na fb ten status, to bolo jeden z mála statusov čo tam o mojom živote či nejakých postrehov vôbec mám, a to že som to dala sem... to je už o inom, ale ako vidím, nemá zmysel tu niečo písať, lebo všetko prekrútite, asi to bola obrovská chyba, myslela som že to ľudia len prečítajú a pousmejú sa, no samozrejme to je presne naopak a musia rýpať a poučovať... to mám hroozne rada 🙂

ikke
16. júl 2013

@lubicakovac skus sa pridat do tejto skupiny, mozno najdes viac pochopenia a aspon si mozes byt ista, ze si to neprecita tvoja svokra alebo jej sestra...
https://www.modrykonik.sk/skupina/1965/detail/

maminuska
16. júl 2013

@lubicakovac tak napríklad mna to pobavilo , v podstate som sa pousmiala ako su niekedy vztahy zložité.
Bola si naštvaná , ja by som bola tiež tak a niekto sa v zlosti ide vypísat na MK, niekto zatelefonuje kamoške a niekto to dá na facebook, niekto sa správa veľmi odmerane.
V živote sa stávaju daleko horšie veci a toto mi teda neprichádza ako koniec sveta a tvoje zavrhnutie ako " tej zlej a zlej dievčiny ."

terezka1947
16. júl 2013

@lubicakovac pozri...je tu vela ludi na MK,kt. zakladaju veeelmi divne temy-zrejme z nudy 😀
takze sa ani necuduj,ze clovek uz trocha na vsetky temy pozera cez prsty...
a zase je tu aj vela bab,no a tym padom aj vela roznych pohladov a nazorov...len ty sama najlepsie vies ako to cele bolo...je pravda,ze dat to na fc je "divne"....vies,ono,to co si tam napisala si pomysli aspon niekedy kazda nevesta...ale iba pomysli....skratka....sa ti podarilo vyrobit trapasik 😉
a vyzeras naozaj ako "drzana"....no ale opat poviem ,ze iba ty vies ako to je...a neda sa ta ani sudit,lebo ta nepozname...iba sme okomentovali tvoju temu-problem...takze nemozes to brat tak osobne 😉
tvoja tema posluzi aspon ako varovanie pre ostatnych 😀
tak t drzim palce,aby sa vam vztahy dali aspon nejako do pohody....

maria1989
16. júl 2013

@lubicakovac tak 1) nebol to taký strašný koment 2) je tvoja vec čo si napíšeš na svoj FB. veď je to len virtuálna hračka 🙂 to ako keby ti niekto vliezol do mobilu, vytlačil tvoju sms a podobne... otras 🙂

bublinka23
16. júl 2013

Ahoj Lubica, ako sa vravi 'papier znesie vela'..a este 'ked Ta niekto niekto nechce pochopit, tak Ta ani nepochopi'..je velmi lahke sudit niekoho takto na dialku...a preco vlastne? Ani jedna z tychto superzien nema pravo sa do teba obuvat a este davat ten tvoj 'hrozny pocin' do spojitosti s tvojim mladym vekom...Co sa vlastne take hrozne stalo? Ty si tento prispevok pridala len tak na pobavenie a mozno si hladala aj to spominane pochopenie...len skoda, ze si ho nenasla...len ti chcem povedat, aby si si z nazorov 'supermoralnych' zien vela nerobila 😉 V tomto anonymnom virtualnom svete je velmi lahke prezentovat svoje 'ja' ako perfektne... 😝 Pekny den! 🙂

jabadaba
16. júl 2013

@lubicakovac to bol len taky postreh, ked si spomenula tu uniformnost. Isteze Ty vies najlepsie aka si. Nikto tu netvrdil, ze mas len chyby. Kritika tu bola najma voci tomu tvojmu nie velmi stastnemu FB vyjadreniu a to v kontexte, ze svokra, nech je akakolvek, sa moze pravom citit dotknuta. Nic viac a nic menej. Proste to bol krok mimo, najma ak mas alebo si mala medzi priatelmi clenov muzovej rodiny. Ak si potrebovala vypustit paru, tak si radsej tu anonymne mala penit na svokru, tu by to nemalo zbytocne nepovolanych svedkov.... 😉

lubicakovac
autor
16. júl 2013

@terezka1947 no ved jasné, ja to tak beriem športovo 🙂

myska_lili
16. júl 2013

k nam keby prisla svokra aj o pol noci tak sme radi 🙂 mam super svokru a priatel super maminu :D takze.. :D

sirinka
16. júl 2013

@lubicakovac ked si nas chcela pobavit, mala si napisat vtip a nie tuto tragikomediu...

barbs24
16. júl 2013

preboha ten modry konik je c dalej tym trapnejsi...no comment

latvia
16. júl 2013
Strana
z5