Kolegyňa píše manželovi osobné sms. Mám to riešiť?

janka9184
8. apr 2011

ahojte. som tu nova a chcela by som sa opytat na nazor viacerych ludi na takuto vec. moj manzel ma kolegynu s ktorou sa stretava v robote raz do tyzdna telefonicky a mailom su v kontakte stale. uz som si precitala aj par SMS ktore si pisu na sukromny telefon a neviem co si mam o tom mysliet. napalil jej par krat dvd filmy....odniesol jej celu bednicku cvikle lebo my to nejeme a ona mu napisala sms dakujem ze cviklu skoda ze si sa ponahlal domov mas u na kolacik. ked bol chory pisala mu skoro sa uzdrav a ze ako sa citi. on vie ze mi to vadi a hovori ze nic zle na tom neni. co si myslite o tom vy ako by ste to riesili keby to bolo u vas takto. je to len zbytocna ziarlivost alebo nie?

viera27
8. apr 2011

@janka9184 zbytocna ziarlivost,navyse ti to manzel netaji, ani nevymazava sms, ze? Bezne takto komunikujem so svojimi kolegami a absolutne nic sexualne v tom nie je, len cisto kamaratske. A to s nimi chodim aj bezne na pivo a podobne akcie. Takze sa rozdychaj a radsej popracuj na svojom sebavedomi.

jarunka111
8. apr 2011

@janka9184 tak mne by to vadilo 😠 isto existuje LEN kamarátsky vzťah medzi mužom a ženou, len či to obidve strany tak vnímajú. Viera27 píše, že aj ona chodí s kamarátmi...., len ak majú oni partnerky, či to tak vidia aj oni, že ide len o kamarátske posedenie na pive.
Je síce fajn, že ti to netají, ale tiež môže, ALE NEMUSÍ platiť, že pod najväčším svetlom, najväčšia tma 😖 Ani tvojmu mužovi by nevadilo a bolo mu to jedno, keby máš takéhoto kamaráta?

depecko
8. apr 2011

ahoj janka9184, no mne by sa to tiež nepáčilo.Ono sa to takto väčšinou začína. 😒 Manželovi treba opatovne hovoriť že ti to vadí,máš ty takýhto "kamarátov"-kolegov?Jemu by to nevadilo?

viera27
8. apr 2011

@jarunka111 zakazane ovocie najlepsie chuti sa vravi. Ale jasneee, partnerky a manzelky kolegov pohoda, castokrat aj s nimi popisem, pokecam. Inak mm ma mladucku a peknucku asistentku, take zlaticko, ktore mu je stale pri ruke. A v zivote by ma ani nenapadlo ziarlit. A tu zase zo strany manzelky mozem povedat, ze ju plne respektujem, nevadi mi a mam s nou kamaratsky vztah.
Co by ste robili vy baby, keby sa nejednalo len o kolegynu, ale o osobnu asistentku, ktorej naplnou prace je plnit zelania a prikazy vasho manzela? Zakazali by ste mu ju?

jarunka111
8. apr 2011

@viera27 vieš, v podstate musím s tebou súhlasiť, ale nič to nemení na fakte, že by mi to vadilo a bola by som nespokojná!!!!! 😒

viera27
8. apr 2011

@jarunka111 tak to chapem. Niekedy sa clovek naozaj musi "zmierit" aj s vecami, ktore sa mu nepacia. Vsak o tom to je.
Len konkretne pre tento priklad asi by si mala autorka davat pozor na "ziarlivostne" sceny a nepustat ich pred manzelom. Lebo prave tie by mohli byt spustacom neprijemnych veci v style:
"Moja zena na nu ziarli? A co je na nej nieco zaujimave? Nieco som prehliadol? Hmmm, popozeram pred cim ma to ta moja zienka tak vehementne varuje .... Vsak mi to velmi lichoti, ze este stale stojim za hriech a zenske sa o mna "biju"" 😀

jarunka111
8. apr 2011

@viera27 asi takto veru zmýšľajú mnohí muži 😖 a my potrebujeme obrovskú dávku tolerancie, diplomacie. Lenže, len tak si povedať, že a teraz nebudem žiarliť, to proste nejde! Možno povedať áno, ale ťažko uskutočniť. Lebo toto kamarátstvo by mi teda na sebavedomí nedodalo a popracovať na ňom v stave, keď sa cítim dotknutá, neistá, nepochopená, tak to chce priam nadľudské schopnosti! Takže by bolo lepšie sa o tom snažiť rozprávať v pokoji a poukázať aj na svoje dôvody a pocity, možno by to padlo na úrodnú pôdu 😒

jarunka111
8. apr 2011

@janka9184 nepridáš sa?

renab
8. apr 2011

@janka9184 keďže zásadne nečítam manželovi súkromné SMS-ky, tak by mi v tvojom prípade nevadilo nič. Podozrenie by som mala, resp. vadilo by mi, keby sa zmenil v správaní ku mne a deťom a zásadne by zmenil svoje doterajšie zvyklosti.

viera27
8. apr 2011

@jarunka111 to mas pravdu, ziarlivost sa asi len tak prekonat neda. Len si nou clovek vobec nepomoze, pripadne si este uskodi. Manzel nie je dieta aby mu clovek vyberal s kym sa moze kamaratit a s kym sa nesmie, je to smiesne. Naozaj ako pisala @renab nizsie, tak cas na rozhovor je ked zmeni svoje spravanie k rodine.
Raz tu bol taky pekny blog, tusim aj rok to trvalo (dufam ze to bolo tu na modrom konikovi), kde zenu podvadzal manzel a chcel ju opustit a zacat zivot s milenkou. No ale ona sa zachovala presne naopak ako ocakaval. Ziadne sceny, ziadne slzy a lutost. Kedze ho velmi lubila, dala mu najavo ze jej na nom zalezi ale ze ma aj ona vlastny zivot. A zapracovala na sebe aj na ich vztahu. Trvalo to asi rok. Milenka mu zatial robila ziarlivostne sceny, ze kedy sa uz konecne rozvedie a manzelka vytvarala pohodovy rodinny krb + zacala zit aj pre seba a svoje zaujmy, nebola uz samozrejma a kazdodenna . No hadaj kto vyhral?

jarunka111
8. apr 2011

@viera27 to znie ako z rozprávky a klobúk dolu pred každým, kto to dokáže takto prekonať 😉

koniarova
8. apr 2011

@janka9184 Ja naozaj nechápem, čo je na tom čudné. Veď mu preboha nerobí žiadne návrhy. A že poďakuje za cviklu a napíše, že má u nej koláčik?A čo je na tom?Alebo sa spýta, ako sa má zdravotne? Nepreháňaš to trochu s tou žiarlivosťou? Veď musíš rátať s tým že v práci sa dostáva do kontaktu aj so ženami. Ty ho nakoniec svojou žiarlivosťou vyprovokuješ k tomu, čoho sa najviac obávaš. 😒 Nechaj ho dýchať.

koniarova
8. apr 2011

@renab Moje slová.

denduska
8. apr 2011

Tak ja som sa na to spytala mm a on ze ta baba nieco chce. Co neznamena ze aj dany muz nieco chce, ale pokial ide o nu, tak nebude vsetko s kostolnym poriadkom 😅 .
A pytala som sa keby niekto jemu tak pisal, ci jej povie ze to nema robit - tak ze nie, lebo on by mal svedomie ciste, nech si ona robi co chce (pokial su to len smsky takehoto charakteru).

No - a moj nazor - vadilo by mi to teda dost 😠 😠 😠 ja osobne by som sa teda neopovazila nieco take vypisovat, fakt na to nevidim dovod, aj keby mi tri bedne cvikly doniesol. Tak ale pokial by som nevybadala nejaku podobnu aktivitu zo strany mm k danej osobe, asi by som sa snazila nedavat to extra najavo.

danielik79
8. apr 2011

@janka9184 tak mne by to vadilo ale hrozne a aj by som sa ho spýtala na rovinu čo s nou má .Určite mužík nemá čo tajiť.Ale názory sú rôzne.

kati00816
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janka9184
autor
8. apr 2011

baby dakujem za vase nazory. nerobim mu ziadne sceny len mu normalne v klude poviem ze sa mi to nepaci. ona je nezadana. my sme 5 rokov manzelia a mame 2 deticky ktore on velmi lubi ale myslim ze je len malo muzov ktory odolaju niakej zene ak ma o nho zaujem, no snazim sa nerobit sceny ale nedokazem to uplne ignorovat ☹

jana497
29. máj 2013

Dobry den zaujima ma ako dopadlo s sms od kolegyne?Bolo to len naozaj priatelstvo -kolegyalnei,alebo nieco viac..

eeffka
29. máj 2013

@jana497 musis ju oznacit 🙂 @janka9184

no ale aj mna by to zaujimalo, ani som si nevsimla rok, len som chcela reagovat... ze cvikla a podobne, no to urcite... kolacik by som jej napchala do krku az by sa nim zadrhla.
By som chcela vidiet ci by bola taka husta v pisani sms, keby vedela ze to ty ako manzelka citas.
nepripada mi to normalne a vsetky zeny co taketo veci toleruju su bud neskutocne naivne, alebo velmi skoro precitnu...

Ja nemma potrebu vypisovat nejakym chlapm ze nech dojdu na kolac... to ako kde sme ? Ja nie som cukraren. a Mimochodom myslim ze ked zena pozve chlapa "na kavu" do prazdneho bytu, kava sa pit nebude... tak co sa robi ked sa pozyva na "kolac" ? 😀

sonickaka
29. máj 2013

@eeffka mne je v podstate jedno ako tento konkrétny prípad dopadol, pretože určite nie je jediný, len tie názory by ma posadili na stoličku, keby som už na nej nesedela.
V tomto momente sa mi vybaví hned cca päť mien mužov, ktorý ani náhodou svojím správaním doma nenaznačujú, že by sa niečo dialo, právo naopak sú starostlivý a pracovitý a neuveriteľne rodinne založený, napokon kto by chcel dobrovoľne prísť o servis od manželky, a pritom sú to hajzlíci najväčšieho kalibru a napokon, stará pravda pod svetlom býva najväčšia tma.
Súkromné SMS od kolegyne?, no ked to jej hrabe, tak on ako ženatý muž by to mal stopnúť, a to v rámci určitej manželskej morálky a presne z takýchto milých, nezáväzných a neuveriteľne nevinných pozorností sa dá prepracovať k chutnému a vášnivému sexu, po ktorom sa dotyčnému, ktorý do toho ani nevie ako vhupol bude chcieť na druhý deň rovno grcať, ale už sa môže dať rovno vypchať, ked narežíroval žene aj svojím deťom menšiu zmenu v ich živote.

Potom je už neskoro, dôveruj ale preveruj a ako tvrdia niektoré dámy, treba sa správať rozumne, venovať sa sama sebe a pod., a nerobiť niake labilné žiarivostné scény. No toto podľa mna nemá so žiarlivosťou nič spoločné.

eeffka
29. máj 2013

@sonickaka vies len je smutne ze vacsina chlapov to povazuje ( ak by tomu aj tak bolo) za mile, a neskodne... sak ze len kolacik.
A potom len zasnu ako sa zamotali, samozrejme mimo chlapov co vedia o co ide a beru co sa im nuka. Inak ja som uz pocula tolko X dovodov preco dakomu chlap zahol, pomaly az typu: ze sa nedalo inak, ja som nechcel, nejak sa to stalo, nemohol som odolat a podobne p....ny No uplni chudaci nevinni, oni len vsetkym dobre chceli...

Neviem ja som stara skola, si si ma vzal tak si si dovypisoval. Inak keby mojmu muzovi dosla takato sms verim ze by nebol taky debil ze by ju tam skladoval, ked vie ze mu idem obcas do mobilu, bo pani Kolacova by mala pekny telefonat 😀
a tu nejde o ziarlivost ale o elementarnu slusnost.

chymenitta33
29. máj 2013

Nie vždy sa robí niečo iné ako sa tá káva pije! čiže ked niekto zavola niekoho na kávu tak to neznamená že za tým je sex 😉

sonickaka
29. máj 2013

@eeffka Čítam tu tie diskusie, tiež som stará škola a niekedy mám pocit, že normálny muži vymreli. Neviem nejak chytiť kurz ani čo si mám o tom myslieť, ale zjavne sa v dnešnej dobe vytratili slovíčka úcta, zodpovednosť a ako si napísala elementárna služnosť a dosť sa prezentuje slovíčko tolerancia, tolerujme, že máme doma hovädo.

Vzťahy a manželstvá sú dnes postavené na kvantite a nie na kvalite. Veď keď to nejde tu, idem o dom ďalej, tam to možno vyjde. Pohodlnejšie, ved zapracovať na vlastnom Ja a na niakom "vzťahu" alebo " manželstve" je dosť namáhavé.

eeffka
29. máj 2013

@chymenitta33 jasne nie vzdy ale statisticky je "pod na kavu" proste eufemizmus. Ty bezne volas kolegov na kavu domov ked tvoj muz nie je doma? 😎

chymenitta33
29. máj 2013

@eeffka- mámne dvoch rodinných známych a volám ich aj ked je mužík doma 😎 nevidím v tom problém kedže sa navštevujeme 😉

eeffka
29. máj 2013

@chymenitta33 ja sa pytam na kolegov. ale uz si odpovedala. By som chcela vidiet ci by si bola vysmiata keby si sa dopocula ze tvoj muz bol na kavu u kolegyne na byte. Ako seno este nezeriem 😀 , na kavu sa chodi do kavierne a kolac sa je v cukrarni.

chymenitta33
29. máj 2013

Bol jej pomôcť aj stahovať 😀 a nevidím natom nič zlé...je to celé o dôvere a o tom, že ja sa necítim ohrozená 😎 nemám dôvod! takže tak

eeffka
29. máj 2013

@chymenitta33 nuz tak ti prajem dlhy statsny a doverny zivot. Ja som stary cynik, ine zeny ktorym som ich megasuper uzasnych muzikov pomaly zavidela sa ukazali ako hajzlici prvej triedy, a to dokonca aj taki co som uz fakt pochybovala o sebe ze ci nie som zbytocne podozrievava. Takze nejde o ohrozenie ale o statistiku.
Robim v kolektive kde mame 85% chlapov, a aj ten najuzasnejsi otec rodiny si ruku neda na 4x odtrhnut. Takze mna nikto nepresvedci ze "ten moj" by take nikdy neurobil. ale urobil, keby mal moznost. Este doplnim chlapi su samozrejme povacsine pozeneni a 35-40 ale kolegyne male take 20-25r funky nalada. No iste ze maju chlapci pocit aky su machovia ked im p20r pipina skace okolo zadku. Kavicku uvari, kolacik donesie z domu... a este vzdychaju aka je sikovna. takych zvyknem sprazit ze keby doma viac pomahali aj ich zena by mala cas na vypekanie kolacov do prace...
Takze mimopracovne aktivity s kolegynami ja nepodporujem.

zemruska
29. máj 2013

@sonickaka ano mas pravdu ale nie vzdy to ide......ja napr uz nemam chut pracovat na mojom vztahu uz len preto ze som zistila ako mi do oci prisaha na syna a aj tak klame. a ceresnicka na torte je ze ide na dovolenku k rodine a uz teraz si dohaduje s byvalou laskou kavu a dozaduje sa aj sexu...toto ma zabilo nemam chut bojovat o vztah dalej keby je vsetko v urovni priatelstva budis aj to by mi vadilo ale sex?? zhoreli aj posledne nadeje

chymenitta33
29. máj 2013

Zase nikdy nehovor nikdy! to máš pravdu!