Koľko času obetovať pre záchranu manželstva?
Mile zienky...
Mam problem o ktorom sa tazko pise nie to este hovori.....
V skratke o mne. Mam deti, 5 a 3 rocnych synov a pol rocnu dceru. Bola som slobodna mamicka so synmi, spoznala som muza s ktorym sme do seba neboli zamilovany, napriek tomu si ma chcel vziat aj s detmi. Pre mna charakterny a zodpovedny clovek je viac ako zalubenie.....
Okrem toho som si uz v zivote cosi preskakala a viem ze zalubenie tak ci tak pominie...s manzelstvom som preto suhlasila...
Avsak hned na zaciatku manzelstva vlastne vysvitlo, ze manzel ma nema ani rad (proste si ma vzal len preto, ze uz mal vek, chcel sa usadit a mat rodinu a ja som mu prisla z racionalnej kalkulacie ako vhodna "obet" - toto nie je moj slovnik, on sam to takto nazval.) - toto bolo pre mna velmi bolestive zistenie
Do toho som si vsimla, ze pokukava po inych zenach.... - dalsia rana
Plus neustale ma dirigoval, kritizoval, urazal..... (brzda, tupana, hlupana atd... a to sa cudoval este co sa urazam lebo ze to su fakty a nie urazky....podla jeho slov)
Po nejakej dobe urazania som sa nezdrzala a dala som mu facku ( ja taketo "riesenia" neuznavam, ale aj po opatovnom upozorneni, ze to uz prehana pokracoval...)... on mi to vsak vratil....
Od vtedy sa o mne vyjadruje ako o nasilnicke a ze sa so mnou neda zit, ze sa odstahuje atd ze na mna zavola socialku ( 2 deti mam
riesene sudne a riadne sa o ne staram).... skratka prehana to do obludnych rozmerov a to podsuva svojej rodine....
Ked sa s nim rozpravam 10 min oznaci to ze som sa s nim rozpravala 2 hodiny atd.....
Dostali sme sa do kolotoca kde sa uplne vytratila ucta a dovera..... zacali urazky, ponizovania, zhadzovania pred detmi...
je vyslovene alergicky ked sa s nim chcem rozpravat, stale sa stazuje ze nema cas pre seba (ponukla som mu raz za tyzden 2 hod. on to odmietol, ze on chce 1-2 hod kazdy den....)
nase problemy riesi so svojou rodinou
ale co je najhorsie neprizna si chybu, neuznava ze ked je konflikt vzdy su na vine obe strany ... i ked roznou mierou....
ma svoje pravdy ktorym veri a nevie prijat iny nazor..... uz rok a pol v tomto manzelstev ustupujem ja, keby som to nerobila on by to nechal tak, vraj by ma nechal odist....a ze nejako velmi by to neriesil....
Ked mame tichu domacnost a zacneme sa po case spolu zase bavit, tak mi nestastne oznami, ze ako mu bolo dobre a ze mu to vyhovovalo...
Jednoducho skusala som sa s nim dohodnut, uz aj bodovo, odrazkami aby som nerozpravala vela( i ked pride mi to chore) ale on si proste vzdy ked sa na niecom dohodneme to tak prekruti, ze ja zasnem ako moze mu z toho take cosi vypadnut...cize zacarovany kruh, stale riesime a nic nevzriesime.....som z toho strasne unavena a nevladzem uz....
chce si zachovat slobodu aku mal pred manzelstvom, denne chce mat cas na citanie, cvicenie, len tak na rozmyslanie.... zienky ale je toto mozne pri malych detoch??
Znesiem aj kritiku, tak ak vam z toho vyplyvaju nejake moje chyby ktorych si mozno nie som vedoma, napiste .....
Pripadne ak ste nieco podobne zazili ako ste to riesili....
Mam 3 male deti, takze riesenie zbalit sa a odist na istu dobu tu nie je.....ak tak definitivne. (rodinu mam 100 km od nas)
Ale nie som typ ktory uteka pred problemamy.....len neviem ako ich riesit a z dlhodobeho hladiska sa neposuvame k lepsiemu ale skor k horsiemu.... napriek mojim snaham..... a mozno sme uz zasli tak daleko ze to uz jednoducho nepojde napravit....
Dakujem za kazdu dobre mienenu radu !
na vztah su dvaja ty mozes byt aj svata, ked on to len bude zneuzivat podla mojho nazoru zakomplexovany psychopat, nad nim nikdy nevyhras, kym este mas aku taku silu utekaj kade lahsie lebo mas pre koho zit a rodina 100 km vzdialena no a co? hladas vyhovorky preco byt s nim a nie od neho ale na vztah treba dvoch ...
@lilyianka mladsi syn jej ma teraz 5 roky, brali sa pred rokom a pol, uz bola tehotna ... pred svadbou bolispolu podla mna minimalne, mozno ani spolu nebyvali ... on podcenil, ze so svadbou vyzeni aj dve deti. ona si zas mysli, ze bude k sluzbam 24/7. on je podla popisu zrejme clovek, ktory potrebuje aj kus cas pre seba, sadnut si a nevyrusovat. nepise, ze by sa chcel flakat po chatach atd - ale precitat si noviny. podla mna hodinu vecer cas, aby si to usporiadal by mat mohol - samozrejme reciprocne. nemam pocit, ze by jej s detmi pomahat nechcel, len skratka je dost mimo zo svojej situacie. oni nie su partneri pre seba ...
Ty si ho nemilovala ale ked si zistila že on teba nemiluje tak ťa to sklamalo? Veď je to tak isto z vypočítavosti ako z tvojej strany...nečuduj sa že to má priebeh aký má...manželstvo len z rozumu nemá nikdy dobrý koniec...veľa šťastia a snáď budeš mať rozum a odídeš
Manželstvu z vypocitavosti oboch strán neviem či sa oplatí venovať vôbec nejaký čas.
@lilyianka neviem, napisala by si toto ajzene, ktora si zobrala rozvedeneho a jeho deti z predchadzajuceho vztahu jej zeru nervy kazdy druhy vikend?😉
@flower2 už si v tomto vzťahu stratila viac času, energie aj hrdosti ako je zdravé. Každá ďalšia minúta je úplne zbytočná a čím skôr sa zbalíš, odídeš a podáš žiadosť o rozvod, tým lepšie pre teba a hlavne tvoje deti. On to neurobí, lebo on je spokojný - má image otca, rodiny, full servis, robí si čo chce a ešte si má aj kde ventilovať svoje mindráky. Jasne ti povedal, že si preňho nič, neľúbi ťa a zobral si ťa lebo sa mu to hodilo na časovú os života.
@sissy27 je mi az smeisne ako viete opisat muza, o ktorom neviete absolutne nic...A ona? Akoze je ok, mat rok a pol rocne, trojrocne dieta, vydavat sa za chlapa, o ktorom viem, ze ho nelubim, urobit si dieta.... a potom sa urazat, ked jej povie chlap, ze ju nelubi, ona jednala rovnako vypocitavo a teraz to ma tazke, lebo ma tri deti od dvoch muzov a to malicke, chlap ju nelubi, ani ona jeho, chybu urobili rovnako su si jedna ku jednej, on ma samozrejme navrch ako kazdy muz... minimalne nema vyzivovaciu povinost voci jej dvom detom.
cele je to chore...sa mozes aj rozkrajat a nic nezmenis..a to ze nemozes od neho odist je iba vyhovorka lebo asi moc nechces
Jedine riesenie zbalit kufre a odist tych 100km alebo teda zostat vtomto manzelstve nech deti vidia hlavne synovia ako sa ma muz chovat k zene a budu taky isty ako manzel lebo to je normalne chovanie ked to vidia a vyrastaju vtom.takze bud deti vychovavat sama a uvidia silnu mamu alebo s debilom a taky isty budu mat priklad a aby to nestacilo chalani sa budu rovnako spravat aj k tebe a z teba bude uplna troska co si vsetko bude nahovarat ze je to tvoja vina a vlastne uz to aj robis.
@emilia25 ale ona si to zial nenahovara, ono to je aj z casti jej vina...
Taký (ne)vzťah je len na škodu. A keď od neho odídeš nie je to žiaden útek od problémov,práveže sa postavíš tomu čelom. Ja som sama na jedno dieťa (našťastie),tiež mám celú rodinu dosť ďaleko a je to ťažké,ale určite som šťastnejšia ako keby som sa mala celé dni hádať a ´´biť´´ s manželom,ani synovi neprospievalo vidieť tie hádky.....Tiež píšeš že sa on chcel usadiť,ale keď chce toľko slobody a iných žien,tak sa asi moc usadiť nechcel....držím palce
nerieš - záchrana je vlastný a pokojný život - spokojné deti s milujúcou maminou bez kriku a hádok
veď si hrdá baba a nenecháš sa dávať dole človekom - ktorý za to vlastne ani nestojí - nech si ho adoptuje iná ---
drž sa 🙂
@maciatkolulu mas pravdu tiez je vinna lebo to dovolila a este tak dlho a miesto prveho vulgarizmu co uz vtedy mala riesit pyta sa tu ako dlho.ale taketo tyrane zeny si to vobec neuvedomuju.trpia a najhorsie ze aj deti.
Ja nerada vynasam súdy a "internetové diagnozy", ale podla toho, čo píšeš, tvoj manzel je sociopaticky, psychicky naruseny jedinec. Mozem to posudit, lebo 4 roky som mala takého istého. Prekrucal, vydieral, kalkuloval (akurat ma neudrel). Problem nie je, ze ta nema vobec rad, ja tiez nemam kopu ludi rada a hentak sa ku nim nespravam.
Problem je, ze on nema svedomie, ziadnu sebareflexiu. Nevadí mu a nemrzí ho, že ťa týra, lebo mu to pasuje do plánu hry. Precitaj si o tom viac, pod heslom manipulator toho vygugliš kopec. Čítaj, porovnavaj a ak sedi na neho minimalne polovica, utekaj aj s detmi a dufaj, ze sa ho rychlo zbavis.
@ukulela zase netreba si ho zastávať....samozrejme nevieme vsetky fakty,len to co autorka napísala....on takisto nie je bez viny...deti pred svadbou poznať musel....neverim tomu,ze sa spoznali a bum bola o mesiac svadba....urcitu dobu sa stykali a podla mna aj s jej 2 detmi...
Lenze treba sa pozrieť ako sa on ku nej sprava...prečo ju nazyva hlupanou,tupanou a brzdou?prečo je vzdy vsetko jej vina? Preco ked sa nerozpravaju mu to viac vyhovuje? Preco sa s nou nedokáže porozpravat a ma len tu svoju pravdu? (vychadzam stale z toho,co je písané v úvodnom prispevku)
Takze az taký skvely chlap to predsa len nebude
@emilia25 ach jaj a ju niekto nutil, aby isla do vztahu s muzom, ktoreho nemilovala a o ktorom vedela, ze ju tiez nemiluje? Dofrasa, proste potrebovala byt zabezpecena a vydat sa? Ak hej, tak zial plati dan a s nou aj jej deti, ked uz sa podujala, za mna, na tak zufaly krok, ze sa vydavala len cisto z praktickeho dovodu, tak nemala mat dalsie dieta.... zial vela naivnych zien - co v tomto pripade nechapem, kedze uz mala za sebou vztah, ked ju nechal muz ako tehotnu, tak cloveku sa fakt rozum zastavuje, ze urobi takuto koninu, si mysli, ze dietatom si chlapa priputa, co je taka kraviny, ze az a ona to uz po dvoch detoch prepaaaaanajana mala vediet.
@maciatkolulu ja taketo zeny tiez nechapem ci im aj mozgy a racionalne myslenie vytlkli z hlavy ale su tak cele zmagorene ze dufaju ze raz pride den a pan sa spameta ale bohuzial same sa spametaju az vtedy ked lezia v nemocnici a otazne ci aj vtedy lebo vieme co hovoria spadla som udrela sa a podobne vyhovorky.
@flower2 No ja si myslim ze tvoja chyba je to ,ze si pripustas to ze je to tvoja chyba. Alebo co i len moze byt a ze sa stotoznujes vlastne s jeho nazorom,zbytocne sa nim trapus Ako ja to chapem ze ta to trapi ale skus si precitat co si napisala..No ma to zmysel?Si zasluzi taky chlap milujucu zenu???Keby len trochu chcel,ver ze to je inak..Samej s detmi ti bude lepsie,u mna je pokoj v dusi na prvom mieste.Takyto chlap si zenu nezasluzi ani.
@maciatkolulu ja som nenapísala, že ona za nič nemôže alebo že ona urobila rozumnú vec... ale faktom je, že ten chlap ju neľúbi, má ju za rohožku a on nič k lepšiemu meniť nebude, lebo nemá dôvod. Má len dve možnosti - držať hubu a šúchať nohami, nechať si nadávať a naďalej sa mu o všetko starať, alebo sa zbaliť aj s deťmi, poriešiť výživné na najmladšie, rozvod a ísť. Či vidíš tam nejakú ďalšiu možnosť? Manželskú poradňu, modlitby, čarovný nápoj lásky?
Je úplne zbytočné polemizovať nad tým, kto z nich urobil väčšiu chybu, kto z nich kalkuloval viac, tým si nijako nepomôže, ona to potrebuje nejako vyriešiť. Zázrak v podobe toho, že by si ju urodzený pán začal od zajtra vážiť aspoň ako človeka, upratovačku, kuchárku a opatrovateľku a choval sa k nej slušne, asi nehrozí...
@sissy27 ja som jej hned v uvode dala rady a velmi sa nelisia od tych tvojich, este som pridala moznost tri a to opat sa niekomu povesit na krk a najlepsie bez lasky, co bude teda dost zlozite s tromi detmi, toto su za mna nepoucitelne zeny... Je mi jej luto, sama som po rozvode, ale teda s rok a polrocnym dietatom by som sa ja do vztahu s clovekom, ktoreho nemilujem a a ni on ma nehrnula... To, ze ju ma za handru je zjavne,je to smutne najma voci tym detom, ktore za nic nemozu...
@suesue1983 zaujalo ma to ci si zasluzi "milujucu zenu" ale ona ho nemilovala a ani nemiluje, takze milujucou zenou nie je, stala sa manzelkou s rozumu a vysledok je hororovy, najma po tom, ze este porodila dalsie dieta.
Otazka znie: zasluzi si taky chlap milujucu zenu?? - aku milujucu zenu, ked od zaciatku ho zena nelubi?????
@maciatkolulu no to ano to som prehliadla v tomto pripade je jasne ze vysledok je katastrofa.Ale ked to vezmem vseobecne taky chlap si zenu nezasluzi no a dotycna pani tiez nieje anjelik ked to vzala "s rozumom" ale tak kazdy ma ine priority a povahu..niekedy je uz veru neskoro plakat.
@lubkavargova1 a zasluži si byť hocijaka cítiaca bytosť vedľa takého človeka? ☹
Ja by som to skôr postavila do roviny či aj vzťah bez lásky znamená právo niekoho urážať, ponižovať, nadávať do tupaň , okázalo vzdychať a pateticky ukazovať ako by mu bolo lepšie bez toho druhého .
Myslím že nie, aj v takomto vzťahu by mala byť zachovaná aspoň elementárna slušnosť a vstriecnosť. Takže to čo robí jej manžel je hrubé a primitívne .
A za toto prispievateľka nemôže a nijak nie je zodpovedná za jeho správanie.
@tomiholjubavi ta citiaca bytost je teraz ten chlap alebo zena? Lebo tu hoc ako ratam-nasobim-delim-intergraly hadzem obaja su na rovnakej urovni.
@tomiholjubavi ono aj ta zena mozno nedavala tomu druhemu pocit lasky a vysledok je tato katastrofa uprostred ktorej stoja tri deti. Nikto z nich nema pravo ponizovat toho druheho, lenze celkom presne nevieme ako to u nich vyzera, ale podla mojho skromneho nazoru, toto lepsie ani vyzerat nebude. Toto skonci tak, ze zena bude suchat nohami, lebo predsa tri male deti a peniaze nikde a praca nikde a muz si bude robit co chce, ciste zufalstvo a nestastastie, pokial sa nespamataju obaja a nezacnu nieco robit OBAJA. Predpokladam ze on minimalne svoje dieta lubi, staci si precitat jej starsie prispevky - je ich dost a cloveku je este smutnejsie...
@lubkavargova1 ved sa dohodli v podstate, ze sa beru bez lasky...ci? jej laska asi ani nechyba (ved s tym musela ratat), podla mna jej chyba ucta a normalne ludske spravanie. na to ma pravo aj vo vztahu bez romantickych citov.
a z toho opisu pod temou mi jej muz az prilis pripomina mojho exa...a hoci sme sa nebrali (minimalne ja nie) z vypocitavosti, dopadlo to zhruba rovnako... a muzovi ako je moj ex by som nedala ani psa strazit, lebo totalne bezcitny clovek si nezasluzi ziadnu spoločnost. (ale mozno som len prilis poznačená tymto manzelstvom a neuvazujem kriticky.)
@maciatkolulu pocit lásky tam nie je ani u jedného ani u druhého , tak sa brali a boli s tým vysporiadaní.
Ale právo urážať niekoho , deptať, znevažovať nezačína predsa tým že som vo vzťahu kde nie je cit a čím menej milujem tak tým viac urážam , tam nie je priama úmera.
Akýkoľvek vzťah , pracovný , rodinný , sexuálny , kde nie je láska nedáva právo žiadnej strane na urážky. Ani svojmu šéfovi ktorého nemilujete nepoviete že je primitívne hovado nie?
Určitým spôsobom ju chápem , vstúpila do manželstva kvôli deťom , aby sa mali lepšie , aby mali lepšie podmienky pre svoj vývoj ale vstúpila za predpokladu že ju druhá strana nebude zhadzovať , urážať a ničiť...teda obchodný vzťah . Veď ani svojho obchodného partnera neurážate alebo ano ? Na oplátku mu porodila dieťa a stará sa . V minulosti takéto manželstvá a aj teraz napríklad v iných kultúrach sú bežne tvorené , dohodnuté sobáše . Láska k manželstvu bol vlastne luxus , ktorý nebol alebo sa po čase utvoril .
Teraz je dobré kvôli deťom z neho odísť.

@flower2 predpokladam,ze manzel ma cez 30r resp mozno aj cca 40,kedze si mu prisla ako vhodna "obet" na zenenie ako to on nazval....kedze ma rodinu,musi si uvedomit,ze uz nie je slobodny mladenec,aby mal každý den cas len na seba...ma ženu a uz 3 deti,kt.sa treba venovat....co si myslel,ze ked sa ozeni,tak ty ako sluzka budes vsetko robit a behat okolo deti a este aj okolo jeho prdele a pánko si bude chodit na chaty a pod? Nerozumiem tym chlapom,kde toto beru...co spadol z jahody??
Odporučila by som ti manzelsku poradnu,ale myslim,ze na to nepristupi,kedze je to sebec a vsetko je len tvoja vina (myslene jeho slovami)....
Takze asi ti ine neostáva len od neho odist a rozviesť sa....podla mňa toto manželstvo nema žiadny vyznam a nikdy nebude funkcne,kedze je chyba vzdy len na jednej strane a slova ako ucta,pokora ci kompromis mu nic nevravia
Píšes,ze sa takto zmenil po svadbe....ja tomu nerozumiem....co predtym bol normalny a zrazu blik a hrablo mu??