icon

Konfrontovať nevestu, keď zatvára dvere?

21. jún 2024

Ahojte, keď prídem k synovi na návštevu, nevesta vždy zavrie dvere na spálni. Cítim sa veľmi nepríjemne, akoby predomnou niečo schovávala a akoby som im chcela zle alebo čo. Konfrontovali by ste ju ?

hopsas
21. jún 2024

Mne by teda nenapadlo liezť mojej svokre do spálne....

juliacenc
21. jún 2024

Berie to ako sukromnu vec, inak je to dost caste spravnie… absolutne za tym nic nehladaj a nezatazuj sa tym

kalifka
21. jún 2024

Milá pani autorka, dlhé roky sa hovorí v rodinách- nezabúdaj s kým sedávaš pri stole a hlavne nezabudni s kým si večer lahíňaš do postele.
Ty si matka, ale manželka je na prvom mieste teraz, takto to funguje v normálnej rodine. Teba mať za svokru je, ale výhra.

vkatush
21. jún 2024

🍿 🍿
Nech viem, kde som skončila.
Idem ďakovať Bohu za moju svokru, vyobjímať môjho malého a ráno som zvedavá na ďalšie "zverstvá", čo jej škaredé bakané nevesty robia chudáčikom synáčikom.

Inak, trollko, manžel sa má ako ?
Vieš, ten cudzí človek, čo nemá tvoju krv a je ti IBA manželom ?

Aj keď, ten možno bude ten z druhej diskusie. Čo ho kontroluješ v práci, nemôže piť a v žiadnom prípade sa nesmie rozprávať s druhým pohlavím .

lavender94
21. jún 2024

Ty si presne taká ako svokra mojej mami, ibaže asi tak krát 100. Moja mama aj moja svokra maju kľúče od nášho doma. A V ŽIVOTE by si ani jedna nedovolila tam len tak nacupkať keby sme neboli doma. Žiadne skladanie pradla, lezenie do spálne. Mňa sa mama nepýtala ani koľko zarábam a nie to ešte že koľko stojí môj nábytok. Akože čo na materskej si nemôžu nič kúpiť? Ty si to platila? Nie? Tak sa nestar. Ty si musíš uvedomiť, že tvoj syn je dospelý a ty sa máš podľa toho správať. A toto čo ty dokazuješ je za hranou. Správaš sa k nemu ako k 5 ročnému chlapcovi, ktorý potrebuje vodiť za ručičku a nevie si utriet zadok. Tá cudzia že a je tvoja nevesta, maju spolu dieťa. Ty si ju kľudne ber ako cudziu. Ale pre neho cudzia nie je ani náhodou. Zatiaľ každý ich “problém” co si tu spomenula je tvoja fabulácia ma základe nejakeho nezmyslu. Každý raz keď syn súhlasí s manželkou je podľa teba zmanipulovaný. Píšeš tu, že to nechápeme, lebo nemáme dospelé deti. No veľa žien tu dospelé deti má. A tie čo nemajú, su sami dospelé deti a vedia vyhodnotiť, či by takéto správanie u svojej matky alebo svokri tolerovali. V podstate tu máš dosť slušnú vzorku ľudí, ktorí ti jednohlasne povedali, že nie si v poriadku, ale ty si ides stále svoje. Celý tvoj prejav vyznieva strašne bizarne. Až si fakt miestami hovorím, že si tu niekto robí len pi*u takto na večer. Ale máš jedno plus. Dobre si syna vychovala. Je super, že sa ti vie postaviť a nevisí ma tvojom cecku aj keď už ma vlastnú rodinu.

dejka77
22. jún 2024

Co je na tom cudne? Mne by to tiez vadilo keby mi niekto, hoci aj rodina, nazeral do spalne.

jana_eyre_2
22. jún 2024

@prasiatko30 ak by to aj bol troll, neznamená že takéto ženy neexistujú.. 😉

ivetz
22. jún 2024

@autorka Ty píšeš o láske matky - vôbec si neuvedomuješ, že tvoja láska je toxická a si na najlepšej ceste prísť o svojho syna. Cti tá však to, že základ výchovy mal asi dobrý, pretože stojí na strane svojej manželky! Ty sa v záujme zachovania nie dobrých - to asi nie si schopná - aké korektných vzájomných vzťahov stiahni a nechaj ich žiť vlastný život!!!

vieronika14
22. jún 2024

Ano je to normalne ze stoji za svojou zenou ktoru si vybral.

savasava
22. jún 2024

Mne robí moja mama to isté. Lozí mi do spálne, žehlí, skladá naše spodné prádlo. Je to moja mama a neznesiem to a viac krát som jej to vykričala. Ja stále neviem pochopiť, prečo to nedokážete akceptovať. Nechcú pomoc so skladaním prádla, nechcú, aby ste im chodili do spálne, tak to jednoducho rešpektujte. Pomôžte im tam, kde tu pomoc chcú od vás sami. Vy ste ozaj zvláštna generácia: ja si zmyslím, že to takto spravím a takto to má byť a keď má niekto iný názor alebo sa mu to nepáči, je oheň na streche. Rešpektujte ich názor, požiadavky. Spálňa je ozaj dosť intímne miesto a keď budete zapárať ďalej, nepomôžete vášmu vzťahu s nimi a dokonca môžete narušiť aj ten ich.

nerko
22. jún 2024

Nevesta sa tu nenájde???

ktochytavzite
22. jún 2024

ALE TERAZ JE INA DOMA.NEVESTS IC NENORMALNE OD TVOJHO SYNA NEZIADA.NORMALNE BY BOLO KEBYZE JEJ TVOJ SYN POSTAVI AJ DOM.,I
NIC NEOBVYKLE V DNESNEJ DOBE. To ze si ty inak vyrastala a robila neznamená ze tak musí aj Nevesta,možno by sa mal syn poriadne snažiť a zabezpečiť rodinu,čo?Nebuď kritická na tvoju nevestu a tvoj syn už patrí neveste.s nou ma deti tak sa a tým zmieriť a ty sa venuj mužovi.Ty nemáš lásku k synovi-tvoja láska je oficiálne.A nebolo by zle kebyže s odštartujú ako chce tvoja nevesta.Co je na tom zle?To je bezne ty už máš veľké deti co si môžu robiť č
, o chcú môžu ich dokonca ovplyvňovať aj ma žilky,nemusia počúvať en tvoj jediný,správny názor. A daj kľúče aj beveste nech aj ona ma prístup k vám do spálne,je to drzosť ze ty máš nevestine kľúče s chceš chodiť do jej spálne a ty jej svoje nedáš!

traktor
22. jún 2024

Téma sa mala volať inak.. Nenávidím svoju nevestu, ako sa jej zbavím a získam môjho synáčika späť. 😄 Aj keď je to fake téma

tykat
22. jún 2024

Tak moju svokru napr.zavrete dvere nezastavia, presmejdi vsetko 😆 co uz, taka povaha.
Sak otvor nakukni a zatvor, pripadne sa tam poprechadzaj nech si nevesta nemysli, ze ta len tak nepusti do spalne tvojho dietata. 😁

dota6
22. jún 2024

Ženy, kľud. Toto je vymyslená téma. Neexistuje aby naozaj žil jeden človek, bez akéhokoľvek rešpektu, ktorý aj vlastného syna považuje za handru. Aby niekto pochyboval o vlastnom dieťati je dosť smutné.
Idem ďakovať Bohu (a to som neveriaca) za mojú skvelú svokru (s ktorou som mala na začiatku zlý vzťah) za to, že sme si našli cestu a rešpektujeme sa navzájom. Tiež mala také nápady scestné, že len ona ma ten jediný správny recept na život, fungovanie domácnosti atď. Ale narazila na úprimnú osobu. Ja som nerobila žiadne okolky, absolvovali sme rozhovor medzi 4 očami, čo nečakala, bola bordová červená urazená. Lebo mne môj partner všetko vždy povedal, čo ona jemu o mne :D lebo aj s mužom máme úprimný vzťah (čo asi nečakala) a odvtedy sme kamošky.
Fakt neexistuje aby bola dospelá žena, matka, babka taká nerešpektujúca.

ddaassuullaa
22. jún 2024

Myslim, ze toto je prva cast tejto tragikomedie🤣🤣🤣

https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/zminene-problemy-v-manzelstve-a-zivote/

patus_2
22. jún 2024

Pokiaľ si si nevymýšľala svoje príspevky večer pod perinou, tak po prečítaní týchto výplodov, mám nutkanie prispieť tvojej neveste na byt, ktorý bude minimálne 300km ďaleko..

jj_anka
22. jún 2024

Vyhľadaj odbornú pomoc !!

portret7
22. jún 2024

Troll…uzi si peniazky za brigadu😉Skoda tychto vymyslenych tem na MK.

misinka0611
22. jún 2024

Po prečítaní komentarov autorky sa nečudujem že tie dvere od spálne zatvára. Veľmi toxické komentáre až si myslím, že je to vymyslené 😏

autor
22. jún 2024

Ďakujem za komentáre a verím že nebudete v situácii ako ja. Chcela som len poradiť či konfrontovat nevestu, alebo to nechať tak. Nechám to samozrejme tak.
Je zbytočne niečo písať ďalej, keďže nevidíte ako žijeme a nepochopili by ste to. Tak ako aj doteraz

lavender94
22. jún 2024

Máš pravdu, do tvojej situácie sa nedostaneme, lebo vieme kde sú hranice materskej lásky a že do manželstva zasahovať NEMAJÚ

aurora33
22. jún 2024

Pochopili sme, že ty si ešte neprestrihla pupočnú šnúru a najradšej by si kojila dospelého syna. Dospej a spamätaj sa. A už sa tu nezhadzuj, radšej zájdi za nejakým odborníkom.

lienka9
22. jún 2024

Necitala som cele,po tretej strane som to musela ukoncit..ALE ty si uplne mimo..o jeho manzelke,s ktorou ma dieta pisat ako o cudzej zene..riesit zavrete dvere,ktore maju zavrete mozno pre 100dovodov a mozno preto ze si proste otravna..ostatne veci ani nemozem komentovat.stale som si myslela,ze to nevesty prehanaju,ze ved svokra je predsa mama ich muza a mali by mat prislusnu uctu ale po tvojich komentaroch uz chapem vsetky vtipy a staznosti na svokry

beronsche
22. jún 2024

@dota6 žiaľ existuje... A nie jedna...
Aj keď toto trol byť môže, keďže v podstate neodpovedá a ak aj áno, len omiela dookola to isté..

Ale pamätám si tému, kde písala žena, že nemôže s vlastným synom osláviť jeho narodeny.. zo začiatku sa prezentovala ako tá, ktorej ublizuju...
Po x stranách vyšlo najavo, že to ona nie je normálna a že všetko, čo ten chudák chcel, bolo byt v deň narodenín s priateľkou a potom by bol s matkou pár dní po.. a ona sa z toho išla zrútiť...
to privlastnovanie dospelého syna a nevraživosť k "cudzej žene" a staranie sa im do života, to bolo úplne rovnake ako tu..
Ak sa ti dvaja vzali, tak to pokojne môže byť pokračovanie..

beronsche
22. jún 2024

Autorka, aký máš vzťah s mužom?
Tvoje upnutie na synov je choré.
Nie je ti to divné, že tu nemáš od matiek, či malých, či dospelých detí , jednu jedinú súhlasnu reakciu? Že si všetky jednohlasne myslíme, že to , čo stváras, nie je normálne?
Ak nie si trol, vyjadrí sa k tomu.

lenkakamen
22. jún 2024

Slušný človek nemá ísť k nikomu do spálne....snáď to pochopis

kikushaa
22. jún 2024

@ddaassuullaa jezisi nie, toto bude zas ina brzda, to malo pokracovanie v inej teme. Tiez to bolo vtipne 🙈

nevenka
22. jún 2024

@savasava vies co, to nie je generacia. Moja mama ma 70 rokov, svokra 62, obe sa vedia krotit.
Akoze moja mama sa skor sestre zastarie, lebo byva blizsie a castejsie k nim chodi, strazi malu, alebo ked sestra je u nich, ked potrebuje po lekaroch pobehat, tak mamina sa jej zastarie. Ale tak...sestra je priserny bordelar, vsade ma handry 😅🤣.
Teraz aj ja, lebo nemam dost skrin pre 6 ludi, uz sa tesim na stahovanie.
Ale standardne sa ma obe spytaju. Mama uz tak nevladze a byva dalej, takze uz moc nechodi ku nam, kym boli prve 2 deti mensie, tak chodila a aj skladala pradlo, aj zehlila, svokra detto, ale ako som pisala, spytali, ci a ako to poskladat. Este sa ma svokra pytala, ze ako ma dochutit polievku, ked mi prisla pomoct po porode. Som jej povedala, ze nech spravi po svojom. Tak hned mi na to odpovedala, ze teda dobre, ked bude varit ona, bude varit ako je zvyknuta (inak dost dietne) a ked ja, tak si spravim po svojom. Toto je o jednotlivcoch, to sa neda zaskatulkovat. Hrozne, co autorka stvara.

katuskamala1
22. jún 2024

My sme to tak mali naucene,ze do spalne sa nechodi. Moj manzel v rodicovskej spalni mojich rodicov nikdy nebol. A ked mi raz svokra len tak vosla do spalne, tak sa teda ozval moj manzel,co si to dovoluje len tak sama bez dovodu vojst tam a očumovať.

Nemas sa preco divit. Je to uplne normalne a musis prijat fakt,ze nie kazdy to mame nastavene rovnako a respektovat.