icon

Kto z nás je tyran?

lefcaa
20. aug 2021

Budem rada za akukolvek odpoved lebo sama neviem.
Kedy ma muz pravo ublizit zene?
Ked ho vyprovokuje?
Co znamena vyprovokovanie?
Ked ho neposluchne?
Moze ho vobec zena udriet ked na nu muz dvihne ruku?
Moze ho udriet ked ju potom stale dookola ponizuje a nazyva ju sluzkou? Lebo vraj to zena je. Ma sa starat o domacnost a snazit sa zlepsovat. Zena ktora nepecie, nevari polievky, neperie uteraky na 60 stupnov, nenalozi muzovi jest, je vraj hlupa. A on ju to chce naucit. Vraj ma byt v zaujme zeny postarat sa o rodinu. Nic viac. To je jej ulohou.
Moj nazor to nikdy nebol. Chcem aj ja pracovat. Navyse pocuvam ze ma musi zivit lebo som na rodicovskej a mam len 400 prijem. Vraj sa prizivujem a to je dalsi dovod aby som posluchala a postaral sa o nas. Ma pravdu ale kupujem len malej. Ja si nekupim takmer nic, nosim aj jeho veci. Aj preto chcem pracu aby sme mali kazdy si moznost kupit co chceme ako som si pisala kedysi rozpocet. Ako vyjadrit nazor muzovi ktory si to nemysli.
Myslim si ze som zly clovek ktory ale nechce ublizovat, no ked mi niekto ustavicne ublizuje tak to zacnem vracat. Nerobim to ale preto ze by som to chcela ale v zmysle ze si druha strana uvedomi co robi. Porozpravanim sa to bohuzial neda lebo zena ma posluchat vrat. Ja ale nechcem.
Kludne uprimne. Ja sa neurazim naopak si vazim kazdy Vas nazor. Maximalne sa zacnem obhajovat.
Z posledneho incidentu mam 1,5 cm ranu na prste hlboku podla papierov z pohotovosti. Dost krvacala. Vytrhol mi kluc z ruky lebo som nechcela aby odisiel, co uz spravil niekolkokrat a vratil sa o mesiac, dva, mozno neskor. A mne roztal prst. Ale vraj je to moja chyba a zobral mi auto a odisiel. Ale nastastie sa vratil a zobral ma na pohovotost. No ja k nemu uz neviem byt mila kedze to vobec nelutuje.
Ja chcem radu co robit ale odist nemozem. Zatial. Nemam kam a nemam prijem. Alebo sa mam zmenit? Neviem. Mozno si najst praci a po mesiaci odist. Zisla by sa mi rada

lefcaa
autor
20. aug 2021

@derdia suhlasim a cakala som aj takuto odpoved. Vzdy su navine dvaja. Tiez mam vela chyb a nemala som ho drzat nasilu. Len som vedela ze odide a co potom. Pojdeme na ulicu? To si nemozem dovolit. Ja hladam schopne riesenie.

lefcaa
autor
20. aug 2021

@makova333 ano pisala, mozno aj viackrat neviem.

lefcaa
autor
20. aug 2021

@nistika nenaslo mi nic. mas nejaky odkaz?

konikkon
20. aug 2021

@lefcaa hľadáš schopné riešenie, ok. Schopné riešenie je odísť od neho. Je to tyran. Máš rodicak 400 eur, s jeho príjmom by si získala aj celkom slušne výživné na dieťa, ak ste zobrati, tak aj výživné na seba. Ak nie, šup nájsť si brigádu/ prácu a dieťa do jasiel. Nedá sa vrátiť žiť tam, kde si žila pred tým, než si sa zapietla s týmto niktošom? Pripadne k rodičom? Tento chlap nemá rád ani teba ani dieťa, je labulny a každý jeden deň pru ňom stracas.

lefcaa
autor
20. aug 2021

@nistika toto nerobi

dskjhfdlkdjhl
20. aug 2021

@lefcaa Zamkla si ho v izbe? Boze moj, to je nieco neuveritelne. To kde takychto ludi produkuju?

lefcaa
autor
20. aug 2021

@konikkon ma manzelku, nie sme zobrati, je to pre neho len papier takze sa neplanuje rozviest. Povedal mi to v 8. mesiaci tehotenstva. Posielal mi 300 eur ked s nami nebyval. Podla mna sudom viac neziskam. K rodicom nemozem, Otec ma novu rodinu a mna od 15 neriesi a mama je horsia nez moj partner. Ano viem prave preto som si ho mozno nasla. Ale predtym som mala vzdtahy v poriadku, len toto bol skok vedla.

lefcaa
autor
20. aug 2021

@dskjhfdlkdjhl ano viem nemala som. ale nelutujem to po tom vsetkom. A nevadi ak ma nepochopis a odsudis. Sama som sa odsudila za svoje spravanie.

0silvia0
20. aug 2021

@lefcaa urobte jeden druhemu sluzbu lasky a pokory a chodte od seba. To sa neda ani citat, nie to zit, co vy dvaja stvarate... o tomto manzelstvo/partnerstvo nie je.

dskjhfdlkdjhl
20. aug 2021

@lefcaa tu nejde o to, ci ta niekto odsudi. Jednoducho si dospela, mas dieta, tak sa ocakava, ze aj rozum. Od takehoto chlapa treba utekat, nie ho zdrziavat a zamkynat. Cimskor si vyries jasle, pracu a hladaj ubytovanie, hoci aj azylovy dom, len nie toto.

veronicka88
20. aug 2021

Prepáč je mi na grc...uz len slovo: poslúchať...v akom normálnom vzťahu dvoch dospelých ľudí sa ti použitie tohoto slova že abyt ok?och utekaj,prosím🤞🤞🤞🤞🤞

zuzka38
20. aug 2021

@lefcaa narodna kirzova linka pre tyrane zeny, volaj hned teraz
https://www.employment.gov.sk/sk/linka/

konikkon
20. aug 2021

@lefcaa ale ako citam tvoje reakcie, tebe to tuším všetko aj vyhovuje. Zamykas ho v izbe, bijete sa, vadite sa. Je to váš životný štýl akurát tým trpí vaše dieťa... Cize ešte raz 400 eur rodicak, 300 eur výživné od neho plus nejaká tvoja brigáda. Nech budeš mať mesačne 1000 eur. Z toho vie mamička v pohode vyžiť. Ci nie? prečo si stále s nim????? Ja nevidím dôvod. Normálne nechápem. To co tu píšeš okolo, že s tebou nekomunikuje atd su bezpredmetné nezmysly.
A k tomu, že pre neho je svadba papier. 🤭 Co by nie 😅 takto na teba nemusí nič platiť. Ale to už je jedno. Dobehol ťa a ty čakáš asi na zázraky.

lefcaa
autor
20. aug 2021

@adriena9 toto je presne
Patrí sem napr. narcistická porucha osobnosti, s ktorou sa častou môžete stretnúť práve u ľudí vo vysokých pozíciách. Takáto osoba má intenzívny pocit, že je nadradená a veľmi dôležitá, vôbec nepochybuje o tom, že je výnimočná, potrebuje byť obdivovaná a myslí si, že jej všetko patrí. Chýba jej empatia a bez mihnutia oka druhých zneužije na svoje zámery.
On mi toto sam povedal ze si o sebe mysli.

lefcaa
autor
20. aug 2021

@adriena9 v podstate na neho mozno tretina pasuje, mozno menej. Na moju mamu pasuje vsetko.

lefcaa
autor
20. aug 2021

@konikkon ako som pisala cakam na jasle. Bez nich nemozem do prace a nevyzijem zo 700, platim aj mamin uver. A nie nevyhovuje. Myslela som ze zamknutie pomoze aby si uvedomil co robi a pomohlo to aj v tom ze neodisiel a mame z coho zit. Zatial. Ja odidem len si to musim zariadit.

dskjhfdlkdjhl
20. aug 2021

@lefcaa Ty platis mamin uver? Tak chod byvat k nej. Ci platit jej mozes a byvat s nou nie?

lefcaa
autor
20. aug 2021

@dskjhfdlkdjhl ona chce aby som s nou byvala a to je ten problem.

0silvia0
20. aug 2021

@lefcaa riesis to uz od januara. Konecne sa zbal a odid, lebo vasa dcera v takomto psychopatickom prostredi asi nebude mat zdravy vyvoj
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/partner-ma-psychicky-tyra-4/

dskjhfdlkdjhl
20. aug 2021

@lefcaa tak ak nechces s nou byvat, tak jej neplat a tie peniaze investuj do seba a svojho dietata. Predsa Ty si teraz v prvom rade mama a je Tvojou povinnostou zabezpecit svojmu dietatu normalny zivot. Tvoja matka je (na rozdiel od Tvojho dietata) dospela, mala by sa o seba postarat sama.

veronicka88
20. aug 2021

@lefcaa mám pocit že máš na všetko odpoveď. Žiješ so ženatým mužom,ktory ťa bije,ty jeho v podstate takisto. So a nim len preto lebo ma príjem a máš z čoho žiť. Buď ste úplne rovnakí tupci(prepáč za výraz lepší mi nenapadlo) alebo niečo čo si napísala nie je az taká pravda. Každopádne obaja urobíte svojmu dieťaťu službu ak pôjdete od seba.

jablkovastrudla
20. aug 2021

Zena, ty bez! rychlo a daleko od takeho chlapa. Cele toto od zaciatku bola chyba, uz si od neho odisla viac krat a stale sa vracias. Odid kym ta nezabije alebo neublizi dietatu!

lefcaa
autor
20. aug 2021

@dskjhfdlkdjhl uver je ale pisany na mne. musim ho platit

lefcaa
autor
20. aug 2021

@dskjhfdlkdjhl moja mama ma dost penazi. Vie sa postarat o seba, lenze ona chce aby som ja nemala z coho zit a musela sa k nej vratit.

lefcaa
autor
20. aug 2021

@veronicka88 pravda to je. neviem co konkretne myslis. A asi sme tupci. ja netvrdim ze nie.

sense
20. aug 2021

Keď si viackrát od neho odišla tak zrejme máš kam alebo kde si bola 7 mesiacov po pôrode? Na ulici aj s dieťaťom, keď píšeš ze nemáš kam....
Takze sa vzchop, podaj žiadosť o výživné na dieťa a začni normálne žiť a už sa nevracaj...
A ešte aj robíš slúžku zenatemu...

miriamsenica
20. aug 2021

@lefcaa precitaj si nieco o narcistickej poruche osobnosti. Mam pocit, ze to tym zavana. Na facebooku odporucam vyhladat skupinu "jako fenix" a vypocut si niektore podkasty.
Dievca vzdy je lepsi azylovy dom ako toto. Nepokladaj partnerovi prosim ta otazku "preco". Ak by bol skutocne narcis mohlo by to tyb pri castom pokladani tejto otazky nebezpecne.

0silvia0
20. aug 2021

@miriamsenica ved pise sama o narcistickej poruche o 13:46, vie o tom...