Kompromisy vo vzťahu

retorika
24. máj 2016

Ahojte.S priatelom som vo vzťahu už približne 9rokov,z toho 3roky spolu bývame,samozrejme sme riešili ako sme spolu kopu problémov,hádok a podobne.Vždy sa to ustálilo .Od minulého roku si veľmi nerozumieme a často sa hádame,niekedy je to o.k inokedy nie.Možno je to blbé neviem pripadá mi že ja vlastne robím všetko to, čo mi priateľ povie.Príde mi to tak že si všetko chce vydobiť a ja musím urobiť povôli a prispôsobiť sa.Bývame v Ba v prenájme priateľ tu mal prácu tak sme sa sem pristahovali.,po čase som si našla prácu aj ja,priatel okrem toho že chodí do práce doma nerobí nič.Deti nemáme máme len psíka,aj to mu je za ťažko keď vidí že ja upratujem varím a všetko naokolo aby išiel na chvíľu so psom von,ja musím všetko nechať tak a musím ísť so psom.Nedávno volal so svojou matkou a pýtala sa na mňa čo robím on odpovedal že upratujem a varím a ona na to: Tak čo si hovoril že sa o teba vôbec nestará?Neviem čo si mám o tom myslieť,bola som z toho zdrvená.Chcela som vysvetlenie a dostalo sa mi odpovedí že som zle počula.Priateľ odomna chce aby som tu kúpila byt no ja stým nesúhlasím.Nepredstavujem si tu budúcnosť a on to vie,len s tým nesúhlasí a chce aby bolo po jeho.Mala som našetrené peniaze na Vš no pre finančné problémy som z nich musela zobrať celú čiastku,priateľ ani nemá najmenšiu ochotu mi tie peniaze na školu vrátiť.Akoby sa spoliehal na mojích rodičov pretože mi chcú školu zaplatiť ale ja som súhlasila len s určitou čiastkou nie s celou sumou.Mňa to už prestáva baviť robiť niekomu neustále po vôli.Chcem názor od niekoho kto nás nepozná.Po všetkom čo sa medzi nami stalo,bolo toho dosť zlého,neuvažujem nad svadbou ani detmi.Príde mi všetko stereotypné,a neviem či sa dokážeme na niečom dohodnúť,znovu mám urobiť kompromis ja?

mima4
24. máj 2016

@retorika

ja neviem, ale ak zena po 9 rokoch chodenia neuvazuej nad svadbou a detmi, tak ma taky vztah vyznam?

a take reci "dobre sa o mna stara, ci nedobre", rozumej "vari, upratuje atd" mi pripadaju take debilne..ako keby si niekomu mala robit sluzku, a teraz sa hodnotilo, na akom "leveli" si...

Uprimne sa pozri na vas vztah a sama seba sa spytaj, ci si vies predstavit s tymto clovekom zostarnut, tu ani nejde uz o kompromisy, ale o to, ci cely ten vztah ma zmysel. Si spokojna vo vztahu? citis v nom radost? tesis sa na priatela ked prichadzas z prace?

a ten byt co od teba ziada, to akoze mas ty kupit za svoje? ci ake ma predstavy?

sardinka335
24. máj 2016

@retorika vztah je určite aj o kompromisoch, ale samozrejme nemoze ich robit iba jeden. Ak mas pocit, ze sa vo všetkom prisposobuješ tak začni presadzovat aj svoje tuzby, to čo ty chceš.
To ze robiš doma všetko - tak si si ho naučila, zhyčkala. Nečakaj ze ked budete mat deti tak sa to zmeni...len ti pribudnu starosti. Ak byt kupovat nechceš tak ho nekupuj - to nie su rožky to je vazna vec a vazny zaväzok, mat byt. Asi to chce vela veci si vykomunikovat, ako dalej...ako si kazdy z vas predstavuje vas vztah dalej. Načo by sa on snazil - ma doma ful servis...no komu je lepšie?

retorika
autor
24. máj 2016

Nie neuvažujem mám 24 rokov a evidentne vidím že priateľa musím večne k niečomu dokopať aby bolo,kolegyne mi radia že ho mám cvirgovať pretože keď budeme mať v budúcnosti malé tak to bude ťažko.Priatel mal fin.problémy preto by som musela ja riešiť hypotéku.Píšem že je to stereotyp takže nerieším či sa teším alebo nie.

retorika
autor
24. máj 2016

@sardinka335 áno máš pravdu je o kompromisoch ja o sebe môzem tvrdiť že náročná niesom a nikdy som ani nebola no vidím že priatel je,nevidím v ňom žiadnu snahu uskromniť sa s niečím.

dominika6
24. máj 2016

@retorika
1) nech ti vráti celú čiastku,nieste manželia,niesú to jeho peniaze,ani vaše spoločné..na tomto trvaj ako prvé!
2) ste dlho spolu a nikam sa vzťah neposúva,hlavne z nudy neotehotnej lebo tebou lomcujú hormony...
3) žiadny byt nekupuj nasilu,zaviažeš sa na 30r. niekde kde nechceš byť a s niekym s kým nechceš byť
4) kompromisy sú vtedy ked raz upraceš ty,raz on...raz ide so psom ty,raz on..kedže máš doma lenivého egoistu,vysporiadaj si prachy a utekaj...

retorika
autor
24. máj 2016

Argumentuje večne tým že on robí ťažkú prácu však ale ja to chápem, ja mu nekážem upratovať,iba so psom von aj to má problém.Neviem si predstaviť čo bude o pár rokov s deťmi

dominika6
24. máj 2016

@retorika
žiadne deti..s ním...

mima4
24. máj 2016

@retorika

cize on si predstavuje ze ty si vezmes hypo, a on bude u teba byvat?

Vies, teraz mu nekazes upratovat, ale vezmi si, ze budete mat deti, prides o piatej-siestej vycerpana z prace a vsetko na tebe.... 😉

retorika
autor
24. máj 2016

mima4 tak to je aj teraz no bez detičiek.Všetko je na mne.Áno on chce aby som zobrala hypotéku,kúpila byť aj keď si je vedomý že ja v Ba žiť nechcem.

dominika6
24. máj 2016

@retorika
si uvedom že ste spolu od tvojich 15r. čiže len teraz začínaš naplno žiť a on ťa už dupe a deptá..
nič si nezažila,niekedy je dobré mať bud viacej vzťahov aby si našla toho pravého,alebo ok ak ste spolu od mlada vieš že vám to klape,on sa o teba postará,vidí spoločnú budúcnosť,plánuje,doplňate sa...vtedy mu porod aj 4 deti,...
nikde si nie zaviazaná,že on je tvoj prvý aj posledný..

vika35
24. máj 2016

si mlada na takehoto ehm frajirka by som sa zvysoka vy....
naco ti je taky chlap. nic neporobi, neberie do uvahy tvoj nazor, cize si ta vlastne ani nevazi. co sa bytu tyka taku chujovinu nikdy neurob. este by nechcel aby si ho zapisala na list vlastnictva? len tak z velkej lasky.

nyusika
24. máj 2016

@retorika

to kam na takychto uboziakov chodite ??
ma financne problemy, figu spravi, nemate ziadne spolocne zaluby, devat rokov ste spolu a posun ziaden...taha ta ku dnu. a toto sa tebe paci ??

mima4
24. máj 2016

@retorika a on chce byt aj vlastnik bytu, ci len byvat v tvojom byte?
urcite nerob nieco, s cim nie si stotoznena

lintu
24. máj 2016

Z toho opisu si sa stala chlapcovou druhou mamičkou. On v podstate nemá žiadne povinnosti. Všetky, čo potrebuje mu zabezpečuješ, tak na čo by sa staral a vyvíjal nejakú aktivitu? Nebol v takomto duchu i doma vychovávaný? Niektoré matky nedajú na svojich synov dopustiť. Synáčikovia nemusia pri nich ani slamku preložiť a rovnakú nečinnosť očakávajú i neskôr pri svojich partnerkách.
Nuž, po deviatich rokoch bude partnera ťažko zmeniť. To by sa muselo stať niečo radikálne, aby mu docvaklo. Teda ak vôbec by mu vôbec docvaklo. Zatiaľ určite žiadne záväzky vo forme detí a nehnuteľností. Toto nevyzerá veľmi na partnera vhodného pre budúcnosť.

retorika
autor
24. máj 2016

Máte pravdu,ja to tak tiež nevidím.Mne sa zdá že ho niekedy ani nespoznávam.Najradšej mám keď mi volá vybav to a hen to,ako neaká sekretárka.Áno bol tak vychovaný však jedinačik mamičkin.

dominika6
24. máj 2016

@retorika
bože dievča zbaľ mu igelitku a nech ide k mamičke...
normálne maj úctu...dajte si pauzu aspoň mesiac a ked potom zistíte že sa nič nezmenilo,len ti to potvrdí...

meusicka
24. máj 2016

@retorika napisem sem pribeh mojej kamosky. mala vazny vztah trval 7 rokov ale ked som sa jej spytala ako dalej, dala mi zakazdym v podstate rovnaku odpoved, ze ona nevie. necitila potrebu sa s pritelom viazat,ani nic. nakoniec sa rozisli. kazdy z toho bol mimo, nikto to necakal, ale ona vo vztahu uz nevidela fantaziu. po kratkom case sa stretla s niekym, kto jej zacal intenzivne dvorit, po roku sa zasnubili a po dlasom sa vzali. dnes maju uz dcerku a chcu druhe dieta.
takze moja odpoved.... neostavaj vo vztahu ktory ta neuspokojuje. este nemate spolocny majetok, nemate spolu deti, nikdy nebude lahsie z vztahu vycuvat ako teraz.
mozno ta niekde, mozna prave na skole caka ten pravy, pri ktorom nebudes potrebovat ani rok a budes vediet, ze si ho nasla. si este mladucka, zivot pred tebou, urcite nepotrebujes opierat gate chlapovi, ktory si to uz teraz nevazi a ani nezasluzi.

retorika
autor
24. máj 2016

Ako nevtrdím že nevie byť pozorný,sem tam zvykne.No čo sa týka organizovania voľného času aj to musí byť po jeho,ísť do kina na nezmyselný film a musím a musím.

alaguema
24. máj 2016

@retorika urobiť znovu kompromis? Nie. Urob sama sebe tú najväčšiu láskavosť a pošli chalana k vode. A nech nezabudne najprv zaplatiť dlhy, potom nech sa vysťažuje mamičke. Naozaj nechápem, na čo si vo vzťahu, v ktorom nechceš byť, v meste v ktorom nechceš byť. Sama píšeš, že na manželstvo a deti to nie je, tak na čo to je?

nyusika
24. máj 2016

@retorika prepac, ale tebe to nejak imponuje, ze sa o neho staras ? nie si taky ten trpitelskyt typ zeny ?
co ku statsiu potrebuju chlapa neschopaka a ony sa potom onhio staraju...a popri tom stazuju, kade chodia 🙂

neber ma v zlom, ale toto, co tu pises nevelmi svetdci o tom, ze by si bola rozumna.

alex49
24. máj 2016

kompromis znamená, že jeden aj druhý v niečom ustúpi, ty robíš všetky domáce práce, ty s ním musíš ísť do kina. V čom naposledy ustúpil? Lúbiš ho? Si s ním, len preto,že nevieš čo dalej? Si príliš mladá, aby si sa viazala z debilom, čo si ťa neváži

retorika
autor
24. máj 2016

alex49 naposledy ustúpil v tom že som chcela ísť do školy,no na koniec mi ani to dopriaté nebude,pretože on si vyplatil svoje podlžnosti a ja som ostala s holú riťou ako netvrdím že za tie dlhý môže len on,začali sme spolu a nemali sme žiadne peniaze,takže som ticho,neviem ako to celé poňať.

retorika
autor
24. máj 2016

@nyusika no trochu uznám,zase netvrdím že je neschopak,chodí každý deň do roboty a vracia sa večer ,čiže od neho neočakávam veškeré práce a vôbec sa nesťazujem kade chodím toto je prví krát čo o tom píšem a nie niesom trpitelsky typ,práveže zvažujem rozchod.

lintu
24. máj 2016

Chalan nemusí byť zlý. On si predpokladám ani neuvedomuje, že robí niečo zle. Preňho je to prirodzené tak ako to je. Pevne verím, že i takýto ľudia si dokážu nájsť vzťah a za istých okolností v ňom dokážu byť šťastní. Teraz je otázkou, či v takom vzťahu dokážeš byť šťastná aj ty. Či ti nebude veľmi vadiť rola celoživotnej slúžky a druhých huslí. Niektorým by to nevadilo....

alex49
24. máj 2016

ved to neustupil on ale ty 🙄 dlhy boli jeho, peniaze tvoje

retorika
autor
24. máj 2016

Áno,len v čom spočíva život v hľadaní partnerov?Aj naše maminy mali 3-4partnerov?Ten pravý neexistuje. Ja niesom ten typ,ja viem byť verná,obetavá,aj spoľahlivá,ale viem si presadiť aj svoj názor.

retorika
autor
24. máj 2016

@alaguema prečo by som mala zvažovať manželstvo a deti keď mám čerstvých 24rokov?Ja sa na to zatial necítim.

retorika
autor
24. máj 2016

@alex49 spomínam hore vyššie v texte že z časti môzem aj ja,nemali sme peniaze.Len mohol sa kus posnažiť a dať mi na tú školu späť keď vedel že to chcem.

nyusika
24. máj 2016

@retorika jemine, ale vy ste mladi !!!
vy sa mate bavit, zit...a nie riesit veci, ako znudene zeny po 20 rocnom vztahu.
ved kazdy nortmalny clovek chodi do prace, co ma byt ?

a ze preco mas zvazovat manzelstvo a deti ?
lebo si s tymto muzom devat rokov. pokial sa niekam neposuniete, nema aky vztah zmysel....najma v tejto situacii.

vroni
24. máj 2016

@retorika, akoze ti "ustupil", ze mozes ist do skoly? To je co za kravinu? Na to si predsa nebudem pytat povolenie!!!!! Ty setris peniaze, on z nich vyplati dlhy? A do prace chodi potom na co? Ze nie je neschopak? Je, a riadny. Co ked by tvoj prijem vypadol? Pojdete sa past? Vyinkasovala by som si zo svojich penazi spat, kolko sa len bude dat a uboziaka s potesenim kopla do miesta, odkial nohy rastu. Si mlada baba, stracas cas s neperspektivnym chlapom a usilovne pracujes na dokaslani vlastneho zivota. Rob s tym nieco, kym nebude neskoro. Chlapov su plne ulice a ten pravy sa tam tiez niekde mota. Len ho treba hladat a nie zdrapit prveho, co siel nahodou okolo.