Koľko dní po pôrode prišla vaša svokra pozrieť bábätko?
Ahoj mamicky, robim si taky prieskum...kolko dni po porode vasho dietatka prisli svokrovci na prvu navstevu? cize kedy prvykrat nazivo videli babatko? je mi jasne, ze vztahy v rodinach su rozne, ale tak ma to zaujima...skor ma zaujimaju svokrovci co sa aktivne pozvali...nie ti, ktorych ste museli nasilu volat 🙂 vdaka vopred za vase odpovede! 🙂
Myslim ze tema je velmi trefna. Pretoze sa tu nerozpravame o decentnej navsteve v porodnici alebo navsteve spojenej s pomocou a radostou. Totiz na svete su svokry ktore pridu za sestonedelkou a vyzaduju aby hostitelka podavala minimalne 3chodove menu a bola spolocenska a aby babo bud spinkalo alebo sa krasne pozeralo s laskou na babicku.... Alebo pride s plnou ciapkou rad a nazorov a berie si dieta akoby bolo jej! Skratka najma ak si prvorodicka si vydesena ubolena nevies kojit potrebujes svoju mamu a nue cydziu zenu je to prirodzene. Samozrejme mile normalne napomocne svokry su vsade vitane podla mna.
Boze baby..co by som ja zato dala,keby som mala po porode pri sebe niekoho...svokra zomrela,Mama zije 800km od nas a moc zaujem nejavi...ja som mala komplikovany porod,nastrihli ma,takze ma aj chodenie bolelo,manzel po prichode z porodnice musel ist do roboty...A ja som ostala na vsetko sama,prvykrat som take male dieta na rukach drzala a nieto este kupala..tie,ktore tak frflete na svokrovcov,by som dala vzit sa Do koze tych,ktore su len na seba odkazane...
NEPRIŠLA
Hneď v ten deň, keď sme prišli domov z pôrodnice, pri oboch deťoch. Bývajú od nás 15km, vopred sa ohlásili a nezdržali sa dlho. Dostala som od nich kvety a boli šťastní, dojatí z vnučky/vnuka. Mne sa to zdalo správne, že sme ich prijali na návštevu hneď, rodičia sú naša najbližšia rodina 🙂
Moja svokruska zlata ma cakala doma 🙂 asi tri hodky, co sme meskali z porodnice ♥ 🙂
moja prišla aj do pôrodnice, ale na to že to bolo a je jej prve vnuča sa netvarila velmi nadšne/ale ona je celkovo zvlaštna/....potom prišla aj domov asi na druhy treti den čo sme boli doma, už si to presne nepamätam....
niekedy sa nestačím čudovať, čo všetko ženy na MK zaujíma, čo všetko riešia 😉
svokra žije v zahraničí, pri prvej dcérke prišla na návštevu, až keď sme boli doma z pôrodnice (dcérka mala asi týždeň)
pri druhom pôrode (boli veľkonočné sviatky, nachádzala sa teda na Sk) prišla už do pôrodnice
po koľkých dňoch presne - si nepamätám, neriešila som to, v oboch prípadoch bola milo vítaná a jej návšteva ma potešila
Moja mamina prisla asi tri dni po porode na par dni mi pomoct, pretoze muz musel ist do prace. Pomoc spocivala hlavne v nakupovani a vareni 🙂 Ved na to mamy su, aby rozmaznavali svoje deti 🙂 Nasi boli teda prvy vikend a ten dalsi prisli svokrovci. Tiez nemam uplne najlepsie vztahy so svokrou, co mi je luto, ale svokra uprednostuje svoju dceru, pred mojim muzom.. A svagrinej sa narodila dcera 4 mesiace pred nasou.. u nas ostali svokrovci ani nie 24 hodin a to byvame od seba 300km a uz bezali domov... pomoc ziadna, este som aj varila.. u svagrinnej je pecena varena (a ta byva 600km od nich), a bohuzial ked som jej to povedala, ze sa mi nepaci, ze je jedna vnucka uprednostnovana pred druhou, tak zo mna urobila idiota... vobec nepochopila o co mi ide a cele to obratila proti mne... ze ved ja nie som jej dcera, tak preco by mala k nam chodit.. takze tak.. zavidim vsetkym zenam, co maju dobre vztahy so svokrami, no nie vzdy je to mozne.. ked vam svokra poviem, ze ved vy jej nic nieste, tak asi ten vztah uz nikde nebude taky ako by mal byt.. a pritom som chcela prave to, aby bola s vnuckou, pretoze si tiez myslim, ze obaja stari rodicia maju rovnake prave byt s vnucatami..
Ja tomu skutočne nerozumiem ☹ Príde svokra pozrieť....ZLE JE .....Nepríde pozrieť....ZLE JE....moja nevesta o pár mesiacov porodí a mňa chytá zúfalstvo a panika 😀 😀 😀 To si nemôžem ísť pozrieť aspoň na 10 minút prvé vnúčatko? To ma bude akože nenávidieť, že som sa "odvážila" ísť pozrieť bábätko, či ako? Veď ju nechcem obťažovať, ani otravovať....a mimochodom, jedna "supermatka" (to ja niektoré mamičky tak volám) v skupine "Ach tá svokra" vyznala svoje pocity asi takto, citujem: "Tá stará **** prišla kuknuť decko , tak sa jej pýtam, či je to cvičená opica, že ho teraz budeme každému ukazovať?" .....koniec citátu ☹ ☹ Žienky zlaté, nezabúdajte, že aj vy raz budete svokry 😅
kym som bola na sekcii, tak manzel a svokrovci boli vonku v cakarni a hned im syna aj ukazali. A ked sme prisli domov- o 12h a 12:05 boli uz svokrovci u nas. Pri prvom mi to velmi vadilo, lebo som bola unavena, prsniky naliate az mi vybuchnut isli, maly sa nechcel prisat a bol hladny. Ale tak chvilku pozreli a isli prec. Kedze to starsi syn bol dlho ocakavane prve vnucatko, tak chodili kazdy den. Prezila som. Zo zaciatku by som bola radsej keby u nas neboli kazdu chvilu, lebo sme potrebovali klud, ale zas chapala som, ze je to dlho ocakavane prve vnucatko a nikdy sa nezdrzali extremne dlho, takze sa to dalo prezit. Ked som sa potrebovala venovat malemu, tak som sa mu venovala a chapali to, neurazali sa. Neskor ked sme mali vlastny rezim, svokra povarovala a pomohla. Pri druhom tak isto len co sme prisli domov, uz aj sadali do auta a boli na ceste k nam 😀
Moja mama pri prvom byvala s nami, takze videla syna hned a dcerku prisla navstivit az cca za tyzden.
Tak svokra prišla par hodín po porode a potom ked nas prepustili domov, tiez asi tri hodiny po príchode. To som stihla aspon roladu napiect a pripravit niečo drobne pod zub. Pri druhom to uz odmietam 😎 Viem, ze budem aj ja raz svokra, ale preco mam tolerovat niečo, co mi vadi a robiť to neskor inym?
decko je potomkom muža; je logické, že mužova matka sa zaujíma o jeho potomstvo. Súkromníčenie s deckom (a matky tak činia dokonca aj voči jeho otcovi) je chybné.
Joj baby, veľmi dúfam a veľmi vám prajem, aby ste mali aj vy také nevesty ako ste vy samé - potom vám to asi už dôjde 😉 i keď bude bohužiaľ neskoro 😔
Moja svorka prišla po pár hodinách ako sme prišli domov a vôbec mi to nevadilo. Deň pred tým nám uvarila obed a upratala celý byt. Tešila sa s nami a o pár dní idem rodit a tiez bude u nás,celý týždeň a som jej za to vdacna. Rešpektujem ju a mám k nej uctu,je to predsa muzova matka.
moja svokra prisla hned v ten den porodila som o 6:45 a o 11tej uz bola naklusana... a prave vtedy mi doniesli malu na izbu a co ma do teraz mrzi jej ju dali prvy krat do narucia :(
Pri prvom dieťati svokra neprišla vôbec, prišla moja mama v deň keď ma prepúšťali z nemocnice a ostala asi 2 týždne. Pri druhom prišla svokra deň pred príchodom z nemocnice a ostala len do ďalšieho dňa. Pritom nechodí do práce, je skôr žena v domácnosti a stará sa o kravu, ktorá mala rodiť po mne, takže utekala za ňou. 😀 Je to smutné, no aj vtipné zároveň. Nakoniec som aj rada, že nebola dlhšie. Lebo má tendenciu meniť veci po svojom. Aj všetko prádlo si počkalo na mňa, lebo nikto nevedel zapnúť práčku. ☹
Ahoj, keďže so svokrovcami bývame v jednom meste a dome s oddelenými bytmi, tak pozrieť boli všetky moje tri deti už v pôrodnici a potom v deň príchodu domov a v podstate priebežne ich vídavali a vídavajú stále 😉 Toho najmenšieho videla v podstate už v deň pôrodu keďže sa narodil doobeda a tých dvoch starších až na druhý deň, keďže sa narodili večer a v noci 🙂
do porodnice
moja mama prisla do porodnice druhy den po narodeni deti a muzova mama byva dalej,tak prisla az ked sme prisli domov z porodnice.
pri starsom prisla hned na druhy den do porodnice (bola nedela), u ans je rooming...takze nvstevy v porodnici v pohode....takze jasne, ze chcela vidiet svoje v nuca, tak ako aj moji rodicia...normalka, teraz pri druhom prisla ku namcca. po 2,5 tyzdni, elbo bola chora predtym (aby ho nenakazila)...inak je z ineho mesta.....a jasne, ze v pohode, vsak su to jej vnucata....
ja so svokrovcami vychadzam super - jasne mame kazdy svoje chyby, no svokrovci boli Ti, co ma viezli z porodnice a svokra bola ta co mi varila, zehlila a upratovala kym ja som sa starala o malu. Bola u mna cca tyzden. Teraz cakame druhe a mala by mi pomahat mamka 🙂 Svokra bude s prvou dcerkou kym ja sa budem starat v porodnici o drobceka - a ked pridem domov vystrieda ju moja mamka 🙂
Aj v porodnici ked ma boli pozriet videli malu hned v den porodu alebo na druhy den. Moja mamka malu videla asi az po mesiaci, lebo bola v zahranici - pracuje tam 🙂
Naši prišli hneď druhý deň pozrieť do pôrodnice pri oboch deckách.. zavolali sme ich my, ale nebolo mi to ani trochu čudné.. a ani by mi nevadilo, keby sa sami spýtali, či môžu prísť.. veď na vnúčatá sa aj oni tešili, tak prečo nie.. nie sme síce so svokrou vo všetkom názorovo jednotné, ale stretávame sa dennodenne a nevidím v tom problém.. sme dospelé ženy a vieme sa tolerovať a ja som toho názoru, že deti potrebujú nielen rodičov ale aj širšiu rodinu, takže takýto častý kontakt so starými rodičmi z oboch strán mi vyhovuje..
dcerku a teraz druheho synceka prila pozriet druhy alebo treti den po narodeni, ale to len preto ze sa obaja narodili po obede...pri starsom synovi sa dovalili v ten den...narodil sa rano o 6 a to ja neznasam navstevy v nemocnici a necitila som sa prave najsamfajn!!! 😝 podla mna by kludne mohli pockat nie? 😉 prisli sami ja som ich nevolala, kedze volala ci moze, tak mi bolo blbe odmietnut :-/
Moja svokra pri prvej dcérke prišla hneď v ten deň ako sa malá narodila,rodila som skoro ráno.Pri druhej dcérke prišli druhý deň poobede.Ona sa narodila večer.Doma prišla každý večer sa porozprávať,ale všetko okolo malej som robila hneď ja sama od prvého dňa ako sme došli domov.Inak fungujeme ako bežná rodina,každý žije svoj život. 🙂
My sme sa u svokry zastavili cestou z porodnice na obed.
.... ja neviem, načo vôbec existujú svokry .... zrušiť .... ! ............ podľa mňa názor väčšiny, čo tu píšu .... každý chce len dokázať, že je sebestačný a potom tak aj vyzerajú vzťahy v rodinách ..... ale hovorí sa: "ako ty, tak aj ja" .... tak sa potom nečujte. a myslím si, že babky, svokry, dedkovia, keď prídu, tak sa prídu potešiť, lebo to dieťa je aj ich krv .... 🙂
Dcéru videla po cca mesiaci, syna po 3. mesiacoch, neprišla na krstiny ani jednému, ale tvrdí že vnúčatká zbožňuje- tak neviem 😝 ale hlavne neriešim 🙂
Pri oboch dcérkach prišli moja mama aj svokra spolu hneď v ten deň, ako som porodila, a bolo to úplne v pohode a krásne vidieť ich obe šťastné a hrdé. Prišli iba na chvíľku, ale ja som bola rada a ony tiež 😉
pri prvom dieťatku prišli svokrovci za mnou do nemocnice, lebo som tam bola až 8 dní, takže to stihli🙂 a pri druhom dieťatku prišli pozrieť vnúčatko k nám domov 🙂 tak ako aj moji rodičia, dokonca sa vtedy stretli ...😉

svokrovci v porodnici neboli, nechceli ma vyrusovat i ked by mi to nevadilo keby prisli. byvame pod jednou strechou s nimi takze prisli ku nam hore po chvili ako sme prisli domov no a chodili, hlavne svokra kazdy den hore no a musim povedat, ze mi pomahala ako len vedela 🙂 ja som nemusela varit 2 tyzdne, varila aj pre nas, ja som sa starala o malého a poupratovala. velmi mi pomahala a za to som jej vdacna. presne ako tu niektora mamicka pisala, je to taka ista babka s dedkom ako aj moji rodicia a tiez nerobim rozdiely 🙂 aj ked maminka je maminka no svokru mam dobru, oboch.