icon

Kedy ste sa osamostatnili od rodičov?

22. dec 2022

V akom veku ste sa osamostatnili od rodicov?

Strana
z3
miamaria
22. dec 2022

Financne som prispievala nasim na domacnost po ukonceni ZS, odkedy som kazde leto 2 mesiace po brigadach, odstahovala som sa vo veku 24 rokov, po ukonceni SS som vsak byvala doma max 2 mesiace v roku

mamamoni
22. dec 2022

16 🤷‍♀️.....už som pracovala, a mala super príjem....

1ivanka1
22. dec 2022

@anjelicek26 ty kokso,to mne sa nechce normalnr az tomuto verit,ze toto niekdo dokaze ze ani jeden z rodicov nezostali s vsmi byvat aj ked teda by to bolo s novym partnerom

anjelicek26
22. dec 2022

@1ivanka1 otec si myslel,ze mama ostala byvat v byte..on si zobral dom,co sme mali mimo, nasiel Si Tam aj novu pracu... Ona chodila nakupit a sla zas prec🫣 Neviem vtedy dve pubertiacky sme to nejak neriesili. Az teraz s odstupom casu si clovek uvedomuje, ze to nebolo OK...

1ivanka1
22. dec 2022

@anjelicek26 no veruze to je uplne totalne cez ciaru, neviem no ja, by som si to uvedomila v kazdom veku..mne to pride ako scifi ze by kazdy opustil dom a nechal tam dve deti...akoze viem ze rodicia su vselijaky ale vzdy sa aspon jeden snazi ale tuto sa vykaslali proste obaja..

autor
22. dec 2022

@anjelicek26 a aky mate teraz vzťah s rodicmi?

anjelicek26
22. dec 2022

@1ivanka1 ja si spätne myslim, ze to otec ani netusil (v akej miere to je) a my sme mu to ani nerozpravali.
A vztah? Vztah s otcom skvely, tam neni o com... mamu vidavam raz rocne, ak vobec... ale tam bolo omnoho viac veci za tie roky, nie len toto... nikdy by som take detstvo nespravila mojim detom, ako ona vtedy nam. To by bolo na knihu.

modrykonik33
22. dec 2022

@katkazocele presne, nechápem ako niekto pri debate o osamostatnení sa spomenie intrak 🙄🙄

vevesh
22. dec 2022

@katkazocele osamostatnit neznamena, ze vlastnis vlastnu nehnutelnost na 100%, aleze sa dokazes vlastnymi peniazmi a pracou uzivit a nevisiet na rodicoch (o partnerovi pomlcim, lebo to je o inom). Vela ludi sa osamostatni hned po skole, ked zacne zarabat dostatocny obnos penazi- niekto uz v 18tke, niekto v 24 a niekto ani v 40tke nie je schopny sa sam o seba postarat. Financne nezavisla som bola od 19tky, od 21 som ja podporovala svojich rodicov. Z domu som sa vsak definitivne odstahovala az v 24 po skonceni VS a rovno do ineho statu.

didi44444
22. dec 2022

Obaja sme mali 17 rokov, teraz mame 22, sme spolu od 15 🙂

1ivanka1
22. dec 2022

@anjelicek26 no clovek sa stale uci ako vidim, a ludia su ozaj vselijaky a pozeram ze sa aj vselijako chovaju k svojim detom. prepac, ale toto mi pride ako z nejakeho filmu, stale mi to pride neuveritelne, ze ani otec potom nepatral...pises ze s matkou to bolo vselijake..hm asi neboli tymi najdokonalejsimi rodicmi, ale zas kto je ze....ale teda prezila si si asi hocico, a sestra tak ta teda bola este mladsia..stredoskolacka..och

januelik
22. dec 2022

V 18 a pol, robota a podnajom

katkazocele
22. dec 2022

@vevesh Nie mýliš sa samostatná si bola až 24tke ako tak, finačne nezávislá si nemohla byť v 19stke, keď ti ešte tiekol soplíl z nosa, ledaže by si robila onlyfans😘 Tak sa dohodnime,že si do 24tky bola mamahotel, ušetrila si niečo týmto bokom a potom si šla do podnájmu jeden max dvoj izbový byt😎

katkazocele
22. dec 2022

@modrykonik33 Tak ony sa samé sebe presvedčili, že boli samostatné len preto že bývali s frajerom prípadne, že im rodičia platili byt 😀 Proste detičky 😍

vevesh
22. dec 2022

@katkazocele vobec nie, scasti som byvala v zahranici, scasti na druhom konci sk, intrak a vsetky vydavky vs/volny cas som si hradila sama (rodicia davali iba vreckove) a od 21tky som aj rodicom financne vypomahala, ked to potrebovali (ztp surodenec).

katkazocele
23. dec 2022

@vevesh Potrebujem vedieť nutne tvoju prácu, ktorá ti toto dovolila urobiť v 21tke, lebo znie to neuveriteľne...

vevesh
23. dec 2022

@katkazocele rozne- robila som ale na tp na urcitu dobu alebo na dohody od tlmocnicky cez sprievodcov po prace vo fastfoodoch doma a v zahranici- ja som sa prace nikdy nebala🙃🙃🙃

matkahelka
23. dec 2022

@katkazocele pred rokmi ziadnych 40 k nebolo k bytu potrebnych a to som ja kupovala 2i byt v KE v sirsom centre mesta. tusim 10k som platila, ak si dobre pamatam a to boli moje peniaze, ktore som mala na vkladnej knizke od svojho narodenia, za 23 rokov od rodicov/babiek k sviatkom, plus € z promocii a zrusila som si predcasne zivotne poistenie, odkial som dostala velmi slusne €. a aj v dnesnej dobe existuju mladi, ktori to maju rovnako. ak robia 5rokov pocas VS a rodicia im trochou pomozu, v klude si v 25 vezmu hypo na maly 2izbak. ja takych ludi poznam viacero. tiez obom dceram platime zivotne poistky, kazda v 25 rokoch dostane 40 K- aspon cosi na start.

terezka1947
23. dec 2022

Tu je otázka,čo je to osamostatnenie sa od rodičov.
Lebo keď rodičia pomôžu so štartom,pomôžu s bytom,hoci len požičajú časť peňazí na niečo....a potom už na tom ľudia stávajú,toto nie je nijaké osamostatnenie sa. To je len s ich pomocou posun ďalej v živote s tým,že vždy si tu ako zadné vrátka.

katkazocele
23. dec 2022

@terezka1947 Som rada, že nie som sama, ktorá si túto podstatnú nezhodu všimla v každom príbehu, sú zainteresovaní aj rodičia záhadne. Keď má človek v 23 rokoch 10 000 eur bokom, to asi nemusí byť Einstein aby mu doplo, že sú peniažky rodičov, nie daného dieťaťa :D mne táto téme príde ako vtip, kedže sa vyjadrujú len osoby z dobre situovaných rodín, kde bola obrovská pomoc na začiatku :D

katkazocele
23. dec 2022

@matkahelka okej v skrate, rodičia ti dali prachy 🙂

terezka1947
23. dec 2022

@katkazocele vieš,to je v poriadku,že rodičia pomohli,pomáhajú...veď sú to ich deti.
Ok nie je celkom tváriť sa ako som ja všetko svojimi vlastnými silami zvládol,dokázal.
Prečo?
Lebo človek,kt.nema zadné dvierka v podobne rodine,kde môže prísť,keby jeho plány,či risk nevyšiel,inak uvažuje. Inak plánuje a inak riskuje.
Druhá vec. Už to,že mnohým pomohli trebárs pri ich byvani rodičia,či pomáhajú inak,aby zvládli splácať hypo,či čokoľvek=darmo dobre zarábajú,už to je neosamostatnenie sa. Pretože nešli od nuly,išli od istého bodu vyššie.
Takže je úplne jedno,kto čo má a kde je. Určite musí úspešný človek vynaložiť snahu,aby bol,kde je teraz. Ale treba vidieť ten úspech v širších suvislostiach-uplne stačí,keď prizná,že ....pomohli mi.
Potom sú mnohí,kt.sa naozaj vypracovali sami. Nemajú luxus,no dostali sa svojou prácou,úsilím tam,kde sú. Čiže ich výsledok je oveľa hodnotnejší,hoci v očiach iných úspešným nie je🤗

kiki234
23. dec 2022

Po skole v 19, odisla som do zahranicia. Ked som mala 22 vratila som sa a kupila som si vlastny byt v BA. Ked som si nasla muza v 23 tak sme najskor byvali v mojom byte a neskor sme zacali stavat dom. Teraz mame spolocny dom cca 2 roky, dve deticky. Byt prenajimam. On svoj dom, co mal este predomnou tiez a byvame v tom spolocnom

terezka1947
23. dec 2022

Tak ja napíšem príklad človeka,kt.sa podľa mňa osamostatnil od rodičov. Žena,vyrastala skromné,otca nemala. Vydala sa. V tej dobe ešte dávali manželské pôzicky,atď. S manželom si svojpomocne postavili mini domček. Roky sa trapili.Pozemok mali od jeho rodičov,ako dedičstvo. Lebo muž rodičov už nemal. Maju dve dievčatá,postihnuté-dospele. Muž zomrel,keď mali dievčatá cca 10r.,teraz majú cez 35r. Žena sa s tými dievčatami,domom a všetkým trápi sama. A obdivujem ju,ako to zvláda. Nechodia v luxuse,dom ako tak ok. Ako táto žena,kto.nemoze mať vysoký dôchodok,keďže kopu času venovala deťom zvláda,to ozaj hrdinka.
Doslova otáča každý cent. A nemá žiadnu inú rodinu,či nerieši zbierky na chod domácnosti,atď.

katkazocele
23. dec 2022

@terezka1947 ....Pozemok mali od jeho rodičov,ako dedičstvo... a sme doma...😉

ingrid16
23. dec 2022

Ja som po škole odišla do UK, robila som rok aupair a potom som si našla podnájom a prácu.

zoeeoz
23. dec 2022

Komplet financne nezavisla som bola az po vyske v 25ke a potom v 28 som si kupila byt (resp kupila som v 26ke ale 2 roky sa cakalo na nho) a odstahovala sa, neviem ktore je pre teba osamostatnenie, ci myslis finance alebo uplne sa odstahovat...celkom dlho mi to trvalo

letfenixa
23. dec 2022

@katkazocele a o čo ti ide? Normalni rodičia bežne pomôžu deťom so štartom do života a potom už sú (tie deti) od nich nezávisle a samostatné.

asistentka89
23. dec 2022

Keď som mala 22 rokov.Išla som do podnájmu s vtedajším frajerom-terajším manzelom 😃

Strana
z3