Krstní rodičia
Potrebujem poradiť.. mám taký problém s rodinou s manželkinej strany.
Jej sestra a muž krstný rodičia našich deti … mi už dlhodobo robia vrásky na cele … a hľadám východisko a riešenie … Bol som vždy rad keď ku nám chodili a prestavali u nás a tak vždy bolo všetko Ok. No len ako to povedať nikdy to nebolo spôsobom tým ze raz vy u nás potom raz my u vás… Dlho som to neriešil až raz má to teda dostalo a začal som si to viac všímať… hneď na začiatok napíšem že nie sú to ľudia čo nemajú a trpia nedostatkom… teda k veci… oslava narodenín deti … kým sa snažíme pre naše aj ich deti robiť maximum čo sa aj detských osláv týka … tak oni tie svoje oslavy buď odignorujú alebo urobia to ze svokor keď má oslavu narodenín tak si povedia ze to tam u neho oslávia tiež (malého narodeniny )stym ze samozrejme nič neriešia .. lebo všetko je hotové a veď z toho gulášu sa predsa naje každý.. keď mame my Hody dostanú pozvanie a prídu ale keď majú oni tak pozvanie nikdy nebolo už cca. 10 rokov nič … deti oblievať krstnú neboli lebo krstná robí vodiča manželovi v tento deň… čiže neviem možno som pomileny ale takto som si nepredstavoval ideálne vzťahy … aký máte nato názor možno len zbytočne prereagujem veci a zle to vidím neviem
@xcom123 ak to zruší, odkaz manželke, že nemusí mi ďakovať za to, že som jej ušetrila robotu a atrapa ie s veľkolepým oslavami. A pre teba dobra rada pre buducnost: tie peniaze co neminiete na veľkolepé oslavy radšej investujte do zážitkov. Narodeninový vylet s obedom niekde v reštaurácii niekde kde si to užijú bude pre nich viac ako veľkolepá oslava so širokým príbuzenstvo, z ktorej v konečnom dosledku aj tak veľa nemajú. Keď bude mať manželka alebo ty narodeniny zožeň si stráženie detí a choďte vy dvaja na večeru a užite si jeden druhého, nepotrebujes k tomu 50 príbuzných o ktorých sa treba starať.
No tak sú to vyžierky a nič s tým nespravíš. Robíš predsa oslavu pre svoje deti, primárne...či? Veď keď Ťa štve, že sa nesprávajú ako si Ty predstavuješ a nevracajú Vám náklady, ktoré u Vás prejedia...tak nerob honosné oslavy, žiadne prespávačky, prípadne spoj dva sviatky dohromady a oslávte ich naraz. Vždy to môžeš uťať úplne, ak Ťa to tak veľmi žerie a stretávať sa len u rodičov. Vzťahy síce trochu ochladnú, ale asi Ti to za to stojí, keď si tak veľmi na to už napálený.
@xcom123 Krstný rodič nie je manžel, ktorý ti sľuboval vernosť, nesluboval ti úctu, nesluboval ti dobre vzťahy, nesluboval ti oslavy ani hody ani návštevy. To sú všetko tvoje očakávania, ktoré on nie je povinný plniť.
My si tie žijeme život ako rodina, oslavujeme sami štyria, respektíve oslavujeme s mojimi rodičmi, s ktorými sa často stretávame a mame si co povedať neustále. Ak nás niekto pozve na oslavu tak prídeme, donesieme darček priamo umerny tomu co oslavujeme plus navyše za to co prejeme a vypijeme a a tým to považujeme za vybavene, nie je naša povinnost nikoho pozývať tiež.
Možno si s vami proste nerozumejú. Nie každý si s každým rozumie, je na čase sa s tým zmieriť.
@xcom123 ja mám viac krstniatko z dvoch strán. A z tej jednej je to tak,že ja všetko,oni nič. Čiže dosť dlho som to ťahala,lebo mám rada krstniatka,ale vzdala som to. Som pre ne iba teta,no a všetky narodky,prijímanie,krstiny vždy narýchlo doma zbuchane. Najesť,dať darček a rýchlo choďte. Bohužiaľ,všimla som si to neskoro.
Pre krstianrka tu budem vždy a teraz som pozícii,že keď ma pozvú idem,krstiatkam zavolam,ale už ich nepozyvam k nám.
@xcom123 ale to máš jedno...proste sú takí ľudia, nazvala by som ich rodení obchodníci, ktorí budú gratulovať len tomu dospelému, koho potrebujú hlavne z finančného hľadiska, kto je dôležitý pre ich kariéru. Každopádne je to trápne, určite...oni určite nikdy nebudú na tom zle finančne, lebo sú to lakomci, len pre seba, pre svoju kariéru robia všetko...rodinu majú na to, aby im len dopomáhala k tomu ich majetku a ku kariérnemu postupu, ale oni pre rodinu neurobia nič a nebuď naivný a nič od nich nikdy nečakaj, teda pokiaľ nie si na tom omnoho, omnoho lepšie finančne ako oni a pokiaľ nemáš vplyvných známych, ktorí by im mohli pomôcť v kariérnom postupe.
@viestta veľkolepe oslavy? Tak by som to nenazval … to že sa deti okupu v bazéne, nedostanú hladné rozbijú si pinatu a sfuknu tortu? Namiesto darčekov aj tak im dávame zážitky napríklad kúzelník alebo maskoti. Proste má momentálne nasrala vec vylet kde nás úplne odignorovali … pozvali 5 rodín na chatu aj svokrovcov /samozrejme vsetko je to rodina / z manželkinej strany naše deti úplne odignorovali … a mna to tak nasralo že až a spomenul som si na to všetko čo tu teraz vyhadzujem…
@xcom123 kuzelnik maskoti pinata no jednoznacne to prehanas
@xcom123 a takze ta stve ze ta nepozvali na chatu asi ta velmi nemusia proste ste si nesadli
Detské oslavy boli dohodnuté že sa oslavujú aj meniny aj narodeniny … manželkine sestra to dokonca tak navhrla
@loginexistuje áno tak si to vysvetľujem aj ja a práve preto nemá zmysel udržiavať vzťahy …
@viestta uhol pohľadu pre človeka čo nerobí nič je to veľa … jedna pinata … na jednej oslava … kúzelník na druhej no hrozne niečo…
@xcom123 toto je ďalšie tvoje očakávanie ktoré nie sú povinní plniť. No a čo že pozvali 5 rodín. Prečo by museli aj vašu????? Asi si s tými 5 rodinami rozumejú viacej. Neni ich povinnosť vás nikde volať. Moje nervy, žite si svoj život ako rodina spokojne, nečakajte že vás budú volať ľudia čo vás volať nechcú, len z povinnosti
@xcom123 a možno na tej chate sa plánovala úplne obyčajná oslava pre obycajnych ľudí a usúdili, že to by bolo pod tvoju úroveň, nemali chuť nechať si kaziť deň tvojim znudeným a povýšeným výrazom, keďže ani klaun, ani nafukovací hrad, ani animátori neboli naplánovaní. Možno by si mal výhrady aj k pohosteniu a vsetkemu, pretože ty si obyčajný snob (súdim podľa toho čo píšeš)
Nechce sa mi citat vsetko. Ale napr nechapem nazvu temy. To, ze tvoja svagrina je aj krstna tvojim detom ma aky suvis s tym, ze vas nepozyvaju na oslavu? My mame krstnych kamosov, vidime sa tak max 5 6x do roka, byvame daleko. Darceky nam na narodky (chvalabohu) nedavaju. My nie sme krstni im detom. Segra je krstna synovcovi, ten ju pozna len zo skypu, lebo je na druhej strane planety... Ked mas s nimi nejaky problem, tak ho vyries s nimi. Ked vas stoja oslavy vela energie, tak ich nerob... My napr oslavy moc nerobime, ako bola dcera predskolacka, tak mala par deti zo skolky u nas, v 1.rocniku v detskom kutiku. Ale zato torty maju aj 3 4 - u nas, u nasich, ak ideme k svokre, tak aj tam im urobi... Ale ziadne zurky... Pofotime sa, zjeme tortu a koniec
@xcom123 keby si tie oslavy robil len pre deti, nepotreboval by si tam hafo zúčastnených. Keby si robil oslavy len pre deti, tak by sa neurazal, že niektorí zúčastnení vás nehostia na tej úrovni ako vy ich. Keby si robil oslavy pre deti, tak by ti nikdy na napadlo riešiť koľkokrát pozvali vás a čím vás ponúkli a ci spojili oslavy. Keby si nebol taký aký si, tak by si rešpektoval ich predstavy o oslave a neporovnaval by si. Bol by si spokojný aj s tým, že ste sa všetci stretli pri jednom, hoci súkromnom, stole a strávili pekne chvile.
@xcom123 Nepisane pravidlá na- na svete je 7,7 miliárd ľudí, v každej krajine, v každom náboženstve, v každej dedine skupina ludi dodrziava iné nepísané pravidla. Kto ti dal právo rozhodovať, že vaši krstní musia dodržiavať tie "vase"?
Tipujem, že pochádzas z menšej dediny a moc si toho nepocestoval v živote, že je to tak?
Lebo keby áno, tak vidíš, že ľudia sú naozaj rôzni, na jednu vec mame tisíc uhlov pohľadu a nik nevie, ktorý je správny. Niekomu sa môžu tie vaše oslavy zdať "povinne" a uzasne a krásne, iný človek ich berie ako "milé", iný ako "povrchné" a nepríjemné. Nenút druhého do svojho uhlu pohľadu, nenut ho dodržiavať pravidlá, ktoré si si vymyslel alebo ktoré sa dodržiavajú v tvojej dedine.
Pozývať ľudí na chatu len preto, že je to nepísané pravidlo, je blbost.
Vies co je mozno super? Ze ty si myslis, ako moc sa obetujete robenim oslav a ostatni sa premahaju, aby na ne prisli ;) vacsinou to tak byva - my mame take premotivovane typy v rodine, uz vopred sa tesim, ak mam adekvatnu vyhovorku vyhnut sa oslave. Ak ju nemam, povinne to tam odtrpim, po chvili sa vsetci slusne vytratia. Naproti tomu, my nikdy velkolepu maskaradu nerobime, privitame kazdeho z rodiny strasne radi, len tak, bez darcekov a skrobenosti, aj ich uhostime a mozu u nas spat a byt hodiny. Klud, riesis hluposti. Bud vdacny, ze sa mas s kym stretat… a ak cakas vdacnost za oslavu a hody, ktore si sa dobrovolne rozhodol usporiadat, mas zle zivotne nastavenie. Vacsinou takymto samotrpitelstvom oplyvaju zeny ;)
@cowboy1986 kamo, zebudol si sa prepnúť na ten novy účet co si si dnes vyrobil. Však?

@silvike písal som sem preto aby som videl názor aj iného …lebo ukoncujem to