icon

Konflikt so svokrou: Je vhodné nechať tínedžerku doma?

8. jan 2025

Ahojte, prepáčte mi tento zbytočný príspevok, ale musím sa niekomu vyrozprávať inak asi zošaliem z tejto ženy. Mala som veľmi chorú mamu a pred pár dňami mi zomrela. V ten deň mi okolo pol siedmej večer volal otec že mama zomrela. Ja s manželom som hneď išla za mojim otcom aby sme mu pomohli vybaviť pohreb ale nakoniec sme tam tú noc aj prespali. Naša 15 ročná dcéra zostala doma nakoľko je dosť citlivá a určite by to neznášala psychicky dobre ak by videla svoju mŕtvu babku. Sama doma to prežila úplne v pohode, ona vlastne ani úplne sama nebola lebo u nás v ten deň prespávala jej naj kamoška. No o tom že sme ju nechali doma sa dozvedela svokra a už bol problém. Začala so svojimi typickými komentmi typu že som nezodpovedná matka, čo všetko sa jej mohlo stať kým sme neboli doma.. Dcéra je úplne samostatná, zodpovedná, sama si spravila večeru, potom s kamoškou pozerali telku, nič sa jej nestalo a nič nevyviedla tak nechápem aký má svokra zase problém. Na všetkom čo spravím si nájde nejakú chybu aby ma len mohla kritizovať. Fakt takúto svokru nikomu neprajem ale zároveň aj dúfam že nie som jediná ktorá si takéto niečo prežíva.

prasiatko30
8. jan 2025

@deti95060810 fakt nie je nutne aby deti videli mŕtvu babku ak si to vyslovene neželajú. Ani by ma nenapadlo nutit, hoci aj 15r dieta ist sa rozlúčiť so zosnulou babkou. Ja som omnoho starsia a nemam rada pozerat sa na mrtvych - blízkych alebo vzdialených. Som radsej ked mi ostava v pamati ked boli živí

andrea2667
8. jan 2025

Správne si napísala: Svokra s tým má problém. Takže je to jej problém, keďže zrejme iný nemá. Kašli na ňu. Ty máš svojich problémov viac než dosť.

nenne27
8. jan 2025

@deti95060810 najprv predsa musi prist lekar

zanka777
8. jan 2025

@gelifil áno možno ty by si chcela mať v taký ťažký moment deti pri sebe....ale pozeráš aj na to čo chcú tie deti???alebo len to čo chces ty?lebo nie každý sa tejto realite chce pozerať až takto do tváre aj keď je to život .... Aj keď je to rodina...môže smútiť ale nemusí to vidieť na vlastné oči už o to viac keď je citlivá ... Načo by to bolo dobré ubližovať jej takto ešte viac?

maranco
8. jan 2025

Asi treba svokre povedať, že ste sa poučili a sľubuješ jej keď zomrie tak už dcéru nenecháte doma 🙈

chrobak7
8. jan 2025

Pošli svokru do prdele a nech sa stará o svoje problémy.

janinah
8. jan 2025

Úprimnú sústrasť a jedna rada..nerieš tak veľmi svokru,vypust ju z hlavy,ani by mi nenapadlo v tvojej situácii o tom písať na nete,zbytočne sa citovo zatazujes. Radšej sa pomodliť za mamku a nevenuj danemu " problemu" so svokrou čas ani myšlienky.

gelifil
8. jan 2025

@zanka777 preboha, ako do tvare,ocividne nechapes, co pisem, tak uz na mna nereaguj a fakt az 3 ???

terezkaarthuramax
8. jan 2025

Uprimnu sustrast. Mam svoju teoriu co sa tyka vyroku to a to sa mohlo stat, ale si myslim ze v tvojej situácii je to nevhodné napísať. Tak len v skratke stat sa moze nieco hocikedy. Idem von mozem padnut a zlomit si nohu..no aj doma mozem spadnut a zlomit si nohu.. proste je to tak

zanka777
8. jan 2025

@gelifil tak ty nereaguj na mna keď zjavne ty nerozumieš o čom píšem a hlavne ako to myslím.... Napísala som pravde do očí realite...nie mŕtvemu príbuznému..... Čítaj prosím s porozumením.... Nie každý má psychiku na také veci ...niekto je citovo labilnejsi a nič dobré by mu to nedalo

cacianka
8. jan 2025

Už sa tu prestaňte doťahovat, ako staré vrany. Baví vás jatriť rany autorke, kvôli vašim egám ?
Má veľmi ťažké a citlivo smutné obdobie, chcela sa vyžalovať , uľaviť si svoj bôl nielen z odchodu mamky, ale aj trápnych chrapunskych útokov svokry, a vy tu krákate tie svoje trápne chobotiny.
Milá autorka, príjmy moju úprimnú sústrasť 🥀
To že tvoja svokra je protivna sebestredna osoba, ktorá sa stará do veci do ktorých ju nič, a komentuje takto primitívne, je jej vizitka. Slušne a dôrazne povedz mužovi , aby ju upratal , nech sa už nikdy neopovazi starať sa do vašich veci, lebo ju raz upraceš ty a nebude to pekný rozhovor. Ak by naozaj nerešpektovala, urob to. Zastan sa seba, dcéry a nedovol nikomu aby vás takto šikanoval.
Ja by som takúto osobu ani na pohreb nepustila...
Želám ti veľa síl zvládnuť tieto ťažké chvíle.🌹

andrea2667
8. jan 2025

@cacianka Pripájam sa 🫂

milanemila
8. jan 2025

Fuj tak tvoja svokra je pekne hnusna zenska. To akoze ti zomrela mama, isli ste za tvojim otcom a namiesto vyjadrenia uprimnej sustrasti ti zacne nakladat aka si nezodpovedna matka? No mne je uplne na grcanie a dufam, ze manzel jej poriad vycistil zaludok.

petracandle
8. jan 2025

@maranco 😂👍🏻

uhlomer
8. jan 2025

Dcére isto neuškodilo že si v nej mala dôveru ju nechať na noc s kamkou 🙂 Svokrine reči- jedným uchom dnu, druhým von a naznačiť jej, že dcéra je už zodpovedná byť na pár hodín (z ktorých väčšinu aj tak prespí) bez dozoru

cacianka
8. jan 2025

@maranco toto je na pána

ada510
8. jan 2025

V 15nastich som chodila v noci strážiť iné deti 🙈 svokra robila co ked mala 15 cmulala cumeľ? Treba sa jej opýtať 🤦‍♀️🙏

h2
9. jan 2025

Autorka, úprimnú sústrasť. 😟
Tvoj manžel je tiež otec, tak prečo aj jemu mamička nenaložila, že je nezodpovedný?! Ach, aké mám nervy, tá osoba nemá štipku empatie keď ti ide robiť výčitky v najťažšom životnom období, aké prežívaš!

gaborka28
9. jan 2025

Je smutne, že aj v takej ťažkej chvíli, ako je úmrtie mamy, musis riešiť takýto zbytočný problém. Ubezpečujem ta, že svoje dieťa poznas najlepšie a nech si svokra mysli čokoľvek, dolezite je, ako to vnímate vy s mužom. Ja som napr v 15 byvala už občas jednu noc sama doma, keď moji rodičia išli na lyžovačku (ja neznášam lyžovanie) a naozaj som vedela, že ak to “poseriem”, už sama doma nebudem. Takze som bola zodpovedná a naši to vedeli. A to išlo o blbu lyžovačku, nie tak dôležitú tému.

Svokra sa nemá čo do toho starať. Teraz sa však tým netrap viac, ako je nutne. Svokra nemá problém, vyrobí problém.. sú však aktualne dolezitejsie udalosti a vy s mužom a dcerou viete najlepšie, ako to je pre vas najlepšie. Úprimnú sústrasť a veľa sil

bmolko
9. jan 2025

povedz svokre, ze uz ste sa poucili a ked zomrie ona, nechate ju lezat v posteli do rana mrtvu a az potom pridete, ked bude cdera v skole...

mmmt
9. jan 2025

@bmolko 🤣🤣🤣🤣🤣 brutálna si

Autorka úprimnú sústrasť, presne viem čo cítiš miesto podpory a pochopenia výčitky… niektorí ľudia nemajú srdce… kašli na ňu ani s ňou nekomunikuj … čo nato manžel?

rivini
9. jan 2025

Dieta od 12. roku zivota uz uplne v pohode moze zostat par hodin samo doma. Svokru absolutne neries…

akbara77
9. jan 2025

Co furt riešite svokry? Máš občiansky?

simona92101
9. jan 2025

@gelifil pride obhliadajuci lekar,stanovit smrt.ak sa mu nieco nepozdava,moze nariadit pitvu za ucelom stanovenia priciny smrti-ci uz cudzie zavinenie ci ine. Ak na mieste urci,podla toho sa vola prislusna pohrebna sluzba,ta neboztika odvezie do chladiaceho boxu..

katka13katka
9. jan 2025

ked som mala 15, otec mal casto nocne a bola som sama doma. Nevidim v tom vobec problem. Ved je uz velka, telefon ma, keby nieco zavolala by. Svokru by som ignorovala. Niektore zjedli mudrost sveta.

ronie338
9. jan 2025

V 15tich som sama cestovala vlakom zo západu na východ aspoň raz mesačne. Chodila som za sesternicami. Samé sme boli so sestrou kľudne aj na víkend. Je zodpovedná, nerobili bordel s kamoškou a pre ňu to bolo aj lepšie. Nerieš svokru, keď tak jej povedz ze je to vaša dcéra a vy str sa tak rozhodli lebo jej veríte a vašu dôveru ani teraz nesklamala. Úprimnú sústrasť.

sidicek
9. jan 2025

Tu nie je problém ci môže byt 15rocna sama doma, ale čo za harpiu to mate v rodine,keď v takejto chvíli ti vyčíta takúto jasnú sprostosť. Ja by som ju ani na pohrebe nechcela.Ona ti len potrebovala ešte viac naložiť, nemám slov.

rorino
9. jan 2025

@deti95060810 to je úplne nepodstatné v tejto teme

0kristina0
9. jan 2025

Svokra je velmi necitliva a v case ked ty prezivas velku bolest ona riesi taketo chujoviny. Nabuduce ju posli do teplych krajin, ze si sa na jej nazor nepytala.

gelifil
9. jan 2025

@simona92101 naco mi to pises?pisala som presne to iste