icon

Ked viete, že Váš manžel tajne začína iný vzťah

jana652
23. sep 2018

Dievčatá, poznáte ten pocit bezmocnosti, keď Váš manžel sa chce stretávať s inou ženou a Vy s tým nemôžete nič urobiť? Potrebujem sa tu zveriť a možno poprosiť o zdieľanie podobnej skúsenosti, možno poradiť čo robiť ... Je to prvýkrát, čo vôbec niečo takéto verejne píšem, ale už som zúfalá ... Pred časom sa muž spoznal s jednou kočkou, ktorá je od neho mladšia o 20 rokov (on má 46). Je to baba, ktorá si potrpí na luxus a jemu sa začína dariť v podnikaní a kočka má podľa mňa iba jeden cieľ, dostať ho za každú cenu, tým "najinteligentnejším" spôsobom a použiť pri ňom všetko to, čo mužovi hladká jeho ego a má pri nej pocit, že sa o neho dokáže lepšie postarať ako jeho vlastná manželka. Tie čo ste to už zažili asi poznáte aký scenár mávajú takéto situácie ... Viem, že sa s ňou chce stretávať, pričom mne tvrdí, že o nič nejde a klame mi, že žiadnu inú ženu nechce. Jednoducho robí veci vo vzťahu k nej, ktoré muž milujúci svoju ženu nerobí. Takže keď to nezastaví teraz na začiatku, dopadne to tak, že sa do nej zamiluje tak bezhlavo, že zabudne, že má rodinu a žiť s ním s vedomím, že má milenku, na to ja nie som stavaná. Hneď ako prvé mi napadá odísť od neho, ale nemám kam ísť, som na rodičovskej dovolenke s najmenšou dcérou, takže som od neho finančne závislá a on si je toho vedomý. Deti ho milujú, ja tiež, preto to nie je až také jednoduché s tým odchodom od neho (aj keby som mala kam ísť a bola finančnej nezávislá). Neviem, či má zmysel čokoľvek robiť, pretože zabrániť mu v tom asi nedokážem, zároveň viem, že keď sa s ňou bude často stretávať, bude sa to stupňovať. Keď sa muž zamiluje, nerozmýšľa hlavou ... Chcem to zastaviť a nemôžem, je to hrozný pocit, keď niekoho milujete a on začne túžiť po inej, pričom vie, že to nemá žiadnu perspektívu do budúcnosti ... Ale to asi žiadny muž v tejto fáze nerieši. Som z toho úplne paralyzovaná a bezmocná, neviem sa na nič sústrediť a len plačem ... Ďakujem za akýkoľvek názor.

koniarova
23. sep 2018

Mlátiť dáždnikom? Och, poniektoré sa riadne cez.😲

koniarova
23. sep 2018

ste - malo byť

kikuska_wedge
23. sep 2018

Nájdi si prácu, zver mu dieťa do starostlivosti. a otoč garde.

saslavka73
23. sep 2018

@jana652 Moja mama mi raz rozprávala príbeh jednej kolegyne. Ako ten tvoj. Koegyňa pobalila mužovi veci do kufrov so zoznamom. Plus napísala list druhej slečne o tom, čo má jej muž rád, čo nemá rád, ako mu musí variť, či žehliť košele a dala to zaviesť taxíkom. Manžel bol na druhý deň doma a boli spolu do smrti. Bolo to aj v nejakom filme. 🙂

saslavka73
23. sep 2018

@jana652 A napísala tam aj také nepríjemné veci.🙂

romiada
23. sep 2018

@saslavka73 ake? že si špára v nose a prdí pri jedle? že mu smrdia nohy? 😉

romiada
23. sep 2018

@jana652 inak ked si čítam Tvoj príbeh, neviem prečo mne hneď napadol film so Sandrou Bullock - Predtucha. Normalne scenar jak cez kopirák....

eva8
23. sep 2018

mnohokrát sú milenky zbabelé anereagujú na písomnú výzvu pôvodnej partnerky.... Čiže najlepšie osobné stretnutie

judar
23. sep 2018

Netreba sa rozčulovať...jednu po papuli streliť sukničke a dve chlapovi a kym by nechcel tretiu buď sa spametá alebo ho oviať preventívne s papiermi na rozvod ....sice ja byť na tvojom mieste v takej situacii tak by seňorita bola ako dalmatinec modrá

romiada
23. sep 2018

@judar znie to dobre keď si to človek predstaví, čo by z nervov a chuti na pomstu urobil sokyni, ale to by autorka fakt riskovala nejaké zažalovanie za ubliženie na zdraví - človek nikdy nevie ako by sa ovládal zoči-voči. Ja som toto prízvukovala kamošovi (mal podozrenie že ho žena podvádza s kolegom) aby neurobil nejakú blbosť a nech sa radšej v návale hnevu nesnaží kontaktovať soka. Viem, ake nervy mal už keď mi len o tom rozprával, takže mi blikala kontrolka v hlave, že bože čo urobí keď sa s ním stretne....a to je inak mierumilovný, láskavý človek.

zuzanka.zuzu
23. sep 2018

s tým vyvolávaním žiarlivosti aby sa muž spamätal opatrne – lebo aby sa to ešte neobrátilo proti manželke, že veď ona bola neverná a on chudáčik... toto možno platí v telenovele, resp. možno sa zopár chlapov spamätá, no skôr nebudú chlapi vedieť tieto signály dešifrovať ako niečo, že majú zabojovať o manželstvo, ale že tá puťka doma je mu neverná a toto ho ešte len naserie! neverná a pánovi podnikateľovi? ts

na slečnu by „dáždniková“ potupná metóda platila iba v prípade, ak je to dievčatko zo slušnej rodiny a v jej domovine by to spôsobilo škandál. inak slečna má na háku, ona chvíľku hanby prežije lebo manžel sa rozvedie s tebou čo spoločnosť utvrdí v tom, že ty si „hysterka“. NAVYŠE vy ste predsa od seba už dlhšie (tak to bude prezentovať tvoj muž) a v tomto čase ti nechal svoj byt, aby ťa s najmladším dieťaťom nenechal na ulici – a jeho verzia bude reálnejšie uveriteľná.

ďalšia vec je, že nevieš ako to je naozaj – možno on sa prezentuje, že ti cez víkendy chodí vypomáhať s deťmi a v skutočnosti už nie ste spolu, už len čakáte kým budú deti staršie a požiadate o rozvod. RIEŠ SI MUŽA a nie milenku.

čo sa týka detí – ženy, málo príkladov máte na koníku, že chlap keď odíde od pôvodnej rodiny, tak kašle aj na decka? vyhrážať sa milenke ktorá deti nemá, že bude utierať rite, nuž ona si to nevie predstaviť, takže toto platí na mamičky na koníku, nie na mladučkú bezdetnú milenku...

jedine čo tu zaberie sú asi PENIAZE! ale neviem ako na to, pretože ty si z hľadiska financií chudera (inak čo to je za móda posledných dní, že matky musia žobrať od svojich chlapov na vlastné deti??????? vy ste fakt husi????? však by som ho kopla do prdele a nie mu porodila dieťa – navyše deti !!!!!! kde ste nechali rozum?????)

kondaska1
23. sep 2018

typicka kriza stredneho veku, mlada zacala okolo neho motat medove motuziky a chlap sa chytil... jemu teraz oci neotvoris, scenou nic nevyriesis, on si zije v inom svete momentalne. Chyba, za sa nestara o deti. Treba mu ich nasilu strcit, na hodinku-dve denne, nech s nimi ide von, nech sa s nimi hraje doma, to je jedno ale nech s nimi travi cas, su aj jeho, ty tiež potrebujes cas pre seba, povedz mu že ideš na nakup/cvicenie/kadernicke/s kamoskou...je to vedecky dokazane, že chlapi ktorí su nutení sa starat o deti a je na nich prenesená aj cast starostlivost o domacnost (rozumej že nemaju vsetko nachystane na zlatom podnose) robia taketo blbiny menej casto ako geroji ktorí nevedia co so sebou.
Možno by som tiež zvažila osobný rozhovor s dotycnou na verejnom mieste, kde ju možeš kedykolvek potopit. Niekedy to zaberie a odstrasi mladu a uvedie ju do reality.
Tebe prajem vela sil, ak ma pomotanu hlavu, bude ho to držat dlho a zdravý usudok bude v nedohladne. nie vzdy sa ale chcu chlapi rozviest, niekedy to fakt maju ako bokovku, ktorá im dviha ego a o ktorej si myslia že nikto nevie, ale lasku proste neutajiš, to vie každy okrem dotyčneho. to už je ale na tebe, co si ochotná odpustit a prejst mlcanim

kondaska1
23. sep 2018

@zuzanka.zuzu inak tiež nechapem tie financie, asi som staromodna, ale to už naozaj nikto nema že spoločné gazdovanie, ale to je moje/tvoje, ty zaplat to, ja hento a dalej sa nestaraj???

jana652
autor
24. sep 2018

@lujza123 asi máš pravdu s tou láskou k sebe samej. Za celý čas nášho vzťahu som sa mu skôr prispôsobovala, aby on bol v pohode a oddýchol si, keď bol z práce unavený. Nechávala som mu dostatok priestoru, aby sa mohol zrelaxovať. Seba som veľmi neriešila. Starala som sa o deti a o neho. Teraz viem, že to bola chyba, od začiatku som to nastavila nevýhodne pre seba. Aj keď ťažko teraz povedať, či by sa to pri ňom dalo nastaviť inak. Smutné pre mňa je, že povie, že veď starať sa o deti je moja povinnosť, ani si nespomínam, kedy som od neho počula, alebo aspoň z neho cítila vďačnosť, za to, čo všetko robím pre rodinu. Jemu to nestačí, lebo nič mu nie je dosť dobré. V podstate nikdy nie je s ničím spokojný a je veľmi náročný či už na seba alebo na okolie. Má pocit, že on je ten, kto robí veci najlepšie ... 🙈 A jeho problémy v práci sú samozrejme tie najväčšie a ja som len doma s deťmi a mala by som mu byť vďačná, že mi to umožňuje, tým že maká v práci. Ale keď mu chcem dať deti, aby im spravil program a niekam ich zobral, tak povie, že nevládze a je unavený. Ale stretávať sa s inou ženou, to samozrejme vládze. Nehovorím, že sa vôbec nestará o deti, boli obdobia, kedy to bolo intenzívnejšie a chodil napríklad s dcérou plávať a podobne, ale on nie je taký ten otecko, ktorý príde domov z práce a berie deti von. Teraz je to naozaj skomplikované tou vzdialenosťou medzi nami, ale zase keby bol vzťah v pohode, tak vzdialenosť by nemala byť problém, si myslím, lebo je to len dočasné.

lavender273
24. sep 2018

@jana652

To je taky typicky scenar ze muz = alfasamec maka na rodinu, rozkopne domov dvere hladny a potom sa vyvali na gauc, telefonik v ruke a tuka.
Ano su dni ked pridu unaveny, a su dni ked my sme unavene. Ale bohuzial, on POTREBUJE povinnosti! A ty na seba cas. Bez mihnutia oka by som nastavila plan kedy sa on stara a ty mas volno (aj ja som to zaviedla u nas doma ), a unaveny neunaveny nech sa paci starat sa. Ma privela casu a volnosti v rukach. A ked zaraba dobre najala by som si pani na upratovanie. Aby si ty mala o nieco menej prace.

janette321
24. sep 2018

Ked manzel cvici a behava a podobne aktivity , ja by som zacala tiez sa niecomu venovat . Zlato tu mas deti venuj sa im ja nieco mam . Muz ma po praci vela volneho casu - na tu bokovku ....

janette321
24. sep 2018

@lavender273 citala som najprv komenty len na prvej strane ale teraz vidim ze je nas viac s tymto nazorom ... 😁

vilma7
24. sep 2018

@jana652 ahojky, neviem ci sa ti s tym nieco podari spravit, lebo tvoj chlap teraz vnima celu situaciu s vsetko okolo toho uplne inac. On nevidi svoje zmenene spravanie voci tebe. A pokial su v Tom este hormony zalubenia, tak clovek nema sancu realne uvazovat, az kym to pobluznenie neopadne. Mnoho ludi sa zobudi, az ked je uz neskoro.
A zastavit ho v tom je podla mna nemozne. Podla niektorych pismeniek som si vydedukovala, ze zijete dva odlisne zivoty- ty s detmi a so svojou pracou a vsetkymi aktivitami okolo toho, ktorych vy ani len sucastou nie ste.
Skuste popracovat na case stravenom spolu, oplati sa vam to jeho podnikanie takym sposobom, ze je tolko od vas prec? nebude radsej lepsie ak svoje podnikatelske chlapadla ponatahuje po blizsom okoli, aby skrz toho netrpela vasa rodina? Otazne je, ci by on chcel prist o svoj pokoj, klud, pohodu a Komfort.
A to, ze ty musis este od neho prosit (ziadat) o peniaze pre deti, je asi tak kamen urazu. pride mi to cele jeho podnikanie skor pre neho, ako pre vas- rodinu.

lavender273
24. sep 2018

@janette321

Na panske ho zapriahnut jak tazneho kona 😂

saslavka73
24. sep 2018

@romiada No ja si toho pána pamätám ešte ako dievča a on bol taký že si zakladal na vzhľade, takže ona musela varenie, jedlo, oblečenie, presne podľa jeho želania. Takže asi to nebolo jednoduché. Plus ešte šikanoval ju. Návštevy, pohostenie, vzhľad a pod.

elisa7
24. sep 2018

@lula313 toto je vyborny napad, ozaj podla mna asi najlepsi. Pozvat ju, pripravit dokonalu veceru, samozrejme aj s detmi, aby videla co k tomu patri. K tomu vystavenu zehliacu dosku s kopou pradla a komentarom : ,,prepacte, nestihla som spratat, manzel ma toho vela", deti nechat po nom skakat s komentarom ,,prepacte, oni chcu travit co najviac casu so svojim ockom" a veceru zakoncit komentarom ,,neboj drahy, ja ich rychlo uspim aby sme si poriadne uzili tuto noc". A veci sa budu rychlo diat, uvidis na com si, a udrzis si hrdost.

ukulela
24. sep 2018

Riesit milenku je - opakujem - v tomto pripade po d uroven manzelky. Zmlatit ju? osobny rozhovor na verejnosti? Pozvanka na veceru? Co ste v telenovele? Treba riesit manzela, autorka si musi nastavit cas a zivot aj pre seba, zmobilizovat sa, osamostatnit sa a riesit hlavne spolocne financie - ktore su aj jej.
ad milenka - nikde nie je napisane/dokazane, ze spolu chrapu, ona to nenapisala. len sa spolu stretavaju. mlada mozno ani netusi, co sa deje, a zraju ju pride zmlatit nejaka hysterka?

lavender273
24. sep 2018

@ukulela

Tak tak. Neviem preco treba riesit JU a nie muza. On je v tom nevinne chudatko? Mozno on ju vtahuje do toho vztahu.

Kolko zenatych sa stazuje na manzelsky zivot potencionym milenkam? Vsetci su nepochopení chudacikovia. Bez lasky, bez nehy, bez pohladenia 😂 bohvie ako zakladatelku temy vykreslil jej DonJuan.

jana652
autor
24. sep 2018

@vilma7 V podstate máš pravdu. Gazduje si sám pre seba. Samozrejme jeho odôvodnenie tejto práce je, že to robí všetko pre rodinu. Až na to, že jeho rodina z neho skoro nič nemá a peniaze si užíva najmä on, aj keď je pravda, že teraz to s tými peniazmi nie je bohviečo, skôr je to otázka niekoľkých mesiacov, kedy bude v pluse. No a potom ho môžu obletovať všetky zlatokopky a on bude mať pocit, že sa o neho zaujímajú, sú starostlivé, chápavé, pozorné, vedia ho vypočuť a podporujú ho, jednoducho všetko čo potrebuje počuť. Teraz to na prvý pohľad vyzerá, že sa topí v prachoch, ale nie je to tak. Ale to tá mladá nevie, takže je milučká, zlatučká atď. Robí všetko pre to, aby sa na ňu namotal.

saslavka73
24. sep 2018

@jana652 Ja by som to nechala tak. Viem, že je to ťažké, zožiera to. On sa chytí sám do vlastnej pasce. Ja by som sa starala sama o seba. Spoločnosť, cvičenie, káva, nepovedať kam ideš, len prosím postráž deti. A Keď náhodou fakt odíde, o čo prídeš? Možno niečo stratíš, ale určite Ti to aj niečo prinesie.

saslavka73
24. sep 2018

@elisa7 To by musela byť riadna krava, keby prišla.

ukulela
24. sep 2018

@jana652 ale ty realne neviec, kto to zacina a provokuje ... pises, ze on ju pozyva na vecere, atd. v prvom rade obvinuj/ries vlastneho muza, nie potencialnu milenku! si schopna si to uvedomit a zariadit sa podla toho a tiez vyvodit dosledky aj voci sebe? vezmes si nieco z toho, co tu piseme k srdcu? (praca, cas pre teba, riesenie financii)alebo budes len nadavat na nejaku mladu pipku, co mozno od tvojho chlapa pocuva aj to, aky je doma nestastny a potrebuje bla bla bla ...

dulkagabulka
24. sep 2018

Moja priateľka to vyriešila jednoducho. Manžel sa jej zveril, že je zamilovaný a chce začať nový život. Povedala mu, v poriadku, ber si deti. On že nie, že on si zoberie jedno a ona nech si necha druhé dieťa. Povedala, že nie, že ak on chce začať nový život, aj ona chce začať nový život a preto si ona žiadne dieťa nenechá. Vedela, že tá druhá jej deti nebude chcieť. A tak aj bolo. Múž sa vrátil domov.

saslavka73
24. sep 2018

Možno by bolo zaujímavé začať taký rozhovor s mužom, že: ,, No ako si teda na tom s tou Tvojou priateľkou, kedy sa idešľ sťahovať? Poďme si teda sadnúť a dohodnúť deti, peniaze. Lebo vieš ja sa chcem tiež zariadiť. Takto pragmaticky + v hádankách, veď tiež môže niekoho mať.

kittykat22
24. sep 2018

@ukulela ako píše ukulela, nechcem byť voči tebe zlá, ale ženatý muž ktorý balí milenku určite pri večeri nehovorí akú ma doma krásnu, obetavú a dobrú manželku ktorá sa od rána do rána stará o ich deti. To by potencionálna milenka rýchlo stratila záujem. Počúvať ódy na manželku a šikovné deti. Na milenku va vykašli - nebude táto, na jej miesto môže prísť 100 ďaších. Riešenie problému by som určite smerovala len na záletníka manžela.

Ja osobne si myslím, že muž má milenku vtedy, keď má príliš času. Možno by nebolo na škodu, ako tu niekto písal vyššie mu dávať častejšie deti a mať čas na seba.