icon

Konfrontovať nevestu, keď zatvára dvere?

21. jún 2024

Ahojte, keď prídem k synovi na návštevu, nevesta vždy zavrie dvere na spálni. Cítim sa veľmi nepríjemne, akoby predomnou niečo schovávala a akoby som im chcela zle alebo čo. Konfrontovali by ste ju ?

maryetta
22. jún 2024

@nikoleta1234 je to ale tvoje rozhodnutie v tvojej domacnosti. Ak by si s tym ok nebola a svokra ti tam aj tak chodila bolo by to ine.
Mna sa teda opyta ci moze ist dnu-ked je u nas a nape kupem malicku a pod.
Ked som bola v porodnici tak sme im nechali nasu spalnu-ostali pri starsich detoch tak aby nespali na gauci. Ale v tom sme boli okej vsetky strany.

la_dolce_vita
22. jún 2024

Autorka klame, od r 1971 bola v Ceskoslovensku tzv materska 2 roky/resp rodicak. So mnou aj s mojim partnerom boli nase mamy 2 roky doma a to sme 50tnici, co pochybujem, ze je aj syn autorky.

la_dolce_vita
22. jún 2024

Este doplnim, ze mam syna 30 rocneho a to uz bola materska dokonca 3 roky a to uz dost dlho pred tym. Ostatne radsej nekomentujem..

fidorka7
22. jún 2024

ja verím že to nie je fake príspevok. Moja svokra mi kedysi strašne chcela dávať múdre rady čo a kde si mám na zahrádke sadiť - pritom ona doma taká burina a bordel, že nenašla kde má uhorky nasadené. Prvýkrát keď sa predviedla, tak mi posadila priesady kapusty do skalky - lebo len skalka bola pokopaná a obrobená. Muž prišiel a pýta sa ma či mi šibe, prečo je v skalke kapusta - vravím mu, to tvoja mamička. Vyrval to, druhý raz, porýľoval kus trávnika, že tam postaví skleník. Kým ho objednal a bol v robote v nemecku, mamička mu tam nasadila zemiaky. Prišiel domov, uvidel to, zobral jej kľúče a odvtedy kľud. Ešte jej povedal, že si môže kúpiť tyč ako sergej bubka a jedine preskočiť plot, inak sa tam už nedostane... 🙂

lonely66
Odpoveď bola odstránená
zuzanaete
22. jún 2024

@la_dolce_vita Ale nebola platena 2 roky. Platena bola len pol roka a potom mohla zena este zostat doma, ale uz bez penazi od statu.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
la_dolce_vita
22. jún 2024

Da sa to vyhladat aj na internete a pochybujem, ze by mi mama aj svokra klamali. Ale v pohode, nehadam sa 🙂

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
la_dolce_vita
22. jún 2024

Oki, bud to bol rok, alebo dva, alebo tri. Rozhodne nie 1,5 roka ako pise autorka. Moja mamca by nebola doma so mnou bez penazi, to viem skrz nasu situaciu, boli to 2 roky platene statom a minule mi to potvrdila aj svokra. Ja som vyrastala v Cechach, ale tu to muselo byt rovnake.

la_dolce_vita
22. jún 2024

@lonely66 bolo to neskor ako v 1969, tusim 1971.

la_dolce_vita
22. jún 2024
lonely66
Odpoveď bola odstránená
la_dolce_vita
22. jún 2024

@lonely66 ved nechcem sa hadat, je to aj nepodstatne a mimo temu, tak kaslime na to 🙂

lonely66
Odpoveď bola odstránená
la_dolce_vita
22. jún 2024

@lonely66 v tom sa absolutne zhodneme 🙂

madla60
22. jún 2024

@viestta , mala som Ťa za rozumnú ženskú, ale Tebe to môže byť jedno, ale napísať - lebo dlho tu nebudes. Ty vieš, koľko tu ešte budeš?

viestta
23. jún 2024

@lonely66 @la_dolce_vita Pre Husakove deti platilo, platena materska do veku mesiacov. Pri prvom dietati mohla ostat matka s dietatom doma bez akehokolvek prispevku statu, vynimka bola aosamela matka, ta dostavala rodicovsky prispevok 800 Kcs. Pri druhom a dalsom dietati bola platena aterska do pol roka veku dietata a do dovrsenia dvoch rokov matka dostavala rodicovsky prispevok 800 kcs. Ak sa matka starala o deti a nepracovala nemala po dovrseni dvoch rokov ziadne naroky, rodina dostavala rodinne pridavky, ktorych vyska dynamicky stupala s poctom deti v rodine a manzel mal "zlavu" na dani z prijmu.

lavender94
23. jún 2024

@madla60 a nie je to pravda? Pravdepodobne ma pani okolo 60ky, tak asi nemá zrovna život pred sebou. Síce nikto nevieme ako dlho tu budeme. Ale u seniorov je to istota, že už medzi nami dlho nebudú. Je to tak ako to je, či sa nám to páči alebo nie. Samozrejme môže sa stať, že pani bude čulá do 80 a vyššie, ale väčšinou okolo 70ky začínajú ti ľudia viacej chradnúť, a už to je vidieť a cítiť.

viestta
23. jún 2024

@madla60 nie, neviem. Tak ako nevie ta zena, co tu leje kyble spiny na manzelku svojho syna. A prave preto, ze nevie kolko tu este bude by sa mala spravat tak, aby na nu ostali dobre a nie hnusne spomienky a mala by si uzivat plody svojej prace. Mala by zit a spravat sa tak aby svoj zivot a zivot svojich deti a vnucat naplnila prijemnymi chvilami a neviest zabomysie vony a nezneprijemnovat zivot tym, ktori su jej najblizsi. Ano, napisala som to tvrdo, ale na hrube vrece hruba zaplata. Pani dostala dostatok argumentov, ktore zjavne nevzala na vedomie, nie to aby sa nad nimi zamyslele. Mozno toto ju donuti zamysliet sa nad sebou a nad tym co stvara. Pretoze aj ty uznas, ze to co ona vypisuje nie je ani omylom v poriadku.

jamacka
23. jún 2024

Vu svokri musíte mať vo všetkom prehľad, no a čo keď si u syna na návšteve, zato mu nemusíš vselikade lasovat. Nezabúdaj je to ich bývanie, ich súkromie, tak sa do nich nestaraj.

simsalabim
23. jún 2024

@lonely66 suhlasim. @la_dolce_vita urcite tolko materska nebola, moja mama casto spominala, ako som bola chora v jaslickach a po par mesiacoch ma odtial zobrala a preto zohnala pani na opatrovanie ku mne, cca rocnej. Bola to uzasna pani, neskor sa starala aj o brata aj o sestru. Ak si dobre spominam, do prace sla po pol roku. Pred touto pani som bola par tyzdnov u inej matky, co mala 4 vlastne deti a bola doma, a mna si zobrala ako privyrobenie, no podla mamy to nebolo dobre, nespravala sa ku mne pekne a za tych par tyzdnov, co som tam bola, som vraj rozbila vazu, zhodila niekolko kvetinacov a poskodila hracky.

tianna
23. jún 2024

Absolútne normálne. Tiež máme vždy zatvorenu spálňu keď niekto príde. Jedine pred mojím otcom nie, no my máme naozaj super vzťah. Keď prídu ale už obaja moji rodičia tak zatvárame, takisto aj moja mamina vždy spálňu zatvárala. Prosím rešpektuj to a rozhodne za tým nič nehľadaj 😉

bubihomama
23. jún 2024

Autorka - áno žiarlite na svoju nevestu lebo je pre Vášho syna najdôležitejšia a je to očividné. Uvedomte si že kým on je u Vás na prvom mieste, on už má svoju rodinu ktorú má ako prioritu. Rešpekt vyzadujete a sama ho nemáte.
PS. Ja tiež zatváram dvere na spální keď k nám hocikto príde, nie len svokra.

dariaaa
23. jún 2024

Ku mne keď príde budúca nevesta,tiež zatvaram spálňu.Syn ma izbu vedľa mojej,tak dvere na spálni zatváram. A keby som aj mala kľúče od ich domu,nikdy by som ku nim nelozila,kym by ma o niečo nepožiadali.Ak by aj predsa ano a by som im aj chcela niečo upratat,najprv napíšem neveste.Si vlezla svokra a ja som šťastná,ze mam s budúcou nevestou fantasticky vztah

lonely66
Odpoveď bola odstránená
aniele
23. jún 2024

@lonely66 Ja si to už presne nepamätám, naozaj také veci hádžem za hlavu, ale pred 42 rokmi bolo odstupňované, či ide o prvé alebo ďalšie dieťa. Toto si pamätám len preto, že s najstaršou (nar. 1982) som bola doma dva roky len preto, že sa mi narodila na začiatku 4. ročníka VŠ a mala som dva roky individuálny študijný plán. Inak by to bol len 1 rok, ak si dobre pamätám (alebo 6 mesiacov?). Až pri druhej (1984) som mala nárok dva roky. V roku 1990 to už boli tri.

simsalabim
23. jún 2024

@lonely66 ved pisem, ze suhlasim s tebou.