icon

Kritéria pri výbere partnera

warholette
14. júl 2014

Po prečítaní asi sedemdesiatej témy o partnerských problémoch ma napadla otázka - aké sú vaše kritériá pri výbere partnera? Je to zhoda názorov a gólov v živote (o tri roky chcem svadbu, o päť dieťa), je to kompatibilita s jeho rodinou a kamarátmi a naopak (on vychádza s vašou rodinou a kamarátmi, vy máte radi jeho rodinu a kamarátov), sú to spoločné záujmy a záľuby? Alebo je to len "láska" a máte sa radi a obaja tajne dúfate, že sa ten druhý zmení podľa vašich predstáv? Pretože mám pocit, že v poslednej dobe sa partneri nerozprávajú o životných cieľoch, hodnotách, budúcnosti, svojich predstavách o tom druhom predtým, ako spolu vstúpia do partnerského zväzku (naschvál nepíšem manželstva, lebo aj tie sú na ústupe), a potom sú prekvapení, keď nastanú hádky a problémy.
Dodatočne, koľko partnerov ste mali pred tým, ako ste si našli svojho súčasného, a čo je pre vás "dealbreaker", kedy ste ochotné ho poslať k vode.

zita19
14. júl 2014

No damy odchadzam. Chcela som sa pozav´bavat, ze ake su aktualne najvychtenejsie parametre kandidata na manzela, nedozvedela som sa nic nove. Len terajsi idealny kandidat moze mat aj kerku co bolo za mojich mladych cias by ho jednoznacne diskvalifikovalo z konkurzu...
A dozvedela som sa o jednom neuveritelne zaujímavom a prekvapivom poradovniku dolezitosti. No bola to ineresantna debata, z ktorej odchdzam poucena (vdaka @mima4 ). Ale baby tesi ma, ze nie som uplne vysinuta, ked v mojom poradovniku su deti na samom vrchu. Prajem prijemnu zabavu a dobru noc 🙂

suge
14. júl 2014

Keď som sa raz ako malá pýtala svojho ocina, či má radšej maminku (manželku) alebo mňa so sestrou (deti), povedal, že všetkých ľúbi rovnako silno, len maminku ľúbi dlhšie, lebo ju spoznal skôr ako mňa a moju sestru. Z môjho pohľadu dosť pragmatické, ale takto to vidím aj ja 😉 .

0silvia0
14. júl 2014

@suge veľmi múdra odpoveď od otca 🙂

kaktusik007
14. júl 2014

baby, nenavazajte sa do
@mima4 - prestante s tym... Nemusite ju chapat, nemusite jej rozumiet - ale presne ako pise
@0silvia0 - staci, ze ju budete akceptovat.
To, ze dava manzela pred deti - kolko je tu tem na konovi, kde troskotaju partnerstva... Kolko zien v navale starostlivosti o deti a v navale pocitu jej nenahraditelnosti v tom prichadza o partnerov.... Davanie prikladu s horiacim domom uz fakt hovori za vsetko... Jasne, nema vlastne deti - teda este ani nevie o com pise. Ale ma jasno v tom, ze ked tie deti budu, tak ich posunie babkam prave preto, aby utuzila vztah s partnerom -- a musite uznat, ze ten permanentny niekolkorocny stres, nevyspatie je teda inak riadny zahul a zaberak na partnerstvo... Proste ona v tomto ma jasno. Snazi sa ucit na chybach druhych, a nie na tych vlastnych...

kaktusik007
14. júl 2014

@sisi1978 preco mas potrebu ju urazat? Len preto, ze napisala vlastny nazor a svoj vlastny rebricek zivotnych hodnot?
chce inteligentnejsieho manzela - asi je intelektualne zalozena a manzela ma ako partnera na rozhovor. Ked to tak chce, tak nech to tak ma. To, ze tebe staci rovnocenny partner je uplne v poriadku, ona vsak k tomu svojmu chce v tomto smere vzhliadat a mat respekt a uctu voci jeho rozhladu -- je to JEJ volba.
@zita19 ja beriem vo vela temach tvoje nazory, ale tu si dovolim ta upozornit na jeden fakt... este nema deti. Nevie, o com rozprava, pretoze to nepozna.. A ten tvoj priklad s poziarom bol dost usmevny 🙂. A hoooodne pritiahnuty za vlasy a totalne extremny.

zita19
14. júl 2014

@kaktusik007 no vsak o to mi slo, o to predpokladat ako sa budem spravat v extremnej situacii. Ja teda nie som katastroficjky typ, co len na zle mysli, ale napríklad evakuacny poziarny plan som mala premysleny uz davno. A deti boli na prvom mieste, potom vyhnat chlapa, strcit mu do ruky psa a ja zobrat sanon s najdolezitejsimi dokladmi.
Ale myslim si, ze mima este dojde na to, co je v zivote uplne najnajdolezitejsie. Mozno by sa mohla poucit z cudzích rad a nazorov, ale niekto sa neda poucit vopred. Musi si natlct vlastnu drzku svojpomocne...

sisi1978
14. júl 2014
Používateľ sisi1978 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sisi1978.

@kaktusik007
tvoriť nejaký rebríček a zaradiť tam dieťa aj keď nijaké nemám je minimálne čudné a zvláštne... a vzhliadať a mať rešpekt k manželovi môžem aj keď nebude inteligentnejší ako ja...manželstvo nie je vari len o inteligencii partnera, aspoň ja si tak dovolím tvrdiť.. 😀

tatko_bebe
14. júl 2014

uzastne dakujem ze ste mi dali tolko informacii

kaktusik007
14. júl 2014

@sisi1978 no manzelstvo nie je o inteligencii partnera 🙂 suhlasim... ale ona to chce takto. je to jej zivot. A to, ze zaraduje do rebricka dieta ked nijake nema -- zivot praje pripravenym 😀 Ja som tiez svoj prvy samostatny najomny byt zariadovala stylom ze toto je izba kde spavam, ale bude to detska -- a to som ani partnera nemala, nieto este potuchu o tom, ze nejake dieta bude.... Mne toto, ze tam zaraduje deti aj ked ich nema, cudne nepride. A kedze ich nema, chapem, ze im dava miesto za partnerom.... A na 99,9% viem, ze to po narodeni deti proste prehodi -- len to si este nevie priznat 😉
@zita19 ver tomu, ze ak by k comukolvek doslo, deti by brala ako prve 🙂 Ja som nikdy na taketo veci nemyslela, katastroficke scenare naplnam az ked je potreba - a vdaka bohu teda jednam s chladnou hlavou v rizikovych situaciach. Ono je dost narocne si predstavit tu situaciu - ludia aj tak reaguju v skutocnosti inak a niektori dokonca nereaguju vobec - co je fakt pruser. Ona podla mna nie je uplne strateny pripad 😉 Len sa vymyka vacsine a ono tu tie pismenka niekedy uplne inak vyzneju, ako keby si ju mala pri stole a hovorila by ti uuuplne tie iste slova, co tu napisala.....

macamac
14. júl 2014

@kaktusik007 lenže nie pre každého sú deti "záhul", nie každý má náročné deti, resp. nie každý znesie rovankú záťaž v živote
niekto potrebuje zrelaxovať bez detí, sám s partnerom
a niekto zasa vie relaxovať aj s deťmi 😉
takže v tomto by som ja problém nevidela a nehľadala a hlavne nedá sa zovšeobecniť, že manželstvá krachujú pre to, že ženy sa upli na dieťa a zabudli na partnera

ja zas rozlišujem lásku partnerskú a materinskú
nie je láska ako láska
materinská je jednoducho pre mňa niečo ako nadpozemská, bez hraníc a skutočne v srdci a duši ženy NAVŽDY
kdežto pri partnerovi si nikdy nemôžeme byť istý, NIKDY, že nás bude milovať do smrti ( ja verím, že môj áno 😀 😀 😉 )
taktiež naopak- neviem si predstaviť, že materinská láska niekedy pominie, že tu nie je navždy. táto láska tu bude fakt až za hrob, aspoň zo strany matky určite 😉

@mima4 jednoducho chýba táto skúsenosť, to sa nedá opísať, to musí jednoducho zažiť, čo ale neznamená, že bude upravovať svoj rebríček 😉
je to jej vec a jej život

zeleny_cajik
14. júl 2014

Je mi ľúto, že sa to tu strhlo na pomaly lynčovanie jednej osoby a názoru.
Sama sa považujem veriacu, aj keď z takého "pragmatickejšieho" druhu 😅 Myslím, že viem čítať medzi riadkami a viem, čo @mima4 myslela svojimi slovami a netreba to chápať ad absurdum a prekrúcať. Stačí naozaj mať otvorenú myseľ a srdce, aby sme pochopili a tolerovali, hoci stotožniť sa nemusíme.

Niektoré názory a životné postoje sa formujú na základe skúseností. A materstvo je absolútne neprenosná skúsenosť. Sama niekedy zdesením krútim hlavou zdesená, keď tu narazím na príspevok z doby "pred". Želám si, aby som si vtedy bola dala po prstoch, možno by som potom od života nedostala po hube za také "múdre" reči 😝 a možno hej, ktovie 😎

mimla
14. júl 2014

Jéééj, spravila som si prestávku od práce, že tu je taká super, relatívne neškodná téma a čo nevidím? Klasika, poďme si oči vyškrabať. A pritom to bola (síce trošku uštipačne) ale celkom jasne položená otázka. Ale čo sa čudujem, nedávno sme sa tu klbčili za kamennú drť na šmykľavke.

Aby som ostala v téme: Humor, chémia, spoločné záujmy.

sari24
14. júl 2014

Určite je to zmysel pre humor - chlap bez zmyslu pre humor poprípade nejaký urážlivý chlap je chodiaca katastrofa. Mám rada pohodovych mužov, ktorým aj keď to natriem, tak sa zasmeju a pochopia, že to z mojej strany nebolo myslene v zlom a bol to len vtip...a ak mi to rovnakým spôsobom vrátia späť, tak je to jedno obrovské plus a vtedy sú mi sympatickí 😎
Ďalej určite vzťah k deťom a chcieť mať raz rodinu, nehovorím o svadbe, ale mať spoločnú prioritu a to sú deti - ak by mi chlap povedal, že nechce dieťa, tak by som ďalej vo vzťahu nezostávala 🙂
Muž, ktorý chce pracovať - nezáleží mi ani na tom aké ma zamestnanie, ale mať doma povaľača, ktorý ani za nič by si nechcel nájsť prácu a žena nech sa stará - nikdy. A to vlastne platí aj pre ženy, aby som nevyznela, že len chlapi maju drieť jak kone a nosiť domov peniaze 😉
Nebyť vulgárny - každý občas zahreší a každému ujde, ale ak má niekto slovník taký, že každé druhé slovo je nadávka, tak ma to veľmi odrádza, lebo aj v spoločnosti rodiny či priateľov sa cítim nepríjemne
Vážiť si svoju rodinu, čiže svoju mamku, oca atď ak je to možné. Chlap čo nadáva na svoju matku predovšetkým je pre mňa úbožiak
Mať svoj vlastný názor a pohľad na vec aj keď to má byť úplna hlúposť alebo niečo, čo aktuálne nesúhlasí s tým mojim
Byť trošičku spoločenský a veselý, žiaden zadepkareny
Žiarlivý v zdravej a únosnej miere
A čo sa týka výzoru tak každá žena ocení, ak chlap použije dobrú voňavku a trochu sa o seba stará, ale platí pre mňa na druhej strane, že musí mať na sebe "kusok špiny" 😀

To všetko ten môj splňa preto som s ním 🙂 Má svoje chyby tak ako každý človek, ale to už je len o schopnosti vedieť komunikovať

Pred ním som inak mala dvoch a presne po nich som prišla na to, akého chlapa v skutočnosti chcem 🙂 Svojho súčasného som našla u nás doma, keď prišiel k mojmu bratovi na návštevu 😀
Posledná kvapka by bola asi nevera a i to nehovorím na isto, ale potom určite nezaslúžená facka poprípade nezáujem komunikovať, vyhýbavosť a riešenie problémov, ktoré by sa vyskytli 🙂

bodka70
14. júl 2014

ja zase @mima4 v jej kritériách chápem, i keď sa som sa nimi v živote neriadila a ani neriadim, pretože boh nehraje v mojom živote takúto veľkú úlohu. respektíve, tieto veci sa ťažko vyjadrujú, ohľadom viery, ale skrátka, necítim túto vnútornú potrebu a toto sa nedá siliť ani hrať. 😉. a ja chápem, ako to myslela s tým poradím boh, muž, potom deti - teoreticky a ideálne by to tak malo byť - partner by mal byť nám po boku po celý život a deti - raz odrastú a budú si žiť svoj živoť. A skutočne veriaci svoj život vkladajú do rúk boha.
Realita v bežnom živote je ale trochu iná, vzťahy sa rozhádzajú a v podvedomí s tým človek tak trochu počíta - zatiaľ čo láska k deťom trvá vždy a stále. Ale to fakt človek pochopí až s deťmi , tak ako baby písali, táto skúsenosť je neprenosná 😉. Potom možno pochopíš, že ak veľmi miluješ partnera, tak láska k deťom je minimálne rovnako veľká a nedá sa porovnávať, lebo je to odlišný druh lásky. A nedá sa povedať, že láska k deťom ohrozuje tú partnerskú - ak je vzťah silný a obaja partneri sa chcú deti a venujú sa im, tak by to tak nemalo byť.
Mima, trochu mi tvoj príbeh pripomína knihu od Sheldona Vanaukena : Prísné milosrdenství , asi si to čítala. Ak nie, odporúčam, určite si prečítaj, bude sa ti to páčiť 😉 .

bodka70
15. júl 2014

a k tým mojím kritériám - nikdy som ich nemala nikde napísané či aspoň v hlave - len spätne pri pohľade na môj výber, som si uvedomila, že všetci muži v mojom živote mali niečo spoločné a že určité veci ma na mužoch priťahujú a iné odpudzujú 😎 😎. moja prvá platonická láska, môj prvý chlapec, môj životný partner - vždy sa mi páčili skôr menší a útlejší muži, so svetlejšími vlasmi, takí, čo majú aj po 40tke v očiach niečo chlapčenské 🙂. - z veľkých svalnatých chlapov, tmavovlasých som mala podvedomý strach, nikdy sa mi nepáčili. Aj keď bazírovanie na fyzickej príťažlivosti sa považuje za niečo povrchné, ja si to nemyslím. V dlhodobom vzťahu, ak vás niečo na tom druhom odpudzuje, vekom sa tieto veci zvýraznia, človek sa síce môže pretvarovať a premáhať - ale telo je na rozdiel od mysle úprimné. My si môžeme niečo nahovárať, ale telo nepustí a ak skrátka sa musíme premáhať, tak po čase ani akékoľvek super duševné vlastnosti partnera vzťah nezachránia.
takže to je pre mňa prvoradé - chémia tela 😉
potom už také tie bežné veci - úcta, láska, podobné životné hodnoty, ochota odpúšťať a schopnosť spolu sa zasmiať.... 😉
ja osobne môj dlhoročný vzťah (15 rokov a 3 deti k tomu) nepovažujem za ideálny. Ťažko povedať, či to bolo zlým výberom, alebo sme náš vzťah zanedbali a nepracovali na ňom dostatočne. Ešte stále však sme spolu a verím, že ak na sebe popracujeme, tak budeme mať spokojný a dobrý vzťah. 😎 😵

kaktusik007
15. júl 2014

@macamac ano, kazde dieta je ine... ja stale hovorim, mat iba mladsieho, materska dovolenka by bola fakt dovolenkou... A ano, kazdy inak znesie - osobne, to, ze spim 5 hodin denne a to prerusovane, znasam velmi tazko... A to uz moje deti su velke - ked jeden mal z noci den a druhy celu noc prespal a venovala som sa mu cez den -- toto bolo najhorsie obdobie mojho zivota a na treti den som pochopila, ze toto dlhodobo proste nedam. Osobne, vedela som, ze deti mi zmenia zivot, ale ani vo sne by ma nenapadlo, ze az takto. Ale nemeni la by som - to je druha vec.

maznacik007
15. júl 2014

@briketa. Praveze to boli pomerne netypicke mena my sme obe vyrastali v takej kostolnej partii a tam nikto takynebol u tej jednej to dlho vyzeralo ze sa ani nevyda bola v komunite mimo sk

maznacik007
15. júl 2014

Inak ja nejakym vesteniam neverim aj som na to zabudla napadlo ma to. Aznedavno ked mala kamoska svadbu

vejula
15. júl 2014

@mima4 čo sa tyka toho poradia, viac krát som počula že cirkev učí, že je to tak správne že najprv manžel potom dieťa. Maju na to aj svoje vysvetlenie. Ale realita je realita a teda príroda je nastavená inak. PRe ženu su prirodzene jej potomkovia priorita číslo jedna. JE to tak nastavené asi kvôli zachovaniu druhu. Kuk ako je to v prírode, najnebezpečnejšie su samice, ktoré maju mladé, lebo vtedy nepoznaju zlutovanie. Či chceme či nie, nejaka ta biologická podstata v nas je, a aj ked racionalne sa snažime to preusporiadať podla toho ako by to malo byť. Pudy su pudy. Žena bude pre život svojich detí robiť nemožné, siahne na samývrchol svojich sil. Toto je príroda, ktorej sme sučasťou. A myslím, že aj toto ma svoje opodstatnenie. Môžme sa snažiť to prekabatiť, ale neviem či si dokažeme preštelovať svoju podstatu natolko, aby sme od zakladov prehodili tieto zakonitosti.

vejula
15. júl 2014

@macamac suhlasim s tebou. Myslím, že ta skusenosť sa neda nahradiť. Môžme v kostole počuť ako by to malo byť "správne", ale podstata matky ženy sa nedokaže zariadiť podla pravidiel, ktoré su nam predložené. KEd som ešte chodila do kostola, tiež som viac krát počula povedať panka, že najprv Boh potom manžel(ka) a potom deti. Ale ked sa žene narodí dieťa pochopí, že toto je len teoria a materinská laska sa stane pôrodom pre ženu absolutnym topom, bez ohladu na nejaké "pravidlá"

sibare
15. júl 2014

@warholette Mna zacala zaujimat otazka krieterii pri vybere partnera asi tak pred rokom a tiez pod vplyvom MK 😎 A je to vskutku zaujimava vec. Uz je pomerne dobre zmapovana napr. evolucnou psychologiou. A v zasade pravdivost zisteni vidiet aj tu vo vypovediach zien.
Muzi a zeny sa v sexualnych strategiach vyberu partnera zasadne lisia /to je jeden z mala zjavnych rozdielov, ktore su medzi nimi/, nakolko v priebehu evolucie boli vystaveni rozdielnym problemom, ktore museli riesit a vytvorili si preto rozdielne strategie pre prisposobenie. Zeny v reprodukcnom procese podstupuju vyssie riziko ako muzi /tehotenstvo, porod, starostlivost o deti/, preto su vyberavejsie a maju tvrdie kriteria.
Hlavnym kriteriom su ZDROJE. Teda pristup k financnym, materialnym a inym zdrojom a ochota partnera sa o ne so zenou podelit. Pristup k zdrojom znamenal, ze deti zeny mali v minulosti vacsiu sancu dozit sa dospelosti a mali kvalitnejsi zivot. Ak muz signalizuje neochotu podelit sa o svoje zdroje, prestava byt atraktivnym partnerom. Preto skrblici nie su trendy 😀 S tym suvisi, ze zeny si u muzov vsimaju vlastnosti a prejavy spravania, ktore poukazuju na ich usilovnost, ctiziadost, vzdelanie, intelekt, to im umoznuje preddikovat, ci muz bude mat v buducnosti dostatocne zdroje.
Dalsim kriteriom je spolocensky status a tiez vek - tieto rovnako pokazuju na schopnost muza zabezpecit dostatok zdrojov. Celosvetovo si zeny vyberaju muzov o 3 roky starsich. To je aj dovod, preco muzi usiluju a realne aj ovladaju svetove bohatsvo a zdroje. Vzajomne sa spajaju- uzatvaraju "aliancie" alebo "bojuju" o zdroje. Viac zdojov = pristup k vacsiemu mnozstvu zien a zvysene sance pre vyber "najlepsej" zeny.
Dalsim kriteriom su fyzicke preddispozicie. "Muzny" vzhlad koreluje s mnozstvom testosteronu a hladina testosteronu koreluje so "zdravym". Zdravy muz znamena- dlhy zivot, dostatok zdrojov = vacsiu sancu na prezitie deti a seba.

Velmi dolezitym kriteriom je ochota zaviazat sa. Toto zeny skumaju velmi precizne. Zaviazat sa, znamena, ze muz bude svoje zdroje poskytovat tejto konkretnej zene. Kriteria, ktore zeny posudzuju su prejavy lasky, napr. caste hovorenie "lubim ta" 🙂 , neznost, altruizmus, ochota pre manzelsky slub, prejavy vernosti, odmietanie inych zien a dalsie....
Muzi poznaju tieto kriteria a preto sa nezriedka stava, ze ich predstieraju, aby ziskali zenu.

Medzi tymito krieteriami nie su : participacia na fungovani domacnosti, starostlivos o deti, podpora partnerky pri kariere, umoznenie je rastu a dalsie. 🙄 Toto je nova vec stara tak +100 rokov. A tu je podla mna kamen urazu, preco navrhy na rozvod podavaju dnes hlavne zeny.
Zeny dnes dokazu prezit aj bez muza- dokazu sa financne zabezpecit /aj za pomoci systemu/, resp. vymoct pristup k muzovym zdrojom pravnou cestou - vyzivne. Nie su nutene tolerovat neveru a vyzaduju participaciu na rodinnom zivote. Bohuzial tieto ocakavania "nehovoria nahlas" - muzi su preto casto zmateni, ak im je zrazu vycitane, ze sa nestaraju o deti, nepomahaju v domacnosti a zeny su na vsetko same.....

Velmi dobra kniha o evolucnych strategiach - niekde na webe som videla i original volne stiahnutelny:
http://www.martinus.sk/?uItem=78456
A nejaky clanok.
http://www.psychiatria-casopis.sk/files/psychia...
http://www.sexualne.cz/dokumenty/atraktivita.pdf

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
maria1989
15. júl 2014

@warholette tu sú odpovede do tvojho dotazníka
1. aké sú vaše kritériá pri výbere partnera? odpoveď: mal by to byť muž/nie je nevyhnutné.
2. Je to zhoda názorov a gólov v živote? odpoveď: nie
3. Je to kompatibilita s jeho rodinou a kamarátmi a naopak? nie
4. Alebo je to len "láska" a máte sa radi a obaja tajne dúfate, že sa ten druhý zmení podľa vašich predstáv? odpoveď : hahaha
5. Dodatočne, koľko partnerov ste mali pred tým, ako ste si našli svojho súčasného? odpoveď: bez komentára 6. a čo je pre vás "dealbreaker", kedy ste ochotné ho poslať k vode - odpoveď: zatiaľ sa nič také nevyskytlo

jennky13
15. júl 2014

noooo, nie som tu casto, ale obcas si precitam vase prispevky a rozmyslam co tym chcete povedat a co tym myslite .....ale tie hadky su dost zbytocne ...uroven v komunikacii je ze prijmem nazor toho druheho a preto si kazda z vas moze hovorit co chce a napisat, co chce .....v podstate si aj pisete co chcete a nikto to nemoze skotrolvat .......ak mima4 nasla svoje kriteria a podla nich manzela s ktorym je stastna - tak je to super nie ? ....ak bude mat deti a napriek tomu bude milovat svojho manzela viac ako deti, to je tiez v poriadku ....nech im to co najdlhsie vydrzi ...ved tym , ze bude milovat svojho muza bude vytvarat pokojny a bezpecny domov aj pre svoje deti, cize ich bude milovat .....

tato tema je dost zaujimava , ale mozno by bolo zaujimave rozmyslat aj nad tym - aka partnerka je ta, ktora je schopna vybudovat zrely vztah ? Vzdy len rozmyslame ako by mal vyzerat ten druhy, ale druheho menit nemozeme, ale ako by sme sa mali menit my sami ? 🙂

maminuska
15. júl 2014

MOJE KRITÉRIA :

- biely
- ateista alebo kresťan
- vzdelaný vysokoškolák, dobre zarábajúci
- inteligentný samostatný partner, nie ďalšie dieťa - jednoducho zrelý muž
- dve ruky, dve nohy , jeden priemerný " klenot ", výška nad 180, na farbe vlasov a očí nezáleží

Nuž čo .. som rasistka , nábožensky neznášanlivá , snobka a zlatokopka 😀.

maria1989
15. júl 2014

@jennky13 veď práve, my tu riešime, aký by mal byť muž... môj nerieši, aká by som mala byť, je šťastný že som

cobhan
15. júl 2014

ja som nikdy nemala vyhranene aky by mal byt, ale po vztahoch minulych som vedela aky nesmie byt. A nasiel ma clovek, co mi presne sadol, taky akeho som vzdy chcela,ked este niekde pred prvym vztahom v puberte vymyslala aky by bol ideal.

jalito
15. júl 2014

Jediné kritérium... aby mal prachy. To ostatné ma nezaujíma 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

maly_konik
15. júl 2014

Zvláštna téma 🙂 Neviem si predstaviť, že by som si hľadala partnera podľa toho, či má modré oči, titul, veľkosť M, alebo chodí každú nedeľu do kostola.
Keď niekoho stretnem a chemická reakcia je pozitívna, priťahuje ma, je to prvé znamenie. Keď ho spoznám, viem sa s ním rozprávať, máme spoločné záujmy, názory, očakávania a predstavy o živote, tak je to ďalšie plus pre budúcnosť......

Keď som vydatá a milujem svojho manžela, tak hádam nepotrebujem mať kritéria na výber partnera 🙂) Baby, ktoré ste vydaté, koľké z Vás ste selektovali mužov vo vašom okolí na základe vopred stanovených kritétií? 🙂

maminuska
15. júl 2014

@maly_konik ja som selektovala už druhý výber.
prvý výber som neselektovala a jediným mojim kritériom bola chemická reakcia a veľké svaly. Tak to aj dopadlo 😀 , rozvodom .

Poučená svojim neracionálnym výberom som išla na to čo presne chcem a takého som si aj našla a lapla a doteraz sa ho držím ako kliešť a aj on mňa. 😀 .