icon

Láska a zároveň nevera muža v 30 ročnom manželstve.

aksile67
13. júl 2019

Dobrý deň,
chcela by som poznať názor z rôznych strán na môj problém.
Táto diskusia sa bude týkať skôr asi starších ročníkov, keďže v mladšom veku by som na danú situáciu aj ja reagovala pravdepodobne ináč ako dnes.
Som vydatá 30 rokov, máme dve už dospelé, samostatné deti.
Za 30 rokov manželstva sme si prešli všeličím, raz bolo horšie, raz lepšie, ale vždy sme aj náročné situácie ustáli a vedeli sme vždy, že patríme k sebe.
To vieme aj teraz, ale..... Je tu ale v podobe manželovej milenky. Trvá to niečo cez dva roky.
Viem o nej od začiatku, lebo najprv to na to, že sa z toho medzi nimi vyvinie vzťah nevyzeralo, prišlo to postupne, najprv z jej strany, no prepadli tomu úplne obaja.
Ona vie, že je ženatý, povedal jej to hneď na začiatku. Je oveľa, oveľa mladšia, slobodná, ale dopredu upozorňujem, že to nie je žiadna "zlatokopka". Nechce po ňom žiadne dary, žiadne dovolenky, nič hmotné, chce "len" jeho, ako človeka.
Môj problém je, že manžela aj po toľkých rokoch ľúbim a neviem si predstaviť život bez neho.
Preto to tolerujem. Môj postoj by bol určite iný, keby bol manžel na mňa hnusný, nevážil si ma, ju by predo mnou vyzdvihoval, mňa ponižoval, ale nič také sa nedeje.
Práve naopak, odkedy je s ňou, tak - asi pod nátlakom výčitiek svedomia- je ku mne milší, pozorný, uznanlivý, starostlivý....
Vie že tým trpím, prosí ma, aby som to ešte vydržala, že on ma veľmi ľúbi, ale ju teraz nemôže opustiť a sklamať. Sľubuje, že keď toto skončí, nikdy viac sa nič podobné opakovať nebude.
Nechce odísť k nej, ani ona to po ňom nechce, obaja sú si vedomí toho, že ten ich vzťah je len dočasná záležitosť.
My sme s manželom veľa spolu, pracujeme v spoločnej rodinnej firme. On čo sa týka práce okolo firmy, domu, záhrady, nič nezanedbáva, o všetko sa stará, mne sa snaží pomôcť, zabezpečí nákup, o ničom nemôžem povedať, že na niečo kašle a vidí len ju, to nie.
Jediné v čom je problém, je náš intímny život. Pohladenia, objatia, to áno, ale sex má posledný rok len s ňou. Poviete si, že čo chcem v tomto veku, ale do doby než sa na scéne zjavila ona, tak to u nás fungovalo bez problémov.
To ma mrzí, on to vie....ale vybral si na intímnosti ju...
Len pre upresnenie, nie som žiadna "rozkysnutá, nevrlá, neupravená matróna" 🙂
Kto ma nepozná, tak mi tipujú o 10 rokov menej.
O tomto našom rodinnom probléme nevie nikto, ani deti nič netušia, jediná kto o tom vie je moja jedna kamarátka, no tá môj postoj jednoznačne nechápe.
Preto by ma zaujímal názor niekoho nezainteresovaného, aj keď mi poviete, že som blbá, že to tolerujem, ale ja nechcem robiť scény a byť za žiarlivú hysterku a pokaziť všetko pekné čo medzi nami bolo.
Nežiadam radu čo robiť, ja som rozhodnutá s ním zostať a čakať až to skončí, chcem len poznať iný názor a pohľad z iného uhla než je ten môj, možno mi to pomôže prijať túto situáciu ľahšie.
Ak by sa tu vyskytoval nejaký chlap, tak by ma zaujímal mužský pohľad z ich strany 🙂
Ďakujem 🙂

0silvia0
15. júl 2019

@natuska87 myslím, že to nie je o veku, ale skôr o životnom postoji. Aj kopa päťdesiatnicok je rozvedených. Ja mam 45, čiže do päťdesiatky za pár, ale pokorne čakať kým pána velkomozneho prejde hormonálny ošiaľ by ma ani vo sne nenapadlo.

misinka0611
Autor odpoveď zmazal
natuska87
15. júl 2019

@misinka0611 Nerozumiem, prečo to pejoratívum?! Vy m=ate názor, ja svoj! V čom vidíte problém?
Ja nikomu neradím..Toto je tá vaša radikálnosť...

natuska87
15. júl 2019

@misinka0611 A potom neverím, že vo veku 28 rokov nemáte patent na všetko...To som zažila...

mircalla
15. júl 2019

@natuska87 Ja som takmer v takom veku mam 47 rokov - moj postoj je rovnaky a vzdy bol a vzdy bude. Takze hovorte za seba - ak postoj "necham si srat na hlavu a nevadi mi to" nazyvate triezvym, je to Vas problem a Vasa vec.

ktochytavzite
15. júl 2019

@natuska87 generacia kt sa nerizvadza,hm ved dobre ale aj keby bol manzel vrah sa nerozvediete,lebo ste taka generacia?

misinka0611
Autor odpoveď zmazal
01adika02
15. júl 2019

Dievčatá, táto pani sa potrebovala anonymne vyžadovať, predpokladám, že neocakavala poradenstvo. Sama sa s tým snaží vysporiadať. Ja mam aspoň si to myslím fungujúci vzťah 25 rokov v manželstve +3roky chodenia. Každá ch eme fungujúci vzťah, ale je mnoho žien, ktoré chlap podvádza, akurát o tom nevedia. Myslím si ze to je tá prijatelnejsia alternatíva, ved co oči nevieida srdce neboli. Častokrát som sa zamýšľala nad tým, čo by som robila kedy mam môj milovaný muž zradí. Prvotná reakcia by asi bola zmizni, ale potom keď som si kreslila v hlave predstavy ako by som tu bola sama, ako by mi nevaril kávu, ktorú mu vari sám a veľmi dobrú, ako by som sa nemala s kým poradiť ak by bolo treba, ako by mi nemal kto podať čaj keď budem v teplotách ležať ako lazar, keď nebudem spolu sedieť za spoločným obedom, keď nebudem mat na koho frkotat.... Úplne maličkosti tvoria celok a mne by toto všetko neskutočne chýbalo. Áno aj intimnosti.ale okrem tych je ešte veľa vecí, ako vám dá partner najavo ze vás má rád.. O láske nebeskej ako v začiatkoch každého vzťahu v takomto veku a po toľkých rokoch asi nieje na mieste hovoriť, ale keď vám niekto povie daj si pozor keď odchádzate z domu, ešte to tam je.... Určite je. Tie ktoré riadite tejto pani aby sa ho vzdala a poslala ho k nej asi ste vo vzťahu málo, krátko, alebo ste ešte vo fáze lásky zalaskanej. Ale verte mi, a to milujem svojho muža, áno milujem, ale predsa inak ako na začiatku, verte mi, niekedy menej je viac. A čím budete staršie, tým bude pre vás viac znamenať už len to ze ste vedľa niekoho kto vám neublizuje, že sa máte vedľa koho, ráno zobudiť a večer vedľa niekoho usinat.

misinka0611
Autor odpoveď zmazal
mircalla
15. júl 2019

@01adika02 Myslíš to "menej", že mi urobí kávu, zatiaľ čo mu v hlave beží akcia pár hodín dozadu ako mu milenka fajčí vtáka? Ďakujem, radšej si ju urobím sama

dskjhfdlkdjhl
15. júl 2019

@01adika02 mas pravdu v tom, ze menej je viac-radsej ziadny chlap, ako nevernik. A to mi do 50-tky vela nechyba, takze nie som mlada, ani cerstvo zalubena, ale poznam svoju cenu.

abbey1
15. júl 2019

@dskjhfdlkdjhl Presne! Myslím, že čím viac žena prežila, tým viac pozná svoju cenu a mala by si vážiť samu seba.

maminuska
15. júl 2019

@01adika02 aj ja som v manželstve dlho a mne by malo nestačilo, ako sa povie všetko alebo nič , ja sa o manžela deliť nemienim. Či mám 45, 50 alebo viac. Ja som si toho v živote prežila veľa a zastihli má tá ťažké životne situácie že toto by mi síce nabúralo zónu komfortu ale určite ma nedohnalo do takto ponižujúcej situácie ani keby mi tu kávu rovno vozil priamo z Ekvádoru . Žiadna silná žena toto nedopustí , v takto ponižujúcej situácii zostávajú finančne závislé ženy , citovo závislé alebo silne submisívne.

0silvia0
15. júl 2019

@01adika02 stačit, že niekto mi neubližuje? To myslíš vážne? Nenarocnym ženám zdar! 😲

01adika02
15. júl 2019

@0silvia0
@maminuska
@dskjhfdlkdjhl
@mircalla
@misinka0611 ja netuším aké to je, a ani to nechcem tušiť, nie to ešte zažiť. Rovnako neviem povedať ako, by som sa zachovala, o tom som písala.Necchem súdiť ani robit radcu, nerobila by som to ani v prípade, že by tento problém riešila moja najbližšia kamarátka. Ale písala, som len ze chápem túto pani, je toľko manželstiev ktoré fungujú aj bez sexu. Je tolko podvádzanych manželiek a manželov a pritom o tom druhá strana ani netuší. Ja beriem vaše názory, ale pre mňa je vo vzťahu dôležitých veľmi veľa iných veci, vy ste sa väčšinou chytili len tej kávy. Rovnako netvrdim že konanie manžela je správne Bez debaty, nie je. Je to prekerna situácia,len hypoteticky môžem povedať co by som asi po prvotnom prekvapení, potom sklamaní a šoku asi by som sa snažila manžela udržať doma, proste by som asi dala možnosť uvedomiť mu kam patrí.

judita009
15. júl 2019

@01adika02 Mylis sa. Tie krasne romanticke chvile, kava, opatera v chorobe bude platit iba do doby, kym si manzel nenajde milenku. Asi si zle citala hlavny prispevok. Kedze manzel nezanedbava firmu, ani zahradu ci domacnost, ani spolocenske povinnosti, kedze sa im uz vraj 2 roky dari milenecky pomer tajit, a nakolko s manzelkou nespi uz vobec a s milenkou ma pomerne vazny vztah (teda nie parminutovy sex v aute), tak to vychadza tak, ze tie noci, kedy by mal drzat manzelku pri uspavani za ruku a tie rana, kedy by jej mal robit kavu a nosit ranajky do postele, travi s milenkou, a nie s nou. Takze v tychto chvilach je manzelka sama a to su prave tie chvile, kedy by mali byt manzelia spolu, a nejde len o sex. Ale o tu spokojnost a pohodu, ze po celom dni si mozem konecne s muzom sadnut a povedat mu, co mam na srdci. Myslim, ze tato predstava muza u milenky, ked ho ty potrebujes alebo po nom tuzis, ale on si svoj cas uz deli medzi tebou a milenkou a sex vyhradne uz iba s milenkou, sa ti uz tak velmi pozdavat nebude. Chapem, ze su pary, ktore su stastne aj bez sexu, pokial su s tym stotozneni obidvaja. Ale autorka sex chce. Preco si myslis, ze ked tvoj muz bude mat milenku, tak to vas vztah nepoznaci a vsetko bude pokracovat v starych kolajach? Poznaci a velmi. A darmo bude k tebe pod vplyvom vycitiek svedomia este viac pozorny (ak bude mat vycitky, tak to bude este ten lepsi pripad), nemyslim, ze ta to bude tesit, lebo budes vediet, ze je to len zo zistneho dovodu, a nie zo skutocnej lasky. Alebo ti to bude fakt jedno a budes v uplnej pohode?

eliska13
15. júl 2019

@ciusinka nemôže si nájsť milenca, lebo ľúbi muža...tiež by som si žila svoj život, nerozvadzala sa, ale ani nečakala na sex.Aky má také manželstvo význam vie iba ona sama.Ona je buď ešte stále v šoku, alebo nechápem ako mohla tak ľahko prijať tento trojuholník, lebo, ak by ho neprijala určite by muža postavila pred buď, alebo...chlap, ktorý vie, že sa jeho žena trápi kvôli jeho milenke je chrapun.

sylvia002111
15. júl 2019

@aksile67
Boze nechapem co jej to tie “starsie a skusenejsie” rocniky radite : vydrzat, tolerovat ... kvoli prezitej minulosti... Z milenkinej postele rovno do postele manzelky?? Hovori Vam nieco zenska hrdost, sebaucta, vlastna hodnota?? Som tiez ten starsi rocnik. Autorka temy maj nejaku sebauctu k sebe, k minulosti ... a hlavne maj zodpovednost k svojej vlastnej buducnosti. Kym este ako tak vyzeras, najdi si noveho muza, najlepsie mladsieho a buduj s nim svoju novu buducnost. Cakas kym sa Tvojmu manzelovi nieco stane a mlada Ti ho posle - ze opatruj si ho sama? Ci cakas kym sa Tebe z toho stresu nieco prihodi a on vtedy, ked uz budes nepouzitelna, nadobro odide k mladej? Ci az potom ked mlada nahodou otehotnie? Akonahle si najdes novu lasku, rozkvitnes, budes stastna a toto ten Tvoj nevernik nerozchodi. Si zena a tak cas/vek hra proti Tebe, nestracaj cas stagnovanim, sebanicenim, vyckavanim, jeho osoravedlnovanim - lebo ste tolko prezili ... Prave preto ze ste tolko prezili, ma byt pri Tebe a nie pri milenke. Otvor si oci a kym je este cas, zariad si novy zivot.

nikuskakri
15. júl 2019
nikaeli
15. júl 2019

nechce sa mi citat vsetky komenty, je ich tu na 10 stran viac ako dost.. ale.. @aksile67 - tebe nevadi, ze on sa s nou miluje a teba potom hladka?? ty o tom vies, vies o tom vsetkom dva roky a stale mu to tolerujes.. preco?? preco ostavas s takym muzom? preco sa nechavas takto urazat a doslova ponizovat? kde je tvoja sebaucta?

skus mu na par dni prestat varit.. nevyper mu, nepozehli.. prestan mu poskytovat cely servis, nech sa onho postara slecna.. chod na vylet s kamaratkou, hoc aj na tyzden a oznam mu do dva tri dni pred odchodom, proste ides na dovolenku s kamoskou a hotovo.. nebud tu prenho nonstop ako doteraz, najdi si atraktivny konicek, zajdi ku kadernicke hoc aj kazdu stredu, proste sa venuj sebe este viac, vzbud v nom pocit neistoty, ziarlivosti, nech sa zamysli nad svojim konanim.. ak to s nim neurobi nic, odid.. ano odid, zahod vsetko rovnako, ako zahodil on a zacni odznova.. nikdy nie je neskoro! si tu preto, aby si zila a nie prezivala zo dna na den a trapila sa pre niekoho, kto si ta nevazi!

vevuska1990
16. júl 2019

Nemám tak dlhe manželstvo ale viem na 1000% že ak by mi môj manžel bol neverný určite by som snim neostala cítila by som sa veľmi zle a moja hrdosť by mi nedovolila byť snim proste ja si seba vážim aj keby som ho neviem ako milovala skončila by láska hneď ako by som to zistila.Bola som vychovana tak že keď si niekoho beriem a sľubujem mu pred pánom vernosť tak to aj mám dodržať pokiaľ viem že nato nemám nejdem do manželstva
Ja som manželovi na začiatku povedala raz ma povedieš tak u mňa si proste skončil neni o čom nedokázala by som snim žiť spať vedľa neho keby som vedela že ma inu a snou aj sexuje proste bolo by mi zle už len sa na neho pozrieť preto ze by som mala predstavu ako spi snou
Každá žena je iná poznám a mám v okolí pár žien čo sa nechaju takto podvádzať 😏

angelinja
16. júl 2019

ja mam sice len 33 rokov ale myslim ze intimnosti to je to ved asi najimtimnejsie kedy sa prejavuju city k cloveku..vies ono je to vsetko pekne ze on sa stara atd..a je mily ale ved mili mame byt ku kadzdemu predsa...ale intimnosti mame len s tym koho lubime...baby dobre povedali ze muz ma dobre podmienky nehovorim mozno aj teba lubi ano takym inym spôsobom lebo mate deti ste spolu sto rokov atd..ale ja by osm sa ho opytala preco nechce mat sex s tebou???neivem ci so to niekde tu pisala je tu uz kopec stran k tejto teme...akoze prepac ale neivem si predstavit zit s niekym alebo spat s nim v tej istej posteli s tym ze viem ze on spava s inou, to je neviem no..kazdemu sa to moze stat teda ale je to nieco nepredstavitelne pre mna /teda zatial/

zara1357
Autor odpoveď zmazal
angela200
16. júl 2019

@aksile67 Pozri si film Nový začátek, viem, že je to romantika, ale tam žena robila celý život, čo moj muž, a toto moj muž a hento, až nakoniec mala toho po 50 dosť,,,,,

6mia6
16. júl 2019

@hindakus presne takto je to u nás v rodine. Žena má status podnikateľa, žerie prášky na nervy a chlap si užíva.

eva8
16. júl 2019

@aksile67 mas cca dve tretiny zivota za sebou. Tretinu s nim, tretina ta este caka. Chces ten zvysok zivota premrhat? Doteraz mi je luto, ze som tretinu doterajsieho svojho zivota premrhala cakanim na ex. Novy zivot sa zacal bez neho. A bola moznost podviest jeho milenku 🙂 Nespravila som to, nestalo mi to za to, aj ked som ho stale milovala. On to zneuzil. Tak ako ten tvoj. Rozumiem ti, ale ty nedozivas, este zijes. Nesprav tu istu chybu ako ja. Bez neho budes sama, strasne sama, s nim casom tiez. Si az privelmi dobra. Mam vycitky, ze som nezvladla manzelstvo, prilis sme si rozmaznali polovicky. Naozaj by som poslala ex k milenke, ako som uz pisala. Potom by sa vratil, alebo aj nie. U nas ex byva sam, milenku navstevuje len ked ma naladu. Vo vasom pripade byva s tebou a milenku navstevuje podla ich potrieb... Bud je chuda don zamilovana (vtedy biologicke hodiny nedaju na seba cakat a vase deti budu mat nevlastneho surodenca), alebo jednoducho jej to vyhovuje. V obech pripadoch budes sama aj so svojim manzelom. Ostane len zauzivany stereotyp

6mia6
16. júl 2019

@moonlight1210 idiot. Tieto kecy mam najradšej. Jasne ze už nemusel toľko sedieť v práci keď podnikanie si rozbehol pri prvej manželke a malých deťoch. To mu ešte nikto nepovedal? A tej známej mi je ľúto. Veľa báb takto dopadlo

6mia6
16. júl 2019

Ja som to mala naopak. Keď som mala 18 neveru by som tolerovala. Zamilovaná, mladá, hlúpa. Teraz keď si na to spomeniem obracia sa mi žalúdok. A čím som staršia neveru netolerujem. A už vôbec nie v manželstve.
Popíšem ti tri situácie ktoré mam v okolí.
Chlap si našiel milenku. Žena trpela a čakala. Všetko bolo ok. Nič nenasvedcovalo nejakej búrke. 25 ročne manželstvo, 3 dospelé deti. Jedného pekného dňa už domov neprišiel. Zbalil veci a odsťahoval sa k druhej. Žil s nou 7 rokov. Našiel si ďalšiu. Doteraz sa s manzelkou nerozviedli je to asi 14 rokov. Deti s nim nemajú žiadny vzťah, všetko pekne je preč. Žena je kôpka nešťastia.
Ďalší chlap žije v manželstve 40 rokov. Ale odkedy si pamätám, možno aj 20 rokov ma milenku, s ktorou sa po meste vodí za ručičky. (celé tie roky rozmýšľam ako je to vôbec možné) vie ze sa poznám s jeho dcerou a x krát som ich takto stretla. Žena doma caká ako psík, navarene, keď prídu deti s vnúčatami hotová idylka. A mne stojí rozum. Deti odídu a 15 minút po nich odchádza chlap k milenke. Žena chodí ako múmia.
A tretí je 35 ročný vztah kedy mužovi preplo po 40tke. Typický scenár. Začal podnikať, nové auto a do nového auta mladá baba. Nejaký čas to trvalo ale baba doma robila scény, skoro dospelé deti sa pridali. On sa vrátil ale všetko pekne je aj tak preč. Denne výčitky. Deti si myslia svoje. Rozumej majú ho za debila.

julink
16. júl 2019

@aksile67 je mi strasne luto, ze taketo nieco citam. Zamyslite sa nad tym, co by robil vas manzel alebo vy ak by milenka otehotnela... Vzdy som bola zastancom druhych sanci, kym som nezazila dalsie sklamanie. Odvtedy krutim hlavou a nechapem kam tento svet speje...

julink
16. júl 2019

@6mia6 :( to je strasne smutne. Existuju v reali vobec funkcne vztahy?