Kedy je ideálny čas na dieťa?
S mm sme spolu už celkom dlho a sme vo veku, kedy je ideál čas na dieťa. Takmer celý náš vzťah sme boli obaja nastavení tak, že deti EŠTE nechceme a že prijmeme aj fakt, ak ich nikdy mať nebudeme. Nechceli sme to tlačiť, stále bolo dačo... ja mám chronické ochorenie, neboli sme finančne dosť zabezpečení a pod. Racionálne dôvody. Mm to mal tak, že z neho som viac cítila, že nechce byť otcom než ja som nechcela byť mamou ešte.
V ostatnom čase mi začalo vŕtať hlavou, že už by som možno aj chcela a šok pre mňa nastal, keď mi povedal, že mu to tiež beží v hlave... ALE necíti sa (šak ani ja) dotatočne finančne pripravení - proste by dieťa malo základ ale na nejaké rozmaznávanie by isto nezostalo... plus stále je tam tá mentalita toho, že sme hovorili, že nechceme deti.
bývanie máme svoje ale vysokú hypo, keby som na materskej neviem či by to utiahol, bojím sa aj kvôli mojej diagnoze (neurologicke ochorenie, neliečitelne ale nie smrtelne), rodina ďaleko ale všetci by sa velmi tešili....plus dianie vo svete, zdražovanie... proste ja ani neviem, čo chcem od vás počuť, skor sa chcem vyrozpravať lebo nemám komu a mám plnú hlavu pocitov a myšlienok.
tiež sa obavam lebo ho už vela rokov poznam, že by mi pomahal s malým aj doma len ked by mu to vyhovovalo, nie vzdy ked by som ja potrebovala... a s tým nie som úplne sototžnena...
Ja viem že ked budeme čakať na ideálny čas, nepríde nikdy lebo stále dačo bude. Nechcem tlačiť ani na seba ani na neho lebo toto by bol pre nás obrovský krok ale nechcem proste prepášť tú hranicu, aby som to ešte fyzicky a zdravotne zvládla a on tiež...
@joannita tak mi teda napíš, kde som napísala, že som SA JA obetovala pre dieťa. Ja som napísala, že som sa istých vecí vzdala, lebo som uprednostnila dieťa, pretože mi tie veci už neprišli také dôležité, ako predtým, kým som dieťa nemala. Ale to neznamená, že som nemohla mať pohodové materské. A že kto tu prekrúca…
V porovnaní s 1 dieťaťom sa mi 2 zdajú ako nie ako 2, ale skôr ako 10 :D a keď mám mínus jedno dieta, to je fakt prechod k ťažkej pohodičke. Zrazu normálna konverzácia a nie stereo a žiadne situácie, že si uvedomíš, že už pár sekúnd vlastne nevies, kde máš druhé dieta a také špecialitky, čo už.
takže tento výrok sa mi zdá celkom vystizny z pohľadu rodičov viacerých deti, aj keď chápem, že rodičom 1 dieťaťa sa nepáči…
Kalkulujes akoby si si išla kúpiť psa. Mať dieťa je zázrak.
Tiež si myslím. ideálny čas nebude možno nikdy, možno stačí, aby bol dobrý čas a politickú situáciu a vyššie sily vyrad z faktorov, to sa počas veku dieťaťa ešte kopec krát zmení a ty to nevieš ovplyvniť, tak kašlať na to
Do tejto diskusie sa hodia dva Sokratove vyroky.
1. „To, čo chceme povedať, by malo prejsť tromi bránami: bránou pravdy, bránou dobroty, bránou úžitku. Ak to, čo chceš povedať, nie je pravdivé, dobré ani užitočné, potom je lepšie nechať si to iba pre seba.“
2. "Hovor len vtedy ak to,čo chceš povedať je múdrejšie než mlčať."

@isabella15 to co je za debilitu, same dieta sa ma lepsie, ma vsetkeho viac