icon

Keď priateľka nemá rada dieťa svojho partnera

martina1985ba
14. dec 2022

Nedávno som stretla môjho ex s jeho novou priatelkou (mame v pohode vztahy) a ked ex odbehol a my sme trkotali tak som sa jej spytala ci uz ju zoznamil s jeho dcerkou z prveho manzelstva a ako to s nou ide...a z nej vypadlo, ze ju nema rada 😕 Pricom viem, ze je to mile vesele hrave dieta. Je to 30r zena, bezdetna, krasna, trocha povrchna ale inak neni zla, ma rada spolocnost, cestovanie, zabavu... Je to normalne, ze nova zena v zivote muza nemusi mat rada jeho dieta, staci ho tolerovat a akceptovat? Ex malu nema stale, ma ju na striedacky s byvalou zenou.

Strana
z2
tosomja
17. dec 2022

@luccija ale aj moja vlastná dcéra je protivna, nie len k priateľovi, aj ku mne, vtedy ju tiež nemám mať rada? Mám povedať niekomu na ulici, že nemám rada svoju dcéru? 🤪

chillibubble
17. dec 2022

@morgane1975 tak ten chlap ma byt v prvom rade otec. ma nejaky zavazok, povinnost. vychovat z toho dietata psychicky vyrovnanu dospelu osobu. lebo inak bude zneprijemnovat zivot nie len rodine, ale aj ludom naokolo.(a ak sa dostane povedzme do politiky, tak aj nam 😀 ). takze ak to dieta nejako ovplyvnuje, ze ho "macocha" nema rada, ja by som s takym clovekom potom nebola. ale tak chlapi otcovia to mozu brat inak, mozno ani nepotrebuje mat s dietatom nejaky super vztah. aj taki su.
ja ako matka to citim takto. do isteho veku dietata je pre mna ono na prvom mieste. potom uz ked bude takmer dospele, samostatne, budis. mozu sa len tolerovat.

morgane1975
17. dec 2022

@chillibubble tak v idealnom svete to tak ma fungovat. Ale povedzme si pravdu vacsina chlapov to ma nastavene tak, ze po rozchode je prioritou nova znamost. A zase dospelej osobe nemozete nanutit aby mala rada cudzie deti. Niekto je obetavy, dokaze to, ale vacsina zien aj tak uprednostni svoje vlastne a nie je hanba to priznat. K nam tiez chodi partnerova dcera, ale nie za cenu toho ze by sme rusili nase plany. Na druhej strane, v nudzovej situacii, partner v nemocnici, som sa postarala. Ale urcite nie ze by jej mama isla do wellness a nam ju supla.🤦‍♀️🤪 to uz povazujem za uplny hardcore 🫣

chillibubble
17. dec 2022

@morgane1975 hlavne sme nezistili, kolko ma dieta rokov. ine je male dievcatko(mne to tak z prispevku prislo) a ine baba v pred puberte/puberte...

tosomja
17. dec 2022

@morgane1975 áno, bolo to cez, ten wellnes, ale čo som mala povedať deťom, nie, nechcem vás tu, budete na príťaž? Oni neriešia mamu, že niekde ide, oni budú riešiť práve to, že ich niekto, koho majú radi, odmietol.

morgane1975
17. dec 2022

@tosomja tak to je aj o nastaveni si hranic… matka partnerovej dcery isla na chatu so svojim milencom a veruze si dceru zobrala so sebou. 😀 akoze dieta akceptujem, ale odtial - potial…

tosomja
17. dec 2022

@morgane1975 ty akceptujes, ja ich mám rada.

morgane1975
17. dec 2022

@tosomja tak to ste naozaj velmi dobra dusa. To by som nedokazala. Pretoze si myslim ze vo finale deti aj tak uprednostnia vlastnu matku nech je akakolvek. Takych ako vy je malo a tie deti maju stastie.

tosomja
17. dec 2022

@morgane1975 áno, mama je len jedna. Lenže aj mňa ako ex by viac tešilo, kedy moju dcéru mala rada otcova nová známosť a nie len by tam chodila keby tam ona nebola. Alebo by mi dcéra povedala, že tam nechce ísť, lebo je tam ona a cíti sa tam nechcená. Asi som divná, no.

dianka555
17. dec 2022

A teba to teší, všakže. On je tvoj ex, vztah s manželkou sa mu rozpadol, prečo to nevieme. Samozrejme on špekulant si našiel slobodnú a bezdetnú aby nemal starosti o cudzie deti. Patrnerka sa venuje len jemu a jeho dcérke. Dcérku dá matke a ma free, jeho nová partnerka je ukrátená o vela veci pri ňom. To je už jej rozhodnutie ked je s ním vo vztahu.

minarova22
17. dec 2022

Na prvom mieste rodiča, by malo byť dieťa 💕

gertrudaosem
18. dec 2022

@marianarem väčšinou to býva naopak, že baba žiarli na macochu

martajasna
30. okt 2023

Ja taktiez partnerovo dieta respektujem- to je vsetko, 3 roky snazenia u mna uz skoncilo, kupovala som darceky, bola som mila, piekla kolace, my vsetci sme robili co chcelo jeho dieta, skoncilo to- pani nema do teraz partnera a myslim si ze co to dieta doma zaculo.. kedze tu nebyva od svojich troch rokov a zacali sa reci typu ze tu mali byt oni spolu a zit stastne a nie ja aj nase decko.. a kopec inych veci- za jedno si mozem sama ked pani o mne po celom okrese pisala ze som taka a onakaa sa tu ku mne dostalo a vyletela som na nu slovne pred ich dietatom, samozrejme ze skvela pani svojmu dietatu nic neobjasnila tak ja som zla… proste moj nazor- ich dieta ma rodicov ktori ho lubia , ja nemusim.. vidim ako na mna zazera ked je u nas, ako ma zamerne prehlieda takze moja snaho uz nieje ziadna.

Strana
z2