Kontrolujú vás manželia a stanovujú vám čas príchodu?
Ahojte damy, su vaši muzi tiez taki kontrolori,ze ak chcete ist s kamoskou, stanovia vam presmy cas- ze napr. Do 2h nech ste doma?? A píšu vam popritom,co robite a ako je atd. ?
@natalka13 vies co by povedal? Ze co chcem robit tal dlho na kave ci rozoberat hovadiny a ze co dieta, ze kamoska mi je prednejsia ako moja vlastna krv a jeho mama nikam nechodila, ale ze my feministky si myslime,ze mozeme vsetko a zarobime pritom tak tretinu z muzskeho platu atd
.presne do toho by to sklzlo. ( Takto sa uz vyjadril)
@anonym_autor akože reálne toto keby mne povie tak mu dám facku a idem k rodičom radšej
@anonym_autor Nie som zlá, nepoznáš ma...som len úprimná. A v tejto situácii Ti nepomôže, ak Ťa budeme tľapkat po plecia, že no máš to ťažké, ale jeho správanie je normálne.
Už včera si mala sedieť u psychológa a pripravovať sa na odchod.
@enmery ale ja nečakám,ze ma potlapkate po pleci, to vobec, ja som rada,ze aj vam to neptide normalne a ze nie som ja ta nenormálna, ked to povazujem za divne, takže za to dakujem. Psychologa som si v zozname nasla na odporucanie jednej milej užívateľky, urvite budem musiet ist na par sedeni, aby som bola schopna sa vzopriet a odist, tiez mam nejaku svoju hranicu.
@enmery ale ja nečakám,ze ma potlapkate po pleci, to vobec, ja som rada,ze aj vam to neptide normalne a ze nie som ja ta nenormálna, ked to povazujem za divne, takže za to dakujem. Psychologa som si v zozname nasla na odporucanie jednej milej užívateľky, urvite budem musiet ist na par sedeni, aby som bola schopna sa vzopriet a odist, tiez mam nejaku svoju hranicu.
@anonym_autor prečo chceš odchádzať ty?
nie si blba ani krepa, len ta vychovali, aby si bola poslusne dievcatko a uspokojovala hlavne potreby druhych aj na ukor seba. a dostala si sa do vztahu s clovekom, ktory to totalne vyuziva. z mojho pohladu nechapem, preco si s nim, vztah nefunguje, dovera nefunguje, sex nefunguje, peniaze nefunguju. preco si vlastne s nim? len kvoli okoliu? predpokladam, ze si cca v mojom veku, mozno dokonca mladsia. este mas cely zivot pred sebou. toto by som pre svoju hypoteticku dceru nechcela.
@deedol ano, tak som bola vychovavana. Mozno to je ta najväčšia chyba... Teraz s tym msm problem. Ano kvoli tomu a este kvoli tomu,ze raz povedal ze ja a dieta sme jedine,co ma a taketo veci, vie,ze mna sa to vie dotknut.
@anonym_autor prečo chceš odchádzať ty?
@anonym_9cec10 akoze zo vztahu, nie z bytu..
@anonym_autor akože reálne toto keby mne povie tak mu dám facku a idem k rodičom radšej
@anonym_9a0d77 vidim, že moja miera akceptacie a hranica je velmi velmi vysoko.
@anonym_autor podla mna je uplne jedno ci niekoho uhana alebo nie. Este by si vyhrala, keby uhanal. Aspon by v pokoji odisiel. Zbav sa ho, viem o com hovorim. Aj za cenu inej zeny. To je v skutocnosti najefektivnejsie. Niekoho si najde a da ti pokoj.
@anonym_d02ab6 nad tym som uvažovala,ze bodaj by sa to stalo.
@natalka13 vies co by povedal? Ze co chcem robit tal dlho na kave ci rozoberat hovadiny a ze co dieta, ze kamoska mi je prednejsia ako moja vlastna krv a jeho mama nikam nechodila, ale ze my feministky si myslime,ze mozeme vsetko a zarobime pritom tak tretinu z muzskeho platu atd
.presne do toho by to sklzlo. ( Takto sa uz vyjadril)
@anonym_autor ved mu pivedz rozpravat sa budem o com chcem, dieta je aj tvoje, mame rovnopravnost. Tvoja mama nechodila, ja chodim.
Co by asi povedal keby si sla na tyzden😃
@anonym_autor nie a dobre ti radim, toto nenechaj do sebou robit.
@simsalabim a ako by si to vyriesila ty na mojom mieste,?
@anonym_autor ved mu pivedz rozpravat sa budem o com chcem, dieta je aj tvoje, mame rovnopravnost. Tvoja mama nechodila, ja chodim.
Co by asi povedal keby si sla na tyzden😃
@natalka13 on by este povedal,ale ze ja mam vela prace a to preto,ze ty veľa minas - co nie je tiez celkom pravda..no by asi isiel po mna 😁
@anonym_9a0d77 vidim, že moja miera akceptacie a hranica je velmi velmi vysoko.
@anonym_autor a sebahodnota veľmi nízko
.prepáč nemyslím to v zlom len tí chcem otvoriť oči 🙏
@natalka13 on by este povedal,ale ze ja mam vela prace a to preto,ze ty veľa minas - co nie je tiez celkom pravda..no by asi isiel po mna 😁
@anonym_autor ja k tomu asi len tolko....bude to len a len horsie. Toto robil cely zivot moj otec mame. Az od neho odisla uz ako dochodkyna. S prvym manzelom som zila v zlatej klietke. Ked som odisla, otec sa ma opytal, na co toto bolo dobre. Dostal odpoved ABY SOM NEDOPADLA AKO MAMA. Odvtedy so mnou neprehovoril. So su casnym manzelom sme spolu skoro 20rokov, cztah je zalozeny na respekte a dovere. Jasne, ze mu zavolam, ked dlho nechodi, alebo aj on mne. Ale nejde o to,aby som ho kontrolovala, len aby som vedela, ci je v poriadku. Z jeho strany je to rovnake. Prajem ti pevne nervy, ale ako dieta vyrastajuce v takom manzelstve ti hovorim, ze toto dobre nebude
Máš 4ročne dieťa. Do 6 rokov sa zásadne formuje jeho osobnosť a integrita. Pozri, ako si dopadla ty. Ked už nie kvôli sebe, odid kvôli dieťaťu. Ono si nesmie odniesť takéto traumy a vzorce.
Rieš psychológa, zatiaľ mu vyhovej, lebo môze prísť k fyzickej inzultácii, verím tomu, ze u vás sa to stupňovalo, takže také, ze on by ma neudrel nefunguje u poruchy osobnosti, keď stratí kontrolu, ide pudovo a urobí hocičo opäť ju získať. Také, ze prídeš o 5 hodín a bez ozvania ani neskúšajte, lebo skončíš na traumačke.
Skončila som na strane 3. Prečo sa treba hneď rozvádzať? Nabudúce keď pôjdeš von tak normálne povedz Idem von a neviem kedy prídem. Hotovo. Keď je inak dobrý muž, len v tomto mám nedostatky tak sa s ním nerozvadzaj. To nie sú iné riešenia už naozaj, len rozvod a psychológ? Pokiaľ nie je agresivny tak si s ním normálne sadni večer a povedz mu že ťa to trápi a uvidíš podľa toho ako bude reagovať on. Nedaj sa tu nahovoriť na rozvod, poznáš svojho muža tak to rieš s ním. Hlavne sa o tom porozprávajte.
A k otázke, nieje to normálne, môj muž to nerobí
Skončila som na strane 3. Prečo sa treba hneď rozvádzať? Nabudúce keď pôjdeš von tak normálne povedz Idem von a neviem kedy prídem. Hotovo. Keď je inak dobrý muž, len v tomto mám nedostatky tak sa s ním nerozvadzaj. To nie sú iné riešenia už naozaj, len rozvod a psychológ? Pokiaľ nie je agresivny tak si s ním normálne sadni večer a povedz mu že ťa to trápi a uvidíš podľa toho ako bude reagovať on. Nedaj sa tu nahovoriť na rozvod, poznáš svojho muža tak to rieš s ním. Hlavne sa o tom porozprávajte.
@tim23 Tak ty si zadrela úplne mimo....ona nemá do činenia s psychicky zdravým jedincom, tu si nevydiskutuješ nič.
Tipnem si. Nepracujes, vsak?
@tim23 tak čítaj ďalej...
Tipnem si. Nepracujes, vsak?
@anonym_cf6181 Ženy, nemusíte čítať všetky komenty, to je ok, ale aspoň autorove, aby to malo zmysel sem komentovať.
Autorka pracuje.
@ivik4 tak dieta ho ma rado, o to ide a rado s nim teavi cas,ked sa da. A dava nam ruky spolu, nech sa drzime alebo obijmeme. Je mi jasné,ze bude mat debilný priklad do zivota a bude mat pokrivenu realitu.
@anonym_autor tak po tomto je skoda nieco radit. Ty si vlastne stastna ako naoko ste "ukazkova rodina".
PS: z dietata bude rovnaky socialny mrzak ako vy dvaja, ak nieco nezmenis
@anonym_autor tak po tomto je skoda nieco radit. Ty si vlastne stastna ako naoko ste "ukazkova rodina".
PS: z dietata bude rovnaky socialny mrzak ako vy dvaja, ak nieco nezmenis
@kitycat zhrnula si to dokonale. Ak to nie je vymyslené, ak je tá žena skutočná, bolo zbytočné tu písať na 9 strán nezmení nič. Keby mala silu zmeniť, tak by konala a nevypisovala by tu, prečo nie.
@tim23 ocividne nemas skusenost s takymto tyranom...uplne mimo misu
@anonym_autor aj keby to robil, mobil mám v kabeli a nestarám sa, čo mi tam vypisuje 😁. Ty čo furt čumíš na mobil keď si s kamoškou? Napíš mu že napíšeš mu keď skončíte, že vyrážaš z kaviarne a bodka. Telefón do kabelky a vybavené. Vôbec by som s ním o tom nediskutovala, načo... To že on ti vyčlenil nejaký čas, je jeho problém, nie tvoj. Ja poviem, že prídem cca vtedy a vtedy a keď sa to potiahne, tak napíšem, že ťaháme dlhšie, ozvem sa, keď vyrazím domov. Nejaké jeho protesty môžeš vieš čo nie si jeho majetok snáď...
@simsalabim a ako by si to vyriesila ty na mojom mieste,?
@anonym_autor povedala by som, ze som dospela svojpravna osoba. Nemam cvakacky ani vecierku. Nech neprenasa svoj pocit nedovery na teba, ale sprava sa k tebe ako sa ty spravas k nemu. Kontrolovala si ty dakedy jeho? Davala mu casove ultimata? Pri odchode za kamoskou by som mu to zopakovala a povedala, ze pridem cca za x hodin. Mozno skor, mozno neskor. Telefon by som ignorovala, prip.raz pozrela a odpovedala, ale nenechala by som sa obmedzovat. Ale… tvoj sa potrebuje liecit a na tom by som trvala. Inak to bude coraz horsie. Zdrzis sa v obchode a bude ohen na streche.
@anonym_autor nie...
Ja mám 2 deti dcérka je školkarka a syn je predškolak.
Muž je rád že na chvíľku vypadnem z domu prísť na iné myšlienky, socializujem sa z ľuďmi...
Väčšinou mu poviem kedy cca prídem a on mi povie, aby som kľudne zostala aj dlhšie... Minule som mala stretávku z VŠ vo vedľajšom meste, tak sa bol aj zaviesť z deťmi, spravili si výlet a ja som domov prišla vlakom...
Čiže práveže u nás je to naopak... Opýta sa že ako bolo , kto bol ale až keď prídem domov ..
@anonym_autor Nie. Preco by to mal robit? Som uz dost dlho plnoleta.
Mas choreho cloveka pri sebe.
@anonym_autor milá autorka. Ja som v začiatkoch vzťahu mala chlapa zo silne patriarchálnej rodiny (a stále sa to vracia a prebubláva v rôznych situáciách na povrch). Svokra tiež nikam nechodí a doma u nich vládne patriarchát. Dá sa to zmeniť, ale závisí to od oboch, či chcú zachrániť vzťah. Proste pokojne povieš že nie, nemáš dôvod ho "poslúchať", alebo - ak chce, môžete sa nejak DOHODNÚŤ. Tak ako vám to bude vyhovovať OBOM. Jasne a pokojne. A do nemlátom. Ja som bola vychovaná dosť demokraticky a môj muž zažil veľa šokov, nechápal, komunikovali sme, zvykol si 🤷. Doteraz máme veľa nezhôd, kde môj muž považuje za samozrejmé, že žena zariadi a vybaví a ja to za samozrejmé nepovažujem, lebo sme v tej domácnosti dvaja dospelí/rodičia, atď. Jedna čerstvá hádka bola zo včera, kedy som si od svokry vypočula, ako keď pán manžel niečo nezariadil, mala som to predsa vybaviť ja.... Holt aj svokre som povedala svoje a rovnako aj pánovi svokrovi, lebo ten mal potrebu zopakovať mi to isté. Oni sú na moje "zvláštne" názory zvyknutí tiež. Čiže - dá sa to - popracuj najprv na svojom sebavedomí a svojej sebahodnote. Dá sa nerobiť zo seba handru a podriadenú a jasné, mužovi to bude divné, lebo z výchovy videl iný vzorec, ale keď si bude chcieť zachrániť tú rodinu, tak ako to tvrdí, bude musieť spolu s tebou hľadať kompromis a prestať dupkať nôžkami a veliť ti, čo TY musíš a nesmieš. Veľmi odporúčam psychológa, aby si to s mužom vedela správne vykomunikovať, nie hádkami, slzami a tichou domácnosťou, ale pokojom, pevným postojom a láskou. ❤️. Aby tvoj muž pochopil, že ste partneri a nie nariadený a podriadená. Ale dôležité je, že musia chcieť obaja sa počúvať. A tu je otázka, čo tvoj muž bude chcieť treba počúvať a hľadať cestu, to už ukáže čas...
Moja kamaratka sa s takymto clovekom rozviedla, lebo sa naplno prejavil az po svadbe, zili spolu 8 rokov. Bol mily, pozorny. Akonahle sa zobrali, tak zacalo pre nu peklo, mala urceny cas na cestu do prace a z prace, s kym sa mohla bavit, nemohla a ked neprisla domov stanovenom case, tak ju isiel hladat. Ano, toto dobre citate. raz isla elektrickou a sa pokazila a ona nedosla nacas, co ju cakal na zastavke. Prisla dalsou a taky vystup co urobil, ze sa hanbila este pol roka potom. Rozviedla sa s nim co najskor, ako sa dalo. Nemohla ist nikam sama, vsade isiel s nou, isla cvicit, isiel s nou a cakal vonku, napriklad. Uplne peklo boli zahranicne sluzobne cesty, kam musela ist, to ju kontroloval telefonicky cely cas.
@muchotrafka298 Píšeš presne o tom mojom ... Ke´d som neprišla do 5 minút z práce, sadol na bicykel a išiel tam / prácu som mala za rohom/ Videl, že ma zastavil asi 80 ročný dedko, a ten ma zdržal, a div mu nerozbil hlavu...Keď ma na ulici pozdravil sused, prišli sme domov, chuj ma zdrapil za vlasy a ťahal z kúpeľne po zemi, že prečo ma ten človek pozdravil, že čo s ním mám... Tiež si myslel, že sa s dvomi deťmi s ním nerozvediem. A po rodine porozprával, že odo mňa odišiel, lebo ma zbil zato, že ma našiel v posteli s iným chlapom. Pred svadbou ma na rukách nosil, a už deň po svadbe som len kukala,kde sa stratil ten šarmantný muž...
@muchotrafka298 Píšeš presne o tom mojom ... Ke´d som neprišla do 5 minút z práce, sadol na bicykel a išiel tam / prácu som mala za rohom/ Videl, že ma zastavil asi 80 ročný dedko, a ten ma zdržal, a div mu nerozbil hlavu...Keď ma na ulici pozdravil sused, prišli sme domov, chuj ma zdrapil za vlasy a ťahal z kúpeľne po zemi, že prečo ma ten človek pozdravil, že čo s ním mám... Tiež si myslel, že sa s dvomi deťmi s ním nerozvediem. A po rodine porozprával, že odo mňa odišiel, lebo ma zbil zato, že ma našiel v posteli s iným chlapom. Pred svadbou ma na rukách nosil, a už deň po svadbe som len kukala,kde sa stratil ten šarmantný muž...
@rusalkablack preboha!😢
@rusalkablack preboha, dufam, ze toto uz nikdy nezazijes.

@anonym_autor
Skus sa s nim o tom porozpravat a navhrnut mu, aby vyhladal odbornika- nie len kvoli sebe, ale aj kvoli tebe a dietatku- ste rodina uz to nie je iba o nom. Ty chces mat pri sebe zdraveho muza a dieta otca. Ak sa s nim nebude dat tak sa obavam, ze pojdete od seba, alebo s nim ostanes a uplne ta znici, lebo sa to moze zacat stupnovat. Moc ti drzim palce
@anonym_6f49ea skusim, ale posle ma s tym do zadku. To si viem predstaviť. Som velmi naivna. Nasluboval mi hory doly a prd z toho.