icon

Keď sa ti zrúti sen

jozeffezoj
9. jún 2023

Ahojte.
V prvom rade prepáčte, že takto píšem do viac menej ženského fóra, ale snažím sa nájsť cestu a keďže sa snažím pochopiť pohľad zo ženskej stránky tak mi nič lepšie nenapadlo....
Som s manželkou 13 rokov.
Mame krásnu a sikovnu 7 ročnú dcéru.
Obaja mame dobrú prácu a nemáme sa zle.
Avšak problémov je viac ako dosť.
Odkedy sme postavili rodinný dom, odvtedy sa všetko akosi pokaslalo. Všetok ten zhon, všetok ten tlak, stavanie popri práci, venovanie sa len dcére, všetko to zanechalo stopu.
Začali sme sa s manželkou odsudzovať.
Prestali sme sa baviť o príjemných veciach, dotýkať sa jeden druhého, prišla nervozita hádky, moje problémy v spálni, a všetko sa začalo kopit. Obaja sme vedeli ze to nie je dobre ale nevedeli sme s toho kruhu vyjsť vonku.
Práca, dieta, dom a dookola.
Úplne obmedzené na základné veci.
Obaja sme dúfali ze to nejako prejde a tak plynul čas a ubehol rok dva... skoro 3.
Posledný rok bol však najhorsi.
Začal som badať na manželke ze je stále bejaka zvlastnejsia. Nervoznejsia, depresivnejsia, začala skrývať mobil, zhadzovat aplikácie. Z prace začala chodiť na školenia aby dostala vyššiu pozíciu.
Keď som začal mať prvé podozrenia tak som si to nechcel pripustiť a vôbec som sa bal začať do toho rýpať. Žiaľ začiatkom roka mi nedalo a zistil som to vo som nechcel....
Manželka má podvádzala takmer rok.
Po odhalení sa zrútila. Plakala, chcela si vziať život, nespala celé noci, vravela ze to nevydrží ze proste musí odísť zo sveta ze to proste nedá...
A viac menej je to lepšie ale je to tak dodnes.
Vravi ze je to aj pre ňu ťažké, to všetko.
Ale za tie 4 mesiace za mnou nikdy neprišla a nepovedala prepáč, je mi to strašné ľúto, ale bolo to ako bolo a ja som zlyhala....
Povedala mi ze sa namotala, že jej písal dlho, že nešlo o sexe, ze ho nemiluje, že je to človek ktorý by nikdy nebol s jednou ženou, že ma prístelku, a je cudzinec...
Place ze nevládze, že druhý krát by radšej skočila pod vlak, či má od nás odísť, že to nezvládne.
Ja však začínam mať pocit ze je to všetko nejaké sebecké alebo ja neviem...
A mne sa zrútil svet. Nechcem vedieť všetko a viem ze toho je okolo toho viac.
Viem ze aj ja mam chyby, mal som bojovať ako chlap keď mala zlu náladu z práce. Nemal som sa jej otočiť chrbtom keď bola náladová. Ale bolo toho veľa a ja som rezignoval.
Toto všetko jej nedalo právo urobiť vo urobila....
Dnes sú 4 mesiace co s tým bojujeme.
Všetky tie klamstvá keď som ja ostal s malou celý týždeň a ona bola....
Stále sa v tom vraciam spätne, porovnávam sa, rozmýšľam co, kde, ako, skym.... nevládzem.
Chodíme k psychologické ale všetko je také, také umelé... priateľom to vešať na hlavu nemôžem.....
Pýta sa ma co bude, ako to zvládneme....
Ako mi mohla písať ze ma ľúbi, že ma ľúbi aj dcéru a pritom bola s ním....
Vraj ho nemiluje, vraj to nie je o sexe, vraj jej chýbala pozornosť. Písala si s Jim už dávno na instagrame.. a tak sa nakoniec zlomila...
Ale zlomila aj mňa...
Mam ešte nejakú sebauctu?
Ľúbim ju ale neklamem si?
Chcem aby všetko bolo ako predtým aj keď ani vtedy to nebolo neskutočne perfektne ale bolo to dobre...
Boli sme veľmi tvrdohlavý a nik nechcel ustúpiť.
Ona je trpsku viac náladová a je problém s nou hovoriť o dôležitých témach a tak sme len prežívali....
Môže vôbec niekto ľúbiť a zároveň byť s iným.
Dokonca x krát žiarlila aby som esiel do jednej práce lebo tam mala známu a ze tam chodíš PP večierkoch a trdkaju tam jeden s druhým (je to pravda) ale tak mne išlo i pravdu a peniaze a nie o...
Ako môže mne vyčítať veci a pritom....
Teraz žiarli aj na posunutu sedačku v aute...
Boji sa ze o mňa príde?
Alebo je to len jej svedomie?
Neviem...
Všetko je také ťažké. Ľúbim ju aj nenávidím.
Prepáčte že veľa píšem a ze s tým otravujem....
Ak sa nájde niekto kto toto prežil ci už od manžela alebo sám bol v takej pozícii ako moja žena budem vďačný ak mi napíše.
Snažím sa pochopiť pre mňa nepochopiteľné...
Je to pre mňa veľká rana.
Som chlap ako hora ale plačem každý tretí deň Keď som doma sam...
Ďakujem a prepáčte... :(

pralinka25
27. jún 2023

@jozeffezoj ja ti rozumiem ale ten dom je pre teba ako betonova kocka na nohe. este raz to napisem. stavali sme dom. viem co je to nadriet sa, viem ze si k tomu clovek vytvori aj citovy vztah ale...! v tom dome su spomienky, dobre a vacsina zlych, tie ta stale budu drzat ci chces alebo nie. ziadna fyzicka namaha neospravedlni to ako ta to bude drzat psychicky. nechces to vidiet.
a este inak. ja ako potencionalna buduca partnerka by som do takeho domu ist byvat ani nechcela. vzdy by som tam videla tu prvu zenu. ten dom je zlo. rozbi vam vztah, drzi ta v nefunkcnom vztahu a ty lipnes na muroch .... je to dom. vec - materialna. nie je to bohuzial domov. pretoze domov je uplne o niecom inom. a z toho tvojho domu raz ujde aj tvoja dcera. ak nezmenis svoj zivot zostane ti len ten.
ak je toto stred tvojho vesmiru a tvoj postoj v tomto takyto tak ti bohuzial nie je pomoci. uplne ta to zmagorilo. fakt potrebujes pomoc. teraz to nevidis ale daj si pripomienku a za 10 rokov si tuto diskusiu precitaj znovu. uvidis to jasnejsie. len skoda strateneho casu.
ziadna baba co ti tu radi to nemysli zle. milion dobrych rad tu padlo dokonca z pohladu zien. na 10 stranach sa tocis stale dokola. ja rozumiem ze je to sok. chapem aj ze si zmateny. vsetko sa da pochopit ale aj vsetko sa da riesit. a ty si ocividne vo faze kedy riesit nechces nic. tocis sa ako psik za svojim chvostom.

ani ty to neber v zlom. myslim si ze kazda ti tu chcela len pomoct pretoze vyzeras z pismen dost zufalo. topis sa a nechces sa chytit zachranneho kolesa.

tu nejde o tvoju zenu nech ide byvat inde. ide o to ze ked si v tom dome vidis v nom vas zivot. a aj vsetko to zle co sa v nom udialo. cokolvek chytis do ruky sa spaja s nou. a v neposlednom rade ten dom ta pripravil o vztah alebo minimalne urychlil jeho koniec. nie ten dom by som za takychto okolnosti nechcela ani zadarmo.

toskanka
27. jún 2023

@jozeffezoj Záleží od typu človeka. Poznám páry, kde sa pri rozvode predávali domy a boli to práve muži, ktorí chceli dom predať. Ženy chceli dom pre svoje deti. A ľudia žijú nový život. Táto kamarátka sa v nemocnici na izbe zoznámila s jednou ženou a z ich rozhovorov vyplynulo, že jej rodina býva v dome, ktorý stavala moja kamarátka s manželom, ale potom sa rozviedli. Teraz má nového priateľa a opravujú si starší dom. Život ide ďalej, a čím viac sa zdrahame mu prispôsobiť, o to viac trpime.

toskanka
27. jún 2023

@pralinka25 Veľmi dobrý postreh. Do toho domu išlo veľa energie, ktorá potom chýbala inde. Nie je to ospravedlnenie pre neveru, ale nie každý pár toto ustojí.

pralinka25
27. jún 2023

@toskanka jasne ze to nie je ospravedlnenie pre neveru. len som chcela poukazat na to ze ten dom mu priniesol nie uplne dobre spomienky ktore s nim budu naveky pre neho spojene

banderaska29
27. jún 2023

@pralinka25 ja som si v mojom dome prežila tiež kadečo, ale utekat od miesta, kde žijem, kde mám domov - ja som sa s minulostou vysporiadala s terapeutkou a psychologom, pracovala som na sebe a naozaj sa mi to podarilo v sebe uzavriet a vyliečit sa. teraz mi ten moj dom príde ako oaza pokoja a nenapadne mi, čo sa v tom dome všetko zlé odohralo (ešte za čias pred rozvodom, no nebudem ti hovorit, nič príjemné.)

hama007
27. jún 2023

@jozeffezoj boji sa ze ta stratí. Ale to nič nemení na tom ze sa musí ovládať a ukázať pokoru. Očakáva, ze spravíš to co ona. Ze jej to vrátiš a vie ako by ju to zranilo.

banderaska29
27. jún 2023

@autor. ja ti to napíšem od srdca. a prosím príjmi to ako radu k tomu, aby si sa rano nebudil so stresom, nervami.

nikdy jej už verit nebudeš. je to rozpoltena žena, ktorá ta dlhodobo podvádzala. tento boj, ktorý vedieš, neskončí, pokiaľ to neskončíš. ona totiž nerobí nič lepšie a lahšie, nie je pokorná a nedáva ti to, čo si ako chlap plne zaslúžiš.

nebudem ti dávat medové fúzy popod nos, dokonca viem presne, čo prežívaš. teraz je rada na tebe, aby si začal milovat sameho seba a ver mi, táto láska ti oplatí všetku bolest, ktorú si pri tej žene zažil.. je rada na tebe, aby si našiel strateny pokoj na duši, o ktorý ta ona pripravila a ktorá si chlapa ako ty absolútne nezaslúži. dovolím si tvrdiť, že na takeho ako si ty čaká tam vonku kopa žien, ktoré zažili niečo podobné ako ty, ale s chlapom.

čo sa týka malej, ty si pokojne žiadaj striedavku, tyzden ty, tyzden mama. začni žit, začni športovat, začni sa venovat sebe. obetoval si sa dost a za to máš u mna obrovsky klobuk dolu. máš plné právo na to byt štastný muž. aj moj priatel mal doma podobnú kraslicu kedysi, stokrát mi dakuje za to, aka som a že ani neveril, že ešte niekedy bude štastný ♥

jozeffezoj
autor
27. jún 2023

😪😪😪

toskanka
27. jún 2023

@jozeffezoj Čím viac ti tu píšeme, o to viac si zmätený 🤷. Aj s touto diskusiou si daj cez leto pauzu a konaj podľa svojho uváženia a intuície. Sprav si cez leto s malou program, oddýchni si a nacerpaj sily.

katkami123
27. jún 2023

@jozeffezoj
Tvoja žena nechce prísť o komfort, ktorý pri tebe má a nie o teba ako o človeka, to by ťa nepodvadzala. Pri tebe má dom, kľud, človeka, ktorý jej toleruje jej psycho spravanie a svoj životný štandard a pri milencovi má zas vášeň, nespútanosť a take to zakázané ovocie, ktoré jej ty svojou povahou nedokážeš ponúknuť. Realne len nemá záujem prísť o nič z toho. Aj svoj životný štandard ( nie teba ) a aj tú vášeň a živelnosť, ktorú zažíva pri milencovi, preto viac nestojí o sex s tebou. Ona sama to aj tak dlho, to pretvarovanie, nevydrží a zase vybuchne. Čoskoro to vyrieši všetko aj za teba, toto divadlo je do času, keď si zas tebou bude 100% istá.

jozeffezoj
autor
27. jún 2023

@katkami123 áno aj to ma napadlo

pralinka25
27. jún 2023

@banderaska29 tak to je super. aj to som mu radila terapeuta. podla mna je na to sam clovek kratky.

katkami123
27. jún 2023

@jozeffezoj
Vieš… keď ti to už tak napísať, ale ty si suchár, ešte aj keď jej na tu neveru prídeš 😀…. Táto žena potrebuje adrenalín, živelnosť, neistotu do svojho života, už len podľa jej psychiky v tom vyrastala, je na to zvyknutá, potrebuje to a ty raz taký nie si, toto všetko jej poskytol milenec.

goodidea
27. jún 2023

@katkami123 presne tak nič v zlom Jozef, ale ty mi prídeš pre ňu ako taký ťuťko, ze ona ťa tak berie...ona je žena mrcha a potrebuje napätie, adrenalín, akciu... Si dobráčisko a ona si to absolútne neváži

jozeffezoj
autor
27. jún 2023

@goodidea možno je to tak, ale tak ja sa nebudem pretvarovať a nemyslím si že som suchar. Uvidime

pralinka25
27. jún 2023

@jozeffezoj iba potrebujes iny typ zeny. ver ze ich je na kazdy prst tisic ktore by ta brali. vy ste ocividne nekompatibilni.

katkami123
27. jún 2023

@jozeffezoj
Tak iný, keby na to príde, určite nereaguje tak ako ty…

agicacica
27. jún 2023

@jozeffezoj Tak je to na zamyslenie a odhodlanie,ale v žiadnom prípade nie ťažké. Áno, máte dieťa, nový dom a čo? Žiť s niekym tak, že robíš sústavne kompromis, nie je idealne ani zdravé. Úplne sa jej podriadiť aby to fungovalo ako-tak je premárnený čas a šanca začať znovu žiť po boku ženy, ktorá ťa bude milovať a vážiť si ťa takého,aký si. Treba sa pokúsiť porozprávať, ale naozaj vážne a úprimne. Postav ju pred hotovú vec. Povedz jej, že tento život ťa ničí a nechceš takto ďalej zostať s ňou. Buď sa dohodnete a začnete spolu budovať nový život s prítomnosťou ochoty hlavne z jej strany, alebo sa rozísť. Áno je tam dcéra, ale treba zvážiť, čo je pre ňu lepšie. Vidieť nešťastného otca, matku ktorá má depku a chuderka žije s vami v uplnej neistote. Záleží na tebe a na manželke. Deti majú najcitlivejší detektor aj vtedy cítia, že niečo neklape, keď rodičia hrajú rolu dobrého manzelstva. Ešte som nesmierne zvedavá, ako bude reagovať tvoja žena, keď jej povieš, že ak sa to nezmení medzi vami, tak odídeš. Možno práve vtedy si uvedomí, že aké by bolo bez teba. Niekde si myslím, že je presvedčená, že si pri tebe môže robiť čo chce.Pozbieraj sa, netráp sa zbytočne, je to strata času! Začni konať, držím palce

katkami123
27. jún 2023

@jozeffezoj
A čím si ju “vytrestal” za tú neveru? Žeby videla, ze toto je cez hranicu a nikdy viac? Chováš sa tak. Zas len skaces okolo ako verný psík Bodrík, ktorý sa tvári, že všetko je v poriadku i keď ona sa na všetko iba vyjadruje, že nevie. Z jej strany mi chyba pokora i keď ty jej ukazuješ, že ju ani nemusí mať, ty všetko prepáčiš na počkanie.

oliolijanka
27. jún 2023

@jozeffezoj Ale tak funguje ti to tam dole, alebo nie?

Predstav si, ze by si si krasnu zenu doviedol do krasneho domu, mali by ste dieta, zili by ste spokojne. Ale zena by zistila, ze v dome nie je voda, ze ty nepotrebujes pit a ze sa tvaris, ze je to vsetko normalne zit bez vody.
Zena by ti naznacovala, ze vodu, dobru vodu potrebuje, ty by si ale tvrdil, ze dvakrat si bol u vodara a ze sa s tym neda nic robit a basta.
Po case by zena zacala chodit k susedovi, aby sa napila aspon tam, lebo uz sa nevedela na nic sustredit, bola smutna, chora, nemotivovana, lebo ju trapil smäd.
Vzdy sa ale k tebe a vasmu dietatu vratila a vdaka tomu ste mali pocit, ze ste stastna rodina.

Teraz po roku si zistil, ze zena ti rok chodi pit k susedovi a ty namiesto toho, aby si do domu zaviedol vodu, tvaris sa, ze kvoli nej sa ti zrutil sen o stastnej rodine.
Dakovat by si jej mal, ze sa k tebe vraciala.

kamatopo
27. jún 2023

My ženy dom predáme ,ale ty typický chlap ho radšej zapáliš🤦. Ty máš problém a dobre vieš že s nezvratným koncom. Tu sa len stazujes no ako ti tu už niekto napísal. Hľadáš výhovorky a čakáš zázrak. Kde je nevera tak tam je vážny problém. Ale k tej nevere muselo dáko prísť. Ja ako žena by som nikdy nebola môjmu mužovi neverná a vieš prečo? Lebo som s ním šťastná. Tvoja žena asi nie je strašná s tebou a mala to nezmení.

katkami123
27. jún 2023

@oliolijanka
@kamatopo
Zas nerobte tu z jeho ženy chuderu, je to dokonalý manipulátor. Sama nemá záujem o sex s ním, ale prsia mu ukazuje či sú ešte dobré, nech pochváli.

kamatopo
27. jún 2023

@katkami123 a kdo robí akú chuderu? Len poukazujem na fakt že ak nie je šťastná a dokáže byť neverná tak nič ju nezastaví a neprinúti aby vzťah fungoval. O dakych prsiach ani neviem. Nečítam všetko a ak máš názor na ňu aký máš tak daj pozor je to podané len z jednej strany ,,autorovej,,

katkami123
27. jún 2023

@kamatopo
Už som tu autorovi písala, že ich vztahu zvoní umieráčik, i keď on si to neuvedomuje. Kedy si čítala všetko, jeho žena má hysterické chovanie, všetko dramatizuje a podľa mna nie je po psychickej stránke v poriadku, keď tu autor popísal konkrétne situácie.

oliolijanka
27. jún 2023

@katkami123 Mozno mu ukazovala prsia, lebo skusala, ci to s nim nieco spravi. A zrejme sa asi znova nic nepostavilo.
Tu si autor musi uvedomit, ze ked mu to nefunguje, ze to je alfa-omega vztahu. To nie je len tak mimochodom, na jedenast stranovej diskusii o tom, aku nevernu ma zenu, tromi slovami spomenut, ze mu nefunguje. Ok bol u lekara a hotovo. Teraz si zena musi zvyknut, ze dalsich 30 rokov nebude mat sex a bude v dome byvat so surodencom.

To nie je problem autorovej manzelky. To nie je o nej. Autor klame sam seba a vy mu pritakavate.
On musi do domu priniest "radost", nie manzelka sa musi naucit, zvyknut si, na katastrofu v posteli raz rocne.

A ked mu to nejde a lekari mu pomoct nevedia a nevie prist na ziadne ine techniky/radosti ktore by manzelku potesili a MILUJE JU, tak nej jej toleruje mimomanzelsky sex.

kamatopo
27. jún 2023

@katkami123 čítam zbežne tak nie všetky komenty čo sú tu na 11 stranách mam preluskane od slova do slova no ako tak som sa dostala k ich problému a keby si ty zas čítala moje komenty pozorne tak by si zistila že tu píšem to isté čo ty. A ešte raz, čo by asi tak napísala jeho žena na tie svoje záchvaty keby si to tu o nich prečíta a aj o tých svojich prsiach??? 😂😂😂

jeliz59
27. jún 2023

@jozeffezoj viem o com píšeš podviedol ma.ex manžel po 11 rokoch.manzelstva...vydala dom sa ako 19 ročná....takže stará do železa niesom.ze musel....škaredá tiež nie...varila som prala riadila neflakala sa ani sa nepretrcala na social.sietach a I tak ....on.40 ročný...starší o do mna ma zradil skúsila som nešlo to.zralo ma to za živá furt hlave som.to mala do konca pred ocami keď sa ma chytil len na to som myslela.....niekto.to dokáže niekto nie....prajem ti silnú vôľu....a silu to ti bude treba....

katkati
28. jún 2023

@oliolijanka Je to presne tak.

kp7333
28. jún 2023

Jozef, baby maju pravdu. Zaklad je vzajomna pritazlivost a chemia, ked ta chyba, nebude to fungovat v spalni a tym padom je vztah nefunkcny. Nemusis po nej skocit ako zamladi, ale stale ju treba utvrdzovat v tom, ze sa ti paci a to nielen slovne. Rovnako sa musis ty pacit jej, musis ju pritahovat aj po sexualnej stranke. Toto je tema, o ktorej spolu musite otvorene hovorit, bez toho nema zmysel ziadny pokus o restart vztahu. A je to problem vacsi ako jej nocne, ci tvoja praca, ci ine problemy, o ktorych si sa zmienil v diskusii.

jozeffezoj
autor
Autor odpoveď zmazal