Kto má pravdu: svokra alebo nevesta?
Žienky rada si prečítam vaše názory.Chcem iba vedieť či som divná ja alebo moja nevesta.Já som bola tak zvyknutá pri deťoch,že keď sa už ochladilo letné veci išli dozadu a zimné a teplejšie dopredu,na jar zas opačne.Moja nevesta dáva deťom v zime členkové ponožky,vnučke silonové šaty a o tom že tielka nikdy nenosili ani nehovorím.Raz bola vnučka prechladnutá my tam prídeme a ona silinové šaty bez rukávov bol január v dome sa kúrili.Tak som sa nahnevala a povedala som že by som nevestu do ri...nakopala ako tie deti oblieka.Vy by ste sa nato urazili?Urazila sa a nekomunikuje so mnou.
@lauruska_sumienka a pozor ten dom nieje jej je to aj dom mojho syna takže vyhadzovanie nehrozí to by som sa nato pozrela
@anonym_autor dom ale nie je tvoj ,tak sa môžeš pozerať kooolko chces
Nerob svokrám hanbu 🤓🤓
Zbytočné hádky, zbytočné spory len pre sprostosti. Večný boj mačka a myš,pes a mačka (dokonca už aj tu sa dokážu zniesť časom),svokra a nevesta 😄. Ale tú poznámku o nakopaní do riti si si ako staršia a (ako sa prezentuješ skúsenejšia v starostlivosti o detí)fakt mohla iba pomyslieť 😏.
Staraj sa o seba, aby ta netrafil slak … pokial by si mi povedala, ze ma ako nevestu nakopes … tiez sa s tebou nebavim. S komentarom staraj sa o seba, ta vystrcim pred dvere. Da sa komunikovat na urovni … ale evidentne to nie je tvoja salka kavy. Keby si umrela … mozno ti na oslavu este hodim sampus do hrobu … ale za ziva si u mna skoncila.
@anonym_autor
@anonym_autor kúp si psa a neveste daj pokoj.
Ty si už svoje deti vychovala, toto sú jej deti. Snaž sa byť dobrou babkou. Deti neprechladnú kvôli ponožkám, ale baktériám a vírusom. A prestaň žiarliť, že Tvoj syn má ženu. Teba si tiež kedysi syn nejakej matky vybral a založil s Tebou rodinou. Reagujem ako krava, sorry. Len dusno v rodine robiť.
@anonym_autor ty si obliekala svoje deti podla seba, tak preco sa staras do toho, ako oblieka deti tvoja nevesta? Aj ona ma pravo obliekat SVOJE dieta podla seba. To ze bolo dieta prechladnute moze ale nemusi suvisiet s tym, ako je oblecene. Co ak nieco chytilo v skolke?? To ta nenapadlo? Ak nechce detom davat tielka, tak nech nedava a ak chce, tak nech dava. Ty sa do toho nemas co starat. Ty nie si rodic toho dietata.
@lauruska_sumienka a pozor ten dom nieje jej je to aj dom mojho syna takže vyhadzovanie nehrozí to by som sa nato pozrela
@anonym_autor asi by si sa fakt pozerala. U mojej kamarátky vznikol konflikt s jej už ex, ktorý v tom byte mal ešte trvalý pobyt a prišiel so po veci. Asistovala tam, neviem prečo, jeho svokra (tiež sa do všetkého miešala ako vegeta). Kamarátka zavolala políciu a môžeš hádať, koho policajt z toho bytu vyhodil? No svokru, nemala tam trvalý pobyt. Ak si fakt skutočná, tak sa nestrapňuj ešte viac a nechaj nevestu, nech deckám oblieka aj neoprén, nie je to tvoja starosť. Keby žili od teba 5000km, vedela by si hovno, čo majú decká oblečené a ako má veci v skriniach a bol by kľud
A niekedy si to panie svokry robia samé,keď nakoniec zistia, že svoje vnúčatá ani nepoznajú,nevidia čo je rok dlhý. Toto generačné bývanie,pod jednou strechou,v dnešnej nervóznej dobe robí skôr škody ako úžitok.
@miskakyska a ty nevestám
@anonym_autor ešte raz sa pýtam. Synacik si nevie obliecť svoje deti?
A niekedy si to panie svokry robia samé,keď nakoniec zistia, že svoje vnúčatá ani nepoznajú,nevidia čo je rok dlhý. Toto generačné bývanie,pod jednou strechou,v dnešnej nervóznej dobe robí skôr škody ako úžitok.
@zuzanita1609 nemusia bývať pod jednou strechou, nektorým švihá aj na diaľku
@anonym_autor s takymi recami tam nemas co robit. Moze ta vyhodit pokial nevlastnis cast domu. Ak chces mat raz normalne vztahy s vnucatami zobud sa, to nie je tvoja domacnost ani tvoja starost. A to ake robis rozdiely medzi nevestami tiez nie je pekne ty si sa uz rozhodla kto je favorit tak rypes.
@anonym_autor ano mas pravdu, SYNA, nie TVOJ. tvoj syn je zenaty s nou a nie s tebou. v tom dome budes stale len NAVSTEVA pokial ten dom nebude tvoj a ten chlap nebude tvojim muzom, tak ti ostava chovat sa slusne a s respektom, ak tam chces chodit a vidat tie deti.
mam svokru podobnu tebe.este pred 15timi rokmi co sme sa s muzom dali dokopy, a urcitu dobu tam byvali, tiez mala podobne reci ako nic neviem a vsetko robim zle. ja som dobry clovek so slusnym vychovanim ale ja som ju nikdy k nam nepozvala na navstevu, lebo po takych reciach nie je u mna doma vitana aj ked je to manzelova matka a byva cca 10minut od nas a manzel to respektuje a stoji na mojej strane. ak by chcel byt s matkou, tak dovi dopo a deti vidi raz za 2 tyzdne. aj ked mam respekt k starsim ale odtial potial. moj dom, moja domacnost, moje pravidla. vy mate tiez svoj dom, svoju domacnost svoje pravidla, tak tam si ich drzte a nepretlacajte ich do cudzieho uzemia
@zuzanita1609 presne, ona bude vnucatami milovana babicka. Asi ako moja. Ked si tak spominam, tak v kuse poucovala nas, mamu,, nic nebolo dost dobre co sme si obliekli, co sme robili, kde sme isli. Tato tu ma na to celkom dobre naslapnute, Ich mamu uz nastvala, budu vnucata starsie, pochopia, co je babicka za pripad.
Tato tu by si mala pohladat tu co sa stazovala, ze nevesta s jej vnucatami chodi na kupalisko a pecie buchty. Tie by si taaaak rozumeli.
@lauruska_sumienka tebe fakt nedochádza, že si prestrelila?? 🙄Udiať sa toto u nás, tak ťa v zuboch vynesie tvoj vlastný syn. Už chápeme???
@tiezjedna ja? v com?
Zas pani co ma patent na celu existenciu a zabudli jej v nemocnici prestrihnut pupocnu snuru so synom, lebo je to AJ JEHO DOM a tak MAMICKU z neho nikto vyhadzovat nebude.
Mozes byt rada, ze teba neposlala nevesta do riti, nemusela ta ani z domu vyhodit.
Preco si syna neposlala do riti? Ci on nemusi vediet deti obliekat podla mamkinho manualu? Asi si ho to nenaucila, tak si sa vyvrsila na neveste? Ja neviem, preco ste poniektore synov nenaucili a vycitate len nevestam veci, ked je cosi zle. Ako je dom oboch, aj deti su oboch. Aj vychovne kompetencie.
A teraz vazne. Ty sa este cudujes, ze sa urazila ? Chcela by som vidiet teba ako by si reagovala keby tebe niekto povedal, ze ta treba nakopat do riti... urcite by si skakala meter dvadsat od radosti... a ked uz . Su to deti aj tvojho syna. Nemu netreba nakopat ? Mimochodom sama si pisala, ze sa tam kurilo tak akoze co chces. Su deti co neznesu tielka. Ja som neznasala pancuchy. Nevedela som v nich vydrzat a neviem o tom, ze by sa dobra matka merala podla pancuch a tielka..
@tiezjedna ja? v com?
@lauruska_sumienka jejda, prepáč, sa ti omlúvam! Samozrejme to nepatrilo tebe, ale @anonym_autor 😉
@anonym_autor
Ešte nikto z chladu neochorel. Ochorieť môžeš z vírusov, háčikov, nie z chladu
Vecna vdaka za moju svokru, ktora neriesila prach na zachodovej doske, vlasy na zemi a omrvinky ked boli deti male, vdaka za kazdu jej navstevu, ked si kusla do jazycka a neupratovala moje skrine a este raz vdaka za nekomentovanie tielka, moje deti ich nepoznaju…a presne preto k nej radi chodime my aj deti, presne preto ju radi privitame kedykolvek a presne preto sa s nou radi rozpravame na vsetky temy, lebo nevytvorila minove pole…
Inak ked uz si myslis o jej vychove cokolvek tak budis.. ale niesi pani kralovna aby si si na nu tak otvarala usta. Boze tieto zenske co si myslia ze niet nad nich 😃. Sa mala z Teba asi posrat, nie ? Bud rada ze sa LEN nerozprava. Ja by som Ti to hned vratila lebo si prekrocila hranicu
Radsej nauc svojho neschopneho syna deti obliekat 🥺🥺
@anonym_autor by som ťa vyrazila aj s dverami
@anonym_autor reagujem na úvodný príspevok. Svoju svokru by som otočila a ukázala jej dvere, keby mi povedala, že by ma nakopala do riti.
Moje deti, môj byt, môj život, moje problémy, nie jej vec.
Deti nikdy nenosili tielko, a nosia clenkove ponožky aj teraz. V škôlke majú krátke tričko, na spanie krátke pyžamo, spíme pri otvorenom okne a kurime až keď je fakt zima.
Svokre odkazujem - nemiesaj sa do toho, do čoho ťa nič nie je. ✌️
@anonym_autor a ináč, už skoro rok od incidentu a ty až teraz si sa zobudila?
punčošky a tielko až keď mrzne ...ak vobec ...a nie maly nebyva chory...
@anonym_autor preboha, Teba mať za svokru.... To sú jej deti, nie Tvoje. Nestaraj sa jej do výchovy.
Musis si uvedomit,ze ty si svoje deti vychovala a nemas sa starat do mladych. Keby si videla ako chodia deti v skandinavskych krajinach asi by ta nohami napred vynasali a to su tam ovela vacsie zimy ako u nas. A taketo vyjadrenie generala si si mohla odpustit.
Dufam, ze ty mas "puncosky" aj kombinetku.
@mandzula kombinetka, to sa ešte vyrába?

vobec sa necudujem, ze takto sa zachovala. miesas sa do jej domacnosti, starostlivosti a vychovy a to neznesie ziadna zena. ty si pre nu cudzi clovek, co ju buzeruje a napada jej system v jej domacnosti. ty si babka, ty mozes vnucata rozmaznavat a nie buzerovat a nadavat ich mame, aj ked mas svoj vek. Je to jej rodina, jej domacnost, a ty si tam navsteva, aj ked tam zije tvoj syn. nevyziadane rady? o tie tiez nema nikto zaujem.
Mozes byt rada, ze ona sa len urazila, ale za take reci by ta ina rovno vyhodila z jej domu.
Ze ty mas nejaky zvyk ukladania oblecenia, to este neznamena ze teraz to tak ma robit kazdy. kazdy si z domu nosi to svoje, ktore povazuje za spravne. Trochu respektu by nezaskodilo.
mam kamaratku co jej dcerka tiez chcela nosit princeznovske saty aj v -15. jej bolo jedno ze vonku mrzne ona CHCE TAKE SATY a kamoska sa mohla aj pokrajat, nepohla s nou.
to co budu mat jej deti oblecene je jej starost, jej zodpovednost. tvoj problem by to bol vtedy, ak by od teba chcela aby si ty bola doma s tymi chorymi detmi.
@lauruska_sumienka tebe fakt nedochádza, že si prestrelila?? 🙄Udiať sa toto u nás, tak ťa v zuboch vynesie tvoj vlastný syn. Už chápeme???