Len sa chcem vyplakať
Zijem s priatelom rok, rok a pol sme spolu.
Prisaham do dnesneho dna som si myslela, ze je vsetko v poriadku. Ja mam 32 on 39.
Dnes ma zabil vetou, nelubim ta, mam ta veľmi rad ale neviem ta lubit, neviem sa prinutit lubit ta.
Chce aby sme spolu zili dalej, chce aby sme tomu dali čas.
A ja neviem, neviem čo mam robit. Som v situacii kedy ma ani nedrzi, ani nepusta.
Ja ho milujem velmi, sialene, neskonale, ale tie slova ma dnes zabili.
bud rada, ze ti to povedal teraz po roku byvania... spakuj sa, a nechaj ho nech si najde tu po ktorej mu srdce pisti. Kludne mu mohlo len prepnut, tymto 40tnikom sa to stava... ale mne to skor pride ze jemu to takto vyhovuje, proste na kopke budme, ved je to pohodlne pre neho, ale ziadne city.. nakoniec ak si najde niekde p oceste inu, oznami ti, ze ide inam, ved on ti vravel, ze ta nelubi... TO ze ma tazke obdobie, neznamena, ze ho ma robit aj tebe.
Kokooos. Ani minutu by som s nim nestracala. Dobrych chlapov su tisice, len aj ty musis byt nastavena na dobreho chlapa. Tento nema GULE normalne povedat ze to chce ukoncit a natahuje ta bachorkami. Pouc sa zo skusenosti tu par bab a utekaj za dalsim. Lepsim!
Tak mu ukáž, že ty ho ľúbiš. Ked on to nedokáže. Nevieme čo ho trápi a čo prežíva. Ale potrebuje ťa.
Keď je to už po takom krátkom čase takto, tak sa v takom vzťahu neoplatí pokračovať.
To je také ani, ani. Základ chýba.
Asi by som si zhodnotila, čo znamená v reále “mať rád” - asi ako píšeš, že je ti vo všetkom nápomocný, je vám spolu fajn… a opýtala by som sa ho, čo pre neho znamená “ľúbiť”, keď to zadefinoval, že ťa nedokáže ľúbiť. Myslí tým nejakú fyzickú vášeň alebo niečo iné? Ak niekto očakáva večnú nikdy nekončiacu romantiku, tak to veru nikdy v žiadnom vzťahu nie je. Každý vzťah je iný a predsa rovnaký - tým myslím, že každý vzťah prechádza rôznymi obdobiami od počiatočnej zamilovanosti až po všednosť. Je na nás, čo je pre nás ok a ako na vzťahu popracujeme, aby aj tá všednosť neviedla k zániku vzťahu. Čo znamená to, čo si napísala o sebe, že ho šialene a neskonale miluješ? Nie je to tak, že sa až príliš upínaš na partnera a máš na neho očakávania, čo on vníma tak, že ťa vlastne “nedokáže” ľúbiť?
Prečo ste sa vôbec o tomto rozprávali, alebo pri akej príležitosti Ti to povedal?Lebo podľa toho čo píšeš tak vzťahové problémy nemáte.m a vyzerá, že si rozumiete.Nejdem rozoberať jeho slová a čo a ako myslel, ale niekedy z veľkej zamilovanosti veľkých slov po roku, dvoch, keď opadne chémia je vzťah v troskách.Trvacnejsie sú tie čo idú pomaly, ale samozrejme chémia a iskra tam musí byť.
Rozprávali ste sa niekedy o deťoch, kam sa ďalej posunúť?
Vies, podla mna dost vela ludi zije v mylnej predstave, ze laska na cely zivot znamena, ze cely zivot budes citit rovnake motyle ako na zaciatku, ze ta prvotna sialena zamilovanost nikdy neskonci. Ale to nie je pravda, a ked sa to niekomu vo vztahu udeje, zrazu ma pocit, ze ho musi ukoncit.
Podla mna po tej zamilovanosti ma v dobrom vztahu prist presne toto, co si popisala. Ze spolu zdielate radosti aj problemy, ze si pomahate, ste si oporou a viete si spolu uzivat kvalitny spolocny cas. Akurat mate prilisne pohodlie, a nemate “vzrusenie” z nejakych novych veci, lebo si uzivate pohodlie komfortneho stereotypu, kde sa nikto nemusi bat, co sa stane.
Je od neho fer, ze ti povedal, ako to citi. Je to od neho voci tebe laskave, lebo vies, na com si. Teraz musis byt ty sama voci sebe uprimna. Ak ti to, co to ten vztah dava, nestaci, je pre teba lepsie to ukoncit. Alebo to mozes “ignorovat” a uzivat si aj nadalej benefity harmonickeho vztahu. Alebo odid na nejaky cas, prerus s nim vsetky kontakty, nech on sam uvidi, aky je zivot bez teba. Len musis pocitat s tym, ze je tu aj ta moznost, ze mu bude bez teba tiez dobre, mozno lepsie 🤷♀️
Podla mňa by to bolo v pohode keby ti to nepovedal. Pokiaľ by bolo všetko iné v poriadku. Koľkokrát je taka strašná zamilovanost sprevadzana hroznym správaním. Ale to, že ti to povedal indikuje, že sa s tebou chce rozísť a nevie ako, tak to hodí na teba, ze však ty si vlastne odišla. Niečo za tým bude.
No to je ale kreten sebecky! On na tazke obdiboe a nechce byt sam, tak nemas odist? Ale ze ty sa trapis koli jejo egoizmu je uplne ok???
Prosim ta bal veci a odid. Nestracaj svoj cas a hladaj niekoho normalneho, kto ta bude vediet milovat bez problemov a skusobnej doby 🙉 !
Tento blbec - a je uplne jedno v akej je situacii- si ta NEZASLÚZI !
A neboj, odmilujes sa. Si mlada, zivot pred sebou, urcite sa ti potesi niekto normalny! A bude ta skutocne milovat.
Keby si sa ho skusila spytat kedy ta prestal lubit, alebo ci ta niekedy vobec lubil? Ak ty ho lubis a mate skveli vztah nezahadzuj to, treba na tom popracovat a cas ukaze. Verim ze to zabolelo, ale moze sa napravit a budes od neho tie slova pocut.
Neuveriteľné, ako sa dokáže už posúvať hranica tolerancii a sebalasky.....ani neviem, čo k tomuto príspevku napísať.....
@vanilkovazmrzka Lenze ty hovoris o vztahu, kde su spolu nejaku dobu, presli si zamilovanostou a navzajom si par veri, ze sa lubia. Tito sa tam este nedopracovali.
Rozdiel je v tom, ze mlady pan vyhlasil ze ju nikdy nelubil a nelubi. A to je ina pesnicka.
No aby si si v 40tke neuvedomila aka si bola sprosta, ze si cele roky zahodila pre cloveka ktory ta nelubil a mal ta len ako sluzku... nechces radsej byt s niekym kto si ta uprimne vazi a lubi?
Maj hrdost prosim ta...
Mas 32 rokov, nie 15, aby si bola takto bezhlavo zamilovana
Môj muž bol v našich začiatkoch taký istý. Neviem, či ťa ľúbim....ja som bola tak isto na Tom ako ty, že ho som ho neskutočne ľúbila. Pár krát sme sa aj rozišli. Ale raz mi už pohár pretiekol. Rozišla som sa s ním ja , proste som mu povedala, že už mám toho dosť že ja potrebujem mať istotu a nie toto. Po pár dňoch začal za mnou chodiť , že on si to iba teraz uvedomil a od vtedy sme spolu už je to 13 rokov a môžem povedať teraz že ma ľúbi na 100%.
@veselo_neveselo a kde ty citas, ze ju nikdy nelubil?
Rozísť, nepríde to, boli ste spolu dosť dlho
A ešte dodám. Časom z neho vyliezlo , že preto to hovoril , že nevie či ma ľúbi ... Lebo on nevedel ako ma ľúbiť. Jemu matka ani otec nikdy nejaké city neprejavovali. Žiadane pusy, objatia....tak tam bol kameň úrazu.
Mám rada jahody.aj jedno miesto na svete a dokonca aj niektoré aspekty mojej práce.Manzela milujem....a o tom to celé je.
Bude tá mať rád presne do momentu kedy stretne tú.ktoru bude milovať.Chces na toto čakať a pritom ti utekajú najlepšie roky kedy ešte môžeš byť matkou a mať komplet rodinu? Ja by som nečakala a nevnucovala sa svojou láskou.ak o to druhá strane nestojí a nevie to opätovať.
Riad sa heslom: Kto ta nelubi ten si ta nezasluzi....citala som ,ze uz ti tu jedna pisala,ze odisla nakoniec prisiel naspat za nou....to iste sa stalo mojej kamoske...cca po 6tich rokoch jej povedal,ze ju nelubi tak ako tebe....odisla ku kamoske sa dat dokopy ....jemu to po par dnoch doslo ....uz su spolu 17 rokov .manzelia a uz rodicia
To je také smutné. Ale hlavne to, ako dokážeme lipnuť na človekovi, ktorý nás tak zraní úprimnosťou a tak nás tým zdeptá, že strácame schopnosť vidieť svoju hodnotu. Keď zostaneš s ním, budeš sa v tomto vzťahu vždy cítiť ako menejcenná. Možno sa už nezaľúbi do inej, možno takú nestretne, aby ťa vymenil a poslal preč. Ale chceš takto žiť? Ľúbiš ho, ale jednostranná láska ti šťastia neprinesie. Naopak. Jednoduchšie by bolo, keby ste sa obidvaja mali "iba" radi a neboli zamilovaní, ale takto? Môžeš byť ešte milovaná, nie je jediný na svete, ale chce to čas.
Len je to dosť veľký prúser aj pre teba ak ťa rok aj pol, čo ste spolu, nemiluje a ty to nevidíš, ze ten vzťah z jeho strany nie je aký by mal byť a považuješ všetko za Ok. Potom je na mieste zahodiť ružové okuliare, neprikrášľovať si veci a viac si všímať realitu. Máš 32, zabijes pri ňom ešte pár rokov, kým nenájde inú, ktorú bude milovať a potom čo? Kto ti tie roky vráti späť? Nájdeš potom chlapa s ktorým si založíš rodinu, budeš mať dieťa, vezmete sa? pretože tento ti dal jasne najavo, že to s tebou tak necíti.
Tak skus od neho odist, ci si uvedomi co v Tebe má, ze spozná ze ta lubi. Cas je kratky, skus ist dalej svojou cestou, kde stretnes toho kto Ta bude naozaj lubit, on ma 40 ty si za 30 tkou, je to nepomer, ty mas este sancu byt stastna, nestracaj cas s niekym kto si Ta neváži a je mimo aj tak
Máš 32, čas ešte nájsť niekoho kto ťa bude ľúbiť. Lebo tento keď sa zahladi do inej, zostanú ti len oči pre plač a na krku vek, kedy už bude na všeličo neskoro
Zažil som to čo on. Robte všetko ako doteraz je pekne že chce byt s tebou. Povedz mu že rešpektuješ jeho pocity ale veríš že laska nezomrela len momentálne neciti pocity. Nevnucuj sa mu ale robte obaja veci ktoré dvaja majú robiť. Aj sex hoci bude slabý a trápny. Ale nenúťte sa zas do neho to nie. Jednoducho žite ďalej partnerský život a zaveďte do neho niečo nové - kvietky, prekvapenia, pozornosti, nežnosti, úsmev, milé slovo len tak bez očakávania pozitívnej reakcie. Choďte na dvojdňový výlet niekam. A môžeš ho nechať aj chvíľu samého. Partneri potrebuju trochu autonómie. Maj ho sj naďalej rada on keď uvidí že stále stojíš pri ňom aj keď mu je blbo (take dni bude určite mať) prijemne pocity aj pocit lásky k tebe sa mu vráti. Postupne. Jeho to vyľakalo aj ho to hnevá ale nemal by stracat nádej a mal by ti dať nežnú pusu aj keď to tak necíti. Pocity prídu nemusí všetko vždy byt odmenené dopamínom.
@maryetta áno kamarát alebo môže mať rád orieškovú čokoládu ... Láska a milovať niekoho je ina
@slovakboy toto čo píšeš je krásne no za 1,5r vzťahu toto už mohli mať za sebou ...podľa mňa si zvykli na spolužitie bez lásky a kým sa jeden z nich do niekoho nezalubi potiahnu spolu , keby tam bola chémia dávno vedia - on čo chce ... Je to len môj názor z pár skúsenosti ....
Toto sa stalo mojej kamoske po par rokoch vztahu. Z cista jasna jej povedal, ze uz ju nemiluje, len ju ma rad, ale chce s nou ostat.
Napriek tomu, ze ho lubila az za hrob, este v ten den obvolala kamosky a nasla tu, co ju prichylila, kym si najde svoje byvanie.
Nechala mu jednovetny odkaz v style, ze ho miluje, ale nemilovana zit nevie a nechce. A popriala mu stastie.
Ked prisiel domov, bola prec, telefon mu nebrala.
Vtedy mu doslo, ze ju stale miluje a nechce bez nej zit. Lebo bol jednoducho okamzite a doslova konfrontovany s dosledkom svojho vyjadrenia.
Bolo to ako facka, ktora ho prebrala. Sam priznal, ze prvu noc celu prereval a nadaval si, ze taku blbost povedal a neuvedomoval si, ako velmi ju v skutocnosti lubi.
(Ona tiez par noci prerevala po odchode.)
Nakoniec ju cez kamosky o dva dni nasiel, vysvetlil to, par dni ju prosil a nakoniec uprosil o sancu, ostali spolu a dnes su uz par rokov manzelia.
Nemusi byt vzdy takyto happyend, ale minimalne on mal v tomto pripade sancu si uvedomit, ze to mam ta iba rad, ale nemilujem, bolo u neho odrazom zovsednenia vztahu. Nudy, rutiny, ona mala vela prace vtedy, on sa zaucal v novej praci, obaja chvilu zili kazdy len vo svojom svete. Vedla seba.
Na com nie je nic zle, su take stavy v zivote, ze sa dvaja vnimaju len uchytkom. Len on ho chybne vyhodnotil a este k tomu sebecky. Iba s ohladom na seba a svoje pocity.
Ja neviem co mam robit, jeho slova ma zaboleli, no zaroven si myslim, ze kebyze to nefunguje, nezaspava tak, ze ma drzi za ruku, neda mi bozk ked pride domov (aj ked spim, hned ide za mnou), Čo ak ja som ta, ktora si mysli, ze lubit je toto a pritom to je len mat rad.
@espritka29 vystihla si to presne, presne toto mi povrdal, ze ma nelubi, ze ma nedokaze lubit tak, ako to ja chcem.

Bohužiaľ, toto je začiatok konca, asi miluje inú, ktorú nemôže mat.. toto sa stalo mojej znamej, po rokoch jej toto iste povedal, potiahli to ešte rok aj pol, ale to so sebou už ani nespavali, išlo to dolu vodou, nakoniec to ukončili.