Kedy je správny čas predstaviť nového partnera rodičom?
Niekto predstaví rodine novú známosť hneď po prvom rande, niekto počká pár mesiacov kým sa z flirtu stane vzťah a niekto preistotu vôbec. U mňa pri obidvoch vzťahoch to trvalo asi tak polroka kým som si nebola úplne istá že je to to pravé. Ako ste na tom vy? Čakáte dlhšie alebo o Vás vedia rodičia všetko hneď? Existoval u Vás niekedy dôvod že ste svoj vzťah tajili dlhodobo?
mna manzel predstavil po mesiaci vztahu ( teda po mesiaci po tom ako sme sa spoznali ).... nepredstavil ma ako svoju buducu manzelku, ale ako priatelku... odvtedy som k jeho rodicom casto chodievala.. moj otec manzela poznal, kedze spolu chodili na polovacky.
my sme v podstate odona zozanmenia , kedy sme to planovali len ako flirtik, zistili, ze toto nebude len an jednu noc. a kazdym dnom sme si boli istejsi, ze toto uz bude nadlho, ak nie navzdy.
a rodicia o nas nemusia vediet vsetko hned, urcitu intimitu si treba zachovat. Povedat zakladne info, trosku sa im otvorit, to ano, aby nemal niekto pocit, ze komunikuje s nejakou povrchnou zenskou.. Ale urcity odstup si myslim, ze je potrebne drzat vzdy
moji rodičia vedeli o mojom (teraz už manželovi) od začiatku ako sme sa spoznali 🙂 my sme tak boli vychované že sme nikdy pred sebou nemali žiadne tajomstva a moja mamka mi bola vždy najlepšiou kamaratkou, takže jej som to automaticky hned povedala.....
u manžela to bolo iné, ten to z prvu tajil,oni nemaju taký doverný vzťah medzi sebou, najprv to vedela jeho sestra a potom až jeho rodičia....ked som sa ho pýtala prečo, tak mi odpovedal že čo ich do toho,len by sa mi do vzťahu montovali a kladli zbytočne trápne otázky a to on nepotrebuje 😝 😀 ....takže je to u každeho individuálne 🙂
@lujza123 no je to velmi individualne. Povacsine sa mi stalo, ze sa dotycny nenapadnym sposobom snazil predstavit nasim sam, co zas mne az tak nevyhovovalo a potom bola scena, ze Ty to so mnou nemyslis vazne a pod. Ja som proste len bola opatrna 😀
Ale zase boli aj take situacie, ze ked uz s niekym zijem a nasi to vedia, ze s niekym zijem, tak... No proste, ked slo o vztah, ktory ludia standardne taja, tak ja som sa pred rodicmi otvorene priznala vykomunikovala situaciu a zoznamila ich navzajom. Ja mam nastastie velmi tolerantnych rodicov a surodencov a ich uz u mna asi nic neprekvapi 😀
ja ani neviem, ale dlho to urcite nebolo. Bol z dialky a tak neskor chodil kku nam na vikendy aj k nim. Aspon sme si spoznali rodiny a vedeli do coho ideme 🙂
ja som mohjo doniesla na rodinnu svadbu, kde spoznal celu rodinku... bolo to cca 4mesiace potom ako sme sa intenzivne stretavali. a za 2mesiace sme boli uz traja 🙂
mňa svokra spoznala v prvý deň ked sme sa aj s mužom spoznali.spala som u nich,keďže som bola z iného mesta a on robil párty,po dvoch týždňoch ma vzal na svadbu a tam ma spoznala celá rodina a po 2mes.som u nich bývala(tam boli vážne dôvody).sme spolu už 5rokov a bez hádok čo nám nik neveril
teraz ked som slobodna mamicka by som pockala mozno az do svadby :D predtym som to neriesila,,,
hlavne ako to citis a akych mas rodicov vystihnut ten spravny cas tak to ti asi nikto poradi
Myslim, ze spravny cas je pre kazdeho iny..... Jedno vsak viem isto: po prvom rande by som ho urcite rodicom nepredstavila.

Mna moj manzel predstavil po 14 dnoch ako sme zacali spolu chodit. 🙂 Vela ludi sa tomu cudovalo, ze je to skoro, ale my sme zacali spolu chodit, az ked sme sa utvrdili v tom, ze chceme budovat spolocny vztah a raz vstupit do manzelstva 😀