Kto má ustúpiť prvý?
Žienky, prosím si názor. Sme s priateľom spolu len krátko. Je odo mňa starší o 8 rokov. Ide o to, že on je trochu konzervatívnejsi, bez jeho súhlasu som dala na soc.siet jeho súkromné fotky, ktoré boli určené len pre mňa. Samozrejme, že bol album zabezpečený, súkromný, viditeľný len pre mňa a neho, čiže nik iný ich nemal šancu ani len vidieť. Bolo to len preto, že som mala plnú pamäť v mobile a tak som ich prvoplanovo uložila tam, miesto PC, prišlo mi to rýchlejšie. Krátko na to mi písal, čo robia jeho fotky na soc.sieti, že on by si nič také nedovolil a napriek môjmu vysvetleniu napísal, že soc.sietam neveri a každý lepší programátor sa k nim v pohode dostane ak chce. Ok, tak som hneď album zmazala, aj mu to napísala, ale bol dosť naštvany, tak som sa naštvala aj ja, že z toho robi takú vedu, ospravedlnila som sa, a viac dom neodpísala. To bolo včera večer. Napísal mi potom, ze ma ľúbi. Na to som nereagovala a v noci došla sprava iba "dobrú nocku prajem". Trucovala som. Takže som neodpísala. Lenže odvtedy mlčí aj on. Je síce mimo nášho mesta, je rozvedený a šiel k svojim rodičom na víkend, aj za dcérkou, takže viem ze sa jej venuje celý víkend a užíva si chvíle s nou, keďže je s ňou menej a miluje ju nadovšetko. Ale tak čakala som, že sa ozve... A on nič. Ja som nahnevaná... Za iných okolností by som sa ozvala prvá, áno urobila som chybu. Ale ja som sa ospravedlnila, a on tiež mohol reagovať inak a nie sa hneď naštvať a on sa mi za hlúpe poznámky keď sa naštval neospravedlnil. Tiež by mohol... Takže teraz mlčíme obaja. Štve ma to, cely deň čumím na mobil. Chyba mi a ľúbim ho. Ale proste nie som schopná urobiť prvý krok, mam pocit, že by mal on, keďže tak reagovať vôbec hneď nemusel a mohol sa tiež ospravedlniť... Zajtra večer sa vráti, mali sme sa vidieť.. Ale takto :/ co si myslite vy, kto má urobiť teraz prvý krok?
@radkanika Ty máš koľko rokov? Muži nemajú radi výčitky a neustále riešenie blbostí dookola. Nerieš to a pusti za hlavu, lebo Ti to môže zničiť vzťah. Že si mu napísala, on neodpísal, mal Ti odpísať, potom mu to vyčítať. Ty si ho o fotkách na net mala informovať, aj keď to boli len pre vás, ale on to nemohol vedieť keď ich zbadal, mňa by to tiež nahnevalo a potom sa hrať na urazenú a teraz máš čo z toho? Iba stresy ale tie si spôsobuješ sama. Tvoja vnútorná pohoda nemôže byť závislá od toho, či sa Ti ozve alebo nie. Nesprávaj sa ako stíhačka a už to nerieš.
Chápem, že si v začiatku vzťahu, ale naozaj veľmi visíš na tom mobile. Mne osobne by išlo na nervy, keby mi každé ráno niekto vypisoval dobré ráno alebo to očakával odo mňa. Občas je to milé, ale denne je to otrava. Možno to tiež tak vníma. Počkaj a uvidíš.
@radkanika zenska, prepac.. Ale ze sa ti neozve rano o deviatej. No a co?? Bud z toho na prasky ked sa ti neozve ked bude devät hodin vecer☺ podla mna robis z komara somara.. Chapem teda, ze ked ho tak strasne lubis, tak sa bojis ze o neho prides. Ale zas, ked ti na nom tak zalezi, nechapem preco nerespektujes jeho priania. Viem, necakala si ze tak zareaguje, ale ak si vedela ze to neuznava.. No kazdopadne, drzim palce nech to dopadne dobre. Ale asi by som sa na tvojom mieste trosku zamyslela nad vhodnym riesenim problemov. Ako uz kocky pisali, ma dceru, nieco si uz prezil. Urcite nehlada k sebe druhe decko, ale zenu.. Tak sa drz a nepanikar.. Na to mas este trochu cas☺ hlavne s nim uz komunikuj normalne a kasli na zduvanie za hluposti.. Resp. na to mal narok asi skor on..
@radkanika Ahoj. V prvom rade odlož mobil z dosahu a zamestnaj si myseľ niečím iným. Malé (aj veľké hádky) a nedorozumenia sa dejú v každom vzťahu. Sama si písala, že veľmi nerieši mobil. Aj môj muž je taký. Väčšinou ani netuší, kde si ho položil a neskontroluje si ho, ako je deň dlhý (a nie, nemá záložný na milenku, ako tu už niektoré začali písať scenár 🙂 Všetko si vysvetlíte osobne, keď sa stretnete. Z očí do očí je to aj tak vždy najlepšie.
A odpoveď na tvoju otázku "kto má ustúpiť prvý"? Ja sa riadim týmto výrokom (pokiaľ ide o žabo-myšie spory): "To, že po hádke prídem za tebou prvá, neznamená, že chyba bola na mojej strane. Znamená to, že náš vzťah je pre mňa dôležitejší ako moje vlastné ego."
@radkanika no teda, kukame na ten fon kazdych 10 sekund, ano? No tak si predstav, ze by si sa pohadala s tym svojim v dobe, ked boli len obycajne fony, vies, tie, co sa zapojili do steny a ani ich nemal kazdy...... tak by si musela cakat, kym sa vrati a vysvetlit si to z oci do oci. Este aj cekujes kedy bol online, dievca, skludni hormon.
Asi je taky ako ja, na fon nekuknem ako je den dlhy, casto ho zabudnem doma, proste mam zivot, ozajstny, nie len virtualny.
On chudak mozno ani netusi, ze koli tomu, ze sa neozval, su uz 3 strany na konovi. Chlap rozmysla inak. Hlavne ak nie je pubertalne decko, co je takisto prilepene k mobilu 24/7.
Chod na prechadzku a nechaj mobil doma. Aspon si skontrolujes na akom leveli zavislosti si. 😝
Viem, že máte mnohé vo všetkom pravdu. A aj mi to dalo priucku, rovnako akusi hranicu, kam už s trucovanim pri ňom nenachádzat. Ani si to nezaslúži. No ale ľahko sa hovorí, že mám byť kľudna, keď mám strach. Co ak sa viac neozve, co ak ano a povie presne to, že to nemá význam medzi nami takto, ci ak nebude ani šanca nejako mu dokázať, že viem byť iná. Nenávidím ticho. Keby mi aspoň odmerane odpise, bolo by to lepšie, aspoň nejaká komunikácia nez žiadna a človek nevie na com je. Ja ani netuším, či sa dnes uvidíme, ak príde veľmi neskoro, tak asi ani nie, až zajtra, ak teda vôbec... A snažím sa myslieť na všetko iné, ale akosi to nejde. Strach je silnejší. Aj keď si nemyslím, že toto by mal byť nejaký dôvod na rozchod teda...
@radkanika ak sa už neozve vôbec, tak ten vzťah nestál za to, aby si za ním ľutovala. Pre takéto prkotiny sa vzťahy neukončujú, jedine tie, o ktoré jedna strana nemá záujem. Ak je vzťah pevný, ak ťa ten muž miluje skutočne, prekonáte spolu ešte oveľa vážnejšie veci, ako takúto somarinu, ak nie, budeš raz rada, že to skončilo v začiatkoch a ty si nežila roky v strachu, aj keď viem, že to teraz nechceš. Nedávaj najavo, že sa trasieš za tým, či ti napíše, alebo nie, či sa stretnete, alebo nie (aj keď to tak je), niektorých mužov to odrádza. Dávaj mu najavo, že ťa jeho záujem a prítomnosť teší, ale nesmie sa dozvedieť, že celú nedeľu sedíš s očami upretými na mobil a umáraš sa tým, či s a ozve. Muži väčšinou radi dobývajú a ak je korisť príliš ľahko dostupná, často strácajú záujem.
@radkanika no mne sa vidi, ze to "ticho" z jeho strany teda zapracovalo...... 😠
len prosim ta, nehladaj tam, co tam nie je. Je to chlap a zmysla inak ako ty. Sa stavim ze to proste odsunul do zasuvky "potom" a teraz sa venuje dcere. Co je spravne.
Az sa vrati, otvori suflik s tvojim menom a bude to riesit. Teraz riesi ine. Bodka.
@radkanika keby je to tak ako hovoris, tak prosto spolu nebudete... Svet sa nezruti, ak spolu dvaja byt nemaju tak spolu nebudu... AJ ked po tvojom spravani si skor myslim ze ta len chce trochu potrapit aby si pochopila ze take veci sa nerobia ludom ktorych lubis.... Teraz myslim to trucovanie a neodpisovanie.....
@radkanika podľa mňa si to vytváraš dosť sama. A práve týmto ho môžeš odpudzovať. On to bral ako vyriešené, lebo Ti napísal, že Ťa ľúbi a napísal Ti dobrú noc, na to si Ty ale nereagovala, až na druhý deň. On je starší od Teba, má dieťa, na takéto detinské správanie asi nemá už chuť. Si sa naňho príliš upla. A čím viac tlačíš, tým viac on bude odchádzať. Ty aj keď ho uvidíš, budeš vkuse o tom čo sa stalo, alebo sa ospravedlňovať. A to je to, čo ho bude od Teba odrádzať. On má svoj program, je u rodičov s dcérou. Muži fungujú inak ako my ženy. On ak je tam, tak je s nimi a na Teba si možno ani nespomenie. Ale muži sú takí. A Ty sa ideš zblázniť a už sa rozchádzate. A keby ste sa aj. Tak sa zamysli nad sebou. Že ako si závislá na jednom človeku, ako sa dokážeš na neho upnúť, urážať sa pre blbosti. Ty si prvá s ním nekomunikovala. A on mal právo byť nahnevaný ak si zavesila na sieť niečo, čo on dal pre Teba. Aj keď to bolo len súkromne, ale to on nemohol vedieť.
@obsadenemeno presne tak, chlap zmýšľa úplne inak.
@radkanikapoznáš ten vtip, kde sa muž som ženou ležia spolu na posteli, ona je hotová z toho, že sa na ňu ledva pozrie, čumí do stropu, ani s ňou nekomunikuje, vidí v tom koniec ich vzťahu, spomína, čo mu v posledné dni povedala alebo nepovedala, rozmýšľa, čo bude robiť bez neho....a myšlienkové pochody muža? Ako sa do čerta tá mucha na tom strope udrží? 😀 😀 😀 😀 😀
A ešte niečo, ak má dcéru, zvykaj si na to, že sa bude niekedy venovať jej, len jej, že ty budeš na druhom mieste a váž si to, že sa dcére venuje a zaujíma sa o ňu.
@sibalka21 no asi áno. Ja som všeobecne bola taka, ze som skúšala hranice u mužov, vždy mi to prešlo a on to vie. Dokonca mi raz povedal, že ma ľúbi, ale u neho také neplatí, nenechá si skákať po hlave a aj keď som zo žartu povedala, že si myslím že aj tak vždy dosiahnem co chcem, tak sa rozosmial, že zlatko, aby si nebola sklamaná. Odpúšťam veľa, chápem veľa, tolerujem veľa, ale mam svoju úctu. On to asi aj tak vníma, že mi chce ukázať ze tak toto vo vzťahu tolerovať nebudem, keď som ti nič ani neurobil... Teda dúfam, že sa neozyva preto, že mi to chce dat "vyzrat".. Ale pravdou je, že istá si nie som. Ja som to doteraz brala tak, že ma veľmi ľúbi, a teda mi všetko bude tolerovať... Hold smola, moja. Na jednej strane je to teraz ťažké pre mňa, ale na druhej strane ak spolu stále sme a ozve sa, viem ze je to dobre, že sa to stalo, lebo jednak si ho zas o čosi viac vážim, a tiež budem vedieť, že toto robiť nebudem.
Fuuu dievčatko 😃 toto sú teda "starosti". Ak sa rozídete budeš polroka plakať?
...nauč sa žiť aj sama, nie visieť na písmenkách od frajera...
@radkanika prepáč, ale slová - myslím si, že aj tak vždy dosiahnem to čo chcem, sú tiež na úrovni dieťaťa. Ešte môžeš k tomu kopať okolo seba....ale ako dieťa ťa bude ten muž brať. Rozumná žena ak chce dosiahnuť u muža to, čo chce, tak to v žiadnom prípade pred ním nevysloví, ale urobí to tak, aby on mal pocit že je to jeho nápad a ešte ho zaň pochváli 😀 Píšem to tak, aby partner nevidel, našťastie sa holí....no aj ty sa rokmi naučíš.Potrebuješ mať svoje záujmy, koníčky, priateľov, nie všetko upriamiť na jeden objekt - jeho, môžeš ho pri to milovať najviac na svete, to sa nevylučuje.
@radkanika zaujimalo by ma, kolko mas rokov....a kolko rokov ma on.....
N3citala som vsetky prispevky ale zdielam nazor tvojho priatela a keby sa j chlapovi 2x ozvem a on z trucu nic urobila by som to iste...keby mqs 15 mozno sa to da chapat ale inak toto trucobanie nechapem a este sa aj cudujes ked on urobi to iste
@radkanika Ja teda nechcem byt zlym prorokom, ale on tiez nevyzera byt uplne stabilnou buducnostou. Najskor si Ta nenapadne pripravi kecami na poslusne citanie myslienok: ze v istom okamihu je proste koniec /mozno to myslel ako zdrave vytycenie hranic, ale Teba to tetaz dobre strasi.../, potom Ti urobi scenu pre kravinu... A po kajucnom sa opakovanom ospravedlneni Ta nechava naschval v neistote.
Kurnik, akoby to asi vyzeralo keby sa s Tebou hral psychohratky??
Posudzuj ciny, nie kecy. Ked ten druhy chce, napise smsku aj kym sedi na zachode. Proste to stihne...
A k Tebe: to co su za testy, ze na kolko mozes u tohto cloveka trucovat?? Prestan hrat s ludmi psychohratky. Ako mozes vidiet: ublizuje to.
@radkanika ale prosim ta ved toto robia 15rocne tinedzerky, ze skusaju muzovu trpezlivost.. Toto musis okamzite skrtnut zo svojho zivota a vasho vztahu lebo budes mat potom oci len pre plac... Ma uz dceru, predpokladam ze mal nejaku rodinu predtyma ko ta spoznal, cize vie co je to vztah a ako sa v nom chovat... Nemozes sa spravat ako decko ktore si mysli ze dosiahne vsetko co chce a vsetko sa mu prepaci... Ved to sa vo vztahu nerobi a pokial to budes robit aj dalej tak potom neplac ze ta nechal.... Musis sa uvedomit a spravat sa vo vztahu ako sa ma, lebo ta urcite vymeni... Nebude ti trpiet toto trucovanie... Vela stastia
@radkanika si decko žijúce social.sieťami a on chlap, s reálnymi životnými skúsenosťami a každý z vas by mal ísť svojou cestou a hľadať si seberovnejsieho partnera. (nikdy nepochopim,čo ťahá slobodné dievča ku rozved. chlapovi s dieťaťom,to je riadne zúfalstvo toto uz).
@radkanika ako ti uz baby pisali....
Co by som teraz urobila ja na tvojom mieste, napisala mu jednu jedinu sms alebo odkaz, na net, podla toho kde komunikujete, kde by som sa mu ospravedlnila za detinske spravanie a za to ze si zasla pridaleko, ze si si uvedomila tuto chybu. ZE ti chyba a ze ho velmi milujes. A potom nic, len cakaj kedy sa ozve. Ak to bola prva takato chyba, ozve sa, ak je to u teba bezne taketo vykyvy, je mozne ze si uvedomil ze si prenho primlada, detinska a nezrela. Ako pisem, jeden odkaz a koniec, nie ze mu zacnes vyvolavat, lebo to este viac pokazis. A v buducnosti rozmyslaj a pozeraj na vec aj z jeho pohladu, pacilo by sa ti taketo jednanie, keby si bola na jeho mieste? POdla toho jednaj v buducnosti 😉 Vzdy mysli na to, cim viac lasky a mileho jednania z teba vychadza, tym viac jej dostanes spat. Drzim palce aby sa ti skoro ozval a aby ste to urovnali. A este k tym socialnym sietam mal tvoj chlap pravdu, ma uz nieco za sebou, jedno dieta, je normalne ked si chrani sukromie. To pochopis vtedy ked niekto zneuzije nieco co si zverejnila
@henikav ďakujem za radu, si milá. Toto presne som však urobila včera večer, napísala, ospravedlnila sa, vysvetlila a ze ho ľúbim, že si uvedomujem, že som sa zachovala hlúpo atď, ale ze som tiež len človek a ze len chcem vedieť, či ma ešte stále ľúbi, ak áno, nech mi len to napíše a ak nie, tak je to tiež odpoveď a je to už len na ňom. Precital a nič. Odvtedy je ticho.
@radkanika tak uz ti zostava len cakat, nie ze sa mu budes vnucovat, lebo to bude mat zas opacny efekt. Dolezite je ze si sa ospravedlnila, chyby robi kazdy. Viem si predstavit ze ti je teraz tazko, skus sa niecim zamestnat, aby si tolko nerozmyslala, rychlejsie ti to prejde. Najlepsie tazka fyzicka robota okolo domu, rodicov potesis, ty nebudes mat cas rozmyslat, dvojity dobry efekt 😉 Neboj, bude to dobre, pri jednej takejto chybe sa nerozchadza zrely chlap, rozchodom by reagoval pubertak, tvoj chlap vyzera byt uplne normalne sa chovajuci muz

@sibalka21 včera aj sms, dnes som mu len poslala rannú fotku s textom Dobre ráno. Naposledy bol online pred siedmou, ja som písala o ôsmej. Takže to nevidel ešte. Ale kľudne mohol odpísať aspoň na včerajšiu sms, alebo blbé dobre ráno. A proste nič.