icon

Konflikt so švagrinou - váš názor

15. aug 2022

Ahojte..potrebujem sa poradit s vami ohladom konfiltku ktory mam aktualne so svagrinou-muzovou sestrou ide o to ze obe rodiny zijeme na jednom sidlisku nedaleko od seba..ja som aktualne na materskej s dvojrocnou, svagrovci obaja pracuju uz maju vacsieho syna svagor chodi na tyzdnovky, svagrina robi v nemocnici ako sestricka..vzdy mala velku vasen pre nakupovanie hlavne nakupovanie cez internet a kedze ja som doma cele dni poziadala ma ci by som jej nemohla ja vyzdvihnut veci co si objedna od kuriera,,tak som suhlasila a zacala jej preberat zasielky ..ratala som s tym ze samozrejme ked jej ja vyzdvihnem zasielky tak si pekne pre ne pride k nam lenze ona ocakavala zakazdym ze jej tu zasielku nielen preberieme ale ešte aj odnesieme domov..vzdy nejak uprosila mojho muza aby jej doniesol zasielku ze ved ona nestiha a on to ma k nim aj tak po ceste do prace a bla bla..ked sa toto stalo uz asi siesty krat moj muz jej dorazne vysvetlil ze jej kludne objednavky preberieme ale nech si pekne pride sama po ne..kolko krat bola unas jej zasielka aj tri tyzdne ..tak sa ospravedlnila po dalsiu zasielku si prisla ale potom to zacalo zase..teraz naposledy objednala zase cosi ku nam ani mi nepovedala len mi vola kurier ze ma zasielku pre nu a ze ma instrukcie nechat to u mna..tak som mu povedala ze ziadnu zasielku nepreberam moze to vratit spat odosielatelovi..svagrina prisla ku mne v sobotu ze si ide po zasielku lebo ze to je darcek pre jej krstnu dceru na 6 narodeniny tak som jej povedala ze som tu zasielku neprebrala nech sa nehneva..spustila na mna taky krik..ze ona ide v nedelu na oslavu a co tam ma ist koli mne s prazdnymi rukami ze co som taka protivna ze som odmietla zasielku prebrat..ze teraz ona co ma robit..dobre ze sa nerozplakala ..ani som nestiha otvorit usta len bachla dverami a isla prec..ze mi pekne dakuje...

thea4
15. aug 2022

podľa mňa by ďalšiu komunikáciu o prípadných zásielkách mala iniciovať ona, lebo sú to jej záležitosti. Je rovnako dospelý človek a má vedieť normálne povedať, popýtať, ako každý. No zdá sa, že v každom prípade vyhrala ona - ak by ste prevzali, mala by svoju zasielku, a kedže ste neprevzali, aj tak nie je za tú zlú práve ona. Nie, nie, tam niečo nebude ok. Nezdá sa mi to, ak človek čaká, že druhí by mu mali čítať myšlienky. Má jednoducho vedieť povedať a popýtať, ako každý rozumný človek. Keď máme pocit, že nás niekto využíva, s veľkou pravdepodobnosťou to tak aj je.

panelacikova
15. aug 2022

@h2 a ešte, mimochodom, ak je jej manžel (švagrinej) na týždňovkách, potom už vôbec nerozumiem, čo robí tovar u autorky 3 týždne. veď muž prišiel domov, mohol pre tovar zbehnúť alebo ostal doma s deckom a zbehne nakupujúca. ja fakt nerozumiem takejto osobe. a už keď nie som schopná si zariadiť čas tak, že vyzdvihnem tovar, tak si ho dám poslať do posranej, už x-krát spomínanej zásielkovne alebo boxov. veď tie sú 24h nonstop funkčné... a už pomaly na každom rohu, ak nebývajú niekde v hornej dolnej, čo asi nie, keď sú na sídlisku

elizuella
15. aug 2022

Podľa mňa si to spravila dobre. Nech di svoje veci riešiť sama. Keď si to nevie prebrať, nech ide do kamennej predajni. Nie di jej otrok, aby si vyxakavala na jej zásielky, he to pekne otravná úloha.

autor
15. aug 2022

@panelacikova chapete aj vy ze toto je presne to co mna a uz aj mojho muza na tom vytacalo?..niezeby som jej nechcela pomoct ale proste dohoda bola jasne ze jej tovar preberiem..ale pride si k nam poň

panelacikova
15. aug 2022

autorka, ja rozumiem, ja osobne od začiatku dávam za pravdu práve tebe. rovnako by som reagovala v danej situácii pravdepodobne.

eternityz
15. aug 2022

Raz za čas prebrať niečo, ok. ale máte malé dieťa, neznamená, že nemáte čo lepšie na práci a že ste na špagáte.

Ak by som neprebrala z nejakého dôvodu (podobne, ako Vy, že mi spí dieťa a bývam na xy posch.), tak to dám okamžite vedieť švagrinej, alebo presuniem kuriéra, oni si to prehodia a prinesú iný deň... a minimálne by som jej to teda dala vedieť, ale rozhodne by som to nerobila na takejto pravideľnej báze ... za dobrotu ...

"A ty nerobis cele dne nic" som našla v jednej odpovedi ... wau ... no comment ...

autor
15. aug 2022

@eternityz ja som jej hned potom volala ze som neprebrala nejaku zasielku nedvihala napisala som sms kde som sa opytala co si dala ku mne poslat lebo som to nemohla prebrat a dohodla som s kurierom ze nech jej to vrati spat a moze si to zase objednat..neodpisala nic..len na druhy den dosla po zasielku

autor
15. aug 2022

@eternityz ano to bol aj pre mna wau comment..ze radsej no comment

veronicka88
15. aug 2022

Jemine ako tá len chápem🤪nejdem ani čítať odpoveďe alenkednrupnu nervy človek urobí bez rozmyslu hlúposť ktorú ľutuje....nejdem písať podrobnosti lebo už som sa cez to preniesla ale tiež mi podobne ruplinnervy a každý na mňa pozeral že ja som mu urobila hlúposť. Ale to že sa vo mne mesiace kopilo že mám toho plné zuby nikto nevidel.

lilope
15. aug 2022

Nezachovala si sa síce úplne správne, vypálilo to zle pre teba, ale príčina vzniknutej situácie je švagriná. Nepovedala ti o očakávanej zásielke, na ktorej jej asi malo záležať viac ako na nejakej 3 týždne zabudnutej mikrovlnke, keďže sa jednalo o dar a nepoprosila ťa o jej prevzatie. Keby jej na tom balíčku tak záležalo, dala by ti vedieť tým dupľom aby si bola doma, aby si v čase príchodu kuriéra vôbec bola doma, keďže si mohla byť v obchode, na prechádzke, vzdialená od domu a nemusela mať vtedy na prevzatie čas. Očividne jej na tom balíčku nezáležalo tak, ako ti to prezentovala, skôr si myslím, že sa len urazila, že si si vôbec dovolila JEJ balíček neprevziať. Navyše to, že ho objednala až na poslednú možnú chvíľu tiež svedčí o tom, že jej na ňom až tak nezáležalo. Som zvedavá čo by robila, keby jej ho v piatok nestihli doručiť a prišiel by až v pondelok. 🤭 Mne sa už viackrát stalo, že predajca pri tovare garantoval doručenie 2-3 dni a prišiel o týždeň, preto dôležité veci - darček, objednávam vždy s dostatočným predstihom, lebo mi na tej veci záleží. Myslím si, že keď má čas surfovať po nete, čo trvá kľudne aj viac ako hodinu, keď si niečo skutočne poctivo vyberáš, porovnávaš, tak má čas si ísť po balík do boxu dostupného 24/7 po ceste domov z práce. To, že nonstop pracuje je jej voľba, preto nemá právo využívať iných ľudí k tomu, aby riešili jej banálne problémy.

h2
15. aug 2022

@kika900
@panelacikova Ja neobhajujem švagrinú. Určite sa nezachovala pekne, po prvé vôbec nemala s takým niečím otravovať, príležitostne, keď sa nedá inak, tak OK, ale dlhodobo a v takej miere určite nie. Po druhé, mala dať autorke vedieť, že príde zásielka. Po tretie, reagovala hnusne. Ja jej nedávam za pravdu určite. Ale to, že sa švagriná nezachovala správne, neznamená, že autorka áno. Tu neplatí, že ak jeden v spore je ten zlý, druhý musí byť automaticky ten dobrý. Chybu urobili obe. Autorka hlavne v tom, že s tým od začiatku súhlasila. Veď áno, človek chce pomôcť, chce dobre. Ale keď vidím, že ja s tým mám problémy a druhá strana si to ani neváži, stopnem pomoc.
@panelacikova K tomu, či to sľúbila, alebo nie: ja som z napísaného pochopila, že švagriná autorku žiada o vyzdvihovanie balíčkov dlhodobo. Veď aj ďalej píše, že balíčkov chodilo veľa. Aj potom, keď jej aj s manželom dohovorili, že jej to nebudú nosiť domov, tak ďalej objednávala na ich adresu (s veľmi veľkou pravdepodobnosťou jej popri tom, ako jej povedali, že jej to nemôžu nosiť domov, povedali, že naďalej to môže objednávať k nim. Lebo určite sa o tom rozprávali a následne zase balíčky chodili.)

panelacikova
15. aug 2022

@h2 uzatvorme to teda tak, že autorka by mala jednoznačne švagrinej povedať, že si to už neželá, aby akýkoľvek balík prišiel k nim, ani keby mal krídla a od nich odletel na byt k švagrinej sám... jednoducho nie.

v zlosti a chvate povedala, nech to vrátia odosielateľovi, nuž, pochybila, ale v návale nervov ju viem teda pochopiť. potom píše, že sa snažila švagrinej dovolať, ba poslala aj SMS, ale tá mala zjavne jej hovory a sms v paži, keď sa potom dovalila v sobotu (teda podľa autorky), kedy sa skontaktuješ s máloktorou kuriérskou spoločnosťou či kuriérom a až vtedy zistila, čo sa stalo. vieš, ak mi tak veľmi záleží na zásielke, tak ešte v ten večer volám dotyčnej (autorke), či náhodou dnes niečo neprebrala, lebo som jej o tom zabudla povedať a je to naozaj veľmi dôležité. ona však nereagovala ani na hovory ani na SMS. a potom si vyliala zlosť na autorku. dosť divné chovanie, nie?

maciatkolulu
15. aug 2022

@llull ja som vďačná za susedu, ktorá už rovno povedala postarovi, kuriérovi atď že moje balíčky majú dávať hej. Je to o chceni a dohode. Toto je suseda. Od rodiny by som to čakala úplne automaticky. Aj ja som susedovi nečakane prebrala balík, takému, čo sa ani riadne nepoznáme, poprosil ma kuriér, prebrala som a dokonca odniesla. Keď si chce niekto srať vzťahy, kľudne môže. Ale to co čítam tu na koňovi je jeden grc.

sisaka
15. aug 2022

Ja som takto preberavala balíčky muzovmu známemu a teda aj jeho žene, lebo byvali v byte a to je tu vždy problém s doručovanim. Dokonca mi to zabudli povedať, takže prvý balík som skoro neprebrala. Za cely čas si neboli pre balíčky, manžel im to brával do roboty. No, nezbláznili sme sa.
Keby som ale nechcela, tak to poviem na rovinu, nie že odmietnem prevziať.
A v tomto mi tu viaceré prídu nechapavé.
Švagrina mala s nimi jasnú dohodu, balíky budú chodiť k ním, nie jeden, nie dva, až do odvolania. Keďže bola taká dohoda, nevidím dôvod prečo práve v tomto prípade jej mala niečo špeciálne oznamovať. Autorka sa rozhodla s tým seknúť, ale otočiť balík nebol správne riešenie a aj sama píše, že urobila chybu. Ja sa naozaj čudujem, že niekomu príde toto normálne. Ja keď mám s niekym nejakú dohodu, tak ju plním. A keď ju už plniť nechcem, tak dám druhej strane včas vedieť, aby sa vedela zariadit, nie že z ničoho nič nespravím dohodnutú vec.
To, že sa niekto citi 2 roky využívaný nie je problém švagrinej, ale autorky, ktorá jej to nedokázala za tie 2 roky slušne povedať, radšej sa zachovala chrapunsky a kázala balík vrátiť, miesto toho, aby dala aspoň švagrinine číslo, nech sa kuriér dohodne s ňou.

@h2 sme tu viaceré z Marsu, keď nechápeme, ako sa niekto môže zastavať, takéhoto chrapúnstva.

h2
15. aug 2022

@panelacikova Myslím, že autorka to už švagrinej hovoriť nemusí, tam už balíčky chodiť nebudú. Len škoda tých pokazených vzťahov.

maciatkolulu
15. aug 2022

@panelacikova zdravotná sestra mala hovory a sms v paži.... Hmmm, no dobre. Môj muž mi neberie vôbec, keď je v prácu, ani dcéra.

h2
15. aug 2022

@sisaka Vďaka, už som začínala o sebe pochybovať, keď tu je väčšina príspevkov v duchu, že autorka urobila dobre. Ináč, chcela by som vidieť, ako by vyzerali odpovede, keby sem napísala tá švagriná, že jej švagriná, ktorá jej sľúbila vyzdvihovať balíky, jej jeden neprevzala a nechala ho poslať späť, hoci bola v tom čase doma.

tykat
15. aug 2022

@janinah ...a autorka nepomahala? Nebrala 2 roky baliky? Dohoda bola ze si pre baliky pride, stale vyhovorky, bol s nou rozhovor, raz po balik prisla a zase po baliky nechodila. Neda sa len brat a vyuzivat, a nedodrzat pravidla. Takto to nefunguje ani v rodine.
To ze teraz balik rovno odmietla bola len posledna kvapka.
Viem si predstavit, rano, lezim v posteli, dieta v polospanku, o nicom netusim a zrazu kurier "o 5 min pred bytovkou"... by som milu svagrinu aj kamsi poslala nielen balik odmietla, ved jej ani nedala vediet ze nieco objednala. Aspon od nej bude mat pokoj, lebo by sa tych balikov nezbavila do konca materskej.

autor
15. aug 2022

@sisaka chrapunstva?..dobre citam?..to myslite vazne?..a to chrapunstvo nieje ked sa s niekym dohodnete ze si moze dat k vam posielat baliky s tym ze si pre ne budešte chodit ale ani raz nepridete a ocakavate ze ešte ten dotycny vam ich doprace az do obyvacky hoci vy mate auto rovnako ako vas muz a su to VAŠE zasielky?..keby ten kurier bol ochotny mi ten balik o ktorom som ešte raz opakujem ani nevedela ze ma prist aspon vyniezt hore tak ho prevezmem..uz neviem co zo mna potrebujete robit pre boha..by osm chcela vidiet vas na mojom mieste?..ja som nikdy nepovedala ze ma obtazuje to ze si dava k nam posielat baliky mna obtazovala to ze si po ne NIKDY nedošla..boze toto sa mi sniva asi ake dokazete byt niektore tu na modrom koniku hrdinky..ale keby sa to stalo vam tak neviem..

maciatkolulu
15. aug 2022

@h2 🤣🤣🤣🤣no slepicinec

maciatkolulu
15. aug 2022

Píšem, že mne preberá stále suseda a to nepracujem, ale nebývam poväčšine doma a nepočula som jednu sťažnosť.... To je o človeku, bud chcem, alebo nie

michaelam2
15. aug 2022

@maciatkolulu jasne, ze budes na strane svagrinej ked tiez rada takymto sposobom vyuzivas druhych ludi aby riesili veci za teba 😀 a ta tvoja veta "Od rodiny by som to čakala úplne automaticky" to tiez o niecom svedci

lienka.7
15. aug 2022

@autorka uz sa tu s nimi nahadaj... mnohé tu len mudruju aka si neochotna, ale chcela by som vidieť ich. Aj keď si jej povedala ze jej zásielky budeš preberať, to neznamená ze teraz budeš cele sedieť doma, ci náhodou dáme nepride kurier! To co ma byt???
Slusnost kaze ked uz si niečo objednám, dám avízo ze počuj Zuzi, objednala som si to a to. Prosim preber mi to. Samozrejme je to zaplatené...
Ja som takto kedysi bravala kamoske balíčky ona nemohla do prace si nechať posielať, cize nosil to mne. Ale nie zase mikrovlnku! 🤦‍♀️ a kamoška mi VZDY dala DOPREDU vedieť, ze objednala!
A inak aby ma ráno ťahal kuriér z postele, no mozem to kaslat🤦‍♀️ akoze mas zahodiť decko a bežať dole??? Mne sa to raz stalo ze som kojila, vravim kuriérovi ze nech príde o 10 min.dokrmim malu. On ze aby som zabudla a vracať sa on nebude... napisala som na neho sťažnosť a bolo. Odvtedy volal DOPREDU ze mi nesie balicek ci nekojim 🤣👌 cize všetko sa dá, ale v ramci normálu. Mimo toho, pokial sa da, dám si poslať zasielkovna, ale box baliko box. A môžem si ist po to aj o 1.rano.

maciatkolulu
15. aug 2022

@michaelam2 takže, takto🤣🤣🤣suseda sa ponúkla sama. A od rodiny po poproseni, áno, automaticky, sa ti niečo nezdá? Mne všetko. Dokonca nakúpim, donesiem rodine, najmä počas korony z at a úplne bez reptania, ale hold, ako som pisala, to je o človeku. Bud chceš a neriešis, alebo rypes a rozmýšľaš atď. Ja mam rada dobre vzťahy, ten kto nie, nech robí ako uzná. Ale žiaľ, vráti sa mu to. Apropo susede som teraz nakúpila v Čechách a veziem jej to domov, priamo k nej. A? Vola sa to vzájomná pomoc, lebo chcem a chce aj ona a vieš ci, aj mi dieťa postrazi, ja jej umyjem vanu a tak... Inak teraz úplne vážne rozumiem susedovi, čo mi rozprával o Slovákoch.... Je to smutné. Hold. Veľa zdaru vám dievčence, čo vidíte ako pruser, že švagriná poprosila o niečo švagriná svoju a ta na miesto toho, aby otvorila hubu a povedala, vadí mi to, urobila co urobila. Za mňa max primitívne. Ale tak...

asocial
15. aug 2022

Ja sa priklanam na tvoju stranu. To, ze si doma, nemusi znamenat, ze si poskok a travis dni len doma a nechodis von. Mala ti to povedat a bodka. Okrem toho, vsade su balikomaty, ked to nestiha, nech si da poslat tam. Je to zvacsa este lacnejsie. Svagrina je drzq ako opica.

sisaka
15. aug 2022

Autor - áno, je to chrapunstvo, lebo švagrinej si nepovedala, že od dňa xy ti už nebudem preberať balíky. Keby si jej to povedala a ona by aj tak objednala, tak potom beriem, odmietnem prevziať a pošlem nazad. Ale vy ste jej len povedali, že jej to nebudete už nosiť domov. Tak nerob zo mňa blbú, viem čítať a vychádzam z toho, čo tu píšeš.
Ako som napísala, to, že jej robíš 2 roky dobrú službu so zaťatými zubami, je tvoj problém, mohla si to stopnúť dávno, keby si sa vedela ozvať.

adreena
15. aug 2022

@maciatkolulu umyjes vaňu? Ok, ale každý týždeň počas dvoch rokov? Nakúpis v Čechách? Ok, ale robíš to automaticky a nezištne každý týždeň už dva roky? Je rozdiel urobiť občas dobrý skutok, a je rozdiel sa nechať využívať. Tu je to jasné zneužívanie, lebo ako sa písalo veľakrát, táto ženská má xy iných možností, kde si tie balíky môže doručiť, nebývajú na lazoch, kde nie sú pošty, balikovboxy a zasielkovne.

sisaka
15. aug 2022

@adreena nikto tej švagrinej nepovedal, že ich donáška jej balíkov obťažuje. Jediné,
Čo jej povedali, že si ma chodiť po ne. Povedz mi, ako má tá švagrina vedieť, že s autorkou už 2 roky Lomcuje zlosť, lebo jej preberanie lezie na nervy?

michaelam2
15. aug 2022

@maciatkolulu neviem teda ci si citala autorkine prispevky ale ona jej tie baliky prebera DVA roky…jedine co od nej chceli bolo to ze si pre tie balicky bude chodit a ani len to ta svagrina nebola schopna

carmenuska
15. aug 2022

Niekoľko veci mi tu nesedí. Píšeš o samých ťažkých veciach.Prosim ta, keď to bolo dávnejšie a vyhovárať sa na bábätko,ako si vtedy preberala skrinku,mikrovlnku atď....Ale zrazu výhovorka,že ti spí dieťa...Alebo keď ti oznámila,že kuriér príde,to si každý ten deň sedela a iba čakala na kuriéra? Veď málokedy príde v tom case. Však určite nastala aj predtým taká situácia , že sa ti nedalo,nevyhovovalo atď. Stačí,že keby si sem napísala ,že ti rupli nervy a odmietla prebrať.ale ty sa tu 7 strán v kuse ospravedlňujes a píšeš to isté. Keď ti ženy naložia, tak zrazu píšeš o sms ,ktorú švagriná nedostala. Si myslíš,že keby ju dostane ,prečíta,že si dá tú námahu prísť ti vynadať domov? Ihneď by reagovala a vynadala po telefone. Dost veci mi tu nesedí. Podľa mňa si tu čakala, že ti na tvoju zlú náladu tu budú žienky písať,aká si chuderka a urobila si správne. Zrazu sa ospravedlňuješ sama pred sebou, ale tvoje konanie bol zámer. Nevyhovaraj sa na dieťa,lebo si odporujes všade,kde píšeš. Najprv napíšeš,že si kôli dieťaťu nemohla a potom ,že keby si vedela ,aké je to dôležité,tak ideš.... Vtedy by si zrazu mohla? Možno ti nestihla oznámiť,že niečo príde ,keďže robí sestričku.Pripadne si nevšimla mail,že má to prísť...Teba nemusí zaujímať,čo tam mala, či nieco ,čo súrne potrebuje.V každej zásielke mohlobyť niečo také. Ide o princíp.Nezastavam si žiadnu z Vás,obe máte chybu. Ale trošku sa zamotávas,no.