icon

Koľko by mala prispieť návšteva na jedlo a energie?

2. máj 2025

Ahojte, koľko podľa vás je rozumné, aby návšteva prispela na jedlo?
Jedná sa o návštevu, ktorá je u nás už 9. noc. Teda sa u nás stravuje (keď m je čo je navarené), používa vodu, periem mu.. Aby to nebolo prehnane, ale tiež mi príde, že zadarmo to nie je ok, lebo máme na neho náklady. Ešte tu plánuje pár dní ostať. A pracuje na diaľku, takže používa aj 8 hod elektrinu na pc. Myslíte si, že 5 Eur je na deň dosť?

Strana
z6
maya_hi
3. máj 2025

Vyhodila by som obidvoch. Muža aj švagra. Sú len na príťaž.

sigma510
3. máj 2025

Muž je pár mesiacov bez práce? Tak to je paráda, tak predpokladám že tých pár mesiacov bez práce poberá podporu aspoň 800-1000€ a teda by ma zaujímalo akú profesiu robí keď si nevie niekoľko mesiacov nájsť robotu, obzvlášť v situácii kedy máte evidentne dve deti a tretie sa narodí čochvila. Nakopať takého akurát tak, normálny chlap by zobral čokoľvek v takejto situácií, nech má príjem, popri Tom si môže hľadať niečo iné a chodiť po pohovoroch. To čo ide robiť jadrového fyzika keď on chudačik robí pohovory a ty ho nechceš teraz rušiť? K švagrovi sa škoda vyjadrovať, už by býval niekde na penzióne pri takomto chovaní...asi aj s mužom.

zobaka
3. máj 2025

pri otazke co bude na obed, ked vylezie o 13tej z izby, by som mu povedala, ze co navari, objedna, bude jest, musis byt asertivnejsia, ja nechapem preco by si mu mala varit, nech ti tých 9 dni zbehne rychlo, jemu treba pripravit manual ako vo vymene manzeliek co ma robit, lebo ocividne je aj pekne drzy

moon321
3. máj 2025

Surodenec nič.tvojej matke by si koľko uctovala?schválne

karolinakr
4. máj 2025
@ukulela

autorka, sorry, ale po poslednom komente - aj tvoj muz je rovnako krepy, ako svagor. ak si naozaj v 9 mesiaci a manzel nie je schopny spratat zo stola po obede, resp popichat do hriadok cibulu???? co robi manzel cele dni? Na pohovory cele dni nechodi. takze tak ... zhulakaj tak manzela, ako aj svagra. ked pojdes rodit, tak muz s detmo co? za 5 dnoi zhniju v spine, alebo budu z plastakov jest, ked sa im taniere minu????

@ukulela budu jej volať z nemocnice, nech ide ozlomkrky domov, nie preto, že im chyba, ale nevedia zapnuť pračku, i to som už zažila, žena po ťažkej operacii , po ktore by by sa nemala ani hybať,telefonaty, že kedy pride domov, lebo nevie muž oprať..

karolinakr
4. máj 2025

ja neviem, ake tam mate pomery v tej rodine, ale ak chalan zarobi single 2500, mal by vam okrem režie dať tisicku podla mna, to nemože byt po xy rokoch v zahraniči pre neho problem..ak samozrejme vie gazdovat, a nežije v zahraniči v apartmane za 1700 a zo zvyšku ledva preživa
vie, že tvoj brat je bez roboty, ty tehotna a pride, vyjedava vas tam..ja na jeho mieste by som urobila
3nakupy po 500eur, a ešte deckam, na čo si prstom ukážu, nie za to, že to prejem, ale treba byt grandom v niektorych situaciach
načo mi je pribuzny bohaty alebo lepšie zarabajuci, ked mam z neho figu drevenu a ešte ma pridava starosti...však to sa takto nerobi
vy ked mate 3 deti, to už je ina zodpovednosť a inak sa staviať k tej práci, muž nech berie všetko, čo sa naskytne a ty v 9.nesiace netrhaj burinu, otec vam tam chodi robiť
tvoj muž a brat nezvladli ulohu chlapa a rytiera..trošku by sa mali nad sebou zamyslieť, to ti v dobrom hovorim

bambulka224
4. máj 2025

Veď nám povedz, koho je to rodina. Ak tvoja, povedz Ty, že je dlho. Ak mužova, nech to rieši muž. Keď si ho naučila na plný servis a on je využivačny typ. To to Ťa čaká často a na dlho. Prečo nejde domov?

ukulela
4. máj 2025
@moon321

Surodenec nič.tvojej matke by si koľko uctovala?schválne

@moon321 prečítala si aspoň 1 doplnujuci koment? Manžel nezamestnaný, ťahajú z úspor a ona tehotná tam robí slúžku a švagor ani dieťa nepostrazi. Iba chodí, zháňa jesť a necháva špinavé prádlo. Áno, aj ona si je vínna, že to tak doma má. Slúžka pre celý dom, kde si níž po obede so stola neodlozi a ona s bruchom ešte v záhrade mukluje.

glembovalivia
4. máj 2025

Ahoj v prvom rade má mrzí, že to tak máš sama mám dve deti a veľmi dobre si spomínam na to peklíčko, ktoré 9 mesiac predstavoval. U mňa bola mama asi dva týždne pred pôrodom, nikdy by som od nej nepýtala peniaze, ale moja mama plne obslúžia domácnosť varila, upratovala starala sa o staršieho syna. Podľa mňa by si mala dať na prvé miesto seba sa pár týždňov porodíš už už budeš zas 24/7 k dispozícii bábätku máš posledné chvíle aby si si oddýchla len tak pri telke alebo knihe. Podľa mňa nieje najväčší problém tvoj švagor on je proste pribrzdený. Ale tvoj manžel, chápem že hľadá prácu ale určite nieje 24hodin z dna na pohovore. Ráno sa zobudí a čo robí pomáha ti variť obed, upratuje z raňajok prečo neperie manžel. Nestará sa o svoje deti nech si ty oddýchneš. Proste nehnevaj sa na švagra ale na manžela. Ja na tvojom mieste sa vyhovorím na bolesti v deviatom mesiaci ich je požehnane. Povedz, že sa ti dieťa blbo otočilo tlačí ti na kríže a bolí ťa to keď chodíš. Ľahni si a nechaj chlapcov nech sa starajú. Daj potom vedieť ako to dopadlo.

autor
4. máj 2025
@glembovalivia

Ahoj v prvom rade má mrzí, že to tak máš sama mám dve deti a veľmi dobre si spomínam na to peklíčko, ktoré 9 mesiac predstavoval. U mňa bola mama asi dva týždne pred pôrodom, nikdy by som od nej nepýtala peniaze, ale moja mama plne obslúžia domácnosť varila, upratovala starala sa o staršieho syna. Podľa mňa by si mala dať na prvé miesto seba sa pár týždňov porodíš už už budeš zas 24/7 k dispozícii bábätku máš posledné chvíle aby si si oddýchla len tak pri telke alebo knihe. Podľa mňa nieje najväčší problém tvoj švagor on je proste pribrzdený. Ale tvoj manžel, chápem že hľadá prácu ale určite nieje 24hodin z dna na pohovore. Ráno sa zobudí a čo robí pomáha ti variť obed, upratuje z raňajok prečo neperie manžel. Nestará sa o svoje deti nech si ty oddýchneš. Proste nehnevaj sa na švagra ale na manžela. Ja na tvojom mieste sa vyhovorím na bolesti v deviatom mesiaci ich je požehnane. Povedz, že sa ti dieťa blbo otočilo tlačí ti na kríže a bolí ťa to keď chodíš. Ľahni si a nechaj chlapcov nech sa starajú. Daj potom vedieť ako to dopadlo.

@eliska13 @miadi @wiwewa1995 Nechcem prenášať, takže normálne fyzicky robím to čo stále. Aj pri predchádzajúcich deťoch som tak robila vonku a bolo to v poriadku. Jediné divné mi príde na tom to, keď niekto na niekoho pri tom pozerá a nepomôže, to môže ísť radšej niekam inam pozerať do steny. Pri poslednom dieťati som kosila deň pred pôrodom záhradu a nemala som žiaden problém, myslím, že aj kvôli tomu že mám vďaka dennom dennému pohybu dobrú kondičku.
@maya_hi muž nie je na príťaž. Kosil, robil vonku deťom preliezky cez deň, opravoval plot, potom si pripravoval veci na pohovor na úlohu, ktorú mu dali vypracovať.
@sigma510 nemá žiadnu podporu, je živnostník, ale mal našetrené, takže hypotéku, výdavky na energie a stravu doteraz platil on. Ten posledný mesiac je už ale na hrane, keď už ideme aj z materskej, takže teraz už preto stresujem aj ja kvôli tomu viac.

@glembovalivia Vďaka za chápavý komentár. S manželom som sa o tom včera večer dosť vážne porozprávala. A so švagrom tiež. Myslím, že som mu asi až dosť prísne vyčistila žalúdok. Za pol hod som mu zhrnula všetko, čo mi vadí. Trochu vyzeral, že má z toho pomaly depresiu, ale myslím, že sa nad tým zamyslel. S mužom šli do obchodu a nakúpil za približne 120 Eur základné potraviny, ktoré sa medzitým zjedli, takže aspoň niečo sa pohlo.

lienka.7
4. máj 2025
@anonym_autor

@eliska13 @miadi @wiwewa1995 Nechcem prenášať, takže normálne fyzicky robím to čo stále. Aj pri predchádzajúcich deťoch som tak robila vonku a bolo to v poriadku. Jediné divné mi príde na tom to, keď niekto na niekoho pri tom pozerá a nepomôže, to môže ísť radšej niekam inam pozerať do steny. Pri poslednom dieťati som kosila deň pred pôrodom záhradu a nemala som žiaden problém, myslím, že aj kvôli tomu že mám vďaka dennom dennému pohybu dobrú kondičku.
@maya_hi muž nie je na príťaž. Kosil, robil vonku deťom preliezky cez deň, opravoval plot, potom si pripravoval veci na pohovor na úlohu, ktorú mu dali vypracovať.
@sigma510 nemá žiadnu podporu, je živnostník, ale mal našetrené, takže hypotéku, výdavky na energie a stravu doteraz platil on. Ten posledný mesiac je už ale na hrane, keď už ideme aj z materskej, takže teraz už preto stresujem aj ja kvôli tomu viac.

@glembovalivia Vďaka za chápavý komentár. S manželom som sa o tom včera večer dosť vážne porozprávala. A so švagrom tiež. Myslím, že som mu asi až dosť prísne vyčistila žalúdok. Za pol hod som mu zhrnula všetko, čo mi vadí. Trochu vyzeral, že má z toho pomaly depresiu, ale myslím, že sa nad tým zamyslel. S mužom šli do obchodu a nakúpil za približne 120 Eur základné potraviny, ktoré sa medzitým zjedli, takže aspoň niečo sa pohlo.

@autorka ja len k tomu, ze ked budeš akoze mat fyzickú námahu, tak nebudeš prenášať je ale ze uplny blud. Absolutne to nezávisí od toho, mohla by si odbehnúť aj maratón, a len si pohoršis, na dokonca môžeš aj uškodiť a skončíš akurát tak s akutnym CR. keby tomu tak bolo, tak asi nevyvoláva v nemocnici pôrody, ale napr.v takom Ružinove ta nechajú chodiť z 1 na 9 ci 10 poschodie, kde mas tuším porodnicu.
Sorry, ale čím skôr vyhodiť hentoho darmozraca. To musí byť inak obr debil, ze sa ešte necha obskakovat a buzeruje tehotnú zenu!!! Nech ide "dovolenkovat" k rodičom alebo si zaplati hotel.

autor
4. máj 2025
@lienka.7

@autorka ja len k tomu, ze ked budeš akoze mat fyzickú námahu, tak nebudeš prenášať je ale ze uplny blud. Absolutne to nezávisí od toho, mohla by si odbehnúť aj maratón, a len si pohoršis, na dokonca môžeš aj uškodiť a skončíš akurát tak s akutnym CR. keby tomu tak bolo, tak asi nevyvoláva v nemocnici pôrody, ale napr.v takom Ružinove ta nechajú chodiť z 1 na 9 ci 10 poschodie, kde mas tuším porodnicu.
Sorry, ale čím skôr vyhodiť hentoho darmozraca. To musí byť inak obr debil, ze sa ešte necha obskakovat a buzeruje tehotnú zenu!!! Nech ide "dovolenkovat" k rodičom alebo si zaplati hotel.

@lienka.7 to som nevedela, všade možne som čítala, že fyzická aktivita pomáha, ak to nie je niečo ohrozujúce zdravie.

A opravujem predchádzajúcu informáciu, nákup za 80 Eur. Zvyšok platil manžel. Ale aj tak lepšie než nič. A dnes aj po tom, čo sa najedol (nevareného na raňajky) si za sebou upratal. Takže krok vpred.

amel
4. máj 2025

Závisí,ako sa cítiš.
Ja som týždeň pred pôrodom odhadzovala sneh (lebo to milujem,nie preto,že mužovi sa nechce,on sa na mňa hneval).
Kebyže sedím doma na zadku,asi by som porodila predcasne z tej nudy.
Takže autorka,rob to,čo robíš rada.Ked trhas rada zelenú,trhajú.Ked rada varis,var.
Podľa mňa stačí normálne komunikovať a ide to.
A k radikálnym krokom sa pristupuje vtedy,keď tie predošlé zlyhali.
Robiť to opačne je naozaj hlúpe.

eleanor2510
4. máj 2025

Krok vpred? Krok vpred by bol, keby na stol polozil peniaze a povedal, ze hned dnes rano odchadza. Kokos, tak vysvetli sa mu to polopate a aj tak mu nenapadne, aby sa zdvihol a vypadol? Co je toto za burana? Zaraba tazke prachy, takze v hlave asi uplne nasrane nema, ale toto nedokaze pochopit? Mne to hlava neberie

mamina7070
4. máj 2025

preco musel zvysok platit manzel? a kedy odide ved mas pred porodom predsa?

karolinakr
4. máj 2025
@eleanor2510

Krok vpred? Krok vpred by bol, keby na stol polozil peniaze a povedal, ze hned dnes rano odchadza. Kokos, tak vysvetli sa mu to polopate a aj tak mu nenapadne, aby sa zdvihol a vypadol? Co je toto za burana? Zaraba tazke prachy, takze v hlave asi uplne nasrane nema, ale toto nedokaze pochopit? Mne to hlava neberie

@lienka.7
@eleanor2510
netlačte na ňu, jej to tak vyhovuje
viete, každy ma inde hranicu, aby sa to na koniec neotočilo proti vam, a vyvrší sa na vas..lebo švagor je na koniec super, lebo si odložil handričku 😀

karolinakr
4. máj 2025
@eleanor2510

@lienka.7
@eleanor2510
ešte ma aj napadlo,či mu nedlžia nejake peniaze, ked toto tak dlho toleruju a to su skryte veci, ktore mi nevidime

ema22270
4. máj 2025

No 10e na den urcite - tak ako tu pisali taky 100e nakup urcite aspon. Ak by to bolo tych 15dni tak o nieco viac.

ema22270
4. máj 2025

A podla toho co pises, ze ste si od neho pozicali predtym peniaze, asi je v tom pes zakopany, ze si mysli, ze ste mu tym zaviazani a nemusi teraz on nic platit.

eliska13
4. máj 2025

Aj živnostník môže brať podporu nech si do budúcnosti platí nezamestnanecke nikdy nevieš kedy to bude potrebovat

mariynka
4. máj 2025
@eleanor2510

@mariynka autorkin muz je mesiace nezamestnany, tahaju z rezervy, autorka je v deviatom mesiaci, maju dalsie male deti, muzov brat u nich kysne dva tyzdne, v noci buntosi, cez den spi, ani tanier zo stola po sebe neodlozi, vobec mu neni trapne, ze tehotna zena za neho umyva jeho osraty zachod... staci tolko ci treba viac? Precitaj si autorkine kometare

@eleanor2510 aha😟😟😟😟😩😔

natalka13
4. máj 2025
@hortenziaj

My keď ideme na dlhšie k niekomu,myslím celý deň alebo viac,beriem si vlastné jedlo,možno si dám trošku aj z jeho ale hlavne jeme nase jedlo. Ale.elektirnu a vodu neriešim. Možno keď navaria všetkým tak to nerieši,nenapadne ho to. Normálne mu povedz že keď je už tak dlho ,bolo by fajn prispieť aj n ajedlo,lebo že ste to nečakali a nevyjdú vám financie

@hortenziaj ty si navsteve varis a mas svohe jedlo u nich v chladnicke?
Nepytam nic od surodenca mojho muza. Operem ak poprosi, nemam problem.
Rodicov nema?

hortenziaj
5. máj 2025
@natalka13

@hortenziaj ty si navsteve varis a mas svohe jedlo u nich v chladnicke?
Nepytam nic od surodenca mojho muza. Operem ak poprosi, nemam problem.
Rodicov nema?

@natalka13 u rodiny áno,prinesiem.si svoje jedlo. A každý je s tým ok. Je to aj tým,že ich jedlo by som nejedla, keďže som vyberava a moja časť rodiny dáva bravčovú masť,bravčové mäso a moc sa neprisposobuje mojim chutiam 🙂

natalka13
5. máj 2025
@hortenziaj

@natalka13 u rodiny áno,prinesiem.si svoje jedlo. A každý je s tým ok. Je to aj tým,že ich jedlo by som nejedla, keďže som vyberava a moja časť rodiny dáva bravčovú masť,bravčové mäso a moc sa neprisposobuje mojim chutiam 🙂

@hortenziaj radost mat ta za rodinu. a uvolnovat ti kuchynu na tvoje "vyberave" varenie.

hortenziaj
5. máj 2025
@natalka13

@hortenziaj radost mat ta za rodinu. a uvolnovat ti kuchynu na tvoje "vyberave" varenie.

@natalka13 na jeden deň si prinesiem navarené už doma,na dlhšie chodíme k mame a dedovi, Ati teda nevaria nejak extra ,a jedia aj viac dní to isté ,takže sú radi že nemusia variť pre nás ,keď im ešte ostalo. Ale ja mám za polhodku navarené,čiže nejak neblokujem kuchyňu ani nič

alickapusinka
6. máj 2025

už odišiel noclažnik

wiwewa1995
6. máj 2025

Prišla som o.dieta v 9tom mesiaci tehu takže u mňa je kosenie burina a iné veci v takom vysokom štádiu dávno za hranicou , načo riskovať zauzlenie šnúry ale oki to je každého vec ... No zrejme ten rozhovor nebol až tak prísny keďže nespravil nákup ani za 100€ pri 5 členoch. Tak dúfam že už je aspoň preč a manžel už nerušene hľadá prácu pretože ak budete takto pokračovať do ďalšej návštevy tak to bude ešte horšie

Strana
z6