icon

Keď sa ti zrúti sen

jozeffezoj
9. jún 2023

Ahojte.
V prvom rade prepáčte, že takto píšem do viac menej ženského fóra, ale snažím sa nájsť cestu a keďže sa snažím pochopiť pohľad zo ženskej stránky tak mi nič lepšie nenapadlo....
Som s manželkou 13 rokov.
Mame krásnu a sikovnu 7 ročnú dcéru.
Obaja mame dobrú prácu a nemáme sa zle.
Avšak problémov je viac ako dosť.
Odkedy sme postavili rodinný dom, odvtedy sa všetko akosi pokaslalo. Všetok ten zhon, všetok ten tlak, stavanie popri práci, venovanie sa len dcére, všetko to zanechalo stopu.
Začali sme sa s manželkou odsudzovať.
Prestali sme sa baviť o príjemných veciach, dotýkať sa jeden druhého, prišla nervozita hádky, moje problémy v spálni, a všetko sa začalo kopit. Obaja sme vedeli ze to nie je dobre ale nevedeli sme s toho kruhu vyjsť vonku.
Práca, dieta, dom a dookola.
Úplne obmedzené na základné veci.
Obaja sme dúfali ze to nejako prejde a tak plynul čas a ubehol rok dva... skoro 3.
Posledný rok bol však najhorsi.
Začal som badať na manželke ze je stále bejaka zvlastnejsia. Nervoznejsia, depresivnejsia, začala skrývať mobil, zhadzovat aplikácie. Z prace začala chodiť na školenia aby dostala vyššiu pozíciu.
Keď som začal mať prvé podozrenia tak som si to nechcel pripustiť a vôbec som sa bal začať do toho rýpať. Žiaľ začiatkom roka mi nedalo a zistil som to vo som nechcel....
Manželka má podvádzala takmer rok.
Po odhalení sa zrútila. Plakala, chcela si vziať život, nespala celé noci, vravela ze to nevydrží ze proste musí odísť zo sveta ze to proste nedá...
A viac menej je to lepšie ale je to tak dodnes.
Vravi ze je to aj pre ňu ťažké, to všetko.
Ale za tie 4 mesiace za mnou nikdy neprišla a nepovedala prepáč, je mi to strašné ľúto, ale bolo to ako bolo a ja som zlyhala....
Povedala mi ze sa namotala, že jej písal dlho, že nešlo o sexe, ze ho nemiluje, že je to človek ktorý by nikdy nebol s jednou ženou, že ma prístelku, a je cudzinec...
Place ze nevládze, že druhý krát by radšej skočila pod vlak, či má od nás odísť, že to nezvládne.
Ja však začínam mať pocit ze je to všetko nejaké sebecké alebo ja neviem...
A mne sa zrútil svet. Nechcem vedieť všetko a viem ze toho je okolo toho viac.
Viem ze aj ja mam chyby, mal som bojovať ako chlap keď mala zlu náladu z práce. Nemal som sa jej otočiť chrbtom keď bola náladová. Ale bolo toho veľa a ja som rezignoval.
Toto všetko jej nedalo právo urobiť vo urobila....
Dnes sú 4 mesiace co s tým bojujeme.
Všetky tie klamstvá keď som ja ostal s malou celý týždeň a ona bola....
Stále sa v tom vraciam spätne, porovnávam sa, rozmýšľam co, kde, ako, skym.... nevládzem.
Chodíme k psychologické ale všetko je také, také umelé... priateľom to vešať na hlavu nemôžem.....
Pýta sa ma co bude, ako to zvládneme....
Ako mi mohla písať ze ma ľúbi, že ma ľúbi aj dcéru a pritom bola s ním....
Vraj ho nemiluje, vraj to nie je o sexe, vraj jej chýbala pozornosť. Písala si s Jim už dávno na instagrame.. a tak sa nakoniec zlomila...
Ale zlomila aj mňa...
Mam ešte nejakú sebauctu?
Ľúbim ju ale neklamem si?
Chcem aby všetko bolo ako predtým aj keď ani vtedy to nebolo neskutočne perfektne ale bolo to dobre...
Boli sme veľmi tvrdohlavý a nik nechcel ustúpiť.
Ona je trpsku viac náladová a je problém s nou hovoriť o dôležitých témach a tak sme len prežívali....
Môže vôbec niekto ľúbiť a zároveň byť s iným.
Dokonca x krát žiarlila aby som esiel do jednej práce lebo tam mala známu a ze tam chodíš PP večierkoch a trdkaju tam jeden s druhým (je to pravda) ale tak mne išlo i pravdu a peniaze a nie o...
Ako môže mne vyčítať veci a pritom....
Teraz žiarli aj na posunutu sedačku v aute...
Boji sa ze o mňa príde?
Alebo je to len jej svedomie?
Neviem...
Všetko je také ťažké. Ľúbim ju aj nenávidím.
Prepáčte že veľa píšem a ze s tým otravujem....
Ak sa nájde niekto kto toto prežil ci už od manžela alebo sám bol v takej pozícii ako moja žena budem vďačný ak mi napíše.
Snažím sa pochopiť pre mňa nepochopiteľné...
Je to pre mňa veľká rana.
Som chlap ako hora ale plačem každý tretí deň Keď som doma sam...
Ďakujem a prepáčte... :(

hopamato
17. jún 2023

Začni si hľadať novú ženu, nájdeš si lepšiu, krajšiu a inteligentnejšiu. Každopádne inteligentnejšia od tvojej budúcej exmanželky je skoro každá, keďže zahodí zázemie a rodinu kvôli chlapovi, ktorý o pár rokov s ňou určite nebude. Kamo choď ďalej a netráp sa, lebo skončíš ako môj kamoš, čo mal tiež takú ženu a sa nakoniec obesil. Mimochodom chlapisko riaden a mal aj dosť peňazí. Len mal deti so stetkou. Teraz jeho žena má stále iného chlapa a chlastá kade tade. Jedna dcéra je na drogách a tá ďalšia vyzerá byť v pohode a hádam veľa od svojej matky nepobrala.

Nenechaj so sebou zametať. V mojom prípade už moja ex bola za mnou 3x, že sa chce vrátiť atď atď. Stále ju stopnem, že už ani bike o ňu neopriem. A to je rok, čo som žiadal o rozvod. Od decembra rozvedený a konečne šťastný. Neriešim primitívne veci a niekoho psychické problémy a traumy z detstva.
Jožko tebe len toľko: ✊✊✊💪💪💪

goodidea
17. jún 2023

@hopamato presne tak ako som písal na strane neviem ktoré číslo ...niektoré ženy by si zaslúžili len bitku

jozeffezoj
autor
17. jún 2023

@1fifinka1 prečo nic?

jozeffezoj
autor
17. jún 2023

@hama007 ďakujem. Už keď nič tak aspoň mate vy dvaja iný pohľad na seba. Myslím to v dobrom. Skrz to co píšem. Možno nedostane moja rozum nikdy...
Ťažko.. chce to čas ako píšeš.

jozeffezoj
autor
20. jún 2023

Mate nejaké overené metódy ako zvládať stres?
V práci mi zkomplikovali zivot a som pod veľkým tlakom nakoľko to po lete ovpkyvni aj rodinu keďže ma presunuli na miesto kde budem musieť chodiť na sluzobky aj na mesiac. (Dosadili si tam svoju znamost).
V spojení s tým co sa mi deje doma je toho na mňa strašne veľa.
Večer chodím neskôr Spať tak o 23.00, v noci sa mi snívajú hluposti q ráno ako náhle zasvieti prvý kuc tak som hore.
Stále viac som pre tu prácu a všetko pod tlakom a hlavne ma mrzí ze nebudem s malou. Veľmi som na ňu naviazany od mala a potom co sa deje je pre mňa jediná úprimná "vec" v mojom zivote

katkami123
20. jún 2023

@jozeffezoj
Nemáš právo odmietnuť tu pozíciu? Nemôžu ta niekam dosadiť bez tvojho súhlasu, asi máš celkovo problém hovoriť, čo sa ti nepáči, aj v praci. Alebo zmeň prácu.

kp7333
20. jún 2023

@jozeffezoj Mozno je to osud. V novej pozicii budes viac zaneprazdneny a tym padom budes mat menej casu zozierat sa rodinnymi problemami. Taktiez je to skvela prilezitost delegovat viac povinnosti okolo dietata a domacnosti manzelke. Snad aj ona potom pride na ine myslienky a zacne si ta viac vazit. Doteraz si bol ten, ktory sa postara, kym ona chodi po "sluzobkach". Je nacase, aby sa karta obratila.

maratonka
20. jún 2023

No, ale ak budeš mesiac preč a tvoja manželka v práci na nočnej, tak kto bude s malou ?
Stres je hromadenie nevyriešených otázok ... overená metóda ako ho zvládnuť, je nájsť riešenie a pomaly ich po jednom vyriešiť, alebo aspoň začať .

jozeffezoj
autor
20. jún 2023

@katkami123 ja som práveže bol.
Za svojím šéfom alw aj za riaditeľom.
Lenže im to je srdečne jedno.
Mal som byť dokonca povýšený na budúci rok.
Riaditeľ to mal prehodnotí ale keďže je to tlačenka jeho zástupcu tak to nechal tak.
Poslali ma do iného mesta a na horšie miesto odkiaľ práve ten človek odišiel a išiel na moje miesto.
Mam dobre platenú prácu a je mi ľúto ju nechať. O rôznych benefitoch ani nevravím..
Ale ten stres co mi teraz urobili aj zena je...
Ráno sa budím so žalúdkom plným žalúdočnej kyseliny. Všetko z toho stresu

jozeffezoj
autor
20. jún 2023

@kp7333 áno uvedomujem si to aj z tejto časti.
Len ak je niekto nespokojný keď ma komfort tak neviem co bude keď ho mat nebude...
Chápeš.
Ja neviem ci sa vie človek vnútorné zmeniť alebo nie.

jozeffezoj
autor
20. jún 2023

@maratonka začal som ale sú to také návaly keď ti je v pohode a potom ako ráno keď som unavený a v hlave riešim všetko.
Mala pôjde k svokrovcom len ta škola do toho bude to ťažké.

kp7333
20. jún 2023

@jozeffezoj Vies, ono niekedy musi clovek padnut na hubu, aby sa spamatal. Mozno je to aj jej pripad. Ty si daj predpisat lieky na ukludnenie, nech sa z toho nezosypes. Drzim palce.

toskanka
20. jún 2023

@jozeffezoj Bude to skúška pre váš vzťah. Buď vám odlúčenie pomôže, aj žena sa viac zapojí o starostlivosť o malú a domácnosť, alebo sa odcudzite ešte viac. Všetko sa deje pre niečo. Netráp sa moc nad tým, čo nemôžeš ovplyvniť. Niekedy musíme dať veciam voľný priebeh. Držím palce.

jozeffezoj
autor
20. jún 2023

@kp7333 bral som na začiatku xanax, tak asi.. Len ja veľa šoférujem a to je problem

jozeffezoj
autor
20. jún 2023

@toskanka áno ďakujem.
Len práve to ma ničí ze doteraz som nad všetkým mal ako takú kontrolu a všetko mi vychádzalo.
Od vzťahu, bytu, dieťaťa, domu, až doteraz...
Mam rad nad vecami kontrolu ako v dobrom ale teraz...
Vždy som bol pre rodinu a vzťah.
Nikdy som nemal plytké známosti. Všetko dlhodobé vzťahy..

1fifinka1
20. jún 2023

@jozeffezoj hlavne prehodnot aj tu veľmi silnú naviazanost na dcéru, mozno az nezdravu. Všetko s mierou, všetci milujeme svoje deti, ale tiež to ma hranice. Zmeň prácu, nájdi si lepšiu. Ten stres ti zato nestojí, viem o com píšem. Načo bude rodine chorý nespokojný unavený a nepríjemný otec a manžel. Teraz sa to zdá nepredstaviteľné, neskôr si povieš možno, že to bolo najlepšie rozhodnutie. Od ženy chceš zmenu, a ty žiadnu neponúkas. Alebo áno?

kp7333
20. jún 2023

@jozeffezoj vies, veci sa vacsinou po... u vtedy, ked to clovek najmenej caka. neda sa mat nad vsetkym kontrolu a to, ze sa ides rozdat pre rodinu nie vzdy staci. skus to robit inak, zacni sebou, nauc sa mat rad v prvom rade seba, mysli viac na seba, venuj cas sebe a svojim konickom. vyraz si castejsie von s kamaratmi. tebe pomoze odreagovat sa a zvysok rodiny sa aspon nauci ta zastupit. Rozdel si cas po praci na cas pre seba, cas pre zenu, dieta, pre rodinu. A skus to rozdelit vyvazene. To iste nech spravi manzelka a aj dceru zapojte do chodu domacnosti. Casom uvidis, ze svet sa nezruti, ked nie si doma. A zene neublizi, ked bude mat menej casu na zoznamky a soc. siete.

katkami123
20. jún 2023

@jozeffezoj
Tak zmeň prácu, niekde sú nástupné platy teraz také ako máš ty ako dlhoročný zamestnanec. Ja by som v takej praci neodtávals, kde nerešpektujú moje nie, nemal si im podpísať papiere, že súhlasíš so zmenou. Ty máš celkovo problém asi vo vystupovaní, ze si moc mäkký, neboj, prácu si nájdeš a takú, aká ti vyhovuje, len musíš urobiť prvý krok. Akoby si mal všade toxicke vzťahy a bavilo ťa v nich zotrvávať, aj v praci, aj doma, ja sa naozaj nečudujem, že máš problémy so spánkom, za chvíľu úplne vyhoríš a potom uvidíš ako za tebou ani pes neštekne, v praci sa ti prví otočia chrbtom a nájdu náhradu, zato ty im obetuj zdravie. Tu je jediná rada, zmeniť prácu za inú, aj keď budeš mať možno o 100-200€ menej na začiatok, ale zas rozumný pracovný čas a tvoja rodina teraz potrebuje, aby si bol doma pri nej a nie na mesiac preč. Nežijeme v sociku, kedy, keď si nastúpil do prace, musel si v nej ostať až do dôchodku. Asi máš povahu, ze si po sebe necháš dupať, tvoji nadriadení to vidia, tak práve teba šupli do iného mesta. Mala by som byť ja mesiac od rodiny, napriek môjmu nesúhlasu, už mám cez profesiu 20 životopisov rozoslanych a beriem si vždy volno na pohovor. Ty všade so sebou necháš zametať.

jozeffezoj
autor
20. jún 2023

@1fifinka1 tak nie je to tak celkom.
Pre ženu som zmenil nie len bydlisko, prácu ale aj iné veci.
Doma to tak nie je. Pre mňa stres prichádza keď sim sám a mam na to čas. Ináč neprenasam na malého a zenu nič. Ja sa trápim keď oni nevedia...
Doteraz s prácou problém nebol. Myslím ze som mal prácu a zaradenie nadštandardné voči iným...

jozeffezoj
autor
20. jún 2023

@kp7333 musím povedať že je na mobile o 90%.
A zázrak je ze si vieme sadnúť aj na terasu, aj si pozrieť spolu film a podobne.
My sme dvaja nikdy nejak nechodili s kamošmi vonku. Za celé manželstvo je asi choré ale ja som vonku nebol sám...
Teraz ak by som išiel tak by sa ona bála podľa mňa ci nejdem za inou keďže sa stalo co sa stalo.
Rok sme spolu nemali sex tak ju asi napadne všetko v tejto chvíli.

jozeffezoj
autor
20. jún 2023

@katkami123 no nástupný asi nikdy nebude taký ako mam ja teraz. A u veľa povolaní ani po xy rokoch.
Ver mi ze nenechám, ale nechcem rozoberať kde pracujem. Myslím ze Orave to ze akú mám povahu ma dostalo doteraz tam kde som.
Nie všetko sa však dá ovplyvniť.
Pokúsim sa ešte zvrátiť to ze ak ma preložia aby ma dali zase inde ale to nebude skôr ako za xy mesiacov.
Pripadne asi ta zmena práce...

katkami123
20. jún 2023

@jozeffezoj
Práca je to najposlednejšie, prečo by som sa ja v živote obetovala a ničila si zdravie, každý je nahraditeľný a keď sa ti niečo stane, pokým to nie je pracovný úraz, nikoho nezaujimas a najneskôr do mesiaca majú za teba náhradu. Zato, keď ty si zničíš zdravie, to psychické, zamestnáš sa na dobrú pozíciu už iba tažko a nikto ti nedá € potom len tak na ruku, tu máš, nech sa páči, ani tvoj terajší šéf, ani nadriadení, každý sa ti otočí chrbtom. A na Orave sú firmy, jedna je super, neviem či pracuješ v nej, vyrábajú linky pre firmy po celom svete, je tam kopu inžinierov, programátorov, údržbárov, prečo neskúsiš tam? Sú na vysokej úrovni.

jozeffezoj
autor
20. jún 2023

@katkami123 niečo budem musieť vymyslieť. Uvidím co vybavím v blízkych dvoch mesiacoch a ak nič tak..
Ja len na jedno myslím ze ľudia sa majú aj horšie a horšie veci sa im stávajú od chorôb cez kadečo lebo by som sa zbláznil asi fakt.

kp7333
20. jún 2023

@jozeffezoj Tak to je pozitivne, ze sa snazite spolu travit cas a hladat si k sebe znova cestu. Ono sa to nezda, ale prave tie spolocne chvile a komunikacia su skutocnym tmelom vztahu. To sa neda nahradit virtualnym svetom, ani obcasnymi stretnutiami s milencom. Snad si to tvoja manzelka uvedomuje. A neboj sa ist von s kamosmi, ci len tak sam sa prejst, aby si si utriedil myslienky. Trocha neistoty jej len prospeje.

jozeffezoj
autor
20. jún 2023

@kp7333 pre mňa je aj ta jej práca stresom. Vkuse denna nocna dookola. Stále len riešiť kde pôjde mala keď ide do nočnej atd.. A najhoršie víkend keď ma sobota denna a nedeľa nočná. V podstate my nikdy nemáme víkend ako iné rodiny.
Myslím zw každí kto ma v rodine policajta, bachara, hasica, doktora, sestričku, SBS a podobne vie aké je to. Ze doma je jiekto ale zároveň nikto.
My by sme asi obaja mali zmeniť prácu ale stále pozeráme len na peniaze a to som jej vravel už.
Áno je to lepšie. Už sa aj trochu ukludnila posledné dni a je to vidieť a aj sa snaží vypĺňať ten čas lepšie. Aj keď nie vždy no. Zas sa aj upozorňujeme ak začíname trochu ísť do nervov ze kľud atď. Veľmi sa mi páči keď je taka ze minslisne povie ze ukludnins, ja idem k malej a tak.. Ja sa zas snažím pri nákupoch šiat nenervacit po 10 minútach hhh.
Uvidíme no. Viem ze su to veci ktoré sú re vela z vas normálne, ale ak vás niekto pohladi ked lezite a ráno idete do prace tak je to pocit na nezaplatenie..

katkami123
20. jún 2023

@jozeffezoj
Prepáč, zas top práca, ktorej sa treba držať to asi nebude, keď sa ti striedajú zmeny a robíš aj cez vikendy. Peniaze v tomto prípade nie sú všetko. Mali by ste spolu tráviť podstatne viac času ako rodina, sám vidíš, ze sa len odcudzujete. Za chvíľu budete už iba ako spolubývajúci, ktorí sa vidia raz za čas. Ty musíš pravý opak, teraz viac výletov vymýšľať, wellness cez víkend atd. A nie ísť na mesiac preč. Zas len pôjde za ním, keď tu nebudeš. Vyjdu si von s kamošmi, bez nej, to je Ok, ale keď sa Vam zmeny striedajú, ani sa nevidíte, ty budeš na sluzobky, tak zas nečakaj, ze sa neodcudzíte.

jozeffezoj
autor
20. jún 2023

@katkami123 ved práve toto je jedna z príčin prečo to je tak. Ďalej únava a všetko okolo toho. Príde z dennej a o 9tej je KO. Z toho dňa nemáme nič.
To ze niekde pôjde mi ani nepíš.
Ja budem taky nervózny ak nebudem doma ze....

kp7333
20. jún 2023

@jozeffezoj myslim, ze obaja by ste mali zmenit pracu. najst si taku, aby ste spolu travili viac casu. sama som uz viac krat menila job, aj zamestnavatela, od skoncenia materskej robim na skrazeny uvazok a tak to zostane, kym deti nevyrastu. nie je mi luto uslej mzdy, ani kariery, to mi cas s rodinou nenahradi. a nocne by som uz v tomto veku nerobila. skuste sa na to pozriet inou optikou.

jozeffezoj
autor
20. jún 2023

@kp7333 človek sa vkuse len nahana za niečím a výsledok je tu. Vedela si aj privyrobiť peniaze cez nejaké predaje a to zralo aj ten zvyšný čas ktorý nám ostal a pritom som to neraz hovoril ze sa nahá za peniazmi na úkor rodiny a času spolu.
Keby ma počúvala aspoň 1/10 z toho co som vravel nie pre mňa alw pre všetkých

katkami123
20. jún 2023

@jozeffezoj
A čo robíš pre to, aby si svoju situáciu zmenil. Lebo život je boj, cely život, čo si nevybojuješ, to nemáš. Akú zmenu si si vybojoval ty?