Konflikt so švagrinou - váš názor
Ahojte..potrebujem sa poradit s vami ohladom konfiltku ktory mam aktualne so svagrinou-muzovou sestrou ide o to ze obe rodiny zijeme na jednom sidlisku nedaleko od seba..ja som aktualne na materskej s dvojrocnou, svagrovci obaja pracuju uz maju vacsieho syna svagor chodi na tyzdnovky, svagrina robi v nemocnici ako sestricka..vzdy mala velku vasen pre nakupovanie hlavne nakupovanie cez internet a kedze ja som doma cele dni poziadala ma ci by som jej nemohla ja vyzdvihnut veci co si objedna od kuriera,,tak som suhlasila a zacala jej preberat zasielky ..ratala som s tym ze samozrejme ked jej ja vyzdvihnem zasielky tak si pekne pre ne pride k nam lenze ona ocakavala zakazdym ze jej tu zasielku nielen preberieme ale ešte aj odnesieme domov..vzdy nejak uprosila mojho muza aby jej doniesol zasielku ze ved ona nestiha a on to ma k nim aj tak po ceste do prace a bla bla..ked sa toto stalo uz asi siesty krat moj muz jej dorazne vysvetlil ze jej kludne objednavky preberieme ale nech si pekne pride sama po ne..kolko krat bola unas jej zasielka aj tri tyzdne ..tak sa ospravedlnila po dalsiu zasielku si prisla ale potom to zacalo zase..teraz naposledy objednala zase cosi ku nam ani mi nepovedala len mi vola kurier ze ma zasielku pre nu a ze ma instrukcie nechat to u mna..tak som mu povedala ze ziadnu zasielku nepreberam moze to vratit spat odosielatelovi..svagrina prisla ku mne v sobotu ze si ide po zasielku lebo ze to je darcek pre jej krstnu dceru na 6 narodeniny tak som jej povedala ze som tu zasielku neprebrala nech sa nehneva..spustila na mna taky krik..ze ona ide v nedelu na oslavu a co tam ma ist koli mne s prazdnymi rukami ze co som taka protivna ze som odmietla zasielku prebrat..ze teraz ona co ma robit..dobre ze sa nerozplakala ..ani som nestiha otvorit usta len bachla dverami a isla prec..ze mi pekne dakuje...
No ja by som tvojej švagrinej povedala nech sa vrazi ...ako nič zlom ale aj ty máš dieťa ,rodinu a to že si na md neznamená že nemáš čo na robote...A ak sa jej nepáči tak smola .Ja by som takúto službu nerobila a nie ešte jej nosiť balíčky v rámci prechádzky ....takže som na tvojej strane a už keď niečo bude chcieť by som ju odpalkovala ...
To začiatku som si myslela že autorka prebrala pár balíkov. A to trvá 2 roky niekoľkokrát týždenne? Autorku by mali pri takej trpezlivosti vyhlásiť za svätú 😃 ja niekedy nemám nervy čakať kuriéra, občas preberiem aj iným ale stále? Ani náhodou. Po neprevzatí si ju kontaktovala, mala x možností spojiť sa s kuriérom a prevziať si tú akútnu zásielku. Ale inak upozorniť si ju mohla, že už jej preberať nebudeš. Vzala by si jej vietor z plachiet a teraz by nemala byť na koho nasratá. Inak keď ona ráno volala s kuriérom tak mu dala číslo na teba či už pri objednávaní automaticky píše tvoj mobil? To už by bolo jak drzé 🙈
@carmenuska predtym sme mali ineho kuriera ktory nemal problem mi vyniest ked bolo daco vacsie ku dveram ..pokial sa to natrepalo do vytahu tak vzdy ochoten mi pomohol..zatial vsetko co si objednala sa nam natrepalo do vytahu asi dvakrat ked nieco vacsie doslo bol dom aj moj muz..teraz bol iny kurier..to uz som poznala podla hlasu v telefone..moje konanie urcite zamer nebol..nie som typ cloveka co robi zakernosti..jasne ze mna nezaujima co tam mala ani sajej na to nepytam.ale myslela som si ze kedze doterazz jej nikdy zasielky ktore mala u nas v uschove nechybali tak ked jej toto neprevezmem lebo sa mi akurat nedalo ze to bude ok..a objedna si to znova nevedela som ze ide o taku dolezitu vec..keby som vedela tak co spravim? neviem mozno zazvonim susede nech po to skoci alebo neviem..vynalozila by som viac snahy..ale prepacte bola som rozospata v noci som zle spala lebo malej idu zubky tak kazdu hodinu sme hore..bola som rada ze rano spi..zavola mi niekto a vybafne na mna aby som prisla ze o 5 minut je pred barakom, a ma pre mna zasielku..
@zoro9836 ale to je úplne irelevantné, či by si ty, ja, Mara, Zuza dokázali niekoho tak dlho využívať, očividne niekto s tým nemá problém, ako niekto nemá problém tie balíčky preberať. Pointa je, že keď sa mi nepáči tak sa ozvem, lebo ako sa hovorí, nememu dieťaťu ani vlastná matka nerozumie a niekto potrebuje na rovinu povedať, že ďalej už pre neho nejakú službu nebudeš vykonávať, nie sa hodiť o zem, nasrať sa a balík z trucu neprevziať. To nie je riešenie hodné dospelého človeka.
Snáď si švagriná nakoniec uvedomí, že ste jej 2 roky pomahali a je to viac ako to, že si jej raz neprevzala balík
@adreena
@michaelam2 nooo, ja už štyri roky a nie, nie nárazovy nákup z Čiech, ale minimálne 3 x do týždňa a úplne v pohode, ved aj nám nakupujem a vanu aj častejšie, aj dlážku, aj po mačka h, pomôžem vyložiť minerálky, o co ma proste poprosi a už 5 rokov. A úplne v pohode. Nevidím to ako využívanie, ale ako vzájomnú POMOC, ktorá je dobrovoľná a úprimná, keď niekto nechce ma ústa na to, aby ich použil. To je asi také, že suseda čaká návštevu, už prídu, čaká na nákup a ja nič. 🤣🤣Lebo však má zneužíva, necha si to priviezť, čo som donášková sluzba🤣🤣🤣. A v duchu sa teším, ako som jej to nandala👍👍👍🤩🤪No nič. Idem ja ďakovať za to, že žijem medzi ľuďmi, ktorí majú našťastie zdravý rozum a nie túžbu sa naťahovať. Keď mi niečo nevyhovuje, sa ozvem a slušne a na rovinu. Ono to funguje, verte mi, mam dosť rokov 😉keď je človek milý, ústretový, slušný, používa rozum, sa mu to vráti. Tak ako aj opačne 😉pekný večer všetkým.
Inak ja pozerám ako úplne vyorana myš. A je mi úprimne zle.... Fakt. Toto je sila. Toľko negativity a zloby a a a a, bleee. Ďakujem ešte raz za to co mam.
Netrap sa s tym. Proste ti kurier nechcel doniest hore zasielku a co?? Svagrina nech si najde zasielkovnu a lebo necha nosit do prace. Su zasielkovne aj napriklad v posilkach, krčmách alebo aj box na prevziatie a tie su otvorene od rana do vecera. Urcite nerobi 5 dni v kuse 12 hodin aby si to nestihala zobrat. Akoze za to, ze ty si doma na materskej, mas byt na spagatiku. Mna by to strasne otravovalo, ak by som mala robit zasielkovnu doma na materskej a cakat na kuriera.
Píšeš, že švagriná si nechodí po zásielky, ale v zápätí potom nižšie píšeš, že si po ňu v sobotu prišla. Lenže ty si ju neprebrala a povedala, nech to pošlú späť. Tak chodí? Či nechodí?
@nice202 nechodi teraz si prisla lebo potrebovala ten darcek na druhy den..chcela si to ešte rozbalit a zase zabalit do darcekoveho balenia..my sme jej odnasali zasielky az ked boli u nas dlhsie ako tyzden ..ale to boli veci co asi nepotrebovala hned tak neriesila..toto ale potrebovala tak si pre to prisla..pisala som ze to bol darcek na oslavu pre jej krstnu dceru a ta oslava bola v nedelu
Bežné si so susedmi preberáme balíky navzájom, ale každá tu máme zaužívané, ze keď chcem aby mi suseda, ktorá má malé dieťa prebrala balík, tak ja si to predtým vykomunikujem nie len so susedou, ale ešte aj požiadam kuriéra ci by bol taky dobrý a vyniesol jej to až do bytu lebo ma malé dieťa. Ak nie je ochotný vyniesť dohodnem s nim iné riešenie. To, ze tvoja švagriná je neschopná vyberať si zásielky včas (preto asi nemôže využívať na prebratie boxy) nie je tvoj problém. Takže za vzniknutú situáciu si môže sama. A keďže bol piatok a darček potrebovala na nedeľu je úplne jedno či ho autorka vrátila alebo nie, lebo aj tak by jej ho priviezli najskôr v pondelok.
@maciatkolulu nech sa páči rob si ako chces, čo mňa označuješ :D ? Ja mám takýto názor a komunikovala som s autorkou nie s nejakou random pipkou čo sa nudí tak číta komenty. Vypínam si upozornenia papa
@llull ona si vždy rada zabrdne do hocikoho z debaty, kto si dovolí mať čo i len trošku odlišný názor bez toho, aby bola oslovená 🙂 a ešte to vie napísať takým "chrumkavým" spôsobom 🙂
@llull presne o tom píšem, o úbohosti a jednoduchosti niektorých ľudí, presne si to vychytala... Štýlom, prejavom a všetkym 👍
@panelacikova som rada, že som zaujala❤️naozaj🤣🤣🤣. Takže každý kto napíše svoj názor, tak zabrda. Hmmm, dobre🎉. A neviem, tu sa smú ozvať ľudia iba oslovení? Fakt? Ach jaj 🤣🤣🤣🤣dobre sa bavím pekný deň babule. Ja každý deň ďakujem Bohu... A MK beriem ako veľké memento, že mám byť vďačná za to co mam🤣, koho mam a tak. Lebo toto tu je fakt sila.
@maciatkolulu pri všetkej úcte nevieš navyše ani čítať. nikdy som sa nikde nevyjadrila, že ty si zaujala 🙂 to by si musela písať podstatne inteligentnejšie a mať v sebe viac empatie pre obe strany problému.
@panelacikova prosím, ak teda máš štipku inteligencie, nechaj tak už, hej😉nereaguj a je to, ak máš niečo konštruktívne, čo niekomu niečo dá, tak fajn, inak sa strapnujes. Teda ti "iní" to vidia tak😉. Ti "tvojej" cenovej skupiny zase samozrejme inak, ale myslím, že máme už vek na to, že si vieme povedať, že toto nieeee, fakt nieee🤣pekný den
@maciatkolulu prepáč ale ty sa nevies normalne vyjadrovat? baby tu si nazvala slepicincom, teraz napises "tvoja cenova skupina" a este niekomu nieco povies o inteligencii....tolko sa vychvalujes s tym koho okolo seba mas a aka si spokojna, ze tomu vazne prestavam verit...normalny vyrovnany clovek to nepotrebuje opakovat 10x po sebe a urazat ine zeny
@maciatkolulu ja by som neprebrala nikomu nič. Len výnimočne a po dohode.
Ahoj. Tak ja mám doma dvojročné dieťa a zhodou náhod bývam tiež na 5 poschodí ☺.
Ja mám problém preberať si vlastné zásielky ! čo vždy volá kurier keď buď prebalujem alebo kupeme zadok, alebo mám dieťa špinavé v detskej stoličke pripútané, alebo spí. Vchodové dvere by ho okamžite zobudili keby idem dole. Doslova je to stres keď má cosi moje prísť. Skoro všetko davam posielať mužovi do roboty a on mi to vecer prinesie. Vynimočne len domov a aj to mnohokrat mi dava kurier balik dole do vytahu a ja si ho len na 5 vezmem z vytahu. Staci vysvetlit preco bude dlho cakat 😂 a ochotne da do vytahu a ide preč.
Takze ta fakt obdivujem ze si chcela pomoct s preberanim zasielok.