icon

Komu ste dali kľúče od svojho bytu?

10. máj 2023

Suhlasili by ste aby mala priatelova mama kluce od vasho bytu? Nedavno sme sa tu nastahovali a vraj aby mala, keby nieco, ze aj on ma od jej bytu (vsak nech ma, ma ich preto lebo mama uz zije len sama a samozrejme keby napr nedvihala alebo sa nedajboze nieco stalo sa do bytu dostal a vedel skontrolovat, pomoct, atd., xkrat sa uz vymkla tak jej vecer kluce odniesol). Mne to nedava zmysel, neviem preco by mal mat niekto dalsi kluce od nasho bytu, je to pre mna nase sukromie, nasa domacnost. Samozrejme si viem predstavit situaciu ze ideme na dovolenku a kluce niekomu dame, presne preto, keby nieco. Ale inak nie, vyslovene mi to vadi a priatel na tom trva. Jeho mama este aj byva na rovnakom sidlisku, nechcela by som tak byvat tak ze niekto ma vlastne kedykolvek moznost prist a odomknut si, on tvrdi, ze by tak nikdy neprisla. Aj keby, jednoducho na to nevidim dovod. Ako to mate vy?

Strana
z3
viera27
11. máj 2023

A ty si niekedy isla snorit k priatelovej mame,ked mate kluce? Nie? Tak preco si myslis,ze by to napadlo jej 🙂. Kluce ocenis,ked ich budes potrebovat. A nebudes stat pred zabuchnutym barakom a zhanat SOS klucovu sluzbu.

zuzuliatko18
11. máj 2023

Od nás majú kľúče rodičia oboch aj mužovi súrodenci, už raz sa nám to oplatilo, ja som skončila náhle v nemocnici, muž má viezol a kľúče zostali v mojej taške, takže našťastie mohol ísť po ne svagrovcom. Mňa hneď brali na operáciu, takže by sa po ne nedostal.

autor
11. máj 2023

Precitala som si vsetky reakcie, dakujem vam za ne. Odpoviem na par otazok co som zaregistrovala. Ja k nej snorit nechodim lebo ja kluce od bytu kde byva ona nemam, ma ich priatel. Zaroven to bol jej napad aby dal rozrobit kluce a jedny jej dal, takze to je pre mna taky varovny signal, ze si ziada kluce od nasho bytu. Mame dvere ktore sa pribuchnut nedaju takze vymknut sa nevymkneme, psa nam vencit nechodi, kvety polievat nechodi a ako som vravela, dat niekomu kluce pocas toho ako budeme 2 tyzdne na dovolenke keby nieco nemam problem, ale z tohto citim hned od zaciatku problemy, nemam voci nej doveru.

terka224
11. máj 2023

U nás majú kľúče len moji rodičia. Keby niečo. Už som sa raz vymkla a pomohlo mi to 😂

anickaaa6aaa
11. máj 2023

Ja aj muž máme kľúče od rodičov. Keby som nemala tak by napr moja mám už s nami nebola...a od nás má svokra.stalo sa že sa muž vymkol a nemal kľúče.mams bezpečnostné dvere takže to by neotvoril nijako...

gurags
11. máj 2023

Dali sme svokrovcom kľúč od domu aj branicky, keby bolo treba dcérku vziať zo škôlky skôr, tak aby mohli ísť domov. Zatiaľ sa nestalo a nie, nechodia ku nám bez ohlásenia. Bývajú 15 min autom od nás a prídu tak 2x mesačne.

beronsche
11. máj 2023

Kluce maju moji rodicia, hoci byvaju fakt daleko a susedia (kamarati). Ti maju aj nas kod od alarmu...😁
Vymknut sa sice nemame ako, ale aj tak som radsej, ked niekto tie kluce ma, pre istotu.. Zatial sme to vyuzili, len ked prisla sestra (ohlasene) a este sme neboli doma. Vzala si teda nase kluce od susedov.. 😁

Autorka - hlavny problem u teba vidim v tom, ze ty priatelovej mame nedoverujes. Je na to nejaky dovod, ci len tak z principu? Je problem jej dat kluce a zaroven nastavit jasne hranice, napr. Ze do bytu jedine z vasim vedomim, prip. Len v mimoriasnej situacii?

marsmykkok
11. máj 2023

@elizabet173 tak ale veľa má problém dopredu už. Ako aj ty hovoríš, keby nastane problém a zneužije to, treba to riešiť. Ale ak sa tak nestalo tak treba rešpektovať že je to matka priateľa. Z druhej strany ktorej by sa páčilo keby dajú kľúče svojej mame, ktorej dôverujú a priateľ by mal s tým problém?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
marca12
11. máj 2023

Od nasho domu maju kluce nasi rodicia. Nechodia sem neohlasene. Maju ich preto,ak by sa nieco stalo alebo ked nieco treba a sme mimo domu,aby sa mohli k nam dostat. Nechodia neohlasene ani si nimi nikdy sami neodomkli za ucelom kontrolovania nas. Nemam s tym ziadny problem. Ak by ich zneuzivali,to by som im ich zobrala.

marlent
11. máj 2023

Od nás má kľúče moja mamina mala mužovi mamina ale zomrela a ešte aj moja teta...nedajú sa zabuchnut? Ráno odídete do roboty a zázrakom si zabudneš kľúče v robote...budeš čakať kým sa priateľ vráti?
Nikoho z tých co majú nase kľúče nikdy nenapadlo k nám prísť len tak...ja mam kľúče od mamy aj od tety ani mňa by to nenapadlo.takze za mňa je fajn mať porozhadzovane kľúče u ľudí kt.verim

banalu
11. máj 2023

Kluce maju aj moji rodicia aj svokrovci. Isto z lraktickych dovodov. Ziadne narusanie sukromka sa nekona, to by uz kluce boli soat 😂 inak zatial som to vyuzila len ja - zabuchla som sa uz asi 5x 😂

katkaseiner
12. máj 2023

Moji rodičia majú kľúče od nášho domu, svokrovcov nemali. Ale to zato že naši bývajú od nás 1km a svokrovcov bývali na 80. Naši si nikdy sami neotvoria, vždy zazvonia. Občas sme ale vzadu v záhrade kde zvonček nepočujeme a vtedy keď ich zavoláme tak vyslovene im poviem nech si otvoria, lebo zvonček nepočujeme. Nikdy mi ani jeden nesnoril v dome

marsmykkok
12. máj 2023

@elizabet173 presne, podľa mňa si vypýtala,.lebo to v rodine majú tak zaužívané, že majú kľúče navzájom. Nie aby chodila potajomky do ich bytu alebo domu.

anabel2341
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3