icon

Konfrontovať nevestu, keď zatvára dvere?

21. jún 2024

Ahojte, keď prídem k synovi na návštevu, nevesta vždy zavrie dvere na spálni. Cítim sa veľmi nepríjemne, akoby predomnou niečo schovávala a akoby som im chcela zle alebo čo. Konfrontovali by ste ju ?

janinah
21. jún 2024

@wolf_ tak zjavne nie je dcéra ako dcéra a mama ako mama

lilitela
21. jún 2024

@prasiatko30 Veru, lebo pani dava iba take strucne prispevky, urcite by sa to dalo rozvinut, otazok dostala dost. Kludne sa mohla obhajit, preco su jej nevesty take zle, co take robia.

zuzuliennka1
21. jún 2024

ty si teda uplne trafena a konfrontovat treba skor teba (a asi aj nejaka medikacia by sa zisla….)

wolf_
Autor odpoveď zmazal
30katrusa40
21. jún 2024

Ako keby mne svokra alebo aj moja.mama správa prádlo no vadilo by mi to. Už by kľúče od nás nedostala. A keď chce mať svoje súkromie tak jej ho nechaj. Ako by si reagovala keby si našla či už erotické prádlo či dáke pomôcky ? Skrátka je to ich súkromie a ty sa nemáš do toho čo starať.

terina25
21. jún 2024

Spravne si napisala .si u syna a jeho zeny,nie u seba doma. Ja by som urobila to iste.

janinah
21. jún 2024

@wolf_ zjavne ja o voze a ty o koze...vysvetľovať nemám potrebu

katkaba1
21. jún 2024

Čudujem sa, že zjavne vymyslený príbeh má taký úspech a toľko reakcií..

majla87
21. jún 2024

Tvoja svokra vam tiez chodila do domu ako mladomanzelom ocumovat spalnu? A opovrhovala tebou ze si CUDZIA zena a jej syncek sa ti nema co venovat, ale jej? Chodila ti na tajnasa domov a upratovala ti tam podla svojho gusta? Skladala ti gatky aj ked ta nenavidela?
Toto dufam najde nevesta a da precitat aj tvojmu milovanemu synovi. Ak su normalni, tak vymenia zamky aj telefonne cisla 😀

aniele
21. jún 2024

No, najprv som chcela reagovať len na úvodný príspevok, ale potom som úchytkom zahliadla tvoje ďalšie vyjadrenia, tak som sa rozhodla prečítať celú diskusiu. Kým som si sadla (zaváram marhule), pribudli tri strany!
Tak takto. Máme tri vydaté dcéry. Spálňu považujem za intímny priestor nielen ich, ale aj ich manželov. A to sú, napriek dobrým rodinným vzťahom, dospelí cudzí muži. Rovnako naše dcéry vnímam ako dospelé ženy s vlastnými životmi. Aj my s mužom máme svoj! Pritom som asi stále "priateľ na telefóne", keď niečo horí. Do manželstiev sa im nestarám. Dve bývajú 200 km od nás, tretia 2000. (Moji rodičia spálňu zatvárajú, my tiež, priznám sa, že si neviem spomenúť, či dcéry spálňu zatvárajú alebo nie. Asi áno. Nezdá sa mi to podstatné.) Blahorečím sociálne siete, vďaka ktorým sme v kontakte. Jasné, je mi to ľúto, že sú tak ďaleko, ale to je asi tak všetko. To je môj problém, nie ich. Nebudem im to vykrikovať, ani obviňovať ich manželov. Možno aj vďaka tomu mi zať, keď ide služobne okolo, bez problémov zavolá, či môže prespať. A potom večer klebetíme pri vínku.
Hovoríš, vraj mu nikto nemôže dať takú lásku ako mama. Správne. Ani nemá. Láska ženy je úplne iná. Nemá mu predsa byť matkou, preboha! Tak to neporovnávaj. Aj deti ho budú milovať inou láskou, láskou detí. Ani môj muž predsa nemiluje naše dcéry tak, ako ich manželia (alebo naopak).
Na záver - ako mladá nevesta som si pred vyše 40 rokmi povedala, že nechcem robiť mojim deťom to, čo vadilo od mojej svokry či mamy mne. Dúfam, že sa mi to aspoň trochu darí.
Takže tebe poradím len to, aby si si radšej budovala vzťah s manželom a tešila sa z porozumenia, ktoré (podľa všetkého) je medzi nimi. Neobviňuj nevestu z ich rozhodnutí. Sú, aj majú byť, ich spoločné. Alebo sa túžiš správať ako kedysi chlapci na vojenčine? Ako bažantov ich mazáci často šikanovali, tak potom, keď sa sami dostali na ich miesto, šikanovali tých mladších. Robila toto tvoja svokra tebe?

wolf_
Autor odpoveď zmazal
jankalukasova
21. jún 2024

Inak... Keby si skutočne nebola zvedavá, čo tam majú, resp. nemala potrebu mať prehľad o všetkom, tak by si so tie dvere ani nevšimla. Ja si až teraz uvedomujem, že napr. aj moja svokra má vždy dvere do spálne zatvorené. Aj mamina. Ale keďže nemám takú potrebu ako Ty, je mi to úplne jedno a v podstate som si to ani neuvedomovala. Takže zjavne Ťa to zaujíma a tým pádom sa neveste vôbec nečudujem a teda aj z toho čo tu píšeš. Ona nie je cudzia žena. To TY si cudzia žena v jej byte a ešte prudérna s potrebou snoriť a vedieť o všetkom.

nikiki29
21. jún 2024

Môj svokor hovorí, že cudzí ľudia do spálne nepatria. Nikdy v tej našej neboli od nasťahovania. Moja babka to isté… na návštevu chodia, ale do spálne ani nenakuknú. Neboli tam ani keď sme mali bábätko. Vždy čakali než ho prinesiem z postieľky do obývačky. Neviem čo je na tom čudné. Ja tiež ľuďom po spálni nechodím… ani nenazerám. Hlavne ak ma tam nikto nevolal.

maryetta
21. jún 2024

To myslis vazne? Ci si robis srandu?
Ja tiez nechodim rodicom do spalne. Ani svokre. Jedine ze ma posle. Ani by mi nenapadlo pustat niekoho do izby. Aj detom vysvetlujem ze kazdy ma svoj priestor. A ktory je spolocny.

dceramamababka
21. jún 2024

Ak by si nechcela vidieť tú ich spalňu, tak si ani neuvedomiš že zatvorila dvere. Ich byt - ich pravidlá.

rorino
21. jún 2024

A načo potrebuješ nazerať do ich spálne?

owecka
21. jún 2024

Pani, Vy ste uplne mimo... som rada, ze nie som Vasa nevesta. pani, ta nevesta je manzelka Vasho syna a aj Vasa rodina...ziadna cudzia zena... dakujem, za moju svokru, co mi je fakt moja rodina a viem, ze ked jej zavolam, mi poradi a nezvesi ma a nesikanuje...normalne mi urvalo dekel z Vas

yvankamala
21. jún 2024

Bežné zatvaram dvere na spálni, keď príde hocikto🤷‍♀️
Možno nestihla ustlat, možno tam ma kopu prádla na žehlenie... nič by som za tým nehladala

autor
21. jún 2024

Celkovo majú problémy s hocicim a syn je iný. Kúpili si nový gauč, opýtala som sa nevesty koľko stál a zahovorila hneď na inú tému, keď som sa opytala zas, povedala, že si nepamätá, tak som ju konfrontovala ako si môže nepamätat, keď ho kúpili teraz. Tak vraj nepamätá si. Potom som sa pýtala syna a on mi rovno vynadal že to je ich vec. Veď v poriadku je, ale to je opäť niečo čo chcela len nevesta. Drahý gauč. Ona je teraz len na materskej a syn sa naháňa za peniazmi. Nepotrpí si na drahé veci, takže opäť niečo čo robí proti sebe

autor
21. jún 2024

Je toho naozaj veľa

maryetta
21. jún 2024

A co teba do toho kolko stal gauc? Tiez by som bola ticho a neriesila. Hadam im nevedies uctovnictvo. Alebo si im to chcela milosrdne zaplatit??? Trosku-teda v tvojom pripde viac nez viac-odstupu a sebareflexie.

Cim skor tym lepsie. A mozno nebude dovod na ich stahovanie.

aduskatt
21. jún 2024

autorka sa tu evidentne baví na odpovediach a prilieva do ohňa, aby bolo čo čítať....neverím, že to nie je vymyslené

rozculena
21. jún 2024

" Len poznám ich celý ich život a viem čo chcú"
Ty vieš veľké HOV**

sticker
nikiki29
21. jún 2024

Prečítala som si zvyšok diskusie. Dnes sa poďakujem Bohu za to, že nie si moja rodina 😂 ani matka, ani svokra. Ty najlepšie vieš, či nevesta chcela drahý gauč 😅 čo ak ho chcel tvoj synáčik, ktorého tak dobre poznáš… ktorého kontroluješ až tak, že sa ti to bojí povedať. Dúfam, že je toto vymyslené… ak nie. Dúfam, že sa syn a nevesta odsťahujú čo najskôr z tvojej toxickej blízkosti ✌🏻

autor
21. jún 2024

@aduskatt nič nieje vymyslené, len tu evidentne niektoré nechápu lásku matky

gribka1
21. jún 2024

Ty tu také sprostosti píšeš, jasné, že ti nechcú povedať koľko stál gauč. Presne pre tvoju reakciu. Vieš, ço by povedala dobrá mama či svokra? Že jej , super gauč ste si kúpili deti.

nerko
21. jún 2024

Nechaj ich žiť ich životy.
K tej spálni. Vždy zatváram dvere, nech príde akákoľvek návšetva. Aj kamošky mojich detí, rodina. Do spálne mi nikto nenakuká.
A pre tie čo si myslia, že téma môže byť vymyslená. Svokra mojej sesterky im počas dovolenky vyupratovala nie len prádlo, ale aj skrine. A opakovalo sa to viac x. Kľúč mala proti vymknutiu. Svokruša celá parádna, ako im pomáha 🙈🤦‍♀️. Dohovor nepomohol, kľúč už nemá.

reddflowerlife
21. jún 2024

Autorka a čo má nevesta robiť ? Veď to je prirodzene, že keď zena je na materskej, tak sa muž naháňa za peniazmi. Či ona sa má nahanat za peniazmi počas materskej?

nikiki29
21. jún 2024

Toto nemá s láskou matky nič spoločné. Absolútne nič. Toto je maximálne tak tvoja posadnutosť syna ovládať…

aduskatt
21. jún 2024

lásku matky evidentne nechápeš hlavne TY