icon

Koľko peňazí vám rodičia darovali na začiatku?

reia6
30. apr 2024

Keď ste odchadzali z domu, napríklad za prvou pracou alebo pomohli vám financne a byvanim?Dali vam byt? Kolko je štandard dat svojim dospelym detom

floren
30. apr 2024

@reia6 0,000nic. Proste nemali z čoho, skôr ešte mi pomôžeme

rozculena
30. apr 2024

@reia6 tvoji rodičia majú 6 nehnuteľností a nechcú ti nič dať?

guudy
30. apr 2024

@liliputka2131 mne je sympaticky pristup tvojho otca. 🙂
Ak sa mozem spytat, ako to vidis ty z pohladu dcery? A ako si to videla vo svojich zaciatkoch? 🙂

liliputka2131
30. apr 2024

@janickacrazy akoze na jedlo ked sme nemali trebars aj take situacie boli tak to mamina uz tusila a uz kupovala a delila a my so sestrou medzi sebou jak socky 🙈peniaze nam pozical ale vzdy sme museli do centu vratit mamina taky kalendar nato mala 😄ale tak naucilo nas to nieco

liliputka2131
30. apr 2024

@guudy bolo to tazke ale mala som lacny podnajom ked som sa rozviedla uz davno chlapec bol maly ja som brigadovala vo fabrike na 6tu rano kamaratka mi chodila strazit syna dceru odviedla do skolky polovicku penazi z ktorych som zarobila som jej davala za strazenie ale zase ja som makka na svoje deti ja im vsetko dat o co v podstate boli ukratene v tom malom veku aj ked boli stastne teda dufam ze boli

rorino
30. apr 2024

@reia6 rodičia nie sú povinný dávať,či darovať.Dju,preto,že chcu.A nie je to smutné,je to realita.

kakakina
30. apr 2024

Nedali mi nič ,keďže otec mi zomrel keď som mala 15, musela som ešte ja pomáhať mame.Zdvihla som zadok a odišla som do zahraničia ,a zabezpečila sa.

sella38
30. apr 2024

Ak by som mala 6 nehnutelnosti, tak ano, darovala by som ju svojmu dietatu alebo dala peniaze. A nemyslim si, ze by to z neho automaticky urobilo darmozraca, ktory si nic nevazi a nebude nikdy zamestnany... ale kazdopadne by sa mu podstatne lahsie dychalo a mne tiez... kedze je to moje dieta a ja chcem, aby sa malo v zivote dobre.

rorino
30. apr 2024

@reia6 Normálny rodič je aj ten čo nedá a určite vie prečo Koľko milionarskych detičiek nevie o čom je život,lebo prišli ku všetkému ako slepé kura k ženu.A neplatí to len u milionárov.

rorino
30. apr 2024

@lenkakravcova určite ako to dieťa co niečo chce,lebo podľa nej by rodičia mali dať😂

kulumulu123
30. apr 2024

@reia6 nula a nemyslim si si su povinny mi cokolvek davat... Ked som v 21r odchadzala do zahranicia mala som nasetrene.... Vzdy som bola schopn asa o seba postarat a nemala potrebu pytat peniaze od masich od 1 dna ked som zacala zarabat...

nikpa
30. apr 2024

@reia6 nič mi nikto nedal ani euro, ani byt 😅 Ale zase nemali možnosti rozdávať majetky. Vychovali ma, som im vďačná. Ja dám mojim deťom všetko čo uznam v danej dobe za vhodné a budem môcť, určite sa nebudem nikoho pýtať, čo je štandard. Čo je to za hlúposť? V tomto štandard neexistuje, každá rodina ma iné možnosti...

avanka
30. apr 2024

@reia6 my sme traja a všetci sme dostali pred svadbou byty..moji rodičia celý život pracovali veľmi tvrdo, mali vyššie posty a každý 2 práce..
Do konca života im budem vďačná ❤️

mirage
30. apr 2024

neboli povinni a predsa dali, nebudem konkretizovat, ale dostala som aj prispevok na auto, aj napr novu ruru do nasho domu, ciastku na dom, aj na 40tku mi dali vyssi financny obnos. Vzali nas na dovolenku. A tak 🙂

kakakina
30. apr 2024

@avanka môžem sa opýtať,aj vy s manželom budete robiť toľko aby vaše deti dostali od vás bývanie?

dskjhfdlkdjhl
30. apr 2024

@reia6 Mne rodicia dali velmi vela-naucili ma zit a neotrcat ruku, ale postarat sa o seba, naucili ma hospodarit, co evidentne Tebe chyba. Nefnukaj, ale makaj.

guudy
30. apr 2024

@liliputka2131 dakujem, ze si napisala❤️. Verim, ze to nebolo jednoduche. Je ti luto, ze to otec neriesil inak?

Moj prvy podnajom bol stary 1 izbak, neprerobeny, v kuchyni prietokovy ohrievac a pod. Byt bol zatuchnuty, vo fakt hroznom stave. Mala som ho za naklady. Neskor sme tam byvali s priatelom, nakoniec sme ho aj komplet prerobili (byt bol priatelovych rodicov) a casom sme sa zobrali a mali aj dieta ;)
Ten byt maju svokrovci doteraz a s muzom sme tiez spolu 🙂

20erika07
30. apr 2024

0. Ani som nic nečakala, ani som nevedela, ze to v niektorych rodinach tak funguje, teda az u manzelovej rodiny som sa s tym stretla. My sme cely zivot treli biedu, takze šup makať a na prvy byt som pekne krásne hypoteku vzala 🙂

sulavikova
30. apr 2024

@reia6 nič mi nikto nedal. Práca v zahraničí, vlastná iniciatíva a šetrenie.

olimuc
30. apr 2024

Prepocitane ca 100€ a zaviezli ma na letisko

prunee
30. apr 2024

Nedostali sme ziadne peniaze, ani sme to vobec necakali, a to nemame chudobnych rodicov, normalne sme si nasli pracu, spolocny podnajom, neskor hypoteka, a zvladli sme vsetko spolu s manzelom, aj ked rok sme boli v polozariadenom byte, spali sme bez postele len na matracoch, prve auto sme si kupili az po spolocnych 13 rokoch, ked mal nas syn 7 rokov a nasa prva spolocna dovolenka pri mori bola az po 16 rokoch. Na zaciatku sme nemali ziadny majetok, teraz uz mame vsetko, postupne, pomaly..., a aj napriek tomu si naozaj stastne a spokojne zijeme od prveho dna 😊.

lucia13022023
30. apr 2024

@reia6 keď sme sa osamostatnili ja a moja sestra, ona o pár rokov skôr, obydvom nám rodičia kúpili spotrebiče do celého bytu.
Mužovi rodičia nedali nič, jeho starí rodičia dali 3000€ ako dar.
Budem robiť všetko pre to, aby som mohla aj ja pomôcť svojmu synovi, mne taktiez pomohli rodičia veľmi veľa, ale stále si vážim hodnotu peňazí. Tak chcem vychovať aj svojho syna.

liliputka2131
30. apr 2024

@guudy aj ja som mala taky podnajom ako ty 😄a zima otrasna tam bola stare okna ,neviem ci mi je luto vtedy mi to nebolo jedno aj sme boli nasrate miestami hlavne sestra ze oco ma a my holota spod plota😄ale po tych rokoch je to take usmevne ze nas to trosku z ocelilo akurat ze sme teraz marnotratne(obcas nastane zatemnenie v obchode) nechalo to nasledky asi 😄brat naopak setric prvej triedy

sss777
30. apr 2024

@reia6
Nedostala som nič, pre deti máme pripravené byty. Veď komu mám dať, keď nie im?

minesasubu
30. apr 2024

Dostala som veľa od rodičov aj rodiny tak sme naučený starať sa o seba v rodine , to isté plánujeme aj pre syna , Manžel nedostal nič jeho mama bola samoživiteľka ale pomáhala mu ako vedela a teraz robíme to isté pre ňu a pre moju rodinu a učíme tak aj syna že si treba pomáhať v rámci možností ale zase nie na úkor nášho vlastného štastia a spokojnosti

simca06022011
30. apr 2024

Nie je žiadny štandard. Mňa rodicia vychovali, dali mi úžasné pracovné.navyky, vzdelanie, prax, všetky znalosti som mala o vybavivackach, o tom ako si hľadať prácu ATd. Úplne na nezaplatenie, byť samostatný. Peniaze mi nedali.
Skôr.mi časom pomohli s nejakou prácou, alebo klientom atď.

winki13
30. apr 2024

@reia6 moji rodičia mi platili nejake sporenie alebo niečo také, z ktorého v 18tke mi bola vyplatená suma nasporená, nakoľko som študovala a bývala doma z tých peňazí sa spravili plastové okná, maľovka a nový nábytok do mojej detskej 🙃😅

veronicka1901
30. apr 2024

Nedostala som nič, ani manžel. Preto sme hneď po svadbe odišli na dva roky do zahraničia a makali v dvoch prácach.
Ale chápem, prečo sa pýtaš. Jedna kamarátka dostala stavebný pozemok, ďalšia byt a sesternica chatu a ešte jej platia rodičia polovicu hypotéky. Takže áno, rodičia, ktorí na to majú asi deti finančne podporia.
Na druhej strane, som rada, že nikomu nie som zaviazaná, lebo mi dal peniaze a všetko máme poctivo vydreté 😉.

dusankomoj
30. apr 2024

@reia6 a zamyslela si sa prečo ti nechcú dať nehnuteľnosť,keď majú 6? Dôvod asi majú. Už len to,že nariekaš na MK,znamená,že si si predstavovala ako natrčíš ruku a dostaneš. Sprav prvý krok sama a postaraj sa.

ovaaa
30. apr 2024

Nič, vypadla som do zahraničia a po roku som si kúpila už svoj byt.