icon

Konflikt so švagrinou - váš názor

15. aug 2022

Ahojte..potrebujem sa poradit s vami ohladom konfiltku ktory mam aktualne so svagrinou-muzovou sestrou ide o to ze obe rodiny zijeme na jednom sidlisku nedaleko od seba..ja som aktualne na materskej s dvojrocnou, svagrovci obaja pracuju uz maju vacsieho syna svagor chodi na tyzdnovky, svagrina robi v nemocnici ako sestricka..vzdy mala velku vasen pre nakupovanie hlavne nakupovanie cez internet a kedze ja som doma cele dni poziadala ma ci by som jej nemohla ja vyzdvihnut veci co si objedna od kuriera,,tak som suhlasila a zacala jej preberat zasielky ..ratala som s tym ze samozrejme ked jej ja vyzdvihnem zasielky tak si pekne pre ne pride k nam lenze ona ocakavala zakazdym ze jej tu zasielku nielen preberieme ale ešte aj odnesieme domov..vzdy nejak uprosila mojho muza aby jej doniesol zasielku ze ved ona nestiha a on to ma k nim aj tak po ceste do prace a bla bla..ked sa toto stalo uz asi siesty krat moj muz jej dorazne vysvetlil ze jej kludne objednavky preberieme ale nech si pekne pride sama po ne..kolko krat bola unas jej zasielka aj tri tyzdne ..tak sa ospravedlnila po dalsiu zasielku si prisla ale potom to zacalo zase..teraz naposledy objednala zase cosi ku nam ani mi nepovedala len mi vola kurier ze ma zasielku pre nu a ze ma instrukcie nechat to u mna..tak som mu povedala ze ziadnu zasielku nepreberam moze to vratit spat odosielatelovi..svagrina prisla ku mne v sobotu ze si ide po zasielku lebo ze to je darcek pre jej krstnu dceru na 6 narodeniny tak som jej povedala ze som tu zasielku neprebrala nech sa nehneva..spustila na mna taky krik..ze ona ide v nedelu na oslavu a co tam ma ist koli mne s prazdnymi rukami ze co som taka protivna ze som odmietla zasielku prebrat..ze teraz ona co ma robit..dobre ze sa nerozplakala ..ani som nestiha otvorit usta len bachla dverami a isla prec..ze mi pekne dakuje...

mirka438
15. aug 2022

Preco spolu ludia uz vobec nevedia normalne komunikovat?? Preberanie zasielok si jej slubila, samozrejme, ze to zacala vyuzivat, ked ste jej to s muzom este aj domov vozili. Je to sproste ale chybu vidim aj na vasej strane. Za dalsie tiez suhlasim, ze neprebrat jej balik bez upozornenia bol hnus. Ale zas sme pri tej komunikacii.. ved do frasa zavolam jej...pocuj Mariena, mas tu u nas zasielku, kedy si po nu prides?? Robila si dennu, zastav sa cestou z roboty, zavadzia mi. Ak nic, zavolala by som znovu, Mariena pocuj, vcera si sa nezastavila, mas dnes volno? Ta kabica mi zavadzia. A ak stale nic na 3tikrat by som jej napisala, nech sa nehneva, ale ziadnu dalsiu zadielku jej uz nepreberiem, lebo na to nemam v byte miesto...do par minut by mala skatulu vyzdvihnutu. Pri tej prilezitosti by som jej zopakovala, ze baliky jej budem preberat VYHRADNE po dohode a pod podmienkou, ze mi tu nebudu zavadzat pod nohami. Nie neprebrat len tak, lebo mam toho dost ale svagrinej som to zabudla oznamit. Namiesto rozhovoru kydat na internete kvoli zalezitosti, co sa da pomerne jednoducho vyriesit

thea4
15. aug 2022

@kaca222 ale veď oni jej to už dali dôrazne a slušne najavo niekoľkokrát, že sa im nepáči, že musia riešiť jej zásielky, a že ich to zaťažuje. Ešte sa ponúkli, že prevezmú, ale nech si aspoň po ne príde. A to tak odrazu si dokázala prísť po ne sama? ee. Kuriérske spoločnosti už posielajú emaily, že zásielka bola neprevzatá. Ona o tom vedela, že nebola prevzatá, a toto bolo iba divadlo. Iba sa chcela vykričať, lebo zrazu išlo o niečo dôležité a nepovedala ani slovo vopred. Prísť sa vykričať energiu má, ale po zásielky nie? A ešte po viacnásobnej ochote aj prevziať aj odniesť... Ja by som si z nej nič nerobila.

fcuk
15. aug 2022

@janinah preco by mala robit nieco, co je jej proti srsti? Svagrina moze tiez zapijit mozog a nechat si to poslatdo prace.. pripadne vyuzit sluzbu na postu. Nic v zlom, ale ked niekomu nieco vadi, nebudem ho otravovat ako mentalne retardovana a snazim sa najst najvhodnejsie riesenie situacie.

tykat
15. aug 2022

@mirka438 "...Pri tej prilezitosti by som jej zopakovala, ze baliky jej budem preberat VYHRADNE po dohode a pod podmienkou, ze mi tu nebudu zavadzat pod nohami..."

Ja by som jej povedala, ze uz jej nezoberiem nic. Takemu cloveku mozes davat podmienky ake chces... odkyve ti cokolvek aby dosiahol svoje a potom to aj tak ide po starom, nic sa nezmeni.

janinah
15. aug 2022

@fcuk lebo sú rodina? Lebo môže pomôcť?lebo je empatická?.. či aha.toto sa už nenosí...

tykat
15. aug 2022

Ja som len zvedava koho teraz svagrina ukeca na preberanie zasielok ked je taka nakupna maniacka 😂

tykat
15. aug 2022

@janinah tak ano ale aj pomoc a empatia ma svoje hranice, a ked to niekto nechape tak len radikalne utat. Svagrina je asi typ ze podas palec a odhryzne ti ruku az pri plucach.

fcuk
15. aug 2022

Mne to pride ako vyuzivanie. Bez ponaucenia sa a razenia si vlastneho bez respektu voci osobe, ktora mi doteraz pomahala. Ak radi pomahate v takychto nevdacnych vztahoch, to je vase submisivne rozhodnutie .

babalenka
15. aug 2022

Podľa mňa si spravila dobre a kebyže nie si doma tak tiež nepreberes tiež.Nabuduce ak dáke bude tak povedz že nie si doma.A švagriná určite nie je celý týždeň od rána do večera v práci a ak áno tak nech si to nechá posielať do práce.Tiez keď viem ,že budem v práci napíšem adresu do roboty

miadi
15. aug 2022

Ach kasli uz na to. 2roky je dost dlha doba chapem ze ti to islo na nervy a beriem to ako taky skrat. Nebolo to moc mile ze si jej zrusila ten posledny balik mala si jej pred tym povedat ze uz ti idu jej baliky na nervy nech si da dorucovat do prace alebo nech sa zariadi inak .. Musis sa naucit skor povedat NIE aby si nemala pocit ze si vyuzivana. Ty si chcela byt mila dobra ale uprimne ta to uz obtazovalo Lebo ona si nechodila pre svoje baliky. Ona si nemala posielat baliky k tebe ( chybu si urobila hnet ked si stym suhlasila) a ty si nemala zrusit jej balik. Ste si quit 😉uz si to len dako medzi sebou vykomunikovat

mirka438
15. aug 2022

@tykat no ale v tom pripade by si svagrina bola sama na vine..ona robila len to, co jej autorka s manzelom tolerovali 2 roky. Este jej to sami vozili domov, to bola z ich strany brutalna blbost. Ona si na to proste zvykla. Vsak doviezli aj minule, ked im bude zavadzat donesu aj teraz. Ja si za svojim stojim, upozornila by som ju dopredu, ze jej to preberiem, ak si po to pride este v ten den, max nasledujuci..a samozrejme ak mi o tom da dopredu vediet...ak nie, smola, bude bez balikov. A potom by sa mohla hnevat kolko by chcela 🤷 len dnes sa ludia spolu nerozpravaju, nekomunikuju a potom sa divia, ze nevychadzaju, ze si nerozumeju.. 😀

ladrona
15. aug 2022

@janinah a rodina si nemá uvedomiť,že otravujú ?prečo by aurorka mala robiť niečo ,čo sa jej nepáči?aha,lebo rodina.to iste.ja už by som ju dávno poslala do preč aj s jej balíkmi

janinah
15. aug 2022

@tykat svagrina je sestrička ako ja.viem si predstaviť že po službe nie je schopná behať po nákupoch.vyuziva internet.tiez to robím..má dieťa a je naň sama cez týždeň ...hanba by ma fackovala jej nepomôcť.ak som celé dni doma....lenže je to o ľuďoch.dnes sa nosí len to.ze urobím len čo musím alebo čo mám zaplatené... bohužiaľ.. všetko sa ti vráti čo urobíš aj dobre aj zlé

h2
15. aug 2022

Ináč, ešte sa snažím vžiť do kože tej švagrinej. Robí v nemocnici, muža má na týždňovkách, doma školopovinného syna... Ona možno vôbec nemá vášeň pre nakupovanie, len proste nemá čas behať po obchodoch. Z práce letí domov, lebo všetko je tam na nej, muž celý týždeň nie je doma. Takú vec, ako je mikrovlnka, možno ani sama nemá ako odniesť. Jej brat, ktorý pracuje normálne a každý deň je doma, žije so svojou ženou, ktorá je na MD, na tom istom sídlisku, neďaleko. Je od nej fakt také opovážlivé, chcieť od brata, aby jej doviezol mikrovlnku o pár ulíc ďalej? Je to taký problém? Sú rodina, mali by si pomáhať. Nezastávam sa švagrinej, tiež urobila chybu. Ale ja osobne, ak môžem, tak pomôžem. Snažím sa chápať druhého a jeho problémy.

salamistka
15. aug 2022

@janinah tu nejde kto má aké zamestnanie, ide o slušnosť a o to, že autorka "podala prst" a švagriná si "zobrala celú ruku" , to že niekto pomáha neznamená, že musí donekonečna na svoj úkor, bola to autorkina dobrá vôľa, je úplne jedno, či je na MD alebo nie...

lienka.7
15. aug 2022

Mala si kuriérovi povedat ze nie si doma...

autor
15. aug 2022

@janinah ty kks a nepomohla som jej?????? nomralne nechapem daktore komentare

kuko55
15. aug 2022

"Aký požič, taký vráť."....o vás dvoch

Neupozornila ťa na balík,nemáš odkiaľ vedieť-keby si bola kus herečka a zahrala to ze ti nikto (kurier ani ona) nevolal, ty by si bola "čista"...a ona by dostala príručku.....🤌🤌🤌

No žiaľ👎👎👎👎 takto si z toho vyšla ako taká "ježibaba ", detaily už nikoho nezaujímajú, ale si povedia:"Vidíš neprebrala jej balík, boli dohodnuté, a bol tam darček pre DIEŤA.".....😏juj si v riti, prepáč, ľudia budú na jej strane, hoci realita je, ze viac chýb urobila ona ako ty....

salamistka
15. aug 2022

@kuko55 ja by som neklamala...no a čo, keď bude za zlú ? :D kto je švagriná, že teraz sa kvôli nej má autorka trápiť, kráľovná? mne by to bolo absolútne jedno, či sa na mňa hnevá alebo nie, autorka urobila čo mala, aj keď ja osobne by som (posledný krát) tú zásielku prevzala a mužovi by som potom povedala, nech si odteraz opletačky so svojou sestrou a balíkmi rieši sám, nech ma z toho vynechajú láskavo...v tomto prípade je to: na dobrotu za žobrotu

cacianka
15. aug 2022

@h2 veď sľúbila aj plnila sľub, 2 roky, a nebola to iba ochota ale už zneuzivanie

kika900
15. aug 2022

@h2 vies, z mojej skusenosti viem, ze ludia, ktori to naozaj potrebuju a su v nudzi povedzme, su vdacni za kazdu pomoc. Nevybryzgaju sa na dverach na niekoho, kto nemohol v danom momente vyriesit situaciu v ich prospech. Ja, ak potrebujem pomoct, zrazim paty a nesetrim slovickom prosim a dakujem. A ak sa neda, tak sa podakujem za ochotu aj tak s tym, ze samozrejme chapem. Kindernstube sa to vola v ich krajinach. Ak by som nedala vediet, ze pride balicek a to by som po opletackach s bratom asi zvazovala ci si mozem dovolit poslat, ja by som sa asi pri kazdom raze uistila, ze ci to je okay, a balicek by nebol prevzaty s tym, ze oni o tom nevedeli, tak by som namiesto kriku pri dverach hladala ine riesenie, a to pani chcela este vysvetlit, co sa rano dialo. Sme ludia, robime chyby, skraty, situacie sa nam nemusia zdat rovnake, ako tym, ktori su priamo zainteresovani. Namiesto toho tu citam, aka je to ochechula, ze po necakanom telefonate a hadke s kurierom v nocnej koseli s kojencom na rukach neletela pat poschodi vyzdvihnut nejaku blbost, o ktorej ani nevedela a poslala to spat.

thoughtfulweirdo
15. aug 2022

Autorka, nechať sa dva roky využívať nie je hrdinstvo, ani to nie je na pochvalu, je to blbosť a neschopnosť komunikácie. V momente, kedy ťa to začalo obťažovať, si mala švagrinej slušne povedať, že už žiaden ďalší balík nepreberieš a nie nechať si dva roky stúpať tlak, kým nebuchne.

autor
15. aug 2022

@thoughtfulweirdo v momente ked ma to zacalo obtazovat som to povedala aj ja aj manzel manzel bol u nej osobne..obtazovalo ma to ze sme jej my museli dorucovat zasielky ktore si ona objednala k nej domov ze si nebola schopna prist po ne ani raz ona..muz jej to vyvetlil s tym ze slubila ze si po dalsie bude chodit..nasledne si dala zas dorucit ku mne po co si aj pekne prisla sice az o 3 dni ale prisla..potom zas 2x si objednala a neprisla..a tretikrat sa stalo toto

cacianka
15. aug 2022

Ty kokso, asi sa tu zlietli momentálne vopoždené, lebo nevedia čítať a čítať s porozumením.
Máš nervy zo švagrinej že ťa osočila, za dobrotu na žobrotu, a ešte ti tu nakladajú trafene ženy že si hnusná mrcha a nepomôžeš roooooodine .
Že roooooodina zneužíva teba aj muža,im nedocvaklo.
Du blejt velebnosti

cacianka
15. aug 2022

To nevysvetliš, nenakreslís 🤦🙈🤷

svetlonos
15. aug 2022

@melanta
konecne prva najrozumnejsia reakcia, ktoru som sa docitala 👍

h2
15. aug 2022

Autorka, nie, nepovedala si jej to. Povedala si jej len to, že jej to nebudete doručovať domov. Mala si jej povedať, že jej nebudeš zásielky preberať. To si jej nepovedala. 🤷🏻‍♀️

isis234
15. aug 2022

máš pravdu, mala ťa upozorniť, že jej príde zásielka a poprosiť ťa, či budeš doma..

kika900
15. aug 2022

@h2 pisatelka robila laskavost svagrinej, nie naopak. Ak jej povedali, ze ich obtazuje, ze jej jej vlastne balicky musia nosit oni k nej domov, tak neviem. Ze niekomu dojde mozno, ze to obtatuje. Existuje nieco ako takt a slusnost. Takt nemyslim hudobny. A nedat si vysvetlit, co sa dialo rano a vykricat sa na nu, opakujem, laskavost robila pisatelka svagrinej. Smutne je, ze hulvatsvo sa povazuje za normalne.

panelacikova
15. aug 2022

@h2 v drvivej väčšine diskusií s tebou súhlasím, teraz mi však pripadáš ako z inej planéty ty, prepáč za úprimnosť 😀 pretože ona jej nič nesľúbila, hoci ty to tu uvádzaš už druhýkrát (minimálne). ona o balíčku ani nevedela. potom zas píšeš, čo by robila, keby si ONA objednala balík? či by bola v nočnej košeli ráno a ako by si poradila? no tak asi tak, že keď človek vie, že on sám si objednal niečo, príde mu mail, sms o tom, že to bude dňa 15.8. doručené konkrétnou kuriérskou spoločnosťou, tak si asi zariadi domácnosť tak, aby bol na kuriéra pripravený. ona o tom NEVEDELA, že niečo príde a nečakaná situácia ju nielen prekvapila, ale i patrične nasrala. čomu ja sa vôbec nečudujem.