Kolegyňa ma upodozrieva, že mám niečo s jej manželom
Kolegyňa ma upodozrieva, že mám niečo s jej manželom, ale ja nemám. Dokonca už niekto kontaktoval aj môjho manžela a toto mu povedal. Ako jej mám dokázať, že odomňa jej nič nehrozí a má zostať v kľude? Problém je, že z práce zatiaľ odísť nemôžem, inak by som už možno aj celkom rada buchla dverami. Čo mám urobiť, aby som toto zastavila?
@lienkaelenka ja len nechápem, prečo jej neodpovieš, keď ti povie, čo ti píše jej mužíček, že s takým? O toho by som ani moped neoprela 🙂
žienky, ďakujem za rady. Rozmýšľam, čo z toho by mi mohlo pomôcť. S manželom som hovorila hneď vtedy, veď prišiel chudák z toho vykulený, že to čo. Ja som tiež svojim očiam neverila (prišiel mu totiž mail, žeby si mal dať na mňa pozor, že som si tým mužom veľmi blízka. Ešte šťastie, že má tiež zmysel pre humor a poslal ma pozrieť sa do zrkadla "za trest" rátať vrásky 🙂 .).
Skúsim byť ku kolegovi čisto pracovne, uvidím, či to pomôže.
Jej sebavedomie asi zatiaľ riešiť nebudem. Obávam sa, že keby som jej navrhla pomoc, tak to vezme ako nejakú pascu, ktorou ju chcem obalamutiť.
Ale uvažujem, že ak ešte nejaký mail príde, tak ich skopírujem a prepošlem jej s tým, že ešte raz niečo také príde k nám domov, tak s tým idem za šéfom, aby sme si to spolu všetci prediskutovali. Vrátane jej manžela.
Tieto typy sú podľa mňa veľmi dobré na kamarátenie, ale nie na manželstvo. Aspoň nie pre mňa. Je pekné, keď je chlap galantný a dáva každej žene pocítiť, aká je zaujímavá, ale na mňa by to bolo moc. Takže si pre niečo také nebudem ruinovať manželstvo.
@lienkaelenka a jej manzel o tom vie???
Nie nie ja by som to riešila tak,že keby zasa za ňou prišiel do kancelárie by som sa postavila a pred všetkými nech je vás tam aj tridsať by som sa obidvoch opytala aký majú problém a že ked si to chcú rozdať do trojky tak sa to rieši inak.nie vážne on musel na teba niečo doma hovoriť inak by to takto ďaleko nezašlo možno sa mu s tebou lepšie komunikuje a ona žiarli.A nech ťa ani nenapadne odchádzať z roboty kvôli nejakej hysterke ktorá to nemá v hlave v poriadku buď nad vecou a doporuč jej psychologa .
@lienkaelenka a ja by som najbližšie keď tam jej muž príde, zdvihla sa a odišla so slovami : nejdem na sa teba ani dívať, lebo tvoja žena si myslí že spolu asi spávame alebo čo ...:D
a prečo to neriešiš cez šéfa,treba ho o všetkom informovať a za tebou nech príde tvoj manžel a spolu jej povedzte,že ju udáte na polícii za ohováranie a obťažovanie,ja sa ti čudujem ,že si to nechala takto ďaleko zájsť...
@lienkaelenka z tohto mi vychádza, že jej muž o tebe hovorí (on to možno netuší, ale ona je všímavá). Tiež jej vadí, že sa "chytáš" keď je tam on. Len nechápem, prečo ona zo sebou nič neurobí?
@alexandramaria preeesne tak by som to riesila aj ja.
@lienkaelenka chapem ta, stalo sa mi podobne, inak by som neverila. Po rokoch som stretla kamosku a sli sme na kavu. Prisiel aj jej priatel, ktoreho som videla prvy a posledny krat v zivote. Preberali sme vstko, mojho skveleho manzela, mojho syna, jej novinky. Rozisli sme sa so smiechom. Po hodinke mi prisla sms, ze ma uz nikdy nechce vidiet,lebo som zatuzila po jej priatelovi a nech sa mu laskavo vyhybam. No skoro som odpadla. Inak chlapec ziaden fesi, a robil zavoznika vo Figare, takze ani zahojeny nebol, ze by sa po nom zeny isli vrhat 😀.
Na tvoj problem este doplnim, ze kedze nepomaha argumentovanie, zacala by som prehanat. A to tak, ze poriadne. Ked by sa ma opytala ci je to mail od jej manzela, tak "ano, vsak vecer ideme na tu veceru a potom na xy koncert, co ti nespominal?", "ano, vsak vybavujeme tie rozvodove papiere,tak mame traz toho trosku viac","ano, pise ze sa mu pacili tie akty co som mu poslala" a podobne. Pri vymyslani roznych variant sa aspon zabavis a ju to prestane bavit. Alebo ju to vytoci do nepricetna, a to sa predsa tiez pocita 🙂
@lienkaelenka ja by som to riesila tak, ze pokym nejde o pracovne veci, jej manzel nema co u vas v kancelarii robit, cize sllusne jej povedz, ze ked si nezela aby si reagovala a komunikovala s jej manzelom ked tam je (preco by si mala odchadzat z vlastnej kancelarie, ked mas pracu...) tak nech si vybavi s nim, ze tam chodit nebude alebo pri opakovanych navstevach mu povedz ze mate pracu aby si to vybavili doma, ze ta to vyrusuje a jeho zene to nerobi dobre lebo roznasa klebety o tom ze spolu nieco mate (neviem ako by sa manzelika a manzelik tvarili...) .. nech sa oni stretavaju u neho alebo na chodbe. V pripade, ze ti bude robit nadalej problemy doma a v praci zneprijemnovat zivot, ci uz ona alebo niekto komu sa sa stazuje, tak to budes riesit cez nadriadeneho a aj sudnou cestou ak ti to ohrozi pracovnu poziciu. Je to totiz ohovaranie a osocovanie. A bodka... Nezhadzovala sa, neprosila, nesnazila sa nieco vyriesit, co si ma riesit ona doma ked je ziarlivka.
@lienkaelenka najskor o vsetkom povedz svojmu manzelovi,aby bol v obraze. Potom bud to ries s nou pred jej manzelom,stylom,nech si to vyjasnia medzi sebou,ze ty mas ine starosti. Alebo proste nezapieraj,ved aj tak ti neveri,povedz,ze ano,ked ti pride nejaka sprava pripadne jej ju i nahlas precitaj,ale nepovedz,ze od koho,ak si mysli,ze od jej muza,jej vec,zazen to do takej absurdnosti,aby sama si musela uvedomit,ze je to somarina. Ono mozno ju manzel naozaj podvadza a ona len striela naslepo alebo ziarli na teba z nejakeho ineho dovodu. Urcite ale zacni u svojho manzela a dohodni s nim postup.
@viera27 niečo podobné robil partner kamarátkinej sestry. Ale on chcel, aby ona poslúchala iba jeho. Preto jej o každej žene, ktorú on neznášal, hovoril že vidí, ako po ňom ide, dáva mu návrhy a podobné veci. Tak tá kamarátkina sestra potom žiarlila na každú ženu a s nikým sa nechcela priateliť ani nás počúvať, keď sme jej hovorili, že to nie je pravda. On si aj kupoval darčeky, ktoré sme mu akože dávali. Potom sa aj vzali, ale nežijú bohvieako. Ona hrozne žiarli a on ešte viac a nikam už ani nechodia. Dokážu sa posekať aj na rodinnom stretnutí zo žiarlivosti. Naposledy odišli po pol hodine z oslavy babkinej sedemdesiatky, lebo ona si myslela, že jej štrnásťročná neter sa lascívne predvádza jej mužovi a chce ho zviesť. Neskutočné, čo sa sa z nej stalo.
Ale preháňať radšej nebudem. Žiaľ, nemám na to. A obávam sa, že by som jej potom zavdala nejakú príležitosť niečo o nás naozaj nahlas hovoriť. Neviem, či by pochopila, že celé od začiatku je to absurdné. Zatiaľ je dusno iba u nás za dverami, hoci ostatní si všimli, že my dve moc spolu už nekomunikujeme ako predtým. Iba pracovne. Aj preto ma to celé mrzí, lebo predtým sme boli aspoň ako tak kamošky. Škoda.
Tiež som presvedčená, že žiarlivosť je odrazom toho, že si človek neverí vo vzťahu. Nízke sebavedomie alebo partner, o ktorom je presvedčená, čoho je schopný. Lenže taktiež nemusí to platiť len o danom partnerovi. Môže sa to týkať práve jej samotnej. Ak sama je schopná neveri, automaticky si myslí, že všetci na okolo sú takí istí. Čiže podľa seba, súdim teba. Keďže ja som si už za vyše roka vyskladala jej osobnosť, pochopila som, že problém nemám ja, ale ona. Dokonca vraj sa rozviedla so svojim prvým mužom kvôli žiarlivosti. Vraj žiarlil on. Dám krk, že žiarlila ona. Rovnako nedopustí, aby jej manžel chodil si sadnúť s kamarátmi čo len na jedno pivo. Preto sa aj odsťahovali z iného mesta, len aby nemal s nimi kontakty. Po čase mi rozsvietilo, že žiarli ešte aj na nevestu svojej sestry, lebo pokiaľ ešte nebola ich súčasťou, tak si jej sestra spomenula na ňu. Teraz už je mimo obliga. Tu krásne sa mi ukazuje, že žiarlivosť je veľmi nebezpečná. Len si neuvedomuje, že druhý to raz rozdýchajú, ale ona si zničí vlastný vzťah sebe aj svojim deťom.
@lienkaelenka
manželovi niekto povedal že v praci beham za chlapmi ale vobec to neje pravda a nechpem že vobec takemu nezmyslu uveril pracujem tam uz 22 .rokov a doteraz som nemala nijake problemi na pracovisku chcela som aby mi prezradil kto mu to nakukal a le nechce mi to povedat a teraz neviem čo si mam o tom mysliet som s nervami na konci odkazal mi že sa mam odstahovat z domu lebo ma zahluši ked sa vrati s prace v zahraniči ,ale ten dom ja moj od narodenia a vyhražki ja neprimam ja som verna uz 21 .rokov a lubim ho strašne a memožem pochopit že si mysli že ho podvadzam prosim o radu nechcem ho stratit

@lienkaelenka ak pises pravdu tvoja kamoska potom vychadza z coho vlastne?z toho ze tebou povtipkoval?potom je kolegynka trosicku mimo,zrejme paranoidna a podozrievava osobka....a potrebuje lekara ale to len za predpokladu ze pises pravdu.lebo normalna osoba neobvini inu osobu z pomeru s manzelom len na zaklade vtipkovania a usmevu.