icon

Láska a zároveň nevera muža v 30 ročnom manželstve.

aksile67
13. júl 2019

Dobrý deň,
chcela by som poznať názor z rôznych strán na môj problém.
Táto diskusia sa bude týkať skôr asi starších ročníkov, keďže v mladšom veku by som na danú situáciu aj ja reagovala pravdepodobne ináč ako dnes.
Som vydatá 30 rokov, máme dve už dospelé, samostatné deti.
Za 30 rokov manželstva sme si prešli všeličím, raz bolo horšie, raz lepšie, ale vždy sme aj náročné situácie ustáli a vedeli sme vždy, že patríme k sebe.
To vieme aj teraz, ale..... Je tu ale v podobe manželovej milenky. Trvá to niečo cez dva roky.
Viem o nej od začiatku, lebo najprv to na to, že sa z toho medzi nimi vyvinie vzťah nevyzeralo, prišlo to postupne, najprv z jej strany, no prepadli tomu úplne obaja.
Ona vie, že je ženatý, povedal jej to hneď na začiatku. Je oveľa, oveľa mladšia, slobodná, ale dopredu upozorňujem, že to nie je žiadna "zlatokopka". Nechce po ňom žiadne dary, žiadne dovolenky, nič hmotné, chce "len" jeho, ako človeka.
Môj problém je, že manžela aj po toľkých rokoch ľúbim a neviem si predstaviť život bez neho.
Preto to tolerujem. Môj postoj by bol určite iný, keby bol manžel na mňa hnusný, nevážil si ma, ju by predo mnou vyzdvihoval, mňa ponižoval, ale nič také sa nedeje.
Práve naopak, odkedy je s ňou, tak - asi pod nátlakom výčitiek svedomia- je ku mne milší, pozorný, uznanlivý, starostlivý....
Vie že tým trpím, prosí ma, aby som to ešte vydržala, že on ma veľmi ľúbi, ale ju teraz nemôže opustiť a sklamať. Sľubuje, že keď toto skončí, nikdy viac sa nič podobné opakovať nebude.
Nechce odísť k nej, ani ona to po ňom nechce, obaja sú si vedomí toho, že ten ich vzťah je len dočasná záležitosť.
My sme s manželom veľa spolu, pracujeme v spoločnej rodinnej firme. On čo sa týka práce okolo firmy, domu, záhrady, nič nezanedbáva, o všetko sa stará, mne sa snaží pomôcť, zabezpečí nákup, o ničom nemôžem povedať, že na niečo kašle a vidí len ju, to nie.
Jediné v čom je problém, je náš intímny život. Pohladenia, objatia, to áno, ale sex má posledný rok len s ňou. Poviete si, že čo chcem v tomto veku, ale do doby než sa na scéne zjavila ona, tak to u nás fungovalo bez problémov.
To ma mrzí, on to vie....ale vybral si na intímnosti ju...
Len pre upresnenie, nie som žiadna "rozkysnutá, nevrlá, neupravená matróna" 🙂
Kto ma nepozná, tak mi tipujú o 10 rokov menej.
O tomto našom rodinnom probléme nevie nikto, ani deti nič netušia, jediná kto o tom vie je moja jedna kamarátka, no tá môj postoj jednoznačne nechápe.
Preto by ma zaujímal názor niekoho nezainteresovaného, aj keď mi poviete, že som blbá, že to tolerujem, ale ja nechcem robiť scény a byť za žiarlivú hysterku a pokaziť všetko pekné čo medzi nami bolo.
Nežiadam radu čo robiť, ja som rozhodnutá s ním zostať a čakať až to skončí, chcem len poznať iný názor a pohľad z iného uhla než je ten môj, možno mi to pomôže prijať túto situáciu ľahšie.
Ak by sa tu vyskytoval nejaký chlap, tak by ma zaujímal mužský pohľad z ich strany 🙂
Ďakujem 🙂

madeline1
13. júl 2019

podla mna je manzelka rozumna.... to nie je o tom, zeby bola tolerantna alebo nedajboze naivna. to je o tom, ze je rozumna, nie je uz citovo labilna, rozmysla chladnou hlavou...

keby som mala 30, rozviedla by som sa...v 40tke by som si len naslsa milenca, v 50tke by som to neriesila (alebo by som si nasla milenca 🙂...) ...

okrem toho chlapi v 50tke maju druhu mladost ... su plny energie...a este ked su atraktivny pre mlade zeny....Manzelka by mala rozduchat tu vasen medzi nimi....mladost ma sice vela vyhod, ale nemusi vyhrat. Jeho manzelka ho pozna lepsie nez milenka, vie ako nanho 🙂.

Podla mna je jeho manzelka rozumna a osobnostne silna osoba. Ona ma viac nez milenka. A to, cfi sa trapi je uhol pohladu. Osobne sa cudujem milenke. Nevie kolko ma rokov, ale zachvilku bude chciet viac,,,, A on mi pripada dost pohodlny na to, aby jej viac dal...

mircalla
13. júl 2019

@mishka81 Vsak ani ja. Rok spi s len s milenkou, nakolko s manzelkou ho to uz nebavi, ale manzelka caka ako poslusny psik aspon na nejaky ten bozk ci objatie. Kebyze ho mala manzelka v pazi, tak este ok...

mala_hobitka
13. júl 2019

@aksile67 Je smutne ze tam kde Vy vnimate ze 30 rokov nechcete len tak zahodit.....on to spravil velmi lahko a este vas postoj vyuziva ako zbran proti Vam. Kludne mozete cakat dalsie roky kym ho to "prejde" ale jemu to takto vyhovuje, preco by to menil? Kvoli Vam? No to tazko, ved fakt je ze jeho dlhodobo zaujimaju city milenky, vase vobec nie, to dal jasne najavo. Ak aj nahodou zbiera odvahu niekoho opustit...tak vas.

mateson
13. júl 2019

@madeline1 👏

mircalla
13. júl 2019

@mala_hobitka Presne

mateson
13. júl 2019

@mala_hobitka neviem, či sú to city, čo ho na milenke zaujíma. Podľa mňa väčšie city prechovava k manželke. Ale rozum má v trenkach.

dovozadokoca
13. júl 2019

Manžel si zaslúži medailu.

Ale k ostatnému, mám len 28 a uz teraz viem, že tie reči o vyhodení atď sú veľmi jednoduché, ale keď sa to stane, tak 85% žien tak razantných nie je. Aktualne mi stoja chlpy z takej situácie a myslím si, že by som toto fakt nezvládla. Až tak sa ponižovať. Ale, bohvie...

mircalla
13. júl 2019

@madeline1 Manzelka ho miluje, caka na nejake zvysky naklonnosti a milenca si polda mna hladat rozhodne nechce. Rozduchat vasen po 30 rokoch manzelstva versus mlada, atraktivna a zjavne nie hlupa milenka (predpokladam, ze aj intelektualne si rozumeju) nuz rada sa poucim ako....niezeby sa ma tento problem tykal.

Rozmysla chladnou hlavou by som polemizovala - ano, nerobi scerny, ale nezije si svoj zivot, caka trpezlivo na manzela, kym ho to prejde, trapi sa a dufa. Cize podla mna nie chladna hlava, skor strach, ze ostane sama. Su zeny, co sa nevedia zmierit so samotou, tak radsej obetuju dostojnost

katkati
13. júl 2019

@aksile67 Ani nejdem čítať všetky komentáre, lebo len z tvojho príspevku mi je zle. Som tiež v 30 ročnom manželstve. Prešli sme všeličím. Prepáč, ale je mi z teba smutno. Tolerujes nenormálne chrapunstvo. Tvoj manžel nemať charakter s ty žiadnu hrdosť. Keby si ho nelubila, tak možno OK, je ti to jedno, ze trtka nejakú mladú kočku. Ale prave preto, že ho máš rada, necháš to tak, lebo nechces byť za hysterku? Je k tebe dobrý? Tak ty si mu neublížila, tak prečo by mal byť k tebe zlý. Ale on by si zaslúžil nakopat vieš kde.

madeline1
13. júl 2019

@mateson ja si myslim, ze ju rad ma ak to trva dlho..ale nemiluje ju. To je taka kamaratstka laska k milenke, nelubi ju. Podla mna milenka dufa viac, milenka sa trapi viac a od jeho manzelky zavisi, ci milenka bude mat viac...ale i tak si myslim, ze i prenho je tych 30rokov viac. Keby nechcel, tak pri manzelke neostava, nie je to pohodlnost. Dnes si i chlap vie oprat i navarit, resp jedlo kupit a vedia to urobit aj milenky...On ma rad zivot s manzelkou.

madeline1
13. júl 2019

zavisi od uhla pohladu... inak sa tieto veci vnimali 30rokov dozadu a inak teraz....niekedy sa zilo tahsie a striktnejsie a taketo veci boli velkym hriechom...nezastavam sa toho, ale treba si rozsirit obzory...on s nou ma iba sex.

via88
13. júl 2019

Boze, dalsia co robi hanbu nam zenam.
“Na sex si vybral ju”... pane na nebi. Traaapne traapne. Este sa jej zastavaj, aka je dobra...

mateson
13. júl 2019

@mircalla v tomto súhlasím. Pokiaľ sa od neho nedokáže odpútať, začať si žiť po svojom tak to nezvládne.

mateson
13. júl 2019

@via88 mne ako žene hanbu nerobí 😋 Ide o sex, nie o život, preboha.

petrapod
13. júl 2019

Ja by som sa ho opýtala že či by toto on toleroval? Neviem si predstaviť že si dostatočne váži Vás a tie roky co ste spolu. ( dlhá doba 2 roky a nevie sa rozhodnúť skôr si myslím že čaká ako sa to vyvrby a ktorá ho pošle skôr do prdele - ospravedlňujem sa za výraz . ).

via88
13. júl 2019

@mateson aha, no vsak ok, snad to iste povies aj svojmu muzovi, ked ho uvidis s mladsou milenkou...

mateson
13. júl 2019

@petrapod sranda bude ak ho tam pošlú obe dve😏

mateson
13. júl 2019

@via88 akože ak môj muž bude mať milenku, tak ja budem robiť hanbu ženám? To myslíš fakt vážne?

mircalla
13. júl 2019

@mateson Ako mozes vediet, ze ide len o sex? X kamoskam sa stalo, ze deti dospele ci teenageri, chlap sa zalubil a casom bolo po manzelstve. Neslo tam zdaleka len o sex a kym bol rozvod to trvalo par rokov. Par chlapom v tom veku dost prepina, druha mladost. S povodnou manzelkou napokon neostal ani jeden (a pritom inteligetne a na svoj vek atraktivne - nema to s tym nic moc spolocne) a ani jeden sa po case nedoplazil, ze sa chce vratit...

eliska13
13. júl 2019

@aksile67 mne je to smiešne, že sľubuje, že más vydržať a on to skončí len nie teraz.Vlastne ty ho ešte velebis aký je pozorný a úctivý. 30 rokov je 30 rokov, ale toto je cez čiaru.Asi Tá drží pri ňom strach zo samoty začínať nový život, ale na toto treba mať žalúdok a dobrú psychiku.Este sa čudujes, že dovtedy bol Váš intímny život v poriadku a odkedy je s ňou, tak nie?Si veľmi toleratna tým, že vie, že môže s tebou kmitat a všetko odpustis, tak nič meniť nemusí.

mircalla
13. júl 2019

@eliska13 Nuz vystihla si to podla mna. Aj ja hovorim, strach zo samoty a ako to uz byva - neschopnost vidiet dotycneho objektivne, co uplne chapem

katkabg
13. júl 2019

Ty taku bych mu dala medzi oci....

1akinom2
13. júl 2019

Mam 52 ..takze mozno skoro v rovnakom veku...neviem, ci dokazes najst ty milenca, ked ho mas rada..ale urcite by som to riesila takto....ak ta ma este rad..urcite by ho to mrzelo....mozno by zvazil, ci by chcel o teba prist.Teraz ma istotu v tebe..ma vsetko doma a sex s mladsou.Never, ze s nou skonci , ved ma super podmienky.Ak nechces milenca, tak aspon chod von do spolocnosti s kamoskami a uvidis, ci sa bude zaujimat o to, kam chodis. Ak nie, tak je s tebou iba zo zvyku.

abbey1
13. júl 2019

Keď čítam túto a podobne diskusie je mi jasné, prečo chlapi nemajú zábrany. Toľko tolerantných žien, ochotných čakať, rozduchavat vášne, prať, variť, starať sa o deti a v podstate sú ešte vďačné, že sa chlap od milenky vracia domov, hodí im drobné z výplaty, nech mi nikto nevravi, že ho ťa milenka nestojí peniaze, prípadne pridá úsmev manželke.
Nechápem a som si istá, že to nemá nič s vekom. Neveru buď človek znesie alebo nie a je úplne jedno, koľko má rokov, alebo koľko rokov žije v manželstve.
Už nie som najmladšia, vydatá som 24 rokov, preskákali sme si všeličo, ale určité hranice a úctu voči sebe mám a nevera je ďaleko ďaleko cez čiaru bez ohľadu, či ide o city alebo len čisto sex.

hindakus
13. júl 2019

úprimne...takéto dámy sa nevedia vzdať finančného zaistenia a spoločenského postavenia (manželky podnikateľa), tak to vysvetľujú nehynúcou láskou, a ukľudňujú sa, že o tom nikto nevie. A nebývajú úprimné ani samy k sebe... Zotrvávanie v takom vzťahu, je podľa mňa proste o strachu. Také sú moje skúsenosti s podobnou situáciou. Samozrejme zakladateľka má svoju špecifickú životnú situáciu, do ktorej ani pri najlepšej voli nikto z nás nevidí.

mateson
13. júl 2019

@mircalla ma s ňou pomer dva roky. Ak je miluje, chce s ňou žiť tak by mohol od ženy už odísť. Na druhú stranu mu v tom môže brániť strach z reakcie detí, bojí sa urobiť rázny krok. Ťažko povedať. Ale o sex tu ide až v prvom rade. Chlap 50+,mladá baba,doma 30 rokov to isté...

mircalla
13. júl 2019

@1akinom2
@abbey1
@hindakus úplne súhlasím

mateson
13. júl 2019

@abbey1 ja toto poznám aj v opačnom garde. Žena mu celý život zahýba a on doma upratuje. A nie sú to zas tak ojedinelé prípady.

vevesh
13. júl 2019

@aksile67 to mi pripomina ten vtip: stoji chlap v kuchyni, pozera sa na svoju zenu a nahlas premysla: pocuj zena moja, ked sme boli mladi, nemali sme nic, ani pracku, ani umyvacku, ani obyvacku a ani na postel nebolo. Teraz po 30 rokoch mame vsetko nove, velku vilu moderne zariadenu, len ty si stale ten isty model....asi by som mal s tym nieco urobit. A zena na to s kludom anglicana: milacik, v pohode si najdi novsi model a ja sa postaram, aby si znovu nemal na postel, umyvacku ci obyvacku.....

A teraz k realite, po 30 rokoch by som sa nerozvadzala, ale urcite by som ticho netrpela "bokovku". Zranuje ta to, tak mu to vyhadzuj zakazdym na oci a ries to a necakaj, "ze ho to prejde"- nema ho co prejst- ma zenu , milenku, odrastene deti, majetok, doma full servis a uz mu chyba len "dozit v tejto idylke". Ako prve by som ho prestala obsluhovat a zacala sa intenzivnejsie sebe venovat. Pekne by som aj pobalila veci milenke prat, nech maju aj trocha prace, nielen uzivania si. A chlapovi by som nabalila trochu viac povinnosti okolo domu, nech nema cas na blbiny🙄🙄 a ked by sa nespamatal, ako krajne krajne riesenie by som volila aj rozvod, po tom, co by som podnikla vsetky mozne kroky na zachovanie manzelstva. Aj tu na pripsevkoch vidno, ze niektori chlapi taketo vztahy neukoncia, aj ked sluby sa slubuju, blazni sa raduju.....

mateson
13. júl 2019

@vevesh v dnešnej dobe pobaliť milenke prádlo je pasé. V automatke si operie každý idiot. Ale inak máš kus pravdy.