icon

Láska a zároveň nevera muža v 30 ročnom manželstve.

aksile67
13. júl 2019

Dobrý deň,
chcela by som poznať názor z rôznych strán na môj problém.
Táto diskusia sa bude týkať skôr asi starších ročníkov, keďže v mladšom veku by som na danú situáciu aj ja reagovala pravdepodobne ináč ako dnes.
Som vydatá 30 rokov, máme dve už dospelé, samostatné deti.
Za 30 rokov manželstva sme si prešli všeličím, raz bolo horšie, raz lepšie, ale vždy sme aj náročné situácie ustáli a vedeli sme vždy, že patríme k sebe.
To vieme aj teraz, ale..... Je tu ale v podobe manželovej milenky. Trvá to niečo cez dva roky.
Viem o nej od začiatku, lebo najprv to na to, že sa z toho medzi nimi vyvinie vzťah nevyzeralo, prišlo to postupne, najprv z jej strany, no prepadli tomu úplne obaja.
Ona vie, že je ženatý, povedal jej to hneď na začiatku. Je oveľa, oveľa mladšia, slobodná, ale dopredu upozorňujem, že to nie je žiadna "zlatokopka". Nechce po ňom žiadne dary, žiadne dovolenky, nič hmotné, chce "len" jeho, ako človeka.
Môj problém je, že manžela aj po toľkých rokoch ľúbim a neviem si predstaviť život bez neho.
Preto to tolerujem. Môj postoj by bol určite iný, keby bol manžel na mňa hnusný, nevážil si ma, ju by predo mnou vyzdvihoval, mňa ponižoval, ale nič také sa nedeje.
Práve naopak, odkedy je s ňou, tak - asi pod nátlakom výčitiek svedomia- je ku mne milší, pozorný, uznanlivý, starostlivý....
Vie že tým trpím, prosí ma, aby som to ešte vydržala, že on ma veľmi ľúbi, ale ju teraz nemôže opustiť a sklamať. Sľubuje, že keď toto skončí, nikdy viac sa nič podobné opakovať nebude.
Nechce odísť k nej, ani ona to po ňom nechce, obaja sú si vedomí toho, že ten ich vzťah je len dočasná záležitosť.
My sme s manželom veľa spolu, pracujeme v spoločnej rodinnej firme. On čo sa týka práce okolo firmy, domu, záhrady, nič nezanedbáva, o všetko sa stará, mne sa snaží pomôcť, zabezpečí nákup, o ničom nemôžem povedať, že na niečo kašle a vidí len ju, to nie.
Jediné v čom je problém, je náš intímny život. Pohladenia, objatia, to áno, ale sex má posledný rok len s ňou. Poviete si, že čo chcem v tomto veku, ale do doby než sa na scéne zjavila ona, tak to u nás fungovalo bez problémov.
To ma mrzí, on to vie....ale vybral si na intímnosti ju...
Len pre upresnenie, nie som žiadna "rozkysnutá, nevrlá, neupravená matróna" 🙂
Kto ma nepozná, tak mi tipujú o 10 rokov menej.
O tomto našom rodinnom probléme nevie nikto, ani deti nič netušia, jediná kto o tom vie je moja jedna kamarátka, no tá môj postoj jednoznačne nechápe.
Preto by ma zaujímal názor niekoho nezainteresovaného, aj keď mi poviete, že som blbá, že to tolerujem, ale ja nechcem robiť scény a byť za žiarlivú hysterku a pokaziť všetko pekné čo medzi nami bolo.
Nežiadam radu čo robiť, ja som rozhodnutá s ním zostať a čakať až to skončí, chcem len poznať iný názor a pohľad z iného uhla než je ten môj, možno mi to pomôže prijať túto situáciu ľahšie.
Ak by sa tu vyskytoval nejaký chlap, tak by ma zaujímal mužský pohľad z ich strany 🙂
Ďakujem 🙂

Strana
z11
tinuska31
16. júl 2019

@6mia6 to nevymyslíš-to je život🤨🤔

6mia6
16. júl 2019

@julink veľmi často nad tým rozmýšľam. Keď vidím čo sa deje v okolí. Je to smutné že človek, ktorý tak miloval dokáže tak ublížiť. Netvrdím, smyknut sa môže mne, tebe, komukoľvek ale paralelný vzťah by som netolerovala ani náhodou.

moonlight1210
16. júl 2019

@6mia6 ano, to je ten smutny paradox. akoby jeho prve deti a prva manzelka si nezasluzili rovnaku uctu, lasku a otcovsku oddanost, aku je teraz zrazu schopny prejavovat tej dalsej zene a dalsim detom.

daniel69
16. júl 2019

@mircalla som úprimne rád, že ťa nezaujímam, chvalabohu😇. Len nechápem, prečo potom na mňa reaguješ hneď dva krát, prvý krát rovno invektívou a druhý krát o 2:06 ráno ??? Wtf, get a life👍. Pozerám, že už si stihla vyškoliť zopár diskutérok s iným názorom, ty si taký Komenský v sukniach😊. Tak nech sa darí, a ako vravím, get a life🍩☕️

mircalla
16. júl 2019

@daniel69 Ked napises niekedy nieco aj k veci a k teme - nie k ostatnym diskutujucim, daj vediet.

daniel69
16. júl 2019

@mircalla vykonám podľa rozkazu, herr general Mircalla👍

sellycka13
16. júl 2019

@aksile67 tiež by som si na sex našla iného, ved čo keď môže on, môžete aj Vy.... Možno by tá jeho milenka veľmi rýchlo skončila.... Obdivujem Vás nedokázala by som žiť v tzv 3uholniku, že muž sa mi bude chovať ako sultán...

skumavka
16. júl 2019

Ja len tak na okraj. Mnohokrát tu zaznelo, že nájdi si niekoho aj ty, nájdi si milenca a pod. Ja tomuto nerozumiem. Osobne, ked mam niekoho rada, lubim ho, tak nedokážem si zrazu v hlave prepnut gombík a povedať si, že tak a teraz si idem hľadať milenca. Ale ja celkovo nerozumiem pojmu hľadať si chlapa... Podľa mňa sa partner do života nehľadá, vyskytne sa nám v živote na základe našich postojov, hodnôt, životného štýlu, aktivít, ktorým sa venujeme, skrátka na základe toho, čím žijeme.
Chápem skôr postoj, pokúsiť sa od manžela trochu odpútať, začať sa venovať sebe a svojim možno aj odkladanym koníčkom, nebránit sa aktivitám bez neho, oprasit staré priateľstvá.
To len tak na zamyslenie...

6mia6
16. júl 2019

@skumavka baby tým myslia vlastne to isté len to povedali na rovinu. Keď začne trochu žiť a odputa sa od neho tak možno aj niekoho stretne

mircalla
17. júl 2019

@daniel69 Teatralnost mas asi rad, ja nie

angela200
17. júl 2019

Autorka, čo umrela? nereaguje už? už to ma vyriešené?

evinarat
17. júl 2019

@angela200 no asi čakala iné reakcie ,aj tak si spraví po svojom.

angela200
17. júl 2019

@evinarat ved nech čakala, čo čakala, ale aspon napísať, dakujem za názory,alebo sa zapojiť, argumentovať, by teda mohla, ale nevadíííí

ceklis
17. júl 2019

@angela200 podľa mna to nebol original problém čo tu pani písala. Skôr išlo o nejaký prieskum alebo netuším 🤷🏼‍♀️ Celé divne tato diskusia, veď ona na jedinú otázku neodpovedala. Ani to “buuu” alebo “ďakujem” nikomu nič 🤮

azuritka285
17. júl 2019

Asi si nevážiš samu seba....vôbec by som to netolerovala.

angela200
17. júl 2019

@ceklis presne sa možno niekto hrajká, ale že by sa mi chcelo takto písať obsiahle nejaký vymysleny príbeh? ale ved všelijakí sme na svete

sisa161
8. mar 2022

Rozchod v 40tk4

renkalienka2
Autor odpoveď zmazal
Strana
z11