Bývalý partner nevrátil kľúče: Ako riešiť situáciu?
Po rozchode si odniesol veci, ale kľúče vraj stratil. Byt je môj, no ešte si má prísť po pár krabíc z pivnice. Nechcem mu brániť, aby si ich zobral, zároveň mi nie je príjemné, že môže mať stále prístup do bytu. Vymeniť vložku hneď a veci mu odovzdať osobne? Nerozišli sme sa v dobrom.
@anonym_autor Samozrejme, že vymeniť vložku.Chces zažiť prekvapko, že si príde po vlastné veci a "omylom,, si pribalí aj tvoje?
Dávno si mala mat vymenenu vložku. Nechápem načo čakáš najmä ak ste nerozišli v dobrom
Staci, ked si vlozku aj pozicias, nemusi hned kupovat, ak to teda nie je nieco super specialne a bezpecnostne.
vymeniť a po veci nech si príde keď budeš doma a odovzdáš mu ich. Snáď si nechcela aby ti tam chodil keď nie si doma??
Vymeniť vložku. Lebo môže hocikedy len tak prísť k tebe keď budeš v práci. A to nechceš. Je podozrivé že stratil kľúče. No určite ti chce niečo zobrať z bytu čo jeho nie je.
@anonym_autor Rozhodne vymenit vlozku. Ak kluce naozaj stratil, tak sa Ti tam moze dostat niekto cudzi, ak ich nestratil, tak tym nieco sleduje a to tiez nechces.
A co ine by si robila, ako vymenila zamky? Cakas na to, kym Ti pride v case ked tam nebudes okrem svojich veci aj kompletne vybielit byt? A este ked pises, ze ste sa nerozisli v dobrom. Zbalit mu veci a odkazat mu, kedy si ich moze a kde vyzdvihnut.
Aj keby ti kľúče vrátil, môže mať spravenu kopiu. Samozrejme, že vložku vymeniť.
Mne ex kľúče vrátil a napriek tomu som dala okamžite po tom,ako sa odsťahoval,vymeniť vložku,mohol si dať urobiť kópiu kľúča. Takže byť tebou,okamžite vložku vymením,zbalím jeho veci do krabíc,dohodnem sa s ním,kedy si po veci príde a vynesiem mu ich pred dom..Ak sa obávaš nejakej scény alebo niečoho podobného a nechceš sa s ním stretnúť sama,zavolaj si k tomu niekoho,kamarátku,kamaráta,otca,súrodenca, hocikoho.. Do bytu by som ho už nepustila..
OKAMZITE VYMENIT VLOZKU
@anonym_autor áno. Jednoznačne. Už by si bral veci len za mojej prítomnosti a všetky naraz
Aj keby ti vrátil kľúče, aj tak by som menila a mením zakaždým aj keď odchádzajú nájomníci z bytu ktorý prenajímam
Hneď vymeniť na čo čakáš? vložka stojí 20€ a poprosíš suseda aby ti ju vymenil.
Veď keď stratil kľúče aj tak si sám po veci nevie prísť musíš mu ty prísť otvoriť. Tak mu môže byť jedno aký zámok otváraš, či pôvodný alebo nový.
Okrem toho že ťa môže vykradnúť, ti môže namontovať odpočúvanie alebo tajné kamery.
@anonym_autor Nechápem otázke, však od pivnice je iný kľúč či? Ty na byte si môžeš kľudne vložku vymeniť, v pivnici nechaj pôvodnú ak tam nemáš nič cenné...
Niektoré témy ako keby nezakladali dospelí ľudia čo už majú za sebou vzťahy, ale školopovinné deti, ktoré len zisťujú ako funguje život.
Keď som sa rozviedla, byt ostal mne, ex.manželovi som vyplatila čiastku. Keďže sa majetok rieši až po nadobudnutí právoplatnosti rozsudku (čo trvá asi mesiac), mal dosť času na to, aby sa pobalil. Hneď v deň prevodu som trvala na jeho definitívnom odchode a ešte v ten večer som vymenila zámky. To bol piatok. V pondelok večer mi volal, že sa nevie dostať do bytu, že niečo zabudol. Po práci som bola doma, takže mi je jasné, že sa snažil dostať do bytu, kým som bola v práci.
@sasa1310 ak by aj náhodou zabudla, je to úplne bezpredmetná vec. On nebude mať na nič nárok. Stačí, ak mu zmaže meno zo schránky, ak ju používal 😀
@doux občiansky zákonník hovorí inak. Ak tam mal trvalý pobyt viac ako rok, a ona nemá deti (čo asi nemá) a náhodou sa jej niečo stane, tak dedí po nej aj on. Takže zas až taká bezpredmetná vec to nie je
@anonym_autor vlastníš OP? Podľa tejto otázky by som povedala,že nie.
@doux občiansky zákonník hovorí inak. Ak tam mal trvalý pobyt viac ako rok, a ona nemá deti (čo asi nemá) a náhodou sa jej niečo stane, tak dedí po nej aj on. Takže zas až taká bezpredmetná vec to nie je
@sasa1310 samotný trvalý pobyt nie je dôkazom toho, že žijú v spoločnej domácnosti. a ak by teda nejaký dôkaz pretrvával, na základe ktorého by sa on dožadoval dedičstva, musel by žiť aspoň jeden z rodičov zosnulého. v inom prípade sa potom dedí úplne inak. tak či onak, nestratí nič tým, že zruší prípadný trvalý pobyt, s týmto súhlasím.

hned vymenit vlozku, veci odovzda nech niekto iny nejsky kamos kamoska niekto z rodiny