Konflikt ohľadom stravovacích návykov s mojou švagrinou
Nahnevala ma lekárka a potom aj švagriná. Mam 12 ročného syna z predchádzajúceho vzťahu a dve deti s jej bratom teraz je mojim manželom. Ten môj 12 ročný syn je úplne normálny chalan. Nie je chudý a lekárke sa nepáči jeho váha vraj má nadvahu a má mať prísnu dietu no má 149 cm a 65 kg Ja viem najlepšie či má mať dietu alebo nie. Veď s toho vyrastie nie ? Na veľkú noc sme boli u švagrinej a mali tam misu s čokoládovými zajacmi,vajcami atď a jej vadilo že si môj syn vzal najväčšieho zajaca a celého ho zjedol a ospravedlňovala to tým vraj sa to pred obedom nehodí a že by nemal také jesť a vadilo jej že to vraj doslova zožral. Ešte aj to pozerala na môjho syna že jedol zákusky úplne záhledy hádzala aj na neho aj na mňa a ešte sa ma vypytovala či riešime jeho jedalniček a prečo mu dovolim jesť toľko sladkostí pritom aj obed normálne celý zjedol ale švagriná mi nemá čo kecať do toho čo zje môj syn. Potom švagriná povedala že sa nemieni miešať do toho . Bola som na ňu kvôli tomu nepríjemná a nakoniec sme sa pohádali.
Čo by ste jej povedali vy
Moj kamoska ma syna kt. Je od malilinkeho malinka tlsty jak brav ( nech sa teraz poburi kto chce,je to tak ) , vazi viac ako dospele zeny a to ma 10 rokov skoro a uz ma problemy so stitnou zlazou roky a treba navstevovat centrum a chudnut s nim. Ano, moze za to len a len matka ( stravu mu nestrazila),urazaj sa kolko chces na svagrinnu alebo na zeny tu. Tvoj ma stale len 12,nie 18 ,si za neho zodpovedna ty. Ja by som toto nedopustila nielen skrz zdravotne dovody ale aj skrz to aby sa mojmu decku nik nesmial za to ako vyzera.
To co Ti ,,TREPALA" doktorka je fakt
kým začne rásť, bude mať dalších 20 kíl navyše... ale rob ako chceš, ty budeš mať tučné dieťa.
Pozri si jednu časť extrémnych premien, bývajú tam aj 20 ročný ľudia, ktorí boli vychovávaný ako tvoj syn a vážia za tri osoby. Môže z toho vyrásť ale návyky pojedania si ponesie ďalej. Keď ho nevieš ustrážiť teraz čo bude o dva tri roky? Zje celý chleba na posedenie veď návšteva tak môže?
Pokial je syn stale hladny, tak treba riesit zlozenie stravy. Zasytia ho bielkoviny - maso, vajcia, syry, strukoviny, mliecne vyrobky. To mu treba vo velkom servirovat spolu s kopou zeleniny. Zo sladkosti sa nezasyti. Ked sa krmi sladkostami - to nie je hladny ale mlsny a to je rozdiel.
Autorka, aj moje dieťa je od malička pevnejšie, a bude vyššie, ale to neznamená, že mu dovolím vyzrat sa a potom sa vyhovárať. Veď tvoje dieťa má viac kg ako niektorí dospelý!
Autorka - tak doktorka trepe.. a ty vieš najlepšie.
Nuž, nevieš. Pre 12r dieťa je to veľa kg.
A áno, je to tvoja chyba, že má dieťa nadváhu. Ty si mu pripravila pôdu pre budúce zdr.problemy, čo ako kruto to znie...
Toto je jednoducho fakt.
Takže, ak chces pre svojho syna niečo urobiť začnite jesť zdravo všetci, celá rodina, dohodnite si pravidlo, že sladkosti pred obedom nie, nech začne syn športovať - ideálne aj s vami.
Dôležité je najmä vydržať!
Ty ako matka ho musíš motivovať, ty ako matka nás v rukách všetky tromfy. Rob niečo, kým môžeš.
A prvý krok je prestať klamať sama seba.
A k tomu, že vyrastie... Ako si môžeš byt taká istá? Zo zlých stravovacích návykov nevyrastie..
prejdi sa po meste a všimni si to množstvo obéznych tínegerov a mladých ludi.. aj ich matky možno verili, že z toho vyrastú a hops, niekde sa stala chyba..
A nie, ani svojmu dieťaťu by som nedovolila zjesť pred obedom celého čoko zajaca, nech sa aj na hlavu postavi..
Autorka - tak doktorka trepe.. a ty vieš najlepšie.
Nuž, nevieš. Pre 12r dieťa je to veľa kg.
A áno, je to tvoja chyba, že má dieťa nadváhu. Ty si mu pripravila pôdu pre budúce zdr.problemy, čo ako kruto to znie...
Toto je jednoducho fakt.
Takže, ak chces pre svojho syna niečo urobiť začnite jesť zdravo všetci, celá rodina, dohodnite si pravidlo, že sladkosti pred obedom nie, nech začne syn športovať - ideálne aj s vami.
Dôležité je najmä vydržať!
Ty ako matka ho musíš motivovať, ty ako matka nás v rukách všetky tromfy. Rob niečo, kým môžeš.
A prvý krok je prestať klamať sama seba.
A k tomu, že vyrastie... Ako si môžeš byt taká istá? Zo zlých stravovacích návykov nevyrastie..
prejdi sa po meste a všimni si to množstvo obéznych tínegerov a mladých ludi.. aj ich matky možno verili, že z toho vyrastú a hops, niekde sa stala chyba..
A nie, ani svojmu dieťaťu by som nedovolila zjesť pred obedom celého čoko zajaca, nech sa aj na hlavu postavi..
@beronsche ja som mu ho nenukala a ani som nevidela že ho zobral to až švagrina prišla či mi nevadí že to je pred obedom a nezabudla podotknut že vzal toho najväčšeho zajaca. Povedala že to hlta ako by od rána nejedol
Gratulujem, tvoje dieťa sa nedozije týmto tempom ani 30ky, keď budeš ho ďalej takto podporovať v žrani. Na srdce umrie, na cievy, kolená si odpali, takou váhou a cikať bude po slepo lebo si nan ani nedovidi. Nenájde si nikoho lebo kto by mal záujem o morbidneho človeka, nikam nebude môcť chodiť...
A ty k tomu len prispievaš. Tlieskam. Dúfam, že keď bude mať zničený život vďaka tebe tiež budeš tu sem písať.
Švagrina má rozum zatiaľ čo ty nie. 🙂 ľuďom ktorí takto žijú by nemal štát hradiť žiadny zdravotný problém, keďže toto je len ich vizitka tak ako fajciari. 🙂
Keď píšeš, že vy také veci doma nemáte, tak z čoho je potom ten chlapec taký?
Nehnevaj sa na svagrinu a na doktorku, ale na seba.
Vies, ja chapem ze chced dat dietatu aj nejaku mnanku, ci dobrotku- ze ho nechces ukracovat. Ale zacni to riesit s odbornikmi. Vymen cukor za steviu, viac zeleniny ovocia. Pises ze svagrina namho zazerala a nema ho rada. Vies zijeme v "chorej dobe" a ludia bemaju radi tucnych ludi. Zazeraju na nich, hlasne komenty ci zvuky zvierat, ci opovrhujuce pohlady ci sikana- toto caka tvoje dieta ak to nezacnes riesit. Ved si staci pozriet IG niekoho s nsdvahou a bude sa ti z tych komentov chciet plakat. Nedovol aby toto robili tvojmu dietatu. Dnes je svjatok, vacsina z nas je doma, tak zacni uz dnes a sup na dlhu prechadzku ci bicykel. Rob to s nim a tak aby nemal pocit ze je s nim nieco zle pomaly zmenit navyky vsetkym. Nie tak ze vy budete jest pizzu a jemu date suchare. Zriad si IG- su tam bombadticke profily, kde vsria zdravo z chitne, dietne- aj pizzu, aj palacinky, a dikatove buchty- a tiuto cestou treba ist.
Pri 150cm je 65kg naozaj príliš veľa. Príjmi tento fakt. A áno zjesť zajaca (odhadom 200kcal) a za tým obed tipujem 700-800kcal, je naozaj ale že naozaj veľa, tak polovica denného príjmu, čo by mal mať. A zo zlých stravovacích návykov dieťa nevyrastie. Takže dám to expresívnejšie je tučný a môžeš za to ty.
@denkabemommy veľký zajac 200kcal? Ani omylom. Veľký zajac má tak 150-200g (taký ten naozaj veľký). Mliečna čokoláda má okolo 520-550kcal na 100g. Ak zjedol 200g zajaca, tak prijal cez 1000kcal +obed. Tento Mikuláš má 80g. Tzn. 430kcal (údaje na obale). Veľký Mikuláš, či zajac, je 2x taký... To len pre ilustráciu. 200kcal má cca 40g čokolády, čo sú cca. 2 "pásiky" bežnej tabuľkovej čokolády. Ak zjedol 1000kcal +obed, plus koláče, tak mohol v pohode prijať cez 3000kcal.
Autorka - dobre , vykasli sa na svagrinu aj zajaca..
Skus sa zamerať na ten zvyšok.
Že tvoje dieťa má nadváhu, na ktoru ta upozorňuje lekárka. Že si mu (ne)vedome znizila kvalitu života v budúcnosti.
Máš dosť chuti a odvahy to zmeniť?
Inak môj tretiak mal plavecký. Videla som z plavárne fotky. To, koľko 9r detičiek bolo olepenych sadlom ma šokovalo...
Ženy vy ste nikdy nezjedli celého čokoládového zajaca, alebo celú čokoládu na posedenie?
Ženy vy ste nikdy nezjedli celého čokoládového zajaca, alebo celú čokoládu na posedenie?
Toto je dieta vo vyvoji, ktore moze mat dozivotne zdravotne problemy kvoli tomu, ze vcas nebol nastaveny zdravsi zivotny styl.
Ziadna z nas tu nie je dokonala, len mozno autorka pochopi, ze co jej tu piseme nie je v zlom.
Ze sa treba na to pozriet aj z odstupu, my ju nepozname, piseme len vlastne skusenosti.
Pokial v detstve nepodchytis tie zdravsie navyky, stravovanie, pohyb, tak v dospelosti to tazko pojde samo od seba.
Ja sem napisem za seba, uplne inac sa ludia chovaju k cloveku, co je stihly ako k tomu, co je tucny (nehovori sa tucny, ja viem, ale proste nebudem tu pisat "pri sebe" alebo "oplacany")
@laila22 jasne ze hej, ja som minule mala dostat menzes a zjedla som cokoladovu tycinku (celu na tri hryzy asi), hrst cipsov a este som si popkorn urobila. Ale o to nejde, lebo my sme dospele a zodpovedne sami za seba.
@denkabemommy veľký zajac 200kcal? Ani omylom. Veľký zajac má tak 150-200g (taký ten naozaj veľký). Mliečna čokoláda má okolo 520-550kcal na 100g. Ak zjedol 200g zajaca, tak prijal cez 1000kcal +obed. Tento Mikuláš má 80g. Tzn. 430kcal (údaje na obale). Veľký Mikuláš, či zajac, je 2x taký... To len pre ilustráciu. 200kcal má cca 40g čokolády, čo sú cca. 2 "pásiky" bežnej tabuľkovej čokolády. Ak zjedol 1000kcal +obed, plus koláče, tak mohol v pohode prijať cez 3000kcal.
@jankalukasova priznám sa môj čokoládu neulamuje ale rovno ju je ako tatranku
@laila22 ja nie nikdy a to mám 42r. A moja dcéra tiež nie.
Gratulujem, tvoje dieťa sa nedozije týmto tempom ani 30ky, keď budeš ho ďalej takto podporovať v žrani. Na srdce umrie, na cievy, kolená si odpali, takou váhou a cikať bude po slepo lebo si nan ani nedovidi. Nenájde si nikoho lebo kto by mal záujem o morbidneho človeka, nikam nebude môcť chodiť...
A ty k tomu len prispievaš. Tlieskam. Dúfam, že keď bude mať zničený život vďaka tebe tiež budeš tu sem písať.
Švagrina má rozum zatiaľ čo ty nie. 🙂 ľuďom ktorí takto žijú by nemal štát hradiť žiadny zdravotný problém, keďže toto je len ich vizitka tak ako fajciari. 🙂
@mimka1402 ako fajčiari? Moja mama fajčila cele tehotenstvo a nič mi nie je
Hahahaha poslednou vetou si tto zabila. Moja mama fajčila a nič mi nie je 🤣🤣🤣 to hovorí o všetkom.. Fakt ľutujem niektoré deti, do akých rodín sa rodia.
Nebudem sa opakovať, súhlasím so ženami co tu píšu. Syn má nadváhu, doktorka ma pravdu, zarábas mu na problémy v budúcnosti.
Tvoj syn je veľmi pažravý. A ty sa ho zastávaš. Je stále hladný,lebo ma tak roztiahnuty žalúdok. Skús mu dávať menšie porcie. Viac ovocia a zeleniny nie čokoládu. Na svoj vek a výšku váži veľa kg. Počúvaj lekárku.
No dobre všetkým je nám jasne, ze toto je vymyslene.😀
Píšeš, že syn je po otcovi. Predpokladám, že celá rodina máte zlé stravovacie návyky, preto si neuvedomuje š, že má syn problém, a teda možno nie len syn.
Upozornila ta lekárka, na hulvata ti to povedala už i rodina. A ty si stále ideš svoje.
Predpokladám, že svojho syna ľúbiš, tak sa pokoj, zamysli a začnite s tým ako rodina niečo robiť.
Zmeňte jedálniček doma, kupujte len zdravšie veci, pridajte pohybové aktivity vo voľnom čase. A hlavne, nezatváraj oči pred realitou.
Vam za vymyslanie tych akoze vtipnych a trapnych tem platia? Kde sa da prihlasit? Ja viem tiez vymyslat bizary. A mozem si dat zalezat aj na odpovediach, aby to nebilo tak do oci uz pri prvej odpovedi, ze ta tema je vymyslena.
Syn je tučný nielen podľa čísel, autorka to musí vidieť aj pri kúpe oblečenia. Má nezdravé stravovacie návyky. Určite ešte porastie, ale s tým porastie aj jeho chuť na sladkosti.
Och, mám pocit, že si stratený prípad.. hádam raz bude mať tvoj syn viac rozumu , aj keď dať sa do formy ho bude stáť veľa prevela síl, keďže si mu nedala dobrý základ, práve naopak.
To, že dieťa je tabuľku čoko, akoby to bol keksík je zle. Vypovedá to o tom, že jeho vzťah k jedlu nie je ok. Zrejme je pažravy..
ale znova, toto je TVOJA vizitka, ty toto dovolíš..
Koľko sladkosti mu kupuješ?
Ako často sladkosti jedáva?
Zaujímalo by ma, ako si na tom ty a zvyšok rodiny. Ste stihli?
A poznámka o fajčení.. nuž pravdepodobnosť a zvýšenie rizika ti zrejme nič nehovoria.. ty si možno ok, xy deti ok nebolo.
Chces túto rusku ruletu uplatniť na svojho syna?

Fuha to váži vela. V 30- tke s výškou 167 cm som mala taku vahu. Autorka nejde o to, ze vyrastie. Ale skor o to, ze sa mu ničia klby, chrptica , zaťažuje pečienka, zlcnik, pankreas a ladviny. Na to treba mysliet. Nie som zástanca diét pre deti. Ale urcite obmedzit, nie vylucit cukor, biele pecivo, vecer po 19:00 hod. uz nic najst a to ani ovocie. A za mna pohyb, v jeho pripradne postupne aspon prechádzkami zacat, pridavat bike… postupne pisem preto, lebo ak pri tejto vyske a váhe zacne behat, tak sa mu mozu poškodiť bedrové klby. Zistit, preco ma taku nadváhu. Stitna žľaza, emocionálne prejedanie, ci ho nieco netrapi a to zajeda.