Kontrolujú vás manželia a stanovujú vám čas príchodu?
Ahojte damy, su vaši muzi tiez taki kontrolori,ze ak chcete ist s kamoskou, stanovia vam presmy cas- ze napr. Do 2h nech ste doma?? A píšu vam popritom,co robite a ako je atd. ?
nie si blba ani krepa, len ta vychovali, aby si bola poslusne dievcatko a uspokojovala hlavne potreby druhych aj na ukor seba. a dostala si sa do vztahu s clovekom, ktory to totalne vyuziva. z mojho pohladu nechapem, preco si s nim, vztah nefunguje, dovera nefunguje, sex nefunguje, peniaze nefunguju. preco si vlastne s nim? len kvoli okoliu? predpokladam, ze si cca v mojom veku, mozno dokonca mladsia. este mas cely zivot pred sebou. toto by som pre svoju hypoteticku dceru nechcela.
Moja kamaratka sa s takymto clovekom rozviedla, lebo sa naplno prejavil az po svadbe, zili spolu 8 rokov. Bol mily, pozorny. Akonahle sa zobrali, tak zacalo pre nu peklo, mala urceny cas na cestu do prace a z prace, s kym sa mohla bavit, nemohla a ked neprisla domov stanovenom case, tak ju isiel hladat. Ano, toto dobre citate. raz isla elektrickou a sa pokazila a ona nedosla nacas, co ju cakal na zastavke. Prisla dalsou a taky vystup co urobil, ze sa hanbila este pol roka potom. Rozviedla sa s nim co najskor, ako sa dalo. Nemohla ist nikam sama, vsade isiel s nou, isla cvicit, isiel s nou a cakal vonku, napriklad. Uplne peklo boli zahranicne sluzobne cesty, kam musela ist, to ju kontroloval telefonicky cely cas.
Moja kamaratka sa s takymto clovekom rozviedla, lebo sa naplno prejavil az po svadbe, zili spolu 8 rokov. Bol mily, pozorny. Akonahle sa zobrali, tak zacalo pre nu peklo, mala urceny cas na cestu do prace a z prace, s kym sa mohla bavit, nemohla a ked neprisla domov stanovenom case, tak ju isiel hladat. Ano, toto dobre citate. raz isla elektrickou a sa pokazila a ona nedosla nacas, co ju cakal na zastavke. Prisla dalsou a taky vystup co urobil, ze sa hanbila este pol roka potom. Rozviedla sa s nim co najskor, ako sa dalo. Nemohla ist nikam sama, vsade isiel s nou, isla cvicit, isiel s nou a cakal vonku, napriklad. Uplne peklo boli zahranicne sluzobne cesty, kam musela ist, to ju kontroloval telefonicky cely cas.
@muchotrafka298 ja poznám ženu, čo takto funguje už 20 rokov, on môže všetko ona nič...len do práce a doma byť a jemu variť.....boji sa rozviesť
Teraz chceš ísť len s kamoškou chvíľku posedieť mimo domu, uvidíš, aké peklo budeš mať, keď začneš chodiť do práce. Bude ti miliónkrát denne volať, kontrolovať ťa, poprezerá ti mobil, maily, každú komunikáciu na soc.sieťach. Aj keď nebude mať žiadne dôkazy o tvojej nevere, bude si nahovárať a bude stále viac agresívny. Neprizná, že žiarli, len bude od teba vyžadovať tvoju prítomnosť doma (dieťa choré, doma nenavarené...), bude ťa presviedčať, že on zarobí dosť, ty nemusíš chodiť do práce. Chceš ísť ku kamoške, on ti bude tvrdiť, že čo si to za matku, keď dáš prednosť kamoške pred vlastným dieťaťom a pod.
Žila som s manipulátorom a narcistom, viem o čom to je. Ver mi, že to nebol život. Skús nájsť v okolí nejaké centrum, kde ti pomôže nejaký psychológ (aj bezplatne) a čo najskôr od neho odíď. Nepozeraj na to, čo si pomyslia ostatní. Mimochodom, vie tvoja rodina, ako sa k tebe správa? Stavím sa, že to tajíš. Zažívaš psychické, ekonomické aj sexuálne týranie. Jeho nezmeníš, mysli na svoje dieťa, aby neprevzalo toto jeho správanie. Keď sa od neho oslobodíš, až vtedy začneš pokojne žiť. Držím prsty!
Nie a za mna to vobec nie je normalne.
Zo zaciatku som bola odvazna len kvoli sebe. Potom ku koncu uz som bola odvazna aj kvoli dietatu ktore som cakala. Neviem co si to za matku ked ani skrz to dieta sa nezmozes. A co zatial citam tak jedine coho sa bojis je nejake sklamanie ? Ze rodina bude sklamana ? Pre boha tak si trp
@ivik4 tymto jej nepomozes. Kazdy ma v hlave nieco ine. Aj vychovali nas inak. Jednoducho ma strach z velkych veci
@ivik4 tymto jej nepomozes. Kazdy ma v hlave nieco ine. Aj vychovali nas inak. Jednoducho ma strach z velkych veci
@anonym_eb196f a kto nema strach z velkych tazkych veci ? Kazdy , aj ja som sa bala,aj o dieta som v ten den prisla ked si ma byvali odchytil... ale kto nam pomoze ? Len my sami
@enmery nanho by som nikdy nepovedala,ze by pokukoval po inych aleho ich riesil..nema.kedy ,ked stale pracuje. Ale viem ja? On vie mojenheslo do mobilu, ja jeho neviem a vies preco? Lebo vraj by som mu išla mazať maily😁😁🙄🙄🙄.
@anonym_autor Preco sa mu nepostavis? Robi len to,co mu dovolis. Okamzite zmenit hesla a nech ho aj rozduje.
@anonym_eb196f a kto nema strach z velkych tazkych veci ? Kazdy , aj ja som sa bala,aj o dieta som v ten den prisla ked si ma byvali odchytil... ale kto nam pomoze ? Len my sami
@ivik4 ja ti verim ale kazdy ma strach niekde inde na stupnici. Ak si nasla odvahu klobuk dole ju to este len caka
@gejb nie,.mame dieťa, ale stvorrocne..ale nie som jediny rodic..
@anonym_autor ahoj. Ja som toho nazoruz aby si si vsetky spravy od neho odkladala. Vsetko si to niekam uloz, hoci aj ako print screen. Pretoze sa ti moze lahko statz ze od neho BUDES MUSIET odist nadobro. A pred sudom toto vybalis. Takto sa zacina psychicke deptanie/tyranie.
@enmery nanho by som nikdy nepovedala,ze by pokukoval po inych aleho ich riesil..nema.kedy ,ked stale pracuje. Ale viem ja? On vie mojenheslo do mobilu, ja jeho neviem a vies preco? Lebo vraj by som mu išla mazať maily😁😁🙄🙄🙄.
@anonym_autor podla mna je uplne jedno ci niekoho uhana alebo nie. Este by si vyhrala, keby uhanal. Aspon by v pokoji odisiel. Zbav sa ho, viem o com hovorim. Aj za cenu inej zeny. To je v skutocnosti najefektivnejsie. Niekoho si najde a da ti pokoj.
Je vela otazok, ktore treba zvazit. Citis k nemu este lasku alebo sa Ti zhnusil? Chces este nieco zachranovat alebo by Ti bolo lepsie samej /s niekym inym? Ma zmysel bojovat o tento vztah alebo by Ti bolo lepsie bez neho? Pracujes? Mas kde zit s dietatom keby nieco? Ma respekt pred vlastnou matkou? Keby si sa jej postazovala, myslis, ze by drzala stranu Tebe? Tvoja rodina by Ta podrzala (psychicky, financne) keby odides? Dokazes blafovat? (pohrozit odchodom, ak sa neznormalizuje?)
@anonym_eca7e3 svokra mi pride ako dobra duša,urcite nie manipulativna. Ja som chcela vediet ako to maju ini doma,urcite nechcem trpieť,nie som typ,ktory rád trpi. Aspon ste mi tu otvorili oči
@anonym_autor chcela si vedieť, ako to majú iní? Skutočne? Ako to má tá tvoja kamarátka, s ktorou sa stretávaš na dve hodiny? Ako to mali tvoji rodičia? Tiež stál otec so stopkami v ruke vo dverách? Príde ti to ok, aby si bola takto kontrolovaná? Prečo si mužovi poskytla heslo k tvojmu mobilu, keď ty nemáš jeho?
No a ako to majú iní?: Nemám heslo k mužovmu mobilu, ani on k môjmu, nemáme ani jeden mobil zaheslovaný, bežne mi povie, aby som pozrela, kto písala a prípadne odpovedala za neho, ak nemá okuliare, ja mu tiež poviem, ak mám ruky od niečoho, aby to zdvihol, ak mi niekto volá. Nemáme čo skrývať, nemám zaheslované ani PC, používame ten, ktorý je zapnutý. Nikdy mi nehovoril, koľko času niekde môžem stráviť, bola som bez neho ja na dovolenke, pridal sa ku mne po pár dňoch, keď odovzdal v práci to, na čom pracoval. Dôverujeme si, nedržíme jeden druhého na uzde, často chodíme spolu, ale máme každý aj svoje koníčky, svojich priateľov. Neviem si predstaviť, ako by si prišla z pomaturitného stretnutie do dvoch hodín, aj keby sa konalo v mieste tvojho bydliska. Prepáč, ale stále mi príde téma vymyslená.
@anonym_autor chcela si vedieť, ako to majú iní? Skutočne? Ako to má tá tvoja kamarátka, s ktorou sa stretávaš na dve hodiny? Ako to mali tvoji rodičia? Tiež stál otec so stopkami v ruke vo dverách? Príde ti to ok, aby si bola takto kontrolovaná? Prečo si mužovi poskytla heslo k tvojmu mobilu, keď ty nemáš jeho?
No a ako to majú iní?: Nemám heslo k mužovmu mobilu, ani on k môjmu, nemáme ani jeden mobil zaheslovaný, bežne mi povie, aby som pozrela, kto písala a prípadne odpovedala za neho, ak nemá okuliare, ja mu tiež poviem, ak mám ruky od niečoho, aby to zdvihol, ak mi niekto volá. Nemáme čo skrývať, nemám zaheslované ani PC, používame ten, ktorý je zapnutý. Nikdy mi nehovoril, koľko času niekde môžem stráviť, bola som bez neho ja na dovolenke, pridal sa ku mne po pár dňoch, keď odovzdal v práci to, na čom pracoval. Dôverujeme si, nedržíme jeden druhého na uzde, často chodíme spolu, ale máme každý aj svoje koníčky, svojich priateľov. Neviem si predstaviť, ako by si prišla z pomaturitného stretnutie do dvoch hodín, aj keby sa konalo v mieste tvojho bydliska. Prepáč, ale stále mi príde téma vymyslená.
@anonym_eca7e3 pozri je jedno ci to budes spochybnovat ci nebudes, ja ta nebudem presviedcat o opaku. Moja kamoska je slobodna, ma.len priatela,muza nema. Moj otec so stopkami nestal a nepride mi to ok. Vtedy by ale nevyvolaval, vsak boli velke tlacitkoce telefony 🤣 on ho odpozoroval,ja som mu ho nepovedala. Mobil musim mat zaheslovany aj kvoli robote. ..vidis,mne zas pride neuveritelne,ze ta pustil na dovolenku a prisiel za tebou. Ten moj by ma nepustil samu ano do wellnesu :/
Je vela otazok, ktore treba zvazit. Citis k nemu este lasku alebo sa Ti zhnusil? Chces este nieco zachranovat alebo by Ti bolo lepsie samej /s niekym inym? Ma zmysel bojovat o tento vztah alebo by Ti bolo lepsie bez neho? Pracujes? Mas kde zit s dietatom keby nieco? Ma respekt pred vlastnou matkou? Keby si sa jej postazovala, myslis, ze by drzala stranu Tebe? Tvoja rodina by Ta podrzala (psychicky, financne) keby odides? Dokazes blafovat? (pohrozit odchodom, ak sa neznormalizuje?)
@strelkyna1 volo by mi lepsie samej,ked ie dlhsie v praci,normalne sa potesim,ze mame klud. Pracujem. Tu,kde žijeme,neviem ako by sme to utiahli s mojou vyplatou. Rodinu mak super, hadam by sa mi neotoccili chrbtom, ale xas nechcem,aby ma musel niekto zachranovat... Keby som sa postazovala, tak by to tak uhralaa,ze taki su ale muzi, ona tiez nikam nechodila. Velmi obetava zena
On to videl u seba doma!
@strelkyna1 volo by mi lepsie samej,ked ie dlhsie v praci,normalne sa potesim,ze mame klud. Pracujem. Tu,kde žijeme,neviem ako by sme to utiahli s mojou vyplatou. Rodinu mak super, hadam by sa mi neotoccili chrbtom, ale xas nechcem,aby ma musel niekto zachranovat... Keby som sa postazovala, tak by to tak uhralaa,ze taki su ale muzi, ona tiez nikam nechodila. Velmi obetava zena
On to videl u seba doma!
@anonym_autor Myslim, ze si nasla svoju odpoved. Mozno pre pokoj duse mu povedat, ze ak sa to este raz stane, co mu hrozi. Ale popritom pracu v mieste odkial pochadzas alebo lepsie platenu v mieste, kde si teraz...
@koniarova citam.po sebe. Keby to citam po niekom inom,tak sa chytam za hlavu
Ale on to takým atylom hovori,ze : zlatko, do.dvoch hodin nech si doma. Mam prácu..a.napis co.robis.a.ze si tam.a.posluchaj.
@anonym_autor 🥶
Ved bez jeho dovolenia si za chvíľu nebudeš môcť ani ísť na obyčajný nákup do potravín. No čaká ťa život v strese s takým psychopatom. Čo ak náhodou budeš meškať 30 minút veď to bude hrozne, ako bude kričať a možno aj ruku zdvihne. No nebudeš to mať ľahké ak s ním ostaneš naďalej žiť.
@anonym_autor Myslim, ze si nasla svoju odpoved. Mozno pre pokoj duse mu povedat, ze ak sa to este raz stane, co mu hrozi. Ale popritom pracu v mieste odkial pochadzas alebo lepsie platenu v mieste, kde si teraz...
@strelkyna1 no asi ano, lepsie platena nebude, aj ked si najdem inu. Rovim,co som vystudovala. Nebudem specifikovat.
Autorka, ty sa tu vypises, ulavi sa ti mozno trocha, ty vies, ze zijes s manipulatorom a bude horsie. Ale nikdy od neho neodides, povedzme si pravdu, zeny ako ty od psychopatov neodchadzaju… inak ano, poznala som takeho, zena musela byt do urcitej hodiny doma, mala zakazane sa licit, mat nalakovane nechty a ked bolo posedenie po praci, cakal ju vonku… a to bola jedna seda myska vyzorom..
@anonym_eca7e3 pozri je jedno ci to budes spochybnovat ci nebudes, ja ta nebudem presviedcat o opaku. Moja kamoska je slobodna, ma.len priatela,muza nema. Moj otec so stopkami nestal a nepride mi to ok. Vtedy by ale nevyvolaval, vsak boli velke tlacitkoce telefony 🤣 on ho odpozoroval,ja som mu ho nepovedala. Mobil musim mat zaheslovany aj kvoli robote. ..vidis,mne zas pride neuveritelne,ze ta pustil na dovolenku a prisiel za tebou. Ten moj by ma nepustil samu ano do wellnesu :/
@anonym_autor ale ja nie som pes, aby ma muž niekam púšťal, alebo nepúšťal. Nie som jeho majetkom. Bola som totálne vyčerpaná zo starostlivosti o chorého rodičia, potrebovala som na týždeň vypnúť. A bola som tak o rok opakovane, nevidím na tom nič divné, je predsa kopa žien, ktoré idú s kamarátkami na lyžovačku, ak muž nelyžuje, poznám ženu, ktorá je horolezkyňou, je preč z domu aj zopár týždňov, muž je doma s deťmi, športovkyne to majú podobne. Sú muži, ktorí idú na safari, žena tam ísť nechce, alebo sa idú s kamarátmi potápať, nie je to nič výnimočné.
To by bolo posledne že by mi povedal že do 2 hodin som doma.Nie nerobime to ak ideme preč niekde z domu ON sám aj ja tak povieme kde ideme poprípade že jeden z nás nepríde domov ide na pár dni niekde muž alebo ja tak si to povieme máme 18 rokov IQ aj OP.Sme slušni ľudia vieme si to medzi sebou povedať. ON ani ja nie sme majetok.A nie sopľave decko že by mi diktoval kedy mam prisť domov.ON TI nema čo rozkazovať kedy máš prísť domov nie si jeho majetok ani sopľave decko toto môže hovoriť deťom ktore su neplnolete a živý ich a ma za nich zodpovednosť že maju malo rokov a nie svojej dospelej žene. Náschval by som neprišla ignorovala by som ho.A keby sa ku mne správal tak muž tak viac by som s takým človekom nebola nie som jeho majetok.Ine niečo je povedať že ideš vonku a ohlasiš sa a ine že povie TI že do 2 hodin si doma.
@enmery preco si zlá? Nebola si v takej situácii, nedokazes ppchopit,aky ma clovek pokrivenyzdravy usudok.. a to neznamena,ze som totalne blba 🙂
@anonym_autor Nie som zlá, nepoznáš ma...som len úprimná. A v tejto situácii Ti nepomôže, ak Ťa budeme tľapkat po plecia, že no máš to ťažké, ale jeho správanie je normálne.
Už včera si mala sedieť u psychológa a pripravovať sa na odchod.
@anonym_6f49ea ja neviem... sme 13r spolu, dieta ma 4. 9r jasne, asi uplne normalny nebol, kamaratka mi raz po svadbe povedala,ze jej pripada, že ma velmi kontroluje,ale ze mi to vraviet nechcela, lebo videla,ze som zalubena, tak ma nechcela zraniť,ale ked som sa jej po dieťati zacala stazovat na iste veci,tak mi povedala svoj nazor.
@anonym_autor
Skus sa s nim o tom porozpravat a navhrnut mu, aby vyhladal odbornika- nie len kvoli sebe, ale aj kvoli tebe a dietatku- ste rodina uz to nie je iba o nom. Ty chces mat pri sebe zdraveho muza a dieta otca. Ak sa s nim nebude dat tak sa obavam, ze pojdete od seba, alebo s nim ostanes a uplne ta znici, lebo sa to moze zacat stupnovat. Moc ti drzim palce
Ty si sa s nim na 2h nedohodla.
Oznam mu ze ides na kavu a prides o 4-5 hodin.
Sms by som si precitala ci sa nieco vszne doma nestalo a neodpovedala na ne.
A ked prides po viac ako 2h co? Zbije ta?
@natalka13 zrejme to ani neskusa
Teraz chceš ísť len s kamoškou chvíľku posedieť mimo domu, uvidíš, aké peklo budeš mať, keď začneš chodiť do práce. Bude ti miliónkrát denne volať, kontrolovať ťa, poprezerá ti mobil, maily, každú komunikáciu na soc.sieťach. Aj keď nebude mať žiadne dôkazy o tvojej nevere, bude si nahovárať a bude stále viac agresívny. Neprizná, že žiarli, len bude od teba vyžadovať tvoju prítomnosť doma (dieťa choré, doma nenavarené...), bude ťa presviedčať, že on zarobí dosť, ty nemusíš chodiť do práce. Chceš ísť ku kamoške, on ti bude tvrdiť, že čo si to za matku, keď dáš prednosť kamoške pred vlastným dieťaťom a pod.
Žila som s manipulátorom a narcistom, viem o čom to je. Ver mi, že to nebol život. Skús nájsť v okolí nejaké centrum, kde ti pomôže nejaký psychológ (aj bezplatne) a čo najskôr od neho odíď. Nepozeraj na to, čo si pomyslia ostatní. Mimochodom, vie tvoja rodina, ako sa k tebe správa? Stavím sa, že to tajíš. Zažívaš psychické, ekonomické aj sexuálne týranie. Jeho nezmeníš, mysli na svoje dieťa, aby neprevzalo toto jeho správanie. Keď sa od neho oslobodíš, až vtedy začneš pokojne žiť. Držím prsty!
@ika02 ja do práce uz chodim, pracovnu dobu mam super, takze cestou z prace idem pre dieta do skolky. On vzdy vie, kedy idem a pridem, ani mi nemusi pisat, ale nemapisem preco, to sa uz vsetky chytite za hlavy. Ale ocr riesim len ja...esteze su v praci taki ústretoví. Moja rodina vie o niektorych vecisch, o tych sexuálnych nie, to by mi bolo trapne to vobec z ust vypustit a ekomonomickych viac menej ano.. o tych psychickych nevedia.
@natalka13 zrejme to ani neskusa
@anonym_1ae496 veru, raz som si to natiahla o pol hodinu a uz styristo smsiek,ze to dieta sa pyta, kedy pridem, lebo on ho ani neuspi, že lvraj s ním nezaspi
@natalka13 vies co by povedal? Ze co chcem robit tal dlho na kave ci rozoberat hovadiny a ze co dieta, ze kamoska mi je prednejsia ako moja vlastna krv a jeho mama nikam nechodila, ale ze my feministky si myslime,ze mozeme vsetko a zarobime pritom tak tretinu z muzskeho platu atd
.presne do toho by to sklzlo. ( Takto sa uz vyjadril)

Obvas napise ci som ok, lebo ja ako introvert sa ztiahnem skorej dakam na samotu do lesa ci tak. Ak mu to pride dlho, sypta sa, ja odpisem ze ano a dakej netiesi. Len by ma skusil zadelit a mal uz by veci zbalene ja nove cislo atd