icon

Koľko dní po pôrode prišla vaša svokra pozrieť bábätko?

levma
26. feb 2015

Ahoj mamicky, robim si taky prieskum...kolko dni po porode vasho dietatka prisli svokrovci na prvu navstevu? cize kedy prvykrat nazivo videli babatko? je mi jasne, ze vztahy v rodinach su rozne, ale tak ma to zaujima...skor ma zaujimaju svokrovci co sa aktivne pozvali...nie ti, ktorych ste museli nasilu volat 🙂 vdaka vopred za vase odpovede! 🙂

celasapremenim
14. mar 2015

prve styri hodiny po porode 🙂 dalej graf stupa

dasaa
14. mar 2015

Moja svokra prudká hned druhý deň do pôrodnice .tak potom chodila kazdy druhý deň .Ked uz ma prepustili z nemocnici moja svokra hned ten deň prišla na návštevu bo chcela vydiet ako sa budem vytat z staršou dcérkou .Jasne ze som bola proti tomu aby pozerala na nas ako plačeme z dcérkou .Nakoniec prišla o 2 hodky neskôr .

nikoletah
15. mar 2015

Cakala pred porodnou salou ;) samozrejme s mm... a svokor ked mala 2 tyzdne

wanda123
15. mar 2015

vo stvrtok som prisla z nemocnice, dalsi vikend prisli svokrovci

lubina
15. mar 2015

Nas prisli svokrovci pozriet na druhy den po porode. Byvali vtedy od nas cez 200 km, tak si objednali hotel a tam boli, aby nas mohli prist pozriet, teda hlavne vnucku 😉 . Ostali tri dni, ale ako pisem byvali v hoteli a ku nam chodili iba na dve hodinky popoludni. Potom sa vratili domov a cakali az my k nim prideme na navstevu s malou - teda ked trochu vyrastie 😉 . Bolo to od nich mile, ze sa nestarali, ale zasa ze prejavili zaujem. Cenila som si to.

mizu89
15. mar 2015

no asi na 3-4 den do nemocnice a ked mal maly mesiac a par dni tak uz sme k nej museli cestovat 150km lebo ona chcela vidiet maleho.to bolo rozmyslanie 50 rocnej zeny 🙄

peneloppe
15. mar 2015

No tak zalezi aj od toho aka je ta svokra, a ci jej navsteva/navstevy su pomocou alebo skor starostlivostou o dalsiu osobu.
Nas prisla pozriet asi tyzden po porode, podotykam mala som sekciu a nechala sa cely cas od nas obskakovat. Sadla si do kresla a nepohla sa odtial. Otras. Ale verim ze su aj dobre svokry a laskave stare mamy, babky, bohuzial moja svokra taka nie je.

pinuska19
15. mar 2015

Moja svokra prisla do nemocnice 3 hodiny po porode a aktivne chodila kazdy den ku nam a pomahala mi aj s upratovanim, varenim...

veverka84
15. mar 2015

asi 45 min po porode 😀 😀 😀 az mooooc aktiiiivny 😀

simonka77
15. mar 2015

mna prisla pozriet na druhy den po porode...a ze ci mi tam nechali este jedno decko, ked mam taky bachor 😀
doslovne....a o mesiac po porode som na vianoce dostala stahovacie nohavicky 😀 😀
no hold, je ine rodit v 25tich a mat tyzden po porode postavu ako pred otehotnenim a je rozdiel rodit druhe pred 40tkou a cakat, kedy to brucho splaskne 😀

ano, aj ja budem raz svokra, teda dufam, ale snad budem mat v sebe viac taktu a empatie. lebo aj ked som bola po druhom cisaraku ubolena, dotklo sa ma to a veru som sa necitila prave najlepsie. samozrejme poznamka bola vypustena z jej ust pred jej synom - mm)) lebo co keby si to nahodou on nevsimol, aku ma rozkysnutu zenu dva dni po porode 🙂
dnes sa na to pozeram tak, ze kazdy sme nejaky a sama sebe hovorim, ze snad ja taka nebudem.

loknicka
15. mar 2015

aky je rozdiel v tom ci pridu rodicia alebo svokrovci? vsetci maju na to rovnake pravo bez rozdielu. moja svokra prist nemohla zo zdravotnych dovodov - svokra uz nemam. ale prisli moji rodicia aj sestra s detmi ma pozriet. keby mohla prist svokra urcite by som bola rada. ved kazda babka ci dedko sa tesia na vnucatko a chcu ho vidiet... ked sme prisli z porodnice - bola som po cisarskom - povedala som ze aspon 2 tyzdne nech nikto nechodi.

malabiba
15. mar 2015

je to rôzne v každej rodine....nás svokrovci aj s mladšími súrodencami navštevovali každý deň, lebo 1. vnúča....obvykle okolo 17-tej, po práci a to na potvoru vtedy malý spával....sedávali sme v kuchyni, ja polomŕtva od únavy, bordel ako v tanku, som sa im venovala, pohostila ich 🙂 však čo nespravíš....podchvíľou chodili nakúkať, že kedy sa zobudí, aby ho mohli povarovať...keď sa zobudil, potešili sa na chvíľku a odišli domov....a ja som si konečne vydýchla 🙂 a porobila, čo bolo treba....no napriek tomu ich mám rada a keď boli deti väčšie, tak už to bolo v pohode

damotka
15. mar 2015

Ahojte. Tak už sa stalo, že som svokra. Nevestu som vozievala posledné tri mesiace na uzv, pretože sme vedeli, že bábenko má choré srdiečko. Sedela som pri nej pri vyšetreniach a povzbudzovala som ju. Bábenko som videla hneď na druhý deň so synom a na tretí deň po pôrode som iniciovala odvezenie nevesty do susednej nemocnice (rodila sekciou) za bábenkom. Chudiatko, hrozne pri malom plakala a mne to trhalo srdce. Teraz pomáham ako viem. Hlavne radou a zisťovaním informácií. Veľmi mi je ľúto, že sa takí mladí rodičia ešte nemôžu radovať s dieťatkom (už niekoľko mesačným) doma, ale že stále chodia do nemocnice. Koľkokrát nevesta plače do telefónu, lebo sa hrozne bojí a ja sa trápim, že prežíva také utrpenie.
A mimochodom, moja svokra sa takmer vôbec nestarala do ničoho, ale o nič sa ani nezaujímala. Takže, svojím spôsobom, je to dobrá svokra. Ale dnes už viem, že ja ako mladá nevesta som stála za starú bačkoru. 😒

emine215
15. mar 2015

Moja svokra prisla po mna do porodnice a ešte mi aj doma pomohla, ako neskusenej prvorodicke, keďže sa mi mala narodila mi malicka tak som sa ju bála kupat tak nam ju 3dni chodila kúpať a ďakujem jej zato potom sa naucila moja polovička kupat malú a aj to tak zostalo do dnes 😃

jala222
15. mar 2015

mne sa dotrepala na druhy den do porodnice a to sa este vtisla do auta mojim rodicom... a potom ked som prisla domou s malou este ani vchodove dvere som neotvorila a uz bola u mna nasackovana... a potom skoro kazde rano uz pred 7 sa dobijala a lebo ani necakala ci ju niekto zavola alebo pusti kedze sme prerabali a nemali sme dvere na gulu... a to niekolko krat za den ... des a horor a po 7 rokoch sme v stadiu ze sa ledva pozdravime ... a svojho synacika hucka proti mne kedy moze... 😝 teras som znova tehotna a mam nocne mory co sa zas bude diat...

michaelka5
15. mar 2015

ja mam super svokru. do porodnice prisla, ale len ma pozdravit, malého nevidela lebo bol na infuzke...ale prisla domov v den ked nas pustili z porodnice...doniesla obed, vypila si s mm vinko a sla domov...ona sa mi do nicoho nestara, pomoze nam ked moze...

danielina30
15. mar 2015

Prisli uz do porodnice, vzdy su u nas vitani. Su to rodicia muza, ktoreho milujem. A vsetci vieme co slovo rodicia znamenaju. Su pre neho velmi doleziti a miluje ich. Keby som ich ja nenavidela, ublizim tym hlavne manzelovi a on je ten posledny clovek ktoremu chcem ublizovat. Preto keby boli akykolvek, vzdy si ich budem vazit a respektovat.

carrie4
15. mar 2015

svorkra aj svokor prišli obe deti pozrieť do pôrodnice v deň keď sa narodili... rovnako ako aj rodina z mojej strany... teším sa, že to tak cítia a nečakali na pozvania, ani nič podobné...a môžem byť len štastná, že moje deti cítili ich lásku hneď od narodenia

13091991
16. mar 2015

Cakali ma uz pri brane vonkajsej ako som prisla z porodnice a babetko z vajickom mi zobrali z ruky uz vonku bez jedineho slova...co ti budem hovorit....svokra ku mne chodi 4 dni v tyzdni niekedy aj viac priatel chodi na 2 tyzdnove turnusy prec takze si nijak nepomozem...

epsonka45
16. mar 2015

My sme sa tam boli ukazat ked sme sli s porodnice kedze svokra je ciastocne ochrnuta a tazsie sa hybe takze ziadne natlacanie nebolo.

simculllka
16. mar 2015

Čítala som len prvé príspevky, resp. tie, kde sa píše, že aj my budeme raz svokrami a podobne..nuž, tu je môj názor. Žijeme u svokrovcov, resp. ja tu bývam skoro rok a pravdu povediac, mám toho tak akurát po krk! Moja svokra je v pohode žena, s ktorou sa dá porozprávať a pravdou je, že nám aj svokrovci pomohli finančne a aj vďaka nim sme bližšie k vlastnému bývaniu. Ale...osobne si myslím, že pre matku nie je nič horšie, ako keď ju niekto AKO MATKU spochybňuje. Som ten typ, že nemám rada, ak sa do mňa niekto stará, moja mama to sama nerobí, max. mi povie niekedy, čo si myslí o tom, čo robím, ale povie mi to RAZ..Narozdiel od mojej mamy, svokra nič iné nerobí, len ma poučuje o tom, čo mám s mojou dcérou robiť a čo nie. Chápem, že sa bojí o vnučku, ale ja som matka svojho dieťaťa a ja som za ňu zodpovedná. Myslím si, že každá mama sa snaží byť tou najlepšou mamou na svete a nič nie je horšie, ako keď si niekto myslí, že vie všetko robiť najlepšie. Ja nie som rozhodne dokonalá a viem, že nie všetko, čo urobím, je možno správne, ale chcem sa sama naučiť niektoré veci, nepotrebujem, aby niekto za mnou vkuse behal a hovoril mi, ako mám čo urobiť. No, takže tak. V každm prípade, viem, že svokra to myslí v dobrom, ale niekedy všetkého veľa škodí. Už sa strašne teším na vlastné bývanie, keď budem vo svojom vlastnom a kde budem sama sebe paňou. A na margo otázky, kedy nás došli svokrovci pozrieť po pôrode, bolo to tak štandardne, hneď na druhý deň. Ale to došla aj moja rodina, takže tak. 🙂

suem
16. mar 2015

Svokrovci prisli spolu s mojimi rodicmi do nemocnice den po porode. Bola som tomu rada 🙂 Oni su rovnako stari rodicia ako aj moji, neupieram im pravo byt s vnucatom. Dita ma pravo na co najsirsiu rodinu, pokial ho samozrejme neohrozuje. A ze my dospeli mame obcas narusene vztahy, sa na dieta prenasat nema!

luy
16. mar 2015

Môže sa stať,že raz budeš mať nevestu,ktorá ťa pustí k vnúčaťu ked bude mať mesiac,ako sa budeš cítiť?

majulino
17. mar 2015

Svokru nemam no svokrova frajerka bola este ked som bola v porodnici. Moja mater sa neunuvala

arwen88
17. mar 2015

Moja svokra prisla na druhy den po porode (prvy den po porode boli moji rodicia)..potom prisli na druhy den, ako sme prisli domov...a svagrina mi potom hovorila, ako svokra doma vyplakava, ze ako malo je s vnuckou....a to este nemala ani tyzden...potom prisli o tyzden a odvtedy sa vidime tak raz za mesiac...minuly rok u nas boli 3 krat za cely rok!! na nase narodeniny...a to sa jej malo uz asi nezda...byvaju do 20 km od nas

mariana1
17. mar 2015

Moja svokra neprisla vobec. A to ma drobec 1 r a 9 mes. 🙂

ewusha01
20. mar 2015

mne prišla mama spolu so svokrou par hodin po pôrode. Boli na ceste za mnou do pôrodnice, ked sa malý vypýtal na svet 🙂 máme super vzťah a oni dve vychádzajú spolu výborne, tak si aj spolu poplakali

gabrielita1610
21. mar 2015

Neda mi to a musim aj ja prispiet .....moji svokrovci su zo Žiliny ,my byvame na Orave...prisli k nam ked mal maly tyzden ,nepozvali sa sami ,lebo nevedeli ci mozu k novorodencovi prist aj ked my sme cakali ze povedia ,ze idu k nam ......nakoniec som ich zavolala ci nechcu maleho vidiet a oni s velkou radostou prisli.....ta radost a stastie v ociach starych rodicov ,ci uz to boli moji rodicia ci rodicia mojho muza ...ta hovorila za vsetko...su nasou sucastou a obrovskym pokladom pre nase deti...preto si ich velmi vazim a aj preto mozno mame pekny vztah...dakujem za kazdu pomoc ,radu ,za to ze sa mame o koho opriet a za lasku ,co davaju nasim detom.......

cica869
21. mar 2015

svokra asi mesiac po porode a moja mama asi 2 tyzdne 😉

lucinkaboz
21. mar 2015

divny prispevok, robit si prieskum, že kedy chodia svokry.....to uz naozaj všetko riešite cez diskusie,kto čo povedal? ved to je kazdeho individuálna zaležitosť a na toto rada a presny termin nie je