Kúpa nehnuteľnosti na prenájom.
Ahojte baby už som tu dlho na fóre, ale táto vec mi príde taka súkromná, ze radšej anonymne. Takže v skratke, s partnerom sme spolu 15 rokov, zobrati nie sme, mame dieťa. Bývame v jeho byte, ktorý dostal do daru. Takže ja tu nemám nič. OK,s ty som vysporiadana, ani som nikdy nič nežiadala, je to jeho. Dávnejšie som si chcela vziať hypo, mala som veľmi výhodnú ponuku, ze vezmem nejaký byt na hypo, dam ho do prenájmu, nech sa pomaly pomaly pomaly spláca.
@blunka rozumiem, čo chceš povedať, tiez smutne, ja som dnes mala so svojím debatu, a on si ide stále svoje, on na to maka, ja ho v nicom nepodporujem, okrem toho času, ja si užívam ten blahobyt, lebo on ani nemá kedy, asi tak.. On si fakt mysli, ze ved ja si tu žijem ako princezná, a mam mu byť za to vdacna, a co ešte viac chcem, všetky argumenty od ignoroval úspešne, vidím to tak, že na tomto nám stroskota aj vzťah, strašne ma sklamal
Vieš čo ja ti ale vôbec neviem poradiť čo s tým teraz.
Som nad tebou dlho rozlýšľala, že čo sa s tým dá robiť, lebo už máte nejako nastavené fungovanie, on je na to zvyknutý a ťažko bude ochotne meniť to, čo je vlastne pre neho výhodné :(. Možno iné baby tu niečo poradia k tomu.
* Dobrovolne to nejde, je mu jedno, že si nespokojná so súčasným stavom. Už aj zo svadby sa vykrúca.
* Zas násilím a vyhrážať sa tiež ťažko, to tiež rozbije vzťah.
* Rozísť sa, to by si si tiež nepomohla keby ti dával výživné 100 € mesačne a vypratal ťa z bytu.
Fakt neviem a mrzí a že mudrujem, ale poradiť v podstate neviem čo teraz.
Inak ja si nemyslím, že problém je v tom že ste neni zobratí. My sme spolu 16 rokov a svadbu som ja nikdy nechcela. A keď ma zabiješ si nespomeniem kedy bola ale boli sme spolu viac ako 10 rokov, možno 11-13 rokov. Si to ani nepamätám ani neoslavujeme výročia (si obaja nevieme zapamätať ten dátum, ani rok neviem). Nakoniec sme sa vzali, aby sme mali rovnaké priezvisko s deťmi, len preto. Svadba mi majetky nezabezpečila 😉.
Možno že v ďalších rozhodnutiach myslieť viac na seba ...
Ja ho na jednej strane chapem,rozmysla dobre. Narobil sa a nieco zabezpecil a vidi aka je situacia kazdy druhy sa rozvadza a pri pripadnom rozvode sa asi nechce delit o majetok,ktory on nadobudol. So svadbou otala,lebo zistil,ze sa aj bez svadby dobre zije a naco by sa zenil. Nemozes jeho vinit za svoje rozhodnutia. Mala si vtedy kupit byt a nie ho posluchat,ale uz je neskoro. Pre rodinu by sa mal vzdy jeden obetovat,alr s tym majetkom to mate nanic. Ak sa nahodou rozidete,ty naozaj na nic nebudes mat narok,mozno ti nedoveruje
Chce kúpiť byť? No nech sa páči, majiteľkou bude Vaša dcéra a priateľ nech platí úver počas Tvojej materskej. Ak nesúhlasí, tak byť treba napísať na oboch, najlepšie po svadbe.
Pre chlapa je výhodné, aby si on pre seba nahrabal majetok, kým mu žena obhospodári domácnosť aj dieťa. Príde kríza, rozchod a pán velkomožný pošle 100 eur na dieťa, buduje si kráľovskú kariéru. Žena však musí zobrať málo platenú prácu v "rozumnom čase", aby sa mohla venovať dieťaťu.
Ahoj, zaujímalo by ma, ako táto situácia dopadla.🍀
Investičný byt určite kúp, za slušnú cenu prenájmes vždy, len treba preveriť najomnokov. Byt sa v podstate vypláca sam, a po pár rokoch aj keby k niečomu došlo, nebudeš v strate

Vieš mala som kolegyňu Darinu, sedela meter odo mňa.
Kým sme spolu robili, s priateľom našli dom.
Chlap ho kúpil doslova mesiac pred svadbou a napísal na len seba + hypo na chlapa.
Aj ona pritom dala do domu všetko čo mala našetrené, ale bola to oveľa menšia čiastka ako platil on. Jej Argument - má doklad o tom že mu posielala tie peniaze.
Potom splácali hypotéku na ten dom a ona mu posielala 500 € mesačne na účet (ešte pracovala) na splatenie domu ktorý bol napísaný len na neho. Jej Argument - má doklad o tom že mu posielala mesačne tie peniaze.
Išla na matersku.
Už mu samozrejme nedávala na materskej tých 500 € mesačne, ale ona z materskej a RP financovala plne SEBA + plne DIEŤA. Chlap sa ani o starostlivosť o dieťa nemal skoro vobec - on nevie čo s ním má robiť.
Chlap si splacal hypo na svoj dom + réžiu kolo domu, prípadné prerábky.
Chlapov argument prečo nefinancuje jedlo a dieťa = veď ja platím DOM (jeho dom 😀 😀 😀). Pri argumentácii, že dom je len jeho = JE NENAŽRATA, MYSLI LEN NA PENIAZE, VEĎ DOM BUDE POTOM DCERY (podotýkam mal ešte ďalšie dieťa z predchádzajúceho manželstva).
Po 1,5 roku doma, kedy si ona minula všetko aj s úsporami, vyplakávala u mamy že nemá už žiadne peniaze (to mi vravela až neskôr keď prišla znova do práce) a do necelých 2 rokov dieťa sedela zase nazad v praci, lebo už nemala z čoho žiť a musela si ísť zarobiť.
Chlap si v pokojíčku celú jej materskú splácal svoj dom.
Som zvedavá ako bude pri dedení dokazovať výpismi jeho dcére z predchádzajúceho manželstva, že otcov dom napísaný len na otca nie jej úplne otcov a financovala ho aj ona (aj pred svadbou). Možno mizivé %to by vysúdila navyše.
Ako neporovnávam úplne s tebou - lebo tvoj nie je že neplatí nič a ty všetko.
Len tam je tiež tá vtipná vec, že žena na materskej sa sama stará o dieťa, živí sa sama a chlap si v pokoji "hanobí" ako si to nazvala v úvodnom príspevku.