Konfrontovali by ste svokrovcov?
Ahojte. Syn bude mať 5 rokov za pár mesiacov. Svokrovci sa doteraz nejak nepretrhli s nejakým záujmom o neho (vidia ho 4x rocne a inak sa vyhovoria na kadečo prečo nemôžu).
Ale s manželom sme si naplánovali romantický pobyt na víkend. Manžel si presadil, že jeho rodicia sa budú cítiť ukrivdeni ak pôjde k našim a tak šiel k nim. Teda na moje počudovanie súhlasili, povedali ze Jasne ze ho prizru, v kľude.
No a teda syn to prežil a dnes mi povedal, ze babka a dedko odišli kupovať kvety do Poľska a jeho nechali doma s jeho ledva 11 ročným ujom. Ten sa celý čas hral na mobile, na čom v podstate nezáleží ale ide mi o to, že podľa mňa sa mohlo stat strašne veľa vecí. Mohol sa začať dusiť, vdychnut lego, urobiť nejakú úplnú blbosť, rozbiť si hlavu alebo čokoľvek.
Vraj tam neboli dlho (cca 2 hodiny) a ja viem, že dávnejšie sa deti proste takto nechávali samé. Ale proste ja sa cítim veľmi nahnevane, smutne. Svoje dieťa som im zverila preto, že som im doverovala. Tento 11 ročný ujo je ešte taký pochabý chalan, neviem ako by zareagoval v nejakej krízovej situácii.
Už mi šibe a Preháňam alebo ani vám by sa to nepáčilo? Konfrontovali by ste ich?
Dieťa strážili dieťa ?! Kto by bol v prípade úrazu , nešťastíaza to zodpovedný ? 😳 dieťa by som k ním už same nepustila , pokial by nebolo schopné sa o seba postarať same .
Určite by som konfrontovala a aj za prítomnosti oboch detí, a toto by bolo prvy a posledný krát čo by moje dieťa strážili
To by sa mi tiez teda nepacilo, nemyslim ze prehanas, ved 11 rocny je tiez este dieta 😏
Už by som to nechala tak. Povedala by som im, že nabudúce nech si naplánujú nákupy v čase keď nebudú opatrovať vnúčika.
Ja som priama povaha ... áno, išla by som do konfrontácie v zmysle, či je to pravda, lebo deti vedia tiež čo to narozprávať ... ak by to priznali, viac by som tak dieťa nedala ... zle sa stane v okamihu ... strašná nezodpovednosť z ich strany.
Spýtala by som sa či to tak bolo a ak áno, ihneď oznámiť že dieťa strážili/respektíve nestráži naposledy...ešte poriadne hraj ublíženú ako si im dôverovala a ako ťa sklamali a čo všetko sa mohlo stať, nech sa im aspoň chvíľu zle spí 🙈
to ti povedalo tvoje 5 ročné dieťa, alebo oni?
najprv by som zistila ako to bolo, potom by som riešila.
@kitycat manžel má taký rozdvojeny názor - ''áno ani mne sa to nepaci. Áno je to nezodpoevdne z ich strany. Ale zasa, nepreháňame už trocha?
Ak ich budeme konfrontovať, v živote si chybu nepriznaju, akurát nás vysmeju že sme precitliveli a do konca života sa urazia, nemá to zmysel. Už tam proste syna neposleme''
Urcite by som si v prvom rade a v klude overila ci je to naozaj pravda. 5 rocne deti si vedia pospajat a povymyslat uplne hovadiny a prezentovat ich velmi presvedcivo. (mam doma 5 rocneho a minule o mojom kamaratovi hovoril, ze je sam lebo ma mrtvu zenu 🤦♀️ Vobec netusim odkial to nabral ani s cim si to spojil 😀).
Pokial to je pravda, tak by som len svokrovcom vklude oznamila, ze to nebolo vhodne a bola rada ze sa nic nestalo.
Nezanevrela by som vsak na nich kvoli tomu, kedysi to bolo bezne.
Rozumiem ze zuris, svokrovcov konfrontuj az ked sa ukludnis 🙂
@mondolina povedal to syn, bola na návšteve prababka tak som sa opýtala jej a povedala, že je to pravda a noacoooo ved tam hodinku boli (od nas sa nedá Poľsko otočiť za hodinu)
Povedala by som im, že to viem, ale nie rozpútať hádku.Tiez by mohli mať už rozum.Preco nezobrali decká so sebou?ten ujo kde býva aj jeho varovali?neprizeral ich niekto z rodiny odvedla?Si predstav, že by starkovci havarovali....mne by to veľmi vadilo a viac by som ho tam nedala
Spýtala by som sa toho 11r chalana, pripadne svokrovcov. Mne môj syn (ma 6) hovorí rôzne zážitky zo škôlky a veruze už aj to som počula, že ich ucitelka nechala samych v škôlke, kým spali a ona išla do jednoty na nákup 😁 takze overila by som si to, aj keď samozrejme, že synovi nemas dôvod neveriť. Ale potom by som už dieťa svokrovcom asi takto na strazenie nedávala, najmä ak sa sami netrhajú… asi by som nejaku konfrontáciu už spatne neriešila, až keď by sa pýtali, prečo maly nechodí aj k nim.
@luccija ten ujo je jeho syn. Moji svokrovci mali môjho manžela v 17 rokoch :D a potom o ďalších x rokov tohto chlapca, co ma teraz 11 rokov a môjmu synovi je to ujo, hoci ma 11
nepreháňaš vôbec!! Mne sa stalo ako 11 ročnej tete, že sa mi moja neterka začala dusiť magnetom 😲. Taký veľký, hranatý niekde našla! A to som si bola istá, že v izbe nič nie je čím by si ublížila, nič malé čo by prehltla. Vôbec neviem z kadiaľ ho pre pána vylovila, vždy som si izbu poriadne prezrrala. Sedela som dokonca pri nej a čítala jej knihu! Našťastie bola moja sestra (jej matka) doma a neter pekne otočila dole hlavou a vytrepala to z nej. Doteraz mám z toho nočné mory, lebo to bola tsk nevyspytateľná situácia, stále tozmýšľam ako som si mohla nevšimnúť že niečo dáva do úst.
Ďakujem za reakcie baby. Ja už som sama nevedela, či ja som precitlivela. Zvyknem preháňať a snažím sa to nerobit ale toto proste mi nedalo. Čakala som aj reakcie typu : Dávno nás tiež neprizerali a žijeme....ale som rada a vďačná, že ste mi potvrdili môj názor
Skús trošku rozmýšľať... čo máš z toho, že urobíš cirkus? Pokazíš si vzťahy so svokrovcami, čo z toho budeš mať? Tvoj manžel má pravdu... uorbili obrovskú somarinu, chvalabohu sa nič nestalo, decko by som im už nikdy v živote nenechal. Bodka, vybavené...
ja by som im vytkla čo všetko sa mohlo stať. Úrčite by som chcela vedieť ich reakciu. Nikdy nevieš, čo sa v živote prihodí, že tam malého budete musieť nechať a už nebudeš mať čas si to ujasniť že malého zveruješ IM a majú ho prizerať. Bála by som sa, že sa to zopakuje.
@marseillefan áno máš pravdu. Lenže títo moji svokrovci majú ešte ďalšie vnúčatá (majú viac deti) a pravdepodobne prezerajú/budú prizerať podobne aj ich a bolo by fajn keby sa nad tým zamysleli
no mne sa zdá, že je aj v zákone, že sa nesmú deti do určitého veku nechávať doma samé
Ako aj moj najstarsi 10r bude s mensimi, 8r, 6r a viem, ze tu chvilu vydrzia. Ale poznam si deti, viem ze 10r je zodpovedny a hluposti nerobi.
Ale ziadne ine dieta by som tak nenechala a nedovolila si, ked ho poriadne nepoznam...4x rok to je ze nic.
Takze urcite ich s tym konfrontovat. A nabuduce im dieta nedate.
@soldi nieeeee 🙂 prababka býva inde a bola inde. V tej istej dedine ale tak 30 domov ďalej a neviem ci vôbec vedela, že deti sú samé doma
@soldi teda : neviem ci v tej chvíli keď boli sami už vedela ze sú sami alebo sa to dozvedela až spätne

Už by tam moje decko nikdy v živote nešlo a áno, konfrontovala a riadne!