icon

Konflikty s budúcou svokrou

8. jan 2023

Priateľ ma požiadal o ruku a keď sme to išli oznamit jeho rodičom, tak svokra celá nadšená že okamžite ide za farárom dohodnúť ako to urobíme že nech mi urýchlene vybaví všetky sviatosti či ako sa to volá lebo ja som ateistka a v podstate nám oznámila že svetba bude u nich v kostole. Na to som jej ja povedala, že nech sa na mňa nehnevá ale svatbu v kostole mať nebudeme, že nie som veriaca a robiť si sviatosti len pre to aby to vyzeralo pred katolíckou verejnosťou u nás v obci dobre mi príde ako nezmysel a pokrytectvo. Ona začala prisaham bliakat po mne, že čo si to dovoľujem, že som šteňa nevychované a že nech si nemyslím že jej syna ožení s nejakou nepokrstenou k* že taký sobáš nie je ani platný že to sa ani brať nemusíme a môžme žiť celý život ako zvieratká. Ako beriem, tu v obci je väčšina ľudí silne veriaca a asi by sa na nás niekto mohol divne pozerať keby vedia že sme mali svatbu na úrade, ale mne sú názory tých ľudí ťažko u prdele. Chvíľku som to ešte skúšala, nejak ju uchlácholit, ale skončilo to tak že ona povedala že na svatbu ani nepríde a že vnúčatá nech dáme druhej starej materi že ona satančata nechce v rodine. V tom momentě som sa zdvihla a bez slova odišla. Priateľ tam ostal. Potom prišiel domov a povedal že ma síce chápe,ale že mám pochopiť aj jeho mamu a mala by som sa jej ospravedlniť a sobáš v kostole prehodnotiť. Ja neviem ako z tejto situácie von ale bosorke neustupim

aurora33
8. jan 2023

Autorka mozno SK to len ty myslíš, že ste mali ujasneni otázku svadby. Vidis vyskytla sa prvá prekážka (budúca svokra) a partner tam stal ako taký ťuťko a nakoniec ta ešte núti sa jeho mamičke ospravedlniť. V tom momente by dostal prsteň naspäť.

mariska1989
8. jan 2023

No je jasné že mu čo to nakecala urobila sa o a veľmi urazená preto ti povedal priateľ že sa máš ospravedlniť . Ja z toho čo si napísala vidím jedine že tvoj partner by sa mal tebe že si ťa nedokázal zastať alebo teda skôr vás sobáš ako bude .svokru majú hrať svoju určitú rolu a to je všetko do ostatného sa nemajú čo starať a ak na svadbu nepríde bude to jej hanba že nedošla nie vaša a keď sa vám narodí prvé dieťa neboj bude vidieť že nechodíš s miminkom k nej tak sa dotrepe ona a je na nej potom koľko to bude trvať. Každý máme niekoho nového v rodine či je to svokra či svokor , švagriná , švagor atď môj svokor si nechal ujsť 2,7 roka vnučky lebo jeho pichá mu nedovolia prísť a aspoň sa pozrieť do očí keď už urobil peklo to isté máš ty akurát svokru

ropucha6
8. jan 2023

Nechapem, ze tvoj priatel necakal takuto reakciu a ze sa ta nezastal, ak ako vravis, boli ste dohodnuti. Moj manzel je tiez neveriaci, svadbu sme mali v kostole, sviatosti nemal a ani si nedorabal, ale jemu to prakticky bolo jedno, spravil to len kvoli mne. Tvoj priatel neotocil kvoli viere, ale kvoli mame, zjavne jej nazor mu pride dolezitejsi ako nazor svojej buducej zeny. Dobre si spravila, uvidis, ako sa to vyvrbi.

pipistrel13
8. jan 2023

ak sa vydas v kostole,ze sa prisposobis,co z tej svadby budes mat?...
inak sa mozes sobasit aj ako nepokrstena,len musis podpisat cestne prehlasenie,ze nebudes branit manzelovi vychovavat deti v krestanskej viere a nutit ho urobit nic proti jeho presvedceniu (teda co sa bije z jeho vierou)-ja mam na taky sobas dispenz od papeza (ex bol ateista
a mam rovnaky pribeh-kedze som bola rozvedena,takze pre "veriacu" svokru nepripustne, ALE manzel bol na mojej strane,doteraz mame s nimi velmi narocne vztahy,ale manzel sa nikdy nedal na ich stranu (ani v obdobi ked sme randili,ani pri zasnubach,ani nikdy a kvolo ich nazoru na mna ani na svadbe neboli,ani o nej nevedeli,a to sme mali dve -civilnu aj cirkevnu)cize nie je podstatna svokra,ale tvoj muz,a ten sa zachoval nespravne

svetlonos
8. jan 2023

Po tych satancatach mal priatel poslat mater do prdele a upratat si ju! Zas jeden z tych co nemaju gule postavitvsa mamicke. Tak ona ta dourazala do spiku kosti, mysli ze ked ke stara a blba raroha, tak moze jednat s tebou ako s handrou.
Super, ze si mlade soplave stena - o to jednoduchsie si najdes partnera na urovni bez psychofarizejskej matere.
Keby mi povedal, ze sa mam ospravedlnit, leteö by jak spinave pradlo alebo by som odisla ja.
On nema poriadok v hlave a na prvom mieste bude vzdy matka, nie ty!
Zrusila by som svadbu aj vztah - uplne vazne. Pretoze to nie je laska podla jeho chovania. Vzdy bude ustupovat matery, bude to mat dopad na teba sj deti.
Vyluc nezrelych jedincov a pokryteckych (krestanov) zo svojho zivota. Krista z kriza by strhla ale do kuriev tebe a nenarodenym do satanov nadavat ???
A kde nechala - Miluj blizneho svojho?
Seriozne vszne, ten chlap by bol uz ex!

svetlonos
8. jan 2023

@oli18
ale ona je jednoducha dedinska kofa, ktorej najviac zalezi na nazore 3/4 dediny. Ta okolo rozumnej mamy ani nesla.

jankalukasova
8. jan 2023

No... Zažila som niečo podobné ale našťastie manžel sa držal toho, čo sme sa dohodli... Ak chceš, napíš správu.

svetlonos
8. jan 2023

@martinka13
a zas ta „kurva“ synova potencialna manzelka… Ake pozocaj take vrat. Ty zrejme veriaca si a asi aj uznas, ze jeho mater je pokytec najhrubsieho zrna. Chovala sa hotsie ako neveriaca.

janinah
8. jan 2023

Vie sa niekto vcítiť do kože toho mladého muža? Dostal sa medzi dva mlynské kamene,obe ženy ľúbi a ony sa neznášajú..teda niet mu čo závidieť.Otázka je čo s tým.Mal by sa postaviť za jednu proti druhej? ozaj? Mamu poslať do prdele,lebo nakričala neveste čo si myslí? /nepíšem,že urobila správne/ Alebo poslať do prdele snúbenicu,lebo zjavne sa nikdy nepoddá a nebude robiť v tomto kompromisy? zahodiť 6 ročný vzťah? Čo by ste mu poradili? Tá svadba zrejme bude,možno aj bez svokrinej prítomnosti,zrejme nie v kostole,bude to jeden deň...ale ako dalej žiť,ak tam nie je vôľa tolerovať,urobiť kompromis ani z jednej strany?
Keby tu písal ten chlapec,tam mu poradím rozchod ,človek si so svojim budúcim partnerom berie aj jeho rodinu,či sa to niekomu páči alebo nie.Neviem,či bude spokojný,ak ho žena donúti celkom prerušiť kontakty s mamou,tu to tak v budúcnosti vidím.Jeho žena spokojná bude,len či je to ok...

autor
8. jan 2023

@janinah ja napríklad vôbec nechcem aby prerušil kontakty on nech sa stretáva a ja so stretnutím nemám ani ja najmenší problém pokiaľ sa ku mne bude pani matka chovat slušně. Nemusí so mnou súhlasiť ale musí ma rešpektovať ako budúcu manželku jej syna. Tak isto ako ja s ňou nesúhlasím a za 6 rokov som jej nepovedala ani pol slova na to co si o jej viere myslím

pipistrel13
8. jan 2023

@janinah toto je riadne odveci...akoze ano berie si aj rodinu,ale teraz moj pribeh "milujucej" svokry (ktora bola podobna ako v pribehu vyssie)-som normalna zena,staram sa o svoju rodinu,manzela,zarabam,mam vzdy upratane,navarene,som celko oblubena,tvorim zdrvae vztahy s ludmi-niezr sa chvalim,len na pochopenie situacie-zalubila som sa do manzela a on do mna (trvalo to 15rokov kym sme sa konecne stali manzelmi) a zrazu som kurva,spina,co ho chce znicit,nech si hladam seberovnych,zamkli ma v ich dome a nexhceli pustit,len aby som ho nechala,ked sa nam uz narodila dcera,dostaval manzel listy ako ma ma opustit,narokovali si na vychovu deti a manzela,snazia sa ma uz 8rokov odstavit a pri tom nebyt mna ani by nevideli vnukov (jedinych hoc maju este dvoch synov),deti tma uz nechcu chodit,lebo sa im nepaci "ako sa babka stale vypytuje co robi mama,co na nich krici a pod.",milion dalsich pribehov a dokazov a teraz sa ta pytam akoze manzel mal byt na ich strane?!akoze keby robim scenu za to,ze im dali cukriky navyse,alebo pod.,vtedy ma byt na ich strane a respektovat to mam ja (tiez do iatej miery),ale ze mu chcu znicit zivot len pre to,aby s apred ludmi nehanbili,lebo oni su niekto,ti najlepsi "krestania" v dedine akoze prepac,ale tvoj komentar naozaj neobstoji..
a aj ked sme sa po civilnom sobasi,zospbasili aj v kostole,predstav si ani vtedy ziadna zmena...asi to nie je len v tom "krestanstve",ale skor v tom,ze svokra si to predstavovala pre syna inak,hlavne tu nevestu

laskonkaq
8. jan 2023

Ja by som išla za farárom z tej dediny a povedala by som mu presne to co ti povedala svokra. A nech si urobi poriadky so svojimi oveckami. Alebo by som povedala jej ze nech si nevyskakuje lebo to pôjdeš povedať u nich na faru. Ze ako ti vynadala. A padne hanba na ňu. Nie na teba. Vsetci sme dietky Božie🙂 a nielen tí ktorí sú v inštitúciách tzv. cirkvách. Priatel nech na teba netlačí. Sak vedel s kým žije a kto si. Tak čo sa teraz hrá na cirkevnika.

pipistrel13
8. jan 2023

uplny suhlas,ja tiez nebranim manzelovi a uz vobec nie detom (co teda maznel nesuhlasil aby sa stretavali,ja som na tom trvala),ale vies kde sme dnes?konecme sme ppchopili co vidime 8rokov,len sme vzdy davali sance,tolko zla co ona chcela porobit medzi nami,medzi detmi a nami,kniha by nestacila a ak by manzel co i len raz zavahla,dnes by sme sa kvoli nej rozvadzali
ono je potrebne pomenovat problem a netvarit sa,ze ved ai matka tak mozes vsetko...nemoze,urcite nie rozhodovat o takycj veciach kde sa budete sobasit,maximalne moze byt smutna z toho,povedat svoj nazor,skusit presvedcit,ale rozkazovat a vyhrazat sa, ze nepojde a frajer sa stiahne a ty sa mas ospravedlnit,to asi sama vies,ze nie je dobra cesta

hsjdudhdbd
8. jan 2023

Som tiez veriaca a chspem ako a preco svokre tak natom zalezi ˇˇˇ zili by ste vlastne cely zivot v hriechu atd…co tebe ako ateistke je taktri pet 😁takze vhspem aj teba ze ti to je uplne suma fuk nejaky kostol ˇˇˇˇ ste dospely starate sa sami o seba ˇˇˇˇ to uz akos a vy rozhodnete musi svokra prekusnut aj ked z jej pohladu to je velmi hriesne a bez Boha sa naozaj zle zije ale ked si tak nikdy nebola vedema ty zato nemizes a v podstate nerobis nic zle

stanulienkat
8. jan 2023

@hsjdudhdbd 🤦‍♀️🤦‍♀️ nic nie je hriesne. Hriesne je tlacit ludom kaleraby o hriechu a imaginarnych postavach.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mikadooo
8. jan 2023

Nuž, teraz je celkom dôležité, či priateľ je ochotný obrazne "opustiť matku, otca a pripútať sa k žene". A to by si bez hnevu mala povedať aj priateľovi. Alebo vám celý váš budúci život (vrátane výchovy detí) bude dirigovať jeho mamička... Svadbu by som si minimálne na rok odložila, lebo toto sa môže ešte vyvŕbiť všelijako. Hlavné keď si priateľ myslí, že ty sa máš jeho matke ospravedlniť... (za čo vlastne? Za to, že máš iný názor?)

nana8989
8. jan 2023

Len raz by svokra o mojich (aj keď nenarodených) deťoch povedala ze sú satančatá, tak by skončila a ak by jej môj chlap na to nič nepovedal tak by skončil aj on. To akú chcete svadbu je vaša vec a ju je do toho trt makový, keď nechce chodiť tak nech sedí doma na riti. Prikázanie "miluj blížneho svojho" jej asi nič nehovorí keď sa hentak správa..

wandaw
8. jan 2023

Akože nič v zlom, ale ako ho mamička vychovala, keď si našiel nepokrstenú partnerku?
To nevedela dopredu? Myslím, že v každej katolíckej rodine sa pri zoznámení s rodičmi rieši otázka náboženstva a akej takej predstave manželstva. Veď a nevadí jej že s tebou žije v jednej domácnosti? To akože prehliadla? Či sa syn nepriznal? Hriešnik jeden 😂😉
🙈🙈 Moje nervy, mam de ja vu
Utekaj alebo jej daj najavo tvoju predstavu. Buď to prijme alebo nie. Ak partnerovi stojíš za to, zvládnete to. Dieťaťom sa tieto problémy len znásobia. Ak nie, príde čas, kedy to pekne pocítíš - krst, 1.sv.prijimanie, modlenie, tahanie do kostola a pod. Pevne nervy!

pbra40
8. jan 2023

Aj sa ti odvtedy priatel ozval? Ci sa to nejako posunulo?

mimikas
8. jan 2023

Myslim ze karty uz mate odhalene, toto co si zazila je realita co ta caka. Otazka je, ci si ty s tym ok ale to je prr teba neakceptovatelne. Ak ti to nevadi tak si spravne ak je to uz teraz neakceptovatelne, necakaj ze sa to zlepsi alebo ze si zvyknes. Bude ti to vadit casom viac a viac. Je len na tebe, ako dokazes s tymto zit.

sim_icek
8. jan 2023

Keby ma nazve k* len kvôli tomu, že nechcem svatbu v kostole a moje budúce deti satančatami a ešte mi priateľ povie , že by som sa mala JA JEJ ospravedlňiť, tak už by som bola slobodná. Veľmi ťažký život ťa čaká ak ostaneš

domiklik
8. jan 2023

Utekaj

ahhola
8. jan 2023

AUTOR

Dnes o 20:25
@janinah ja napríklad vôbec nechcem aby prerušil kontakty on nech sa stretáva a ja so stretnutím nemám ani ja najmenší problém pokiaľ sa ku mne bude pani matka chovat slušně. Nemusí so mnou súhlasiť ale musí ma rešpektovať ako budúcu manželku jej syna. Tak isto ako ja s ňou nesúhlasím a za 6 rokov som jej nepovedala ani pol slova na to co si o jej viere myslím

Takže si ju nechala v nádeji.... ona neriešila,... však sa ešte môžu rozísť... a ty si neriešila, však to nebude tak horké. A výsledok vyvaleny hnis z rany... z poslednej návštevy.

Co si teda o jej viere myslíš? (posledná veta)
Z lásky k frajerovi sa nemôžeš obetovať na svadbu ako neveriaca s veriacim, my to tak mame babky boli spokojné a o rok sa už riešili úplne iné problémy. Pozri na konvertitky k islamu, ešte sa nechajú aj otlkat, aj okradnúť o deti v Egypte. Je kresťanstvo až taky horor, oproti Mohamedanom a keď sú tvoji rodicia ateisti, starki sú veriaci, ci nie?.
Láska má prinášať obete, prinesieš ju? Dobre si zväz co mas a o co môžeš prísť.

simca06022011
8. jan 2023

Nasla by som si iného, ísť nasilu do úplne odlišnej rodiny, budú konflikty stále a nebude ta to baviť počúvať. Synovi nech nájde v obci kresťanku, kt urobí ako svokra s manželom budú kazat

janetinka27
8. jan 2023

@viestta praveze urazkou to nie je. je jedna vec tvoj pocit a ina vec je realita. neveriaci sa moze normalne a bez vycitiek sobasit v kostole s veriacim manzelom. pokial podpise, ze nebude branit vo vychove deti v katolickom duchu. vela ludi to urobi pre svojho manzela, pretoze chapu, ze je to pre neho dolezite. nikoho tym neurazaju, naopak, je to prejav dobrej vole voci manzelovi a jeho viere. takyto krok ma praveze velku cenu a je prejavom lasky a prijatia manzela celeho vratane jeho duchovneho stavu.
jedinou otazkou pri takomto sobasi je iba to,ci neveriaci manzel toto robi dobrovolne (autorka ani jej manzel o to zaujem nemaju). inak to vyznam nema. nasilne niekoho tlacit do toho, co nechce, je obycajne kontraproduktivne a vysledkom je klamstvo z donutenia.

nikdenikto
8. jan 2023

Partnerovi by som vysvetlila moju predstavu o svadbe. Taktiež by som ho vopred upozornila že ak tu svadbu naozaj chce, bude po mojom aj za cenu, že jeho zdutá matka tam nepôjde. A ďalej či pred svadbou/po svadbe pokiaľ by sa mi ona neospravedlnila za tie urážky tak k nej nepachne, ani na ulici ju nepozdravim. A každému spoločnému známemu by som túto storku ako ti vynadala porozprávala.

Ja sa držím pravidla že treba sa k ľuďom chovať tak, ako oni k tebe a niekedy aj kto do mňa kameňom, ja do neho dvomi 🙈

cacianka
8. jan 2023

@nikdenikto veď oni boli dohodnutí akú budú mať svadbu a budúcnosť ohľadom viery ,minimálne 5 rokov a viac x ročne si to potvrdzovali. On až teraz po tom výstupe matky otočil a autorke povedal že má prehodnotit, pochopiť matku a ospravedlniť sa jej.
To storku by som zavesila na nos hlavne farárovi, čo to má za ovecku besnu

mamusa123456789
9. jan 2023

Milujem také špiny co chodia každý deň kolenacky do kostola, tam sa 30-40 minút ako najväčšie svätice a keď vyjdú von už ohovárajú...

adkadz81
9. jan 2023

Svokra je katolicka, ale krestanka nie je s Jezisom Kristom nema nic spolocne.Kto srdcom uveri a ustami vyzna, ze Jezis je Pan a Bude posluchat Boziu volu, bude spaseny-Boh da cloveku nove ❤, stane sa novym stvorenim-Bozim dietatom. Ziadna tradicia cirkevnej denominacie cloveka pred peklom nezachrani. Manzelstvo pred Bohom by platilo, pokial ho uzatvori muz a zena akymkolvek sposobom podla platnej legislativy .Ale zamyslite sa, ci chcete taketo manzelstvo.Vasa potencialna svokra ma evidentne obrovsky vplyv na syna. Je to pravdepodobne narcistka=demon.Syn nestal na vasej strane, ale na matkinej.Chcete s takym clovekom +jeho matkou prezit cely zivot? Manzelstvom si beriete aj jeho, aj jeho rodinu..Ako chcete vychovavat deti? Randenie by nemalo byt o navodeni romantickej atmosfery, skor by malo byt o nazbierani informacii co za cloveka je vas partner, ci sa viete zhodnut na spolocnych hodnotach, na predstavach o vasej buducnosti, viziach, sposobe vychovy deti ..Zda sa mi, ze toto ste dostatocne neprebrali..Ja by som do takeho manzelstva nesla a ked tak jedine po odstrihnuti sa priatela od matky..Ked skonci zalubenost, na com budete dalej stavat?