icon

Konflikt s mamou kvôli upratovaniu

15. aug 2022

Možno to vyznie blbo, ale moje konflikty s mamou sa točia okolo upratovania. Aby ste to správne chápali - žijem 200km od nej, na návštevu chodia s otcom asi raz za 3 mesiace, niekedy menej, niekedy viac... No počas každej návštevy robí to isté - po asi hodine sa postaví a začne si obzerať náš byt a vrcholom všetkého je, keď chytí do ruky handru a začne niečo umývať, leštiť, utierať, upratovať a pod. Samozrejme, že pred každou návštevou všetko vyupratujem, dávam si na tom záležať. Keď sme s mužom sami doma, tak upratujem priebežne podľa potreby. Nežijeme v bordeli ani nič podobné, máme čistý, útulný byt. No moja mama asi nedokáže obsedieť počas návštevy a bez opýtania začne upratovať či dokonca meniť veci.. Som z toho na prášky, vždy sa pochytíme. Ona však jedným uchom dnu, druhým von a na ďalšej návšteve sa zopakuje tento scenár.. Naozaj neviem, čo robiť.

Strana
z2
takajedna
16. aug 2022

Ak ta to poteší, nie si jediná, ja svojej zakaždým dohováram a ona si ide svoje, maximálne povie, že je taká. Tiež neviem, ako to riešiť, tak to zatiaľ neriešim. Môžem jej dohovárať, hovoriť ako ma to ponižuje... Proste niektorí ľudia si musia niečo dokazovať

autor
16. aug 2022

ženy, obdivujem vás, ktoré ste s tým úplne v pohode.. mňa to vytáča a neskutočne.. aj preto, že k nám chodia málo, chcem si s nimi užiť čas "normálnejšie" a nie stráviť polovicu soboty upratovaním, lepšie povedané duplicitným upratovaním, lebo deň pred návštevou všetko vyupratujem.. neviem si predstaviť, že nabehnem k švagrinej alebo k svokre na návštevu a začnem pozerať, ako majú vyleštené sklo v obývačke a keď sa mi to nepáči, tak im ho začnem uprostred návštevy leštiť, alebo utierať varnú dosku.. ani by som si u nikoho nedovolila otvoriť balkón a začať mu tam prehadzovať veci, zametať a pod.. nehovoriac o tom, že by som nikdy nikomu nezasahovala do domácnosti v tom smere, že mu donesiem domov veci, ktoré sa mne páčia so slovami, že by bolo dobré vymeniť tie črepníky, že podsedáky na stoličkách sú moc vysoké a stačia vám menšie a podobné situácie.. pre mňa sú to nepochopiteľné situácie a nikdy by som si to nedovolila v žiadnej domácnosti, ani u vlastných rodičov, ani u brata, ani u naj kamošky...
iné je, keď sa dohodneme, že sa ide maľovať byt, niečo prerábať, meniť a poprosíme ich o pomoc.. ale zásahy do domácnosti bez môjho vedomia, tak to ma vytáča neskutočne

nurielka
16. aug 2022

Nemáš nastavené hranice s mamou. Nevieš čo máš robiť.. "mami si na návšteve a mňa uráža keď u mňa upratujes a presuvas vsetko a tým mi dávaš najavo, že mám doma bordel. Mám ísť ku tebe domov a všetko ti preskladať a vytiahnuť zakaždým prachovku?"
Že nevieš čo máš robiť.. naštudovať asertivitu. Je to potom taký pocit ľahkosti, že mama vie, že je na návšteve. Na nezaplatenie. Nechala si to zájsť ďaleko.

autor
16. aug 2022

@nurielka vieš koľkokrát som jej toto povedala? hore píšem, že ona vníma všetko jedným uchom dnu, druhým von a na ďalšej návšteve sa zopakuje rovnaký scenár.. vôbec neberie a nerešpektuje moje názory

kamatopo
16. aug 2022

Raz som sa tiež ponosovala na moju mamu a kamarátka mi vraví,,čo by som ja dala za to keby mi mama príde niečo vytknúť,,vtedy mi to došlo aké mám šťastie že mi má kto zdvíhať adrenalín maličkosťami 😉

lauriik
16. aug 2022

@elizabet173 vidis kazdy sme ini. Ku mne ked ma prijist svokra uz sa len s manzelom smejeme co zase donese z domu 🤣 Proste to neprezivam, neriesim. Necitim sa ako socka, preco? Ja mam doma 10 hrncov, 5 naberaciek. Ale ked chce doniest svoju tak ju mam zabit? 😁Ja si napriklad k nim nosim vlastne jedlo ale preto, ze oni nekupuju take co ja jem. Tiez ma s tym neposle domov 😅

ssandyy
16. aug 2022

@ckocka Hahahaha
Joj
Nasmiala som sa

elizabet173
16. aug 2022

@lauriik áno, každá sme iná, mňa by to urážalo, aj na hotel si nosí vlastný hrniec a naberačku alebo na návštevu k iným členom rodiny?

lauriik
17. aug 2022

@elizabet173 hej hej svagrinam robi to iste 😂 na hotel neviem ci naberacku ale urcite vlastne jedlo a stavim sa, ze aj pribory. Ja sa neurazam tak celkovo takze preto asi nejsom urazena ☺️ Berem to s humorom, uz ju proste nezmenim.

eva112014
19. aug 2022

@autorka to máš ešte dobre. K nám mamka chodila nepozvane každú nedeľu ráno 8 mej, najneskôr o 9 tej. Stalo sa, že prišla o 7 mej ráno. Niekedy aj v sobotu. Len tak, lebo je veľmi teplo a ona nevie spať. Od 4 tej je už hore. Už aj záhradu poliala. A predstav si to poučovanie. Prečo máš toto na stole, prečo je ten pulóver na stoličke. Čiže o 07:00 by som mala mať generálny poriadok všade v dome. Kam ona vkročí. Ak vkročí do garáže, ruky si umyť, bude komentovať tam.
Minule moja dcérka jej povedala, nech si sadne na sedačku, nech zapne si seriál, že to ju ukľudní. Nech sedí aspoň 5 minút ticho na zadku. 😅

erickatt
20. aug 2022

Aj ja to mam, ale chodi ku mne do práce . Zacnem zametat vlasy a povie do kosa to daj. Alebo este tu mas. Uz ju drzo zahriaknem. Aaaaa tiez nepočúva, vôbec, ide si svoje. Minule ma prosila neter, nech jej vysvetlim se nema vybavovat nic na pohreb v ich rodine. Nech sa nestará. Otocila to na seba aka je ona starostliva a keby nie ona toto a toto a tamto nemajuuuuuu....

3petka
20. aug 2022

A neposles ju ku mne na týždeň? 🤣 nieže by som neupravovala ale pomoc by sa zišla 🤣

Strana
z2