icon

Koľko si dokážete odpustiť?

marsko2101
24. apr 2023

Ahojte, dobrý vecer… trošku nezvyčajná otázka…. Kde je hranica čo viete manželovi odopustit? Ak na vás siahne rukou v opitosti hoci nie do tvare, odpustili by ste? Pred tým boli neustále len ziarlivostne scény ale neprávom. Som maminka dvoch deti, pracujem, po práci letím domov po deti, oprat, upratať, učiť sa so starším, niekedy dame len ihrisko a samozrejme učenie a viac nestíhame. Ale môj muž stále vraví, že v robote stíham aj chlapov. Zarábam viac ako on a to neznesie, ponižuje ho to… vraj preto je taký smutný lebo on by mal byt ten kto sa postará…. stavalo sa, že mi často ubližoval ale nie fyzicky ale psychicky a som k nemu odmeranejšia a nedokážem mu dať to čo si žiada… lebo mu asi neviem odpustiť…. Netuším. On potom si zvykne vypiť a potom robí zlotu doma… spája si nejaké tie vymyslí v hlave a zostane agresívny. Väčšinou len slovne ale naposledy ma buchol po ruke, opľul ma a zastal pred tvárou so slovami, že ma tam neudrie len aby ho nezavreli. On si to na druhý deň nepamätá a je taký ako keby nešťastný a ja vzdy hľadám cestu ako mu odpustiť ale mám pocit, že čím ďalej tým viac ho nechcem…. No mám aj nejaké výčitky, že možní keby som mu dala viac lásky… 🙈🙈🙈

Strana
z3
katkami123
25. apr 2023

@marsko2101
"Miluj blížneho svojho ako seba samého" Nie viac ako seba samého. Ty by si seba znásilnila, ponižovala, oplzlo si nadávala, bila? Asi nie, že. Ospravedlnil sa ti, keď mu chceš niečo odpúšťať? Či jeho veta, že si "akože" nepamätá, je pre teba nejaký nový druh ospravedlnenia? A tým, že si "akože" nepamätá, je problém zmetený zo stola? Už nie je, už je všetko v poriadku?

saxana000
25. apr 2023

Odpusti sebe a uvedom si s akym debilom zijes.kopni ho do riti cim skor.akym prikladom ides svojim detom?kde je nejaka sebeucta?opilec agresor ziarlivec najhorsia kombinacia na svete...dievca utekaj...

vilma7
25. apr 2023

Hneď po prvej udalosti by som mu nastavila hranice, ešte raz a dosť. Ale ako vidím ty toe hranice len posuvaš a posuvaš? Čo k tomu dodať?
Čochvíľa ťa zmlati a samozrejme budeš na vine ty.
Vyhľadaj odbornú pomoc. Myslím že ju potrebuješ.

saxana000
25. apr 2023

@dzulli1980 po tej sprostej hlave skor...

nurielka
Autor odpoveď zmazal
nurielka
25. apr 2023

Nečítala som komentáre, ale tvoj manžel potrebuje terapeuta. Toto je celé o sebalaske, o tom, že ON má odpustiť svojim rodičom čo na ňom napáchali, inak by nerobil to čo robí. Takže buď alebo. Buď bude chcieť zjednať nápravu na sebe- terapeut zameraný na jeho detstvo alebo..
A určite nepovoľuj, TY nie si na vine. To on má problém SAM so sebou. Jednoducho povedané- on sa nemá rád, chýba mu sebalaska, ktorá sa mu v detstve nedostala. No vždy je tu nádej. No musí chcieť. Ultimátum. Vyhľadaj terapeuta alebo mu ho urob ty. Úprimný rozhovor medzi vami, to jeho ego a staré vzorce že chlap musí zarábať viac sa v ňom bije. Tento svet je o vzťahoch a láske a nie o peniazoch.

veronika33
25. apr 2023

@nurielka prečítaj si aj inú tému ktorú tu založila minulý rok, on ju po operácii znásilnil...

cervenaruza123
25. apr 2023

@marsko2101 Vsetko co opisujes a co robi, je cez ciaru. Neviem, ci by si bola ochotna sa rozviest. Ale pokial nie si rozhodnuta a chceli by ste to zachranit, manzel je podla mna alkoholik a mal by si to priznat a ist na liecenie a tak by ste mali sancu. Vela dobrych manzelov a otcov znicia rodiny preto, lebo pravidelne piju a vtedy sa stavaju agresivnymi tyranmi. Pokial si to neprizna a nebude to ochotny riesit liecenim alkoholizmu, tak podla mna nemate sancu. Bude ta stale byt a stale vycitat a vase deti budu preto velmi trpiet. A potom poznam deti, co si vydychnu, ked taky otec zomrie. A lutuju, ze matka od neho neodisla skor a museli cakat na smrt.

Strana
z3